Μπάσκετ

Τα φώτα στο Clasico

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 16:28

Τρία ματς στο μενού της Παρασκευής.

Τα φώτα στο Clasico

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Η Ουνίκς Καζάν είναι πια η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, θέλει πλέι οφ και καλό πλασάρισμα. Αλλά κάνει μια "κοιλιά". Απρόσμενα δυνατή έδρα με νίκες με Μπάρτσα-Εφές-Ρεάλ και Μιλάνο με 30π! Και έχει ρίξει και 20π στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ! Παραδόξως για ομάδα του Περάσοβιτς στηρίζεται στην άμυνα και είναι ομάδα του άντερ! Περίεργη ομάδα πάντως και κλειδί το τρίποντο. Ξένισε ο διασυρμός στην Γερμανία με την Αλμπα, ενώ τελευταία έχει ένα πρόβλημα στο σκορ και ντεφορμάρισμα χωρίς απουσίες. Ματς με πρέπει. Πέρασε λογικά άνετα από την ουραγό Ζάλγκιρις αλλά χωρίς καλό μπάσκετ.
Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια περίεργη και δύσκολη στοιχηματικά ομάδα που συνεχίζει να κάνει ζημιές αλλά απλά έχει ρόλο ρυθμιστή με κάποιες καλές νίκες με την τρομερή έδρα βασικά και την κλασική σκληρή άμυνα. Φέτος ανέβασε και το μπάτζετ με την επιστροφή του Κάλινιτς! Πονηρός και εκτός καθώς έχει τα μπαμ Μακάμπι-Ζενίτ-Ολυμπιακό(!) και διέλυσε τον Παναθηναϊκό εντός με 35π. Σκοράρει δύσκολα. Ομάδα του άντερ. Παίζει για το γόητρο του κάθε ματς και ας μην έχει στόχους. Ήταν σε φόρμα αλλά γκρίνια και σοκ από +20 και εύκολα μέσα με την Μονακό!
ΟΥΝΙΞ: Τίμα(φόργουορντ,3π,1ρ,εκτός),
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Σιμόνοβιτς(φόργουοντ,5π,3ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς με τον ζημιάρη με την άμυνα Αστέρα και την κάπως ντεφορμέ αλλά εντυπωσιακή φέτος Καζάν. Σωστά στο -6 και 1.33, αλλά καμία αξία. Πονηρό ματς σε όλα.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Σε μεγάλη κρίση η πρωταθλήτρια Γαλλίας Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο. Αν και δεν έχει ακριβό μπάτζετ, έχει εξαιρετικό πρότζεκτ και αθλητικότητα και άρχισε καλά κρυφοβλέποντας και οκτάδα. Δυνατή εντός που καθάρισε Εφές, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ. Αλλά με 10 ήττες στα 12 τελευταία έχοντας και σοβαρές απουσίες έχει μείνει πια πολύ πίσω. Από τρία εκτός αν και πάλεψε σε Φενέρ και Εφές καθώς είναι δεμένη ομάδα. Είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ από -10.
Απογοήτευση διαρκείας στον Παναθηναϊκό που είναι σταθερά προτελευταίος. Χωρίς τον Γιαννακόπουλο -αν και οι μετοχές ανήκουν ακόμα σε αυτόν-το μπάτζετ μειώθηκε σε ένα από τα χαμηλότερα της Ευρωλίγκα και παραπαίει όπως και πέρυσι. Εχει κάποιες εξάρσεις στο ΟΑΚΑ (διέλυσε την Εφές, νίκησε την Ζενίτ) αλλά και πολύ άσχημα βράδια όπως η 35αρα στο Βελιγράδι ενώ δεν έχει νίκη εκτός έδρας. Πήρε και τον Γιόβιτς για το μεγάλο πρόβλημα του πόιντ αλλά δεν άλλαξαν και πολλά. Συντριβή στην Βαρκελώνη μετά την ήττα από Μονακό εντός. Στην Ελλάδα έχανε με 20π στην Λάρισα(!)και νίκησε στο τέλος!
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Μόργκαν (φόργουορντ,εκτός), Λάιτι(φόργουορντ,9π,3ρ,εκτός), Γουεμπανιάμα(σέντερ,6π,3ρ,εκτός), Χάουαρντ(φόργουορντ,10π,3ρ,εκτός), Οκόμπο(περιφερειακός,18π,4ας,εκτός)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπαπέτρου(φόργουορντ.12π,5ρ,εκτός), Χουγκάζ(φόργουορντ,νέο πρόσωπο)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.70 και -2 η Βιλερμπάν που είχε νικήσει και στο ΟΑΚΑ και αν δεν τις σημαντικές απουσίες θα λέγαμε ασάρα με τον Παναθηναϊκό χωρίς νίκη εκτός πατρίδας 14 μήνες και βάλε! Ομως θα παλέψει ο Παναθηναικός. Περίεργο ματς.

ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Η βασίλισσα Ρεάλ είναι στην κορυφή και χωρίς κανένα τρομερό μπάσκετ. Είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο. Αν και τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ, είναι και γερασμένη με αποτέλεσμα πέρσι να μην πάει καν στο Φ4, έχει εξαιρετική χημεία και πολύ γεμάτο ρόστερ. Και φέτος παίζει σκληρή άμυνα ενώ γύρισε τον Γενάρη και ο Ντεκ από το ΝΒΑ! Γλίτωσε εντός με τον Ολυμπιακό που έχανε 24-40ημ και διέλυσε με την άμυνα την Ζενίτ! Είχε και την Φενέρ εκτός στο εξ αναβολής. Σοκ στη λίγκα με Βαλένθια εντός.
Η Μπαρτσελόνα παραμένει σχεδόν στην κορυφή καθώς παίζει τρομερή άμυνα και έχει εξαιρετική χημεία. Η ομάδα με το ακριβότερο μπάτζετ στην Ευρώπη. Εχει κερδίσει μέσα-έξω την πρωταθλήτρια Εφές και κέρδισε 15π την Ρεάλ εντός. Πέρασε μια μίνι κοιλιά με τις ήττες στην Μπασκόνια και στο Καζάν. Κάνει και συντήρηση πλέον για να είναι έτοιμη στα πλέι οφ. Μεγάλο βάθος με πολλούς ρολίστες. Στο ρελαντί καθαρίζει τα ματς και είχε καλό και ξεκούραστο πρόγραμμα. Περίπατος φυσικά με τον Παναθηναϊκό εντός. Ματς-πρόκληση εδώ και ντέρμπι κορυφής. Πρόσφατα στο πρωτάθλημα νίκησε στην Μαδρίτη με 10π.
ΡΕΑΛ: Χάνγκα(περιφερειακός,6π,3ρ,εκτός), Ντεκ(φόργουορντ,6π,2ρ,αμφίβολος), Τέιλορ(φόργουορντ,8π,4ρ,αμφίβολος), Ερτέλ(πλέι μέικερ,10π,5ας,αμφίβολος)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Αμπρίνες(περιφερειακός,εκτός), Χίγγινς(περιφερειακός,10π,3ας,αμφίβολος), Οριόλα(σέντερ,6π,3ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το απόλυτο ντέρμπι για την πρώτη θέση. Κάπως σε καλύτερη κατάσταση δείχνει η Μπαρτσελόνα και σωστά στο 1.85 απλά η έδρα. Κανονικά σκληρό ματς και χαμηλό σκορ, καθώς και οι δυο στην άμυνα στηρίζονται. Προς άντερ με 156π. Ολα ανοιχτά κατά τα άλλα.

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ άντερ 156π

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr