Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή σάρωσε τις ατομικές διακρίσεις [vids]

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 - 20:52

Πρωτιές για τον Μέσι, τον Μαρτίνες και τον Φερνάντες. Πρώτος σκόρερ ο Εμπαπέ.

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή σάρωσε τις ατομικές διακρίσεις [vids]

Το πρώτο χειμερινό Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε με την Αργεντινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Στα γήπεδα του Κατάρ, οι ποδοσφαιριστές του Λιονέλ Σκαλόνι έφτασαν στο στόχο τους. Να κατακτήσουν το Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια. Όπως και συνέβη τελικά στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Γαλλία του συγκλονιστικού Κιλιάν Εμπαπέ.

Η «Αλμπισελέστε» πήρε τον τίτλο νικώντας 4-2 στα πέναλτι τη Γαλλία. Μετά από 120 λεπτά με απίστευτη εξέλιξη και συναρπαστική τροπή. Καθώς η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια προηγήθηκε 2-0, οι «τρικοκόρ» ισοφάρισαν 2-2, η Αργεντινή προηγήθηκε 3-2 και η Γαλλία ισοφάρισε 3-3. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έκανε ξανά αυτό που ξέρει καλά. Έπιασε πάλι ένα και συνέβαλλε για τη νίκη εκεί. Με όλα όσα έκανε στην πορεία για να φτάσει η «Αλμπισελέστε» στην κορυφή του κόσμου, δικαίως ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο τουρνουά του Κατάρ.

Επιπλέον, άλλη μια ατομική διάκριση για Αργεντίνο παίκτη. Ο Έντσο Φερνάντες πήρε τον τίτλο του κορυφαίου νεαρού ποδοσφαιριστή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Βέβαια, ο μεγάλος τίτλος δεν θα μπορούσε να μην πάει σε χέρια παίκτη της «Αλμπισελέστε». Ο MVP του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Λογικό και αναμενόμενο από τον μεγάλο σταρ που έγραψε ιστορία. Σκόραρε σε όλες τις φάσεις των νοκ-άουτ ματς, ενώ με τη συμμετοχή στον τελικό έφτασε τις 26 και έγινε ο ρέκορντμαν στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Υπήρξε, ωστόσο, κι ένας τίτλος που δεν κατέληξε σε παίκτη της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Αυτός του πρώτου σκόρερ του Μουντιάλ. Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν αυτός που πέτυχε τα περισσότερα γκολ στα γήπεδα του Κατάρ. Έφτασε τα 8 γκολ με το χατ-τρικ στον τελικό της διοργάνωσης και παρέλαβε το σχετικό τιμητικό βραβείο. Επιπλέον, η εθνική ομάδα της Αγγλίας πήρε το βραβείο Fair Play στο φετινό Μουντιάλ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr