Μπάσκετ

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Έξι προτάσεις με ενδιαφέρον

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 10:47

Συνέχεια στην δεύτερη προκριματική φάση όπου για το Σάββατο (27/8) οι αναλύσεις φέρνουν προτάσεις για καλά πονταρίσματα

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Έξι προτάσεις με ενδιαφέρον

Σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ, αλλά πρώτα σε ρυθμούς Μουντομπάσκετ με τα κρίσιμα προκριματικά.. Και όπως είπαμε αυτή την φορά έχουμε τις ομάδες με πλήρη σύνθεση καθώς είναι και σαν τεστ πριν το Ευρωμπάσκετ και έχουν έρθει και οι ΝΒΑερς.

Ελάχιστες οι απουσίες πλέον και συνεπώς μεγάλο το ενδιαφέρον ενώ καίγονται όλες οι ομάδες ακόμα και οι μεγάλες. Αφού στην συνέχεια δεν θα έχουν πάλι στα νέα παράθυρα τους ΝΒΑερς και τους Ευρωλιγκάτους. Πρεμιέρα πλεόν για την Β’ προκριματική φάση και ενώ μεταφέρθηκαν προσέχουμε τα αποτελέσματα (νίκες - ήττες). Και τρεις πρώτοι των ομίλων της Β’ φάσης προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΤΣΕΧΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Τοπικό ντέρμπι με φαβορί την Τσεχία αλλά θέλει προσοχή ειδικά στο χάντικαπ. Η Τσεχία (3-4) έχει εκτός τον ΝΒΑερ Σατοράνσκι(Μπαρτσελόνα πλέον) και κανονικά τον Βέσελι. Ομάδα πολύ δουλεμένη με εξαιρετική χημεία και μαχητική και πονηρή αλλά δείχνει κάπως ντεφορμέ. Στην Γαλλία συνετρίβη 95-60 με κατάρρευση μετά το 32-42!! Η Ουγγαρία έιναι μια μέτρια ομάδα που είναι ήδη ευχαριστημένη με την συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ. Παλεύει και εδώ με 3-4 καθώς ευνοήθηκε από τις απουσίες των μεγάλων στα παράθυρα. Μόνο ο Χάνγκα ξεχωρίζει . Δεμένη ομάδα με την άμυνα πάλεψε στα ίσα(74-76,78-88τ) με την Λιθουανία εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Στο -9 από -12 έπεσε το χάντικαπ και είναι σωστό εκεί και οριακό καθώς η Τσεχία θα το πάρει εύκολα ή δύσκολα το ματς.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Παιχνίδι εύκολο για τους γηπεδούχους. Η Λιθουανία(6-1)είναι δυνατή καθώς κατεβαίνει πλήρης και με τρομερή υπεροπλία στην φροντ λάιν με τους ΝΒΑερς Σαμπόνις-Βαλανσιούνας αλλά και τον Μπραζντέκις του Ορλάντο.Εχει και τον Γκριγκόνις του ΠΑΟ. Θεματάκι στο πόιντ και την δημιουργία και αγκομάχησε στην Ουγγαρία(74-76,78-88τ) !Γεμάτο γήπεδο. Το Μαυροβούνιο δεν θα έχει τον εξαιρετικό ΝΒΑερ σέντερ Βούτσεβιτς που κάνει την διαφορά. Θα έχει τον Ντούμπλεβιτς και τον Κ.Πέρι(ΠΑΟ)! Δεμένη πάντως ομάδα και ευνοήθηκε στα παράθυρα(4-2) και είναι στο 5-2 με το εντυπωσιακό απρόσμενα 88-69 με την Βοσνία εντός!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Στον άσο με -12 και -13 καθώς εντός έδρας έιναι πάντα με ρυθμό οι Λιθουανοί. Ασφαλώς δεν είναι με τέτοια διαφορά όμως και δυνατό σημείο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Ισπανία. Η Ολλανδία(0-5) είναι μια μέτρια αλλά δεμένη ομάδα.Ξεχωρίζει ο νέος γκαρντ του ΠΑΟΚ, Γιάνικ Φράνκε, όσο και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ, που είχε πάιξει στα μέρη μας. Πάλεψε και στην Γεωργία για ένα ημίχρονο(29-33 στο 16')αλλά έχασε λογικά 77-66 . Πρόβλημα στο σκορ. Η Ισπανία(4-1) που την είδαμε και στα φιλικά με την Ελλάδα μας είναι σε αλλαγή σελίδας,σε μια νέα εποχή και γηρασμένη και χωρίς αστέρες ουσιαστικά(ξεχωρίζει ο ΝΒΑερ Χερναγκόμεζ). Αλλά έχει εμπειρία και ειδικό βάρος και έτσι έκανε περίπατο 87-57 εντός με την Ισλανδία. Εκτός και ο Γουλ που χάνει το Ευρωμπάσκετ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Οριακό με -16 αν και μπασκετικά είναι για 20π αλλά η Ολλανδία είναι μαχητική και η Ισπανία δεν είναι η παλιά αρμάδα.

ΒΟΣΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Γαλλία και εδώ. Η Βοσνία (3-4)είχε οικονομικά προβλήματα και δεν ήταν σίγουρο αν θα κατέβει και στο ίδιο το Ευρωμπάσκετ. Πάντως βρέθηκε λύση και μάλιστα έχει και τον καλό σέντερ από το ΝΒΑ τον Νούρκιτς! Αλλά απογοήτευσε στο ντέρμπι πρόκρισης στο Μαυροβούνιο που συνετρίβη με 88-69 αμαχητί! ! Η Γαλλία(6-1) είναι στα φαβορί και για το Ευρωμπάσκετ αν και έχει απουσίες. Ξεχωρίζουν οι ΝΒΑερς Φουρνιέ-Γκομπέρτ. Αθλητική και ψηλή ομάδα. Εκτός λόγω τραυματισμού ο Φαλ. Μετά το 32-42 πάτησε γκάζι και ισοπέδωσε εντός με 95-60(!)την Τσεχία!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Θέμα διάθεσης το -15 αλλά δεν αρέσει καθώςκαι η Γαλλία έχοντας και απουσίες κάνει και συντήρηση λογικά.

ΙΤΑΛΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Ιταλία,αλλά θέλει μια προσοχή με την μαχητική Γεωργία. Η Ιταλία (4-1)είναι μια ομάδα με στόχο την οκτάδα στο Ευρωμπάσκετ.Στηρίζεται στα καλά φοργουορντ και στο τρίποντο. Δεν έχει κλασικό καλό σέντερ όμως και έχει ένα πρόβλημα και στο πόιντ γκαρντ. Ομάδα μέρας σε μεγάλο βαθμό. Εχανε 45-34ημ στην Ουκρανία(!)και με 22-38 μετά το πήρε και καθαρά με 89-97!.Η Γεωργία(2-3) του Ηλία Ζούρου που την είδαμε και στο Ακρόπολις έχει μια δουλεμένη και δεμένη ομάδα με πολλούς ρολίστες στην Ευρώπη. Γύρισε και ο ΝΒΑερ Μπιτζάτζε. Σοκ με τον Σεγκέλια(16π,7ρ) που τραυματίστηκε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Τσιμπημένο το -16,καμία αξία ο άσος και ίσως και προς διπλό αν και λείπει ο Σεγκέλια.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Παιχνίδι περίεργο και δύσκολο και με ομάδες με διαφορετικές σχολές. Η Ισλανδία είναι η ευχάριστη έκπληξη με 3-2(!) καθώς ευνοήθηκε απο τις απουσίες των μεγάλων στα παράθυρα! Πάντως δεν παίζει στο Ευρωμπάσκετ και δεν έχει μεγάλα ονόματα ασφαλώς. Μαχητική και παίζει άμυνα. Εκτός όμως ο σταρ της Χέρμανσον(Βαλένθια). Ήττα 85-57 στην Ισπανία. Η Ουκρανία(1-4) παίζει στην Ρίγα της Λετονίας λόγω του πολέμου.Πάντως είναι δεμένη ομάδα που και στο προηγούμενο παράθυρο έχασε στο πόντο από την Ισπανία στο ίδιο γήπεδο .Σκληρή άμυνα, έχει τους Μίχαλτσιουκ-Λεν από το ΝΒΑ. Από 54-34ημ ήττα 89-97 με Ιταλία μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Οχι για -8,5 η Ουκρανία όπως είπαμε και στην εφημερίδα καθώς η Ισλανδία έχει την έδρα και τον ενθουσιασμό αν και είναι επηρεασμένη από την απουσία του Χέρμανσον. Προς άσο ίσως.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr