Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Το Παγκόσμιο Κύπελλο με τα περισσότερα γκολ [vid]

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 - 23:02

Ιστορικό γκολ το τρίτο του Εμπαπέ στο 118' του τελικού, καθώς ήταν το νούμερο 172. Κορυφαία επίδοση διαχρονικά.

Μουντιάλ 2022: Το Παγκόσμιο Κύπελλο με τα περισσότερα γκολ [vid]

Η διοργάνωση στα γήπεδα του Κατάρ, στο πρώτο χειμερινό Μουντιάλ, θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Θα μείνει για έναν ακόμη! Διότι με το τρίτο γκολ που σημείωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 118', η διοργάνωση θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη των δισεκατομμυρίων φιλάθλων του ποδοσφαίρου στον πλανήτη.

Διότι το τρίτο γκολ του Εμπαπέ ήταν το νούμερο 172 στη διοργάνωση. Ένας αριθμός ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλου. Μιας και στο παρελθόν, τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στη Γαλλία όσο και σε εκείνο του 2014 της Βραζιλίας, είχαν επιτευχθεί 171 γκολ.

Κατά συνέπεια, πλέον, το Μουντιάλ του Κατάρ είναι το πιο παραγωγικό στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το μόνο σίγουρο είναι πώς ο αριθμός των 172 γκολ θα «σπάσει» στις επόμενες διοργανώσεις. Διότι από εδώ και πέρα, στην τελική φάση των Μουντιάλ δεν θα συμμετέχουν μόνο 32, αλλά 48 ομάδες. Έτσι, με δεδομένο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων, τα 172 γκολ είναι σχεδόν σίγουρο πώς αποτελέσουν μια ανάμνηση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr