Μουντιάλ

Γαλλία - Μαρόκο: Προϊστορία και γεγονότα

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 - 09:21

Νοκ άουτ ημιτελικός, ο δεύτερος που λαμβάνει χώρα μετά τον θρίαμβο της Αργεντινής επί της Κροατίας, και η ίδια περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της απόψε. 

Γαλλία - Μαρόκο: Προϊστορία και γεγονότα

Επειδή Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει ιστορία, γεγονότα και πολύ ποδόσφαιρο, πάμε να δούμε μερικά από αυτά για τους δύο αντιπάλους σήμερα!

- Αυτός θα είναι ο 7ος αγώνας της Γαλλίας με αφρικανική ομάδα σε τελική φάση. Τρεις νίκες και τρεις ήττες ο απολογισμός της στους 6 προηγούμενους.

- Μετά τις πρώτες τρεις ήττες σε ημιτελική φάση (1958, 1982 και 1986) η Γαλλία νίκησε στις επόμενες τρεις (1998, 2006 και 2018).

- Η Γαλλία φτάνει στον ημιτελικό με μία ήττα (4-0-1 και 11-5 γκολ) και το Μαρόκο αήττητο, με 3-2-0 και 5-1 γκολ. Καμία ομάδα δεν σκόραρε επί του Μαρόκου, καθώς το μοναδικό γκολ ήταν αυτογκόλ του Αγκέρντ, στο ματς με τον Καναδά.

- Οι δυο Εθνικές που κράτησαν το μηδέν σε πέντε αγώνες τελικής φάσης (Ιταλία 2006 και Ισπανία 2010) κατέκτησαν τον τίτλο.

- Η Γαλλία δεν έχει ηττηθεί σε τελική φάση Μουντιάλ με τον Κιλιάν Μ’Μπαπέ στο γήπεδο (14 αγώνες, 11 νίκες και 3 ισοπαλίες), ενώ κέρδισε και τους 10 που ο 24χρονος σταρ ξεκίνησε ως βασικός, σκοράροντας 9 φορές.

- Ο προπονητής του Μαρόκου, Ουαλίντ Ρεγκραγκί και οι παίκτες Ρομέν Σαΐς και Σοφιάλ Μπουφάλ γεννήθηκαν και έμαθαν μπάλα στη Γαλλία.

- Στο «Αλ Μπάιτ» θα διεξαχθεί ο αγώνας, σε ένα γήπεδο όπου σε 8 φετινούς αγώνες Μουντιάλ σημειώθηκαν 18 γκολ.

- Διαιτητής ο Μεξικανός, Σέζαρ Ράμος. Σφύριξε στο Βέλγιο – Μαρόκο 0-2 (2 κίτρινες), Δανία – Τυνησία 0-0 (3 κίτρινες), Πορτογαλία – Ελβετία 6-1 (2 κίτρινες).

Αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων

Γαλλία: Δύο προβλήματα της τελευταίας στιγμής για τον κόουτς Ντιντιέ Ντεσάν. Ο λόγος για τους Rabiot και Upamecano λόγω ασθένειας. Αν και θα υπάρχει διαρκής παρακολούθηση του θέματος, από τις ίδιες πηγές αναφέρεται ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους δύο παίκτες. Πάντως οι αντικαταστάτες τους είναι πανέτοιμοι.

Μαρόκο: Ανησυχεί ο Ρεγκραγκί για την ετοιμότητα των αμυντικών του. Εκτός από τους Αγκέρντ (στόπερ), Μαζράουι (αριστερός μπακ) που έλειψαν στο ματς με την Πορτογαλία, τραυματίστηκε και ο άλλος βασικός στόπερ Σαΐς. Με χτύπημα αποχώρησε και ο πολύτιμος εξτρέμ Ζίγιες. Υπάρχουν πάντως οι Ελ Γιαμίκ, Ατιγιάτ-Αλάχ που έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στους Πορτογάλους. Δεδομένη η απουσία του αναπληρωματικού επιθετικού Σεντίρα, λόγω αποβολής. Η τριάδα του κέντρου με Ουνάχι-Άμραμπατ-Αμαλά δεν αλλάζει, όπως και η επιθετική τριπλέτα. Πάντως δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο προπονητής του Μαρόκου και θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για την κατάσταση των παικτών του.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr