Μπάσκετ

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Η προσοχή και τα ντέρμπι

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 - 11:12

Έξι τα ματς της Κυριακής (28/8) για τα προκριματικά και η ανάλυση βγάζει δυνατές προτάσεις

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Η προσοχή και τα ντέρμπι

Σε ρυθμούς Μουντομπάσκετ με τα κρίσιμα προκριματικά είμαστε. Και όπως είπαμε έχουμε τις ομάδες με πλήρη σύνθεση καθώς είναι και σαν τεστ πριν το Ευρωμπάσκετ. Έχουν έρθει και οι ΝΒΑερς.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Ενδιαφέρον ματς αλλά με φαβορί την Σλοβενία ασφαλώς. Η Γερμανία αν και με απουσίες μπήκε με 5-1 και είναι φαβορί για το Μουντομπάσκετ. Έχει τρεις ΝΒΑερς για το Ευρωμπάσκετ(Σρόντερ,Φ.Βάγκνερ,Τάις) και έχασε ήδη τον Μ.Βάγκνερ. Εκτός εδώ ο Τάις. Είχε την Σουηδία εκτός και νίκησε 67-50. Η Σλοβενία ξεκινά με 4-2 εδώ και πάει για μετάλλιο και στο Ευρωμπάσκετ έχοντας μια εκπληκτική περιφέρεια με τους δύο σκόρερ του ΝΒΑ τους Ντόνσιτς και Γκ.Ντράγκιτς! Γενικά δεμένη ομάδα και καλή χημεία και είχε την Εσθονία εντός(104-83).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Οριακό το -8 της Σλοβενίας και ίσως και τσιμπημένο με την μαχητική Γερμανία

ΕΣΘΟΝΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Τοπικό ντέρμπι στον βορρά αλλά με φαβορί ασφαλώς την πιο ποιοτική Φινλανδία. Η Εσθονία (2-4)είναι μια μέτρια ομάδα που έχει μια μικρή παράδοση στο μπάσκετ και θα είναι στο Ευρωμπάσκετ και μάλιστα στον όμιλο της εθνικής μας. Μαχητική και παίζει καλή σχετικά άμυνα. Ξεχωρίζουν οι Κότσαρ-Ρέιστε της Μπασκόνια ! Είχε την Σλοβενία εκτός(ήττα 83-104). Η Φινλανδία παίζει στο Ευρωμπάσκετ. Τρομερό ξεκίνημα εδώ με 5-1 καθώς ευνοήθηκε από τις απουσίες των μεγάλων αν και δεν είχε και αυτή τον ΝΒΑερ Μαρκάνεν που κάνει την διαφορά και είναι κανονικά εδώ. Είχε το Ισραήλ μέσα και νίκησε δίκαια 79-73

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Φαβορί η Φινλανδία αλλά το -6 οριακό και δεν αξίζει με την μαχητική Εσθονία

ΑΓΓΛΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ

Σημαντικό ματς αλλά με φαβορί την Λετονία. Η Αγγλία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων που νίκησε και εμάς(!) και έχει 1-3. Μέτρια ομάδα με καλά κορμιά πάντως και αθλητικότητα αλλά και έλλειψη ταλέντου και πρόβλημα στο σκορ. Παίζει πάντως στο Ευρωμπάσκετ! Είχε το Βέλγιο εκτός(ήττα 72-57). Η Λετονία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και μπήκε με 3-1 καθώς νίκησε και την Σερβία! Δεν παίζει πάντως στο Ευρωμπάσκετ. Στηρίζεται στην άμυνα. Κανονικά από το ΝΒΑ ο Πορζίνγκις αλλά και ο Μπέρτανς. Είχε την Τουρκία εντός και με 20π την διέλυσε 111-85

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -4 η Λετονία,προς διπλό

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΕΛΓΙΟ

Σημαντικό ματς και φυσικά με φαβορί την Ελλάδα μας. Η Ελλάδα μας με τον Ιτούδη στο πάγκο είχε το ματς με την Σερβία στο Βελιγράδι(ήττα στην παράταση). Είχε 3-1 κουβαλώντας ήττα από Αγγλία στα παράθυρα. Κανονικά ο Γιάννης που χωρίς αυτόν νικήσαμε 89-80 στο ΟΑΚΑ την Τουρκία στο Ακρόπολις. Εκτός ο Παπαγιάννης,ο Κώστας ,ο Σλούκας όμως σήμερα! Γεμάτο το γήπεδο! Το Βέλγιο είναι μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα με την άμυνα που ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και έτσι νίκησε με ανατροπή και στην Σερβία! Στο 2-2 και ελπίζει. Δεν παίζει πάντως στο Ευρωμπάσκετ. Είχε το ματς με την Αγγλία μέσα (νίκη 72-57)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ελλάδα με τις απουσίες θέλει προσοχή. Ανοιξε στο -13,πήγε στο -20,στο οριακό -15 τώρα. Προς άντερ με 162π

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Το μεγάλο ντέρμπι και ανοιχτό. Η Τουρκία που την είδαμε και στο Ακρόπολις που έχασε από την εθνική μας (χωρίς Γιάννη μάλιστα με 89-80), είναι δυνατή με Αταμάν στο πάγκο, Λάρκιν και τους ΝΒΑερς Οσμάν, Κορκμάζ, Σετζούν. Εχει μόλις 2-2 και καίγεται. Γεμάτο γήπεδο, πολύ τρίποντο, είχε την Λετονία εκτός και διασύρθηκε με αεράμυνα καθώς έφαγε 20τρ(!)και έχασε 111-85! . Η Σερβία στα φαβορί και για το Ευρωμπάσκετ,εντυπωσίασε στα φιλικά με Μίσιτς,Τζόκιτς. Δεν έχει τον Μπογκντάνοβιτς. Τραυματίας ο Μπιέλιτσα. Εχει 1-3 καθώ στα παράθυρα έχασε μέχρι και από το Βέλγιο εντός και έχει πίεση! Είχε το ματς με την Ελλάδα μέσα και καίγεται και ας νίκησε στην παράταση. Κανονικά ο Μίσιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καμία αξία στο -5της Σερβίας ασφαλώς αν και η Τουρκία έχει απογοητεύσει

ΙΣΡΑΗΛ-ΣΟΥΗΔΙΑ

Παιχνίδι με φαβορί τους γηπεδούχους αλλά θέλει μια προσοχή στο χάντικαπ . Το Ισραήλ πήγε καλά στα φιλικά αν και δεν έχει όπως παλιά αν και δεν έχει βοήθεια από το ΝΒΑ και μεγάλα ονόματα με εξαίρεση τον νεαρό Αβντίγια. Πήγε καλά τα τελευταία χρόνια πάντως στις υποδομές. Στο 3-3 εδώ και είχε την Φινλανδία εκτός και χασε δίκαια 79-73.. Η Σουηδία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και έχει 2-4 αλλά δν περιμένει κάτι. Μέτρια ομάδα,δεν παίζει φυσικά και στο Ευρωμπάσκετ. Σκληρή ομάδα πάντως και μαχητική και είχε την Γερμανία εντός(50-67). Πρόβλημα στο σκορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Οριακό με -13 της έδρας

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr