Μπάσκετ

Κλάσικο στο ΟΑΚΑ!

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 23:12

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, διαβάστε όλες τις αναλύσεις!

Κλάσικο στο ΟΑΚΑ!
Η Ευρωλίγκα είναι εδώ με πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Το στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο και πάμε γρήγορα στις αναλύσεις και τις προβλέψεις μας.

ΖΕΝΙΤ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι στις καλές και σοβαρές ρώσικες ομάδες. Αν και δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία, ο στόχος είναι τα πλέι οφ. Και δείχνει να ξεπερνά την κοιλιά της με τα δύο γαλλικά διπλά σε Βιλερμπάν και Μονακό! Με τον Πασκουάλ στον πάγκο πέρυσι (και τον Μάνο Παπαδόπουλο στη διοίκηση) ανέβηκε πια επίπεδο και είχε μια τρομερή χρονιά αγγίζοντας το Φ4. Δυνατή και φέτος, θα κάνει πάλι ζημιές με την άμυνα και είναι πάντα εξαιρετική εκτός έδρας. Αν και τραυματίας ο ΝΒΑερ πόιντ Ναπίερ, έχει το μπαμ στην Εφές. Εκανε 3 συνεχόμενες ήττες, από -20 το ματς γύρισε αλλά νίκησε στο Μονακό καθαρά στο τέλος.

Κρίση για την ομάδα του Σφαιρόπουλου

Σε βαθιά κρίση πλέον πάλι όπως και στην αρχή της σεζόν η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που πάλι τρίζει για τα καλά η καρέκλα του. Η Μακάμπι είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα, αλλά δεν έχει μεγάλο μπάτζετ. Αν και θέλει πάντα πλέι οφ, πάλι δεν έχει μεγάλο βάθος και ποιότητα και κάτι της λείπει. Αρχισε άσχημα με σοκ από Αστέρα μέσα. Συνήλθε και έκανε ένα εξαιρετικό σερί με τρομερή νίκη και με την Μπάρτσα εντός και 5/6 χάνοντας μόνο στην Μόσχα. Ομως έχει τώρα 6 σερί ήττες με κακές εμφανίσεις. Αποδοκιμασίες μετά την ήττα από την Εφές εντός άνετα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΖΕΝΙΤ: Ναπίερ(πλέι μέικερ,εκτός), Κουλάγκιν(περιφερειακός,3π,1ρ,αμφίβολος), Μπαρόν(περιφερειακός,9π,2ας,αμφίβολος)
ΜΑΚΑΜΠΙ: -

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Σε κρίση η Μακάμπι και παίζει την θέση του ο Σφαιρόπουλος. Η Ζενίτ όμως έχει διακυμάνσεις. Μάλλον θα το πάρει, αλλά οριακό με -4. Προς άσο με 1.50.

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Προσοχή στους Βαυαρούς

Κλασική ομάδα ρυθμιστή και που θέλει προσοχή είναι η Μπάγερν, μια σοβαρή ομάδα που… κρυφοβλέπει πλέι οφ. Πάντα στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Δεν βάζει πολλά χρήματα, χαίρεται το παιχνίδι και είναι πολύ δουλεμένη και μαχητική.
Πέρυσι έκανε την καλύτερη της σεζόν φτάνοντας πλέι οφ και μια νίκη απόσταση από το Φ4. Αρχισε άσχημα και με απουσίες, αλλά συνήλθε. Διακυμάνσεις. Εκτός ο σκόρερ της Χίλιαρντ. Εχει το μπαμ με την πρωταθλήτρια Εφές. Ηττα θρίλερ στο Βελιγράδι από Αστέρα. Ματς με πρέπει.

Δεν μπορεί να συνέλθει η Μπασκόνια

Σε κρίση διαρκείας και χωρίς φως στο τούνελ η έμπειρη Μπασκόνια, που έχει το καλύτερο νόου χάου. Γι’ αυτό και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της, καταφέρνει κάθε χρόνο και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Αλλά φέτος δεν μπορεί να συνέλθει και δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι.
Καθώς έριξε πάλι το μπάτζετ και έχει ένα νεανικό ρόστερ που απογοητεύει, με πρόβλημα στο σκορ. Ηδη άλλαξε προπονητή (Ο Σπάχια στην θέση Ιβάνοβιτς στις 15/11). Πάλεψε 30' στην Εφές, συντριβή στην Φενέρ μετά. Ψάχνει μια νέα αρχή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζίπσερ(φόργουορντ,εκτός), Ραντόσεβιτς(σέντερ,εκτός), Χίλιαρντ(περιφερειακός,17π,3ας,εκτός)
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Πίτερς(φόργουορντ,εκτός), Ράιστε(φόργουορντ,εκτός), Γιεντράιτις(φόργουορντ,12π,5ρ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Παραπαίει η Μπασκόνια, αλλά και η Μπάγερν δεν είναι τόσο καλή για -7 και 1.33 με αντίπαλο μια πολύ έμπειρη ομάδα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό

Ματς-μισή χρονιά για τον Παναθηναϊκό που περιμένει γεμάτο ΟΑΚΑ και με νίκη θα ηρεμήσει -λόγω κόσμου- μέχρι τα πλέι οφ της Α1 τον Μάϊο (όπως ήδη έγινε με το διπλό στο ΣΕΦ για την Ελλάδα)! Καθώς εδώ δεν περιμένει τίποτα. Χωρίς τον Γιαννακόπουλο -αν και οι μετοχές ανήκουν ακόμα σε αυτόν- το μπάτζετ μειώθηκε σε ένα από τα χαμηλότερα της Ευρωλίγκα. Πέρυσι ήταν σχεδόν προτελευταίος.
Αρχισε άσχημα με διακυμάνσεις (διέλυσε την Εφές και έφαγε 35π στο Βελιγράδι!). Εχει κάποιες εξάρσεις, όπως η νίκη με Ζενίτ εντός. Πάλεψε με την Μπάρτσα (49-38ημ), αλλά βρέθηκε και στο -9 στο 39', χάνοντας δίκαια στο ΟΑΚΑ.

Σε τρομερή κατάσταση ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σε τρομερή κατάσταση και με στόχο τουλάχιστον τα πλέι οφ. Αλλά αυτό είναι ματς ειδικών συνθηκών και λόγω κόσμου και ειδικά μετά την ήττα στην Α1 στο ΣΕΦ προ μηνός! Από πέρυσι κάνει βήματα προόδου και μπήκε εξαιρετικά στη νέα εποχή, καθώς μετά από μια 10ετία δεν έχει πια τον Βασίλη Σπανούλη που αποσύρθηκε. Φέτος γύρισε και στην Α1.
Αήττητος εντός και με πολύ καλή άμυνα. Με τρομερή χημεία και τον κόσμο πάλι. Ισοπέδωσε με την άμυνα στο ΣΕΦ σε πονηρά ματς Μπάγερν και Βιλερμπάν και έχει τρομερή ψυχολογία, αλλά και άγχος.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φλόιντ(σέντερ,3π,2ρ,εκτός)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εισι(φόργουορντ,1π,1ρ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Μεγάλο ματς. Αν ο Ολυμπιακός βάλει τα μακρινά σουτ θα κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός έχει και ένα κρούσμα σε παίκτη. Ισως για αυτό στο -5 το ματς και στο 1.48 φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά καμία αξία καθώς θα είναι γεμάτο το ΟΑΚΑ και δεν έχει ενδιαφέρον. Στο λάιβ ίσως. Αλλωστε αυτά τα ματς είναι πάντα ντέρμπι σαν ειδικών συνθηκών. Είδαμε τι έγινε στο ΣΕΦ που νίκησε για την Α 1 ο Παναθηναϊκός από -13 στην 4η περίοδο!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.