Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης από tostoixima.gr!

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 19:15

Του Άγγελου Γεώργα

Και τώρα που αρχίζει και καταλαγιάζει η σκόνη από το τέλος της διοργάνωσης και τα πανηγύρια των Αργεντινών, μπορούμε να δούμε τους 11 κορυφαίους της διοργάνωσης από τη ματιά του tostoixima.gr.

Μουντιάλ 2022: Η καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης από tostoixima.gr!

Πολλοί παίκτες έκαναν κορυφαίο τουρνουά στο Κατάρ. Πολλοί παίκτες ήταν αναμενόμενο να κάνουν καλό τουρνουά, ενώ άλλοι ήρθαν σαν αφανής ήρωες και έδωσαν λύσεις στους προπονητές τους. Η αλήθεια είναι πως το χρονικό σημείο που έγινε το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν ιδανικό. Σχεδόν όλοι οι παίκτες ήταν στη καλύτερη δυνατή κατάσταση και όλοι είχαν όρεξη να δώσουν τα πάντα για τη χώρα τους. Ούτε κούραση, ούτε επιπλέον επιβάρυνση, ούτε τραυματισμοί ούτε τίποτα. Φυσικά υπήρξαν και αυτά αλλά στο πρόγραμμα είναι, δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τους τραυματισμούς. Απλά όσοι τραυματισμοί προήρθαν ήταν ή χτυπήματα ή τραυματισμοί από τις ομάδες τους και όχι από την κούραση μιας ολόκληρης χρονιάς. Κάποιοι παίκτες μας εξέπληξαν ευχάριστα και κάποιοι όχι τόσο. Εδώ θα δούμε τους 11 κορυφαίους, που έκαναν τα πάντα στα γήπεδα του Κατάρ, και πρόσφεραν τα μέγιστα για τις ομάδες τους.

Αυτοί λοιπόν είναι η κορυφαία ενδεκάδα που επιλέξαμε στο tostoixima.gr. Αυτοί οι έντεκα μάγεψαν και έκαναν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Πάμε να δούμε ξεχωριστά τους παίκτες μας.

GK: Emiliano Martínez (Αργεντινή)

Ο Μαρτίνεζ έκανε πραγματικά πολύ καλό Μουντιάλ. Κέρδισε επάξια το Χρυσό γάντι και φυσικά βοήθησε στα μέγιστα την Αργεντινή έτσι ώστε να ράψει το 3ο της αστέρι. Από πιασμένα πέναλτι μέχρι τετ α τετ στο 123' της παράτασης με τη Γαλλία έχει να επιδείξει το παλμαρέ του. Αν δεν ήταν αυτός, ίσως το τρόπαιο να ήταν στα χέρια των Γάλλων σήμερα. Συμπαθητικός ή όχι, προκλητικός ή όχι, καθόλου δεν απασχολεί τους Αργεντίνους.

RB: Achraf Hakimi (Μαρόκο)

Ο μπακ της Παρί και του Μαρόκου έκανε ένα ολοκληρωμένο τουρνουά και ήταν ένας από τους λόγους που έφτασε το Μαρόκο τόσο ψηλά. Ταχύτατος με βοήθειες τόσο επιθετικά αλλά και αμυντικά. Απέδειξε την αξία του και γιατί είναι ένας κορυφαίος στη θέση του.

CB: Joško Gvardiol (Κροατία)

Ο 20χρονος στόπερ της Κροατίας και της Λειψίας ανέβασε κατά πολύ το κασέ του και τις μετοχές του σε αυτό το Μουντιάλ. Εκ των κορυφαίων στη διοργάνωση για τη χώρα του, αποτέλεσε πυλώνα στην άμυνα και φυσικά συνέβαλε τα μέγιστα. Ήδη η αξία του εκτιμάτε πάνω από 100 εκατομμύρια και όποιος θα θελήσει να τον πάρει στην ομάδα του, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη.

CB: Dayot Upamecano (Γαλλία)

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε το ταίρι του Βαράν στην άμυνα της Γαλλίας και της έδωσε ασφάλεια και σιγουριά. Ο παίκτης της Μπάγερν πραγματοποίησε πολύ καλό τουρνουά και ήταν κομβικός για τη γαλλική άμυνα. Ήταν καθοριστικός σε πολλές επεμβάσεις, κυρίως στον μεγάλο τελικό.

LB: Noussair Mazraoui (Μαρόκο)

Εντυπωσιακό τουρνουά για τον άλλον ακραίο μπακ του Μαρόκου. Έδειξε το ταλέντο του και φυσικά γιατί τον επέλεξε η Μπάγερν. Έκανε κατά μέσο όρο 2,8 τάκλιν ανά παιχνίδι, απόδειξη της επιθετικότητάς του προς του αντιπάλους και της πίεσης που ασκούσε. Βοήθησε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Πολλά ανεβάσματα, πολλές κούρσες και πολλές σέντρες για τον Μαροκινό μπακ. Άκρως επιθετικό το Μαρόκο από τα άκρα.

RM: Sofyan Amrabat (Μαρόκο)

Ο Μαροκινός έκανε τρομερή διοργάνωση και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στους 4. Όπου βρισκόταν η μπάλα, φαινόταν να είναι εκεί και να εμποδίζει τον αντίπαλο. Είχε κατά μέσο όρο 3,2 ανακτήσεις και δύο φάουλ ανά παιχνίδι, μια ουσιαστική παρουσία για να αποτρέψει όλους τους κινδύνους για την άμυνα του Μαρόκου. Μπορεί να μην ήταν ο κατ εξοχήν δημιουργικός μέσος, αλλά αμυντικά ήταν ανυπέρβλητος.

LM: Alexis Mac Allister (Αργεντινή)

Ο μέσος της Μπράιτον ήταν απλά φανταστικός. Ένα από τα κλειδιά του Σκαλόνι για την κατάκτηση του τίτλου. Πρόσφερε πολλά τρεξίματα στο κέντρο για την Αργεντινή, είχε σωστά κουβαλήματα της μπάλας και ήταν ένας πολύ καλός box to box μέσος. Μπορεί να ήταν αθόρυβος αλλά ήταν ουσιαστικός.

CAM: Antoine Griezmann (Γαλλία)

Ο Γάλλος μέσος ήταν ολοκληρωτικός. Για αυτό και μπαίνει στην καλύτερη ενδεκάδα μας σε σχέση ίσως με τον Μόντριτς. Σύνδεσε απίστευτα τις γραμμές της ομάδας του και έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Βοήθησε τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά. Έτρεξε ατελείωτα χιλιόμετρα αλλά και έδωσε πολλές ασίστ. Τσαλακώθηκε στον ρόλο του και δεν φοβήθηκε να το κάνει. Ίσως ο παίκτης κλειδί για την Γαλλία.

LW: Kylian Mbappe (Γαλλία)

Ο Γάλλος σταρ προσέφερε τα πάντα στην ομάδα του. Βγήκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με 8 γκολ και πήρε την ομάδα του από το χεράκι, και λίγο έλειψε να τη στέψει πρωταθλήτρια για δεύτερη σερί φορά. Πραγματοποίησε χατ τρικ και έγραψε ιστορία στον τελικό. Και είναι μόλις 24 χρονών. Απίστευτος παίκτης και σίγουρα έχει να μας χαρίσει πολλά ακόμη στο μέλλον.

CF: Julian Alvarez (Αργεντινή)

Ο στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι ήρθε από τον πάγκο για να βοηθήσει στα μέγιστα την ομάδα του. Πήρε με την αξία του θέση στη βασική ενδεκάδα και έκτοτε δεν βγήκε ποτέ. Αποτέλεσε επάξια την αιχμή του δόρατος της Αργεντινής και φυσικά έκανε το τέλειο δίδυμο με τον Μέσι. Δικαιολόγησε απόλυτα τον λόγο που τον επέλεξε ο Πεπ.

RW: Lionel Messi (Αργεντινή)

Ο απόλυτος σταρ της Αργεντινής. Ο Μεσίας. Ο συνεχιστής του έργου του Μαραντόνα. Και φυσικά ο θεός στο πρόσωπο των Αργεντινών. Εκπλήρωσε την επιθυμία του και φυσικά όλου του λαού της Αργεντινής. Επέστρεψε την κούπα στη χώρα του μετά από 36 χρόνια. Και το έκανε με τον τρόπο του. Απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, και ίσως όλων των εποχών. Πλέον δεν του λείπει κάτι. Τα έχει κατακτήσει όλα.

Αυτή ήταν η κορυφαία ενδεκάδα του stoixima.gr!

Και φυσικά μια κορυφαία ενδεκάδα χρειάζεται έναν κορυφαίο προπονητή.

Για εμάς κορυφαίος προπονητής δεν ήταν ο νικητής του τροπαίου Λιονέλ Σκαλόνι, αλλά ο προπονητής του Μαρόκου, Ουαλίντ Ρεγκραγκί!

Ο συγκεκριμένος προπονητής κατάφερε και άλλαξε την ιστορία μιας χώρας μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οδήγησε μια ομάδα χωρίς παραστάσεις στα ημιτελικά της διοργάνωσης, και φυσικά απέδειξε πως και οι αφρικανικές ομάδες είναι ικανές για όλα. Επέδειξε πλάνο, αφοσίωση και ενότητα. Έφτιαξε ένα σύνολο με ταλέντο και ποιότητα και το οδήγησε όσο πιο μακριά μπορούσε. Απέκλεισε Ισπανία και Πορτογαλία αφού πέρασε πρώτος από τον όμιλο. Τι να πει κανείς για αυτό το μικρό θαύμα.

Ο Σκαλόνι κατά της διάρκεια της διοργάνωσης έδειξε απάθεια, έλλειψη ιδεών και αδυναμία διαβάσματος του αντιπάλου. Και θα μου πείτε τώρα, καλά και πως το πήρε; Το πήρε επειδή είχε Μέσι και άλλους δέκα πολεμιστές! Το πήρε γιατί μίλησε το πάθος και η φανέλα. Το πήρε γιατί έσπρωχνε την Αργεντινή ο μισός πλανήτης με τη θέλησή του. Ο Σκαλόνι στα μάτια μου φάνηκε πολύ μικρός προπονητής κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Ολλανδία και τη Γαλλία. Οι αντίπαλοι προπονητές του πήραν το πορτοφόλι και δεν το κατάλαβε καν! τον βοήθησε και η τύχη φυσικά. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.......

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr