Μπάσκετ

Ευρωλίγκα: Μάχες σε Πόλη και Τελ Αβίβ

Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 - 16:22

Η Εφές υποδέχεται την Μιλάνο με την σειρά στο 1-1, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στο Τελ Αβιβ.

Ευρωλίγκα: Μάχες σε Πόλη και Τελ Αβίβ

ΕΦΕΣ(6)-ΜΙΛΑΝΟ(3)

Χωρίς να αρέσει πήρε την έδρα η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές που είναι η κορυφαία ομάδα τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος αν και δεν άλλαξε τίποτα, είναι σοφτ και έχασε το πλεονέκτημα έδρας. Ομως έκανε περίπατο με την άμυνα στο πρώτο ματς στο Μιλάνο και πήρε την έδρα και έχασε δύσκολα στο τέλος στο δεύτερο. Προσέχουμε ότι πήρε την έδρα χωρίς να παίξει καλά καθώς το Μιλάνο ήταν και θα είναι πάλι μισό! Με 15000 κόσμο και στα δύο ματς. Πρόσφατα έχασε όμως εντός από +15 με τους ιταλούς! Το δίδυμο Λάρκιν-Μίσιτς στην περιφέρεια που αξίζει πάνω από 7εκ(!) κάνει την διαφορά. Τρομερή χημεία. Αλλά χάνει και εύκολα διαφορές φέτος.

Το Μιλάνο του Μήτογλου (εκτός) τερμάτισε στην 3η θέση και έπεσε με τον χειρότερο τελικά αντίπαλο που μπορούσε να βρει, δηλαδή την πρωταθλήτρια Εφές και έχασε ήδη την έδρα με το 48-64 στο πρώτο ματς. "Δεν περιμένουμε πρόκριση" είπε ο Μεσίνα καθώς γυρίζει ο Ντατόμε αλλά δεν θα έχει εκτός τον Έλληνα ψηλό και τους Ντιλένι-Μέλι-Ροντρίγκεζ αν δεν αλλάξει κάτι ξαφνικά! Το Μιλάνο πήγε πέρσι στο Φ4 και φέτος παίζει άμυνα Μεσίνα από παλιά στα περισσότερα ματς. Περίεργη ομάδα πάντως και βασικά του άντερ, αλλά με διακυμάνσεις και με περίεργα αποτελέσματα. Επίσης χάνει εύκολα διαφορές. Θα παλέψει.

ΕΦΕΣ: -

ΜΙΛΑΝΟ: Μορασκίνι(περιφερειακός,εκτός), Μήτογλου(φόργουορντ,10π,5ρ,εκτός), Ροντρίγκεζ(πλέι μέικερ,12π,4ας,αμφίβολος), Ντιλέινι(πλεί μέικερ,12π,3ας,εκτός), Κέλι(περιφερειακός,5π,1ας,εκτός), Μέλι(φόργουορντ,12π,5ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλές απουσίες το Μιλάνο που θα παλέψει με την άμυνα. Ομως δεν βγαίνουν τα κουκιά και ας μη παίζει καλά η πρωταθλήτρια Εφές. Προς άσο με -7.

ΜΑΚΑΜΠΙ(5)-ΡΕΑΛ(4)

Απογοήτευση στην Μακάμπι που μπήκε στα πλέι οφ με τρομερή ψυχολογία καθώς εξασφάλισε την πρόκριση μετά την αποχώρηση των ρώσικων ομάδων και μάλιστα έφτασε και στην 5η θέση με 6 συνεχόμενες νίκες στο φινάλε της κανονικής σεζόν! Σε μια περίεργη σεζόν που με 8 συνεχόμενες ήττες ήρθε και η απόλυση Σφαιρόπουλου στις 15/2. Από τότε συνεχίζει ο βοηθός του και ενώ είχε γκρίνια από τον κόσμο, ξαφνικά όλα άλλαξαν. Αλλά προσγειώθηκε ανώμαλα με βαριές ήττες στην Μαδρίτη. Στο πρώτο ματς μάλιστα έφαγε 16τρ!

Η βασίλισσα Ρεάλ δείχνει να συνέρχεται με τις σπουδαίες εμφανίσεις και μετά την κρίση διαρκείας που έφερε και πολύ γκρίνια. Καθώς είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο. Αν και τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και είναι και γερασμένη με αποτέλεσμα πέρσι να μην πάει καν στο Φ4, έχει εξαιρετική χημεία και πολύ γεμάτο ρόστερ. Και φέτος παίζει σκληρή άμυνα αλλά δεν σκοράρει προσέχουμε εύκολα και δεν έχει καλό τρίποντο. Προς το παρόν εκτός ομάδας Ερτέλ-Τόμπκινς. Είχε 8 ήττες στα 10 τελευταία αλλά στα πλέι οφ είναι Ρεάλ!

ΜΑΚΑΜΠΙ: -

ΡΕΑΛ: Αλοκέν(πλέι μέικερ,εκτός),Χερτέλ(πλέι μέικερ,8π,4ας,εκτός), Τόμπκινς(φόργουορντ,5π,3ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρεάλ δεν ήταν καλά για δύο μήνες αλλά έπαιξε καλά στα ματς της Μαδρίτης. Θα παίξει άμυνα η Μακάμπι και έχει ψυχικά αποθέματα; Περίεργο ματς. Ανοιχτό.

ΦΕΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ(1)-ΜΠΑΓΕΡΝ(8) 2-0(71-66,80-72*)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(2)-ΜΟΝΑΚΟ(7) 1-1(86-65,72-92*)

ΜΙΛΑΝΟ(3)-ΕΦΕΣ(6) 2-0(75-71,83-77*)

ΡΕΑΛ(4)-ΜΑΚΑΜΠΙ(5) 1-1(72-70,74-75*)

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΕΦΕΣ:

ΜΙΛΑΝΟ: Μορασκίνι(περιφερειακός,εκτός), Μήτογλου(φόργουορντ,10π,5ρ,εκτός), Ροντρίγκεζ(πλέι μέικερ,12π,4ας,αμφίβολος), Ντιλέινι (πλεί μέικερ,12π,3ας,εκτός), Κέλι(περιφερειακός,5π,1ας,εκτός), Μέλι(φόργουορντ,12π,5ρ,εκτός)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χίγγινς(περιφερειακός,10π,3ας,εκτός),

ΜΠΑΓΕΡΝ: Γουόλντεν(πλέι μέικερ,10π,4ας,αμφίβολος), Χίλιαρντ(περιφερειακός,14π,3ρ,εκτός)

ΜΟΝΑΚΟ: Ντιαλό(φόργουορντ,8π,4ρ,αμφίβολος)

ΜΑΚΑΜΠΙ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μαρτίν(σέντερ,8π,3ρ,αμφίβολος)

ΡΕΑΛ: Αλοκέν(πλέι μέικερ,εκτός), Ερτέλ(πλέι μέικερ,8π,4ας,εκτός), Τόμπκινς(φόργουορντ,5π,3ρ,εκτός)

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΕΦΕΣ-ΜΙΛΑΝΟ 1 (-6,5)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr