Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή «χόρεψε»… τάνγκο την Κροατία [vids]

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 - 23:00

Με τον Μέσι ηγέτη και τον Άλβαρες να σημειώνει δύο γκολ, η «Αλμπισελέστε» νίκησε 3-0 την παρέα του Μόντριτς και πέρασε στον τελικό.

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή «χόρεψε»… τάνγκο την Κροατία [vids]

Ο εκπληκτικός Μέσι έχει ραντεβού με την ιστορία την Κυριακή. Ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο για να περάσει η «Αλμπισελέστε» στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ. Πέτυχε το πρώτο γκολ με πέναλτι και έδωσε την ασίστ στον Άλβαρες στο τρίτο γκολ, για την επικράτηση 3-0 κόντρα στην Κροατία, που έστειλε την Αργεντινή σε έναν ακόμα τελικό. Πλέον, την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τρίτο της τίτλο, μετά από εκείνους το 1978 και το 1986.

Από την αρχή του ματς η Αργεντινή έδειξε πώς είχε πάρει το… μάθημα του προημιτελικού της Κροατίας με την Βραζιλία. Ήξερε τί να κάνει κόντρα στην παρέα του Μόντριτς για να κυριαρχήσει. Και το έκανε. Στο 32' ο Χουλιάν Άλβαρες πλάσαρε τον Λιβάκοβιτς που τον ανέτρεψε. Στο 34' ο Μέσι έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα», ευστόχησε και άνοιξε το σκορ στον πρώτο ημιτελικό. Έφτασε τα 11 γκολ σε Μουντιάλ κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής στα Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Ο Άλβαρες ήταν σε μεγάλη βραδιά. Στο 39' ο Μέσι τσίμπησε την μπάλα, ο Άλβαρες έκανε μια «τρελή» κούρσα, κέρδισε τρεις κόντρες και πλάσαρε εύστοχα τον Λιβάκοβιτς, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους 40 και πλέον χιλιάδες οπαδούς τους, που ήταν στις εξέδρες, με το 2-0 που σημείωσε.

Το πρώτο μέρος έληξε με τη μεγάλη επέμβαση του Λιβάκοβιτς στην κεφαλιά του ΜακΆλιστερ. Μία ακόμη μεγάλη επέμβαση του Κροάτη γκολκίπερ στο 58' σε σουτ του Μέσι, με την Κροατία να έχει τη μεγάλη της στιγμή στο 62', αλλά κανείς δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 69' ο Μέσι έκανε μια εκπληκτική ενέργεια, ο Γκβάρντιολ δεν κατάφερε με τίποτα να τον σταματήσει, γύρισε στον Χουλιάν Άλβαρες που πλάσαρε εύστοχα και διαμόρφωσε το 3-0. Η υπόθεση πρόκρισης στον τελικό είχε κριθεί. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς αντικατέστησε τον Λούκα Μόντριτς που αποθεώθηκε από τον κόσμο και έκλεισε με όμορφες στιγμές τον κύκλο του στην εθνική Κροατίας.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (86' Φόιθ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Παρέδες (62' Μαρτίνες), Φερνάντες, Ντε Πολ (74' Παλάσιος), Μακ Άλιστερ (86' Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74' Ντιμπάλα).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46' Όρσιτς), Μπρόζοβιτς (50' Πέτκοβιτς), Κόβασιτς, Μόντριτς (81' Μάγιερ), Πάσαλιτς (46' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72' Λιβάγια).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr