Μπάσκετ

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 16:56

Με τις νίκες των δύο ομάδων του Λος Αντζελες, Κλίπερς και Λέικερς θα κάνουμε παιχνίδι ξημερώματα Δευτέρας.

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

ΚΛΙΠΕΡΣ-ΝΤΑΛΑΣ

Οι Κλίπερς ξεκίνησαν για τίτλο πέρσι, αλλά δεν άρεσαν και προβλημάτισαν. Ομως στα πλέι οφς το πάλεψαν αν και χωρίς τον ένα τους σταρ στο τέλος τον Λέοναρντ που χάνει και την αρχή της σεζόν. Δεν έχουν αλλαγές φέτος και είναι δουλεμένη ομάδα που αποκτά πλέον και εμπειρία και ειδικό βάρος. Τους λείπει όμως ένας κλασάτος πόιντ γκαρντ και ένας κλασάτος σέντερ, Ομάδα τετράδας και βλέπει. Πολύ κακές εμφανίσεις αρχικά, αλλά μετά 7 συνεχόμενες νίκες με καλό πρόγραμμα όμως. Περίεργη ομάδα στοιχηματικά. Πλέον 3 ήττες στα 4 τελευταία και σοκ στην ουραγό Ν. Ορλεάνη από +15 με 94-81!

Το Ντάλας του τρομερού Λούκα Ντόνσιτς είναι μια πολύ ταλαντούχος και εξελίξιμη ομάδα που παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ και μπορεί να κερδίσει παντού. Αλλά είναι και σοφτ και έχει κλασικά διακυμάνσεις. Ετσι άλλαξε προπονητή και ήρθε ο Κιντ. Πάνω κάτω τα ίδια με πέρσι και αίνιγμα .Ομάδα τετράδας γενικά αλλά δεν παίζει καλα. Παρόλα αυτά είναι ψηλά. Χωρίς Ντόνσιτς έχασε τα δύο ματς στο Φοίνιξ(105-98 και 112-104)

ΚΛΙΠΕΡΣ: Πρέστον(περιφερειακός,εκτός) Λέοναρντ(φόργουορντ,,εκτός), Μόρις(φόργουορντ,εκτός), Μαν(φόργουορντ,10π,5ρ,εκτός)

ΝΤΑΛΑΣ: Κλέμπερ(φόργουορντ,8π,4ρ,εκτός), Ντόνσιτς(πλέι μέικερ,25π,8ρ,8ας,εκτός 80%)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.65 και -3 χωρίς Ντόντσιτς πιθανότατα, στον άσο.

ΝΤΙΤΡΟΙΤ-ΛΕΙΚΕΡΣ

Το Ντιτρόιτ απογοητεύει και οι Πίστονς απέχουν πολύ από τις καλές εποχές. Και φέτος θα προσπαθήσουν να κτίσουν κάτι για το μέλλον και δεν περιμένουν και πολλά πράματα. Πέρσι ήταν ουραγοί με 20 μόλις νίκες. Exoyn το Νο1 του ντραφτ τον Κάνιχαμ. Πάλεψε αρχικά κάποια ματς αλλά γενικά δεν παίζει καλά. Κάπως βελτιωμένο με την νίκη με Ιντιάνα μέσα. Ηττα από το πρώτο(χωρίς Κάρι όμως)Γκόλντεν Στέιτ εντός με 102-105 και ενώ έχανε και με 15π

Οι Λέικερς είχαν τραυματισμούς πέρσι και απέτυχαν στα πλέι οφ ενώ έμειναν χαμηλά και στην κανονική περίοδο. Έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του σούπερ σταρ πόιντ γκαρντ Γουέστμπρουκ και μαζί με Λεμπρόν και Ντέιβις φτιάχνουν μια σούπερ ομάδα. Ομως ερωτηματικό είναι ο πάγκος με παίκτες σε απόσυρση ουσιαστικά που ήρθαν για το ...δαχτυλίδι! Γερασμένη ομάδα, θα προσέξει λογικά κάνοντας συντήρηση στην ρέγκιουλαρ σίζον. Μεγάλο φαβορί για τον τίτλο πάντως αλλά αν δέσει και έχει άμυνα .Και άρχισε πολύ άσχημα με πολλά σοκ και δύο ήττες (μέσα έξω)από την αδύνατη Οκλαχόμα από +22 και +15! Και έφαγε και 25π εντός από την Μινεσότα! Γκρίνια και εσωτερικά προβλήματα. Εχασε πολλά ματς ήδη ο Λεμπρόν.Συντρίβή και στην Βοστώνη 130-108.

ΝΤΙΤΡΟΙΤ: Ολινουκ(φόργουορντ,12π,5ρ,εκτός), Σμιθ(φόργουορντ,εκτός)

ΛΕΙΚΕΡΣ: Αρίζα(φόργουορντ,εκτός), Ναν(περιφερειακός,εκτός), Ριβς(περιφερειακός,6π,2ρ,εκτός),Λεμπρόν(φόργουορντ,25π,8ρ,7ας,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίβολος ο Λεμπρόν αλλά οι Λέικερς δεν θα έχουν πρόβλημα λογικά. Καλό το 1.35 και ας προβληματίζουν. Προς διπλό με-6, παίζοντας με την χειρότερη ομάδα.

ΦΟΙΝΙΞ-ΝΤΕΝΒΕΡ

Το Φοίνιξ έκανε πέρσι μια τρομερή σεζόν και μάλιστα είχε και το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς με τους Μπακς αλλά έχασε. Αθόρυβα έχει μια νεανική πολύ δουλεμένη ομάδα που βελτιώνεται καθημερινά και το μέλλον του ανήκει. Χωρίς σοβαρές αλλαγές θα παίξει και πάλι καλή άμυνα καθώς δεν είναι το παλιό Φοίνιξ με το ραν εντ γκαν παιχνίδι. Πάντως στην δύσκολη Δύση δεν είναι όλα εύκολα. Αρχισε με αντιφατικές εμφανίσεις και με απρόσμενα μεγάλες διαφορές υπέρ ή κατά και έλλειψη διάρκειας. Ρολάρει πάντως με 11 συνεχόμενες νίκες με καλό πρόγραμμα. Δύο νίκες με Ντάλας(χωρίς Ντόνσιτς)μέσα και η δεύτερη με 112-108.

Το Ντένβερ έκανε και πέρσι σπουδαία πλέι οφς και γενικά είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά πάλι κάτι λείπει. Ο σούπερ Τζόκιτς δεν αρκεί μόνος και ενώ είναι και τραυματίας ο εξαιρετικός πόιντ γκαρντ Μάρει. Στόχος η τετράδα αρχικά αλλά θα έχει πάλι διακυμάνσεις. Τρομερή αρχή με μπαμ με περίπατο στους φιναλίστ διέλυσε με 30π το Ντάλας μέσα αλλά έχει και γκέλες. Θέλει διάρκεια. Μετά 5 σερί νίκες στις 3 σερί ήττες και μέσα 108-114 με Σικάγο.

ΦΟΙΝΙΞ: Σάριτς(φόργουορντ,αμφίβολος),

ΝΤΕΝΒΕΡ: Μάρεί (πλέι μέικερ,,εκτός), Πόρτερ(φόργουορντ,10π,7ρ,εκτός), Μπάρτον(φόργουορντ,16π,5ρ,αμφίβολος), Τζόκιτς(σέντερ,26π,9ρ,7ας,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς για -8 ειδικά. Αν δεν παίξει ο Τζόκιτς άσος πάντως και έτσι.

ΣΙΚΑΓΟ-Ν.ΥΟΡΚΗ

Νέα εποχή στους θρυλικούς Μπουλς στο Σικάγο. Η ομάδα μετά από κάποια χρόνια που δεν παρουσίασε τίποτα, πλέον έχει κάνει ολικό restart στο ρόστερ και μπορεί να είναι στις εκπλήξεις την φετινή σεζόν καθώς έχει κάνει σπουδαίες κινήσεις. Πέρσι στο μέσο ήρθε ο Βούτσεβιτς και φέτος έκανε το μπαμ με τον σκόρερ Ντερόζαν δίπλα στον Λα Βιν. Γέμισε πολύ η περιφέρεια. Ισως κάτι λείπει στην φροντ λάιν. θα σκοράρει πολύ. Παίζει πολύ καλά και ήδη είναι ψηλά! Αν και χωρίς Βούτσεβιτς για 15 μέρες και με δύσκολο πρόγραμμα με 5 σερί εκτός έκανε διπλά σε Κλίπερς,Λέικερς(με 20αρα!) και Ντένβερ με 108-114!

Η Νέα Υόρκη έκανε πέρσι με τον ερχομό στο πάγκο του Θιμποντό μια τρομερή σεζόν και μετά από πολλά χρόνια θύμισε κανονική ομάδα! Χωρίς σταρ πήρε την 5η θέση στην κανονική περίοδο. Ερωτηματικό πόσο θα αντέξει φέτος και η άμυνα της ειδικά, με ίδια πάντως ομάδα ουσιαστικά σε επίπεδο, καθώς έχει αλλαγές όπως ότι πήρε πιο επιθετικούς παίκτες σαν τους Ουόκερ και Φουρνιέ. Ηδη δείχνει χειρότερη με κακές ήττες εντός με Ορλάντο δυο φορές και Κλίβελαντ ! Από -10 αγχωτικά 106-99 το τραγικό Χιούστον εντός.

ΣΙΚΑΓΟ: Ουίλιαμς(φόργουορντ,6π,2ρ,εκτός), Βούτσεβιτς(σεντερ,14π,11ρ,εκτός)

Ν.ΥΟΡΚΗ: Νοέλ(σέντερ,5π,7ρ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλό ματς και σωστά στο 1.55 και -5, αλλά δεν αξίζει κάτι.

ΓΚΟΛΤΕΝ ΣΤΕΙΤ-ΤΟΡΟΝΤΟ

Το Γκόλντεν Στέιτ εντυπωσιάζει! Αν και έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια και έχει πάλι στην αρχή εκτός Τόμπσον-Αισμάν! Αρχικά στόχος τουλάχιστον πλέι οφ. Αλλά άρχισε εκπληκτικά παίζοντας και άμυνα που δεν μας είχε συνηθίσει. Εχει εκμεταλλευθεί το καλό πρόγραμμα και είναι στην κορυφή απρόσμενα αλλά δεν είναι για τόσο ψηλά ασφαλώς. Και χωρίς Κάρι πέρασε από το κακό Ντιτρόιτ με 102-105 αν και είχε και +15.

Πλήρης απογοήτευση στο Τορόντο που πέρσι αν και πριν τρία χρόνια ήταν πρωταθλήτρια.. απέτυχε !Βέβαια πέρσι έπαιξε στις ΗΠΑ και όχι στον Καναδά λόγω πανδημίας. Πολλές αλλαγές και φέτος αλλά έχει ένα κορμό και θέλουν να κτίσουν κάτι πάλι από την αρχή. Πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο και γυρίζουν στην φυσική τους έδρας. Διακυμάνσεις και μετά 5 σερί νίκες είχε 6 ήττες στα 7 τελευταία και σοκ εντός με Ντιτρόιτ. Από μπροστά στο σκορ έχασε στους δυνατούς Γιουτα και Πόρτλαντ αλλά μπαμ στο Σακραμέντο με την άμυνα 89-108!

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ: Τόμπσον(περιφερειακός,εκτός,εκτός), Αισμάν(σέντερ,εκτός), Γκριν(φόργουορντ,12π,7ρ,7ας,αμφίβολος), Κάρι(πλέι μέικερ,29π,8ας,αμφίβολος), Ιγκουοντάλα(περιφερειακός,8π,5ρ,4ας,αμφίβολος),

ΤΟΡΟΝΤΟ: Γουτανάμπε(φόργουορντ,εκτός), Ανινόμπι(φόργουορντ,20π,6ρ.αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς, αν δεν παίξει ο Κάρι μπορεί να σκάσει και βόμβα. Μάλλον παίζει, για αυτό στο -9.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Νίκες Κλίπερς-Λέικερς

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr