Μπάσκετ

Τρία ενδιαφέροντα ματς στην Ευρωλίγκα

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 19:35

Τρεις αναμετρήσεις την Τρίτη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τρία ενδιαφέροντα ματς στην Ευρωλίγκα
ΜΑΚΑΜΠΙ-ΑΛΜΠΑ
Εμεινε ζωντανή η Μακάμπι που ήταν σε βαθιά κρίση όπως και στην αρχή της σεζόν και έτριζε για τα καλά η καρέκλα του Σφαιρόπουλου μετά τις 8 συνεχόμενες ήττες. Η άνετη στο β' μέρος νίκη εντός έδρας με τον Ολυμπιακό ηρέμησε κάπως τα πράγματα αλλά απέχει ακόμα από το να μπει στο κόλπο των πλέι οφ. Η Μακάμπι είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά δεν έχει μεγάλο μπάτζετ. Και φέτος πάλι δεν έχει το μεγάλο βάθος και ποιότητα και κάτι της λείπει. Αρχισε άσχημα με σοκ με Αστέρα μέσα. Συνήλθε με 5/6. Ομως την πήρε πάλι η κάτω βόλτα.
Η Άλμπα συνεχίζει και φέτος να κάνει ζημιές καθώς είναι έμπειρη ομάδα αλλά δύσκολη στοιχηματικά. Δύσκολα πάντως θα αποφύγει τις τελευταίες θέσεις. Και με 5 ήττες στα 6 τελευταία ματς πια αλλά με δύσκολο πρόγραμμα. Ομάδα με καλή χημεία και παίζει ένα περίεργο μπάσκετ και γι αυτό θέλει προσοχή αφού μια στηρίζεται στην επίθεση και μια στην άμυνα και φέτος έχει και καλή έδρα. Μεγάλες νίκες μέσα με Φενέρ, Μιλάνο, Μακάμπι και εκτός τον Ερ Αστέρα. Γενικά μεγάλες διακυμάνσεις Πάλεψε στο Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα και έχασε άνετα από την Ρεάλ εντός.
ΜΑΚΑΜΠΙ: Τόμας(περιφερειακός,νέο πρόσωπο,εκτός)
ΑΛΜΠΑ: Πένο(πλέι μέικερ,εκτός)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μακάμπι με την έδρα και την ψυχολογία μετά την νίκη με τον Ολυμπιακό θα νικήσει εύκολα ή δύσκολα την μαχητική πάντως Άλμπα. Που ή χάνει πολύ ή τα κάνει ντέρμπι. Σωστό και περίεργο το -8.
ΡΕΑΛ-ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ
Η βασίλισσα Ρεάλ είναι στην κορυφή χωρίς να παίζει και τόσο καλά. Είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο .Ομως τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και είναι και γερασμένη με αποτέλεσμα πέρσι να μην πάει καν στο Φ4. Εξαιρετική χημεία και πολύ γεμάτο ρόστερ. Και φέτος παίζει σκληρή άμυνα ενώ γύρισε και ο Ντεκ από το ΝΒΑ! Πέρασε με περίπατο από την Άλμπα αλλά χάλασε η ψυχολογία της καθώς έχασε εύκολα 75-85(40-42ημ)εντός από την Μπάρτσα στο Κλάσικο της Ισπανίας.
Η Ουνίξ Καζάν είναι η μεγάλη πια έκπληξη της διοργάνωσης και θέλει πλέι οφ έχοντας 9 νίκες στα 11 τελευταία και την 20αρα με περίπατο στην ΤΣΣΚΑ και μεγάλες νίκες μέσα με Μπάρτσα- Εφές-Ρεάλ και Μιλάνο με 30π! Ο νέος κόουτς Περάσοβιτς αν παραδόξως στηρίζεται στην άμυνα! Καθάρισε μέσα Μιλάνο με 30π και Ρεάλ! Περίεργη ομάδα πάντως και κλειδί το τρίποντο. Και με τρομερή ψυχολογία και φόρμα πια είναι ένα ματς στην Μαδρίτη που πάει χωρίς άγχος και εξ αναβολής. Με την άμυνα νίκησε δίκαια και καθαρά εντός την Μπαρτσελόνα!
ΡΕΑΛ: Ρουντι(περιφερειακός,7π,3ρ,αμφίβολος), Κοσέρ(περιφερειακός,8π,2ας,αμφίβολος)
ΟΥΝΙΞ: Τίμα (φόργουορντ,3π,1ρ,εκτός), Ο' Μάγιο(περιφερειακός,8π,2ας,αμφίβολος)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.36 και -6 η Ρεάλ σωστά με την τρομερή και εκτός Καζάν(που νίκησε 20π στην Μόσχα την ΤΣΣΚΑ και έχασε από +20 στην Βαρκελώνη). Οριακός άσος.
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΜΠΑΓΕΡΝ
Σε μεγάλη κρίση πια η πρωταθλήτρια Γαλλίας Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο που στις μεσαίες πια ομάδες στην Ευρωλίγκα και δεν ξεχνάμε ότι είναι μεγαλομέτοχος ο πρώην πια σούπερ σταρ του ΝΒΑ ο Τόνι Πάρκερ και ότι πρόσφατα πήρε κομμάτι της μετοχικής σύνθεσης και η Λιόν του ποδοσφαίρου. Αν και δεν έχει ακριβό μπάτζετ ,έχει εξαιρετικό πρότζεκτ και αθλητικότητα και κρυφοβλέπει οκτάδα. Εντός πολύ δυνατή καθώς νίκησε Εφές,ΤΣΣΚΑ,Φενέρ. Αλλά με 9 ήττες στα 12 τελευταία ματς. Απο 25-35ημ ανάσα με νίκη θρίλερ χωρίς Οκόμπο (ο σταρ της) με Αστέρα μέσα.
Η Μπάγερν δεν είναι η περσινή ομάδα καθώς δεν παίζει την περσινή της τρομερή άμυνα και θα περιοριστεί σε ρόλο ρυθμιστή. Είναι πάντα στην σκιά της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Πέρυσι έκανε την καλύτερη σεζόν της φτάνοντας στα πλέι οφ και μια νίκη απόσταση από το Φ4. Πολλές διακυμάνσεις φέτος. Εκτός ο σκόρερ της Χίλιαρντ. Εχει πάντως το μπαμ με την πρωταθλήτρια Εφές εντός,αλλά και κακές ήττες όπως με Μπασκόνια και Μονακό μέσα. Πάντως με ένα 17-0 πέρασε άνετα από την Μπασκόνια(24-19,24-36,46-48,57-67,73-82)
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ:Μόργκαν (φόργουορντ,εκτός), Λάιτι(φόργουορντ,9π,3ρ,εκτός), Γουεμπανιάμα(σέντερ,6π,3ρ,εκτός), Χάουαρντ(φόργουορντ,10π,3ρ,εκτός), Οκόμπο(περιφερειακός,19π,3ας,αμφίβολος)
ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζίπσερ(φόργουορντ,εκτός), Ραντόσεβιτς(σέντερ,εκτός), Χίλιαρντ(περιφερειακός,17π,3ας,εκτός), Ντέντοβιτς(περιφερειακός,7π,2ας,αμφίβολος)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντερμπάρα και ίδιες ομάδες. Πιο πολλές απουσίες όμως και ντεφορμέ η Βιλερμπαν αλλά όχι και για 2.20!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr