Μπάσκετ

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Ματσάρα Σερβία-Ελλάδα στο Βελιγράδι!

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 - 12:49

Σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ αλλά πρώτα σε ρυθμούς Μουντομπάσκετ με τα κρίσιμα προκριματικά.. Και όπως είπαμε και χτες καθώς σήμερα έχουμε το δεύτερο πιάτο, αυτή την φορά έχουμε τις ομάδες με πλήρη σύνθεση καθώς είναι και σαν τεστ πριν το Ευρωμπάσκετ και έχουν έρθει και οι ΝΒΑερς.

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Ματσάρα Σερβία-Ελλάδα στο Βελιγράδι!

Ελάχιστες οι απουσίες πλέον και συνεπώς μεγάλο το ενδιαφέρον ενώ καίγονται όλες οι ομάδες ακόμα και οι μεγάλες, αφού στην συνέχεια δεν θα έχουν πάλι στα νέα παράθυρα τους ΝΒΑερς και τους Ευρωλιγκαίους. Πρεμιέρα πλέον για την Β’ προκριματική φάση και ενώ μεταφέρθηκαν προσέχουμε τα αποτελέσματα. Και τρεις πρώτοι των ομίλων της Β’ φάσης προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Ενδιαφέρον και δύσκολο παιχνίδι. Η Φινλανδία παίζει και αυτή στο Ευρωμπάσκετ. Τρομερό ξεκίνημα εδώ με 5-1 καθώς ευνοήθηκε από τις απουσίες των μεγάλων αν και δεν είχε και αυτή τον ΝΒΑερ Μαρκάνεν που κάνει την διαφορά και είναι κανονικά εδώ. Εχει και τον Μάτσεν που πήρε η ΑΕΚ. Το Ισραήλ πήγε καλά στα φιλικά αν και δεν έχει όπως παλιά αν και δεν έχει βοήθεια από το ΝΒΑ και μεγάλα ονόματα με εξαίρεση τον νεαρό Αβντίγια. Πήγε καλά τα τελευταία χρόνια πάντως στις υποδομές. Στο 3-3 εδώ και σημαντικό ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -2 από -5 κατέβηκε ο άσος και έχει ένα προβάδισμα με την έδρα και ας είναι έμπειρο το Ισραήλ.

ΛΕΤΟΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Πονηρό ματς και εδώ αν και η Τουρκία είναι φαβορί καθώς έχει άλλο επίπεδο. Η Λετονία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και μπήκε με 3-1 καθώς νίκησε και την Σερβία! Δεν παίζει πάντως στο Ευρωμπάσκετ. Στηρίζεται στην άμυνα. Δεν θα έχει τον Πορζίνγκις αλλά τον άλλο ΝΒΑερ Μπέρτανς. Η Τουρκία που την είδαμε και στο Ακρόπολις που έχασε από την εθνική μας (χωρίς Γιάννη μάλιστα με 89-80),είναι δυνατή με Αταμάν στον πάγκο, Λάρκιν και τους ΝΒΑερς Οσμάν,Κορκμάζ,Σετζούν. Εχει μόλις 2-2 και καίγεται.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τουρκία είχε και +3 όταν άνοιξε το ματς και τώρα είναι στα ίσα λογικά . Αν και βλέπουμε Τουρκία που είναι πιο κλασάτη, καίγεται και το 1.98 είναι πολύ μεγάλο!

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παιχνίδι που θέλει προσοχή στο χάντικαπ αλλά έχει απόλυτο φαβορί την Γερμανία. Η Σουηδία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και έχει 2-4 αλλά δεν περιμένει κάτι. Μέτρια ομάδα,δεν παίζει φυσικά και στο Ευρωμπάσκετ. Σκληρή ομάδα πάντως και μαχητική. Η Γερμανία αν και με απουσίες μπήκε με 5-1 και είναι φαβορί για το Μουντομπάσκετ. Εχει τρεις ΝΒΑερς για το Ευρωμπάσκετ (Σρόντερ, Φ.Βάγκνερ,Τάις) και έχασε ήδη τον Μ.Βάγκνερ. Εκτός εδώ μάλλον όμως και οι Σρόντερ, Τάις(σίγουρα) και θέλει προσοχή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απουσίες σοβαρές η Γερμανία και με +8 στην έδρα δεν αξίζει κάτι. Μπορεί και να το κάνει αλλά μάλλον όχι. Λογικά χαμηλό σκορ και ήδη έπεσε στο 157 από 163!

ΣΕΡΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και κρίσιμο και σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες που δεν θα έχουν τους ΝΒΑερς στα παράθυρα. Γεμάτο γήπεδο(18000 κόσμος), τιτανομαχία Τζόκιτς-Γιάννη από το ΝΒΑ! Η Σερβία εντυπωσίασε στα φιλικά με Μίσιτς, Τζόκιτς. Δεν έχει τον Μπογκντάνοβιτς. Τραυματίας ο Μπιέλιτσα. Εχει 1-3 και πίεση! Η Ελλάδα μας με τον Ιτούδη στο πάγκο πάει χωρίς Παπαγιάννη στο Βελιγράδι. Εχει 3-1 κουβαλώντας ήττα από Αγγλία στα παράθυρα. Κανονικά ο Γιάννης που χωρίς αυτόν νικήσαμε 89-80 στο ΟΑΚΑ την Τουρκία στο Ακρόπολις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και λογικά χαμηλό σκορ. Στο -4 καμία αξία καθώς φυσικά μπορεί να κερδίσει η Ελλάδα. Μάχη.

ΒΕΛΓΙΟ-ΑΓΓΛΙΑ

Παιχνίδι εύκολο για το Βέλγιο. Που είναι μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα που ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και έτσι νίκησε με ανατροπή και στην Σερβία! Στο 2-2 και ελπίζει. Δεν παίζει πάντως στο Ευρωμπάσκετ. Στο φιλικό στην Γαλλία έχασε 20π. Στηρίζεται στην άμυνα και είναι δεμένη ομάδα με την άμυνα. Η Αγγλία επίσης ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων που νίκησε και εμάς(!) και έχει 1-3. Μέτρια ομάδα με καλά κορμιά πάντως και αθλητικότητα αλλά και έλλειψη ταλέντου και πρόβλημα στο σκορ. Παίζει πάντως στο Ευρωμπάσκετ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -5 ήταν το ματς και πήγε στο -7 αλλά και πάλι προς άσο αν και δεν έχουν μεγάλες διαφορές σαν ομάδες, καθώς το Βέλγιο είναι σε καλύτερη κατάσταση και πιο βελτιωμένο από τους βρετανούς.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑ

Παιχνίδι προπόνησης για την Σλοβενία. Που ξεκινά με 4-2 εδώ και πάει για μετάλλιο και στο Ευρωμπάσκετ έχοντας μια εκπληκτική περιφέρεια με τους δύο σκόρερ του ΝΒΑ τους Ντόντσιτς και Γκ. Ντράγκιτς! Γενικά δεμένη ομάδα και καλή χημεία και πήγε πολύ καλά και στα φιλικά. Η Εσθονία είναι μια μέτρια ομάδα που έχει μια μικρή παράδοση στο μπάσκετ και θα είναι στο Ευρωμπάσκετ και μάλιστα στον όμιλο της εθνικής μας. Μαχητική και παίζει καλή σχετικά άμυνα. Ξεχωρίζουν οι Κότσαρ-Ρέιστε της Μπασκόνια! Εχασε με 20π στα φιλικά με Λιθουανία αλλά νίκησε στην Βοσνία 102-89!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θέμα διάθεσης της Σλοβενίας. Άνοιξε στο -20 και πήγε ήδη στο -24.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr