Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ, 1ος Ομιλος: Εύκολα τα φαβορί

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:11

Η Ισπανία έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο κόντρα στην Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ, η Τουρκία δεν θα δυσκολευτεί κόντρα στο Μαυροβούνιο, ντέρμπι το Βέλγιο – Γεωργία.

Ευρωμπάσκετ, 1ος Ομιλος: Εύκολα τα φαβορί

1ος όμιλος του EuroBasket 2022
Συμμετέχουν οι Ισπανία, Τουρκία, Γεωργία, Βουλγαρία, Βέλγιο και Μαυροβούνιο
Προκρίνονται οι 4 πρώτοι
1η αγωνιστική.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, 14:30, ΕΡΤ 3

Νέα εποχή στην Ισπανία που πλέον άλλαξε σελίδα και μπήκε σε περιπέτειες ακόμα και για τα αυτονότητα. Μιλάμε για την ομάδα Dream Team της Ευρώπης που έχει σαρώσει όλα τα μετάλλια εδώ και 15 χρόνια έχοντας τότε ένα σύνολο γεμάτο ΝΒΑερς και μάλιστα πρωταγωνιστές. Όμως όλα κάποτε τελειώνουν και έτσι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για κείνη την ομάδα. Έχει τεράστιο πρόβλημα στα γκαρντ που κάποτε έιχε υπεροπλία σε απίστευτο βαθμό μιας και δεν ήρθε και ο Ρούμπιο και τραυματίστηκε και ο Γιουλ! Η Ισπανία έχει πολλούς άγνωστους παίκτες αλλά είναι δουλεμένη και αναγκάστηκε αυτή η πανίσχυρη ομάδα να βάλει για πρώτη φορά νατουραλιζέ πάικτη που έφερε και ενόχλησε στην ομοσπονδία των παικτών με την άφιξη του Λορέτζο Μπράουν(πέρσι Ουνίξ). Είναι σε εύκολο όμιλο και δεν περιμένει και ο Σκαριόλο πολλά. Απλά θα παλέψει στα χιαστί

Η Βουλγαρία επιστρέφει στα Ευρωμπάσκετ μετά από 11 χρόνια από το 2011. Και είναι ήδη χαρούμενη και ευχαριστημένη καθώς έχει κάνει υπέρβαση. Ενώ έχει και κάπως ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία του σταρ του Ολυμπιακού Σάσα Βεζένκοφ που είναι ασφαλώς ο απόλυτος ηγέτης και σκόρερ της.Σαν νατουραλιζέ έχει τον Ντι Μποστ στην περιφέρεια και γενικά είναι μια μέτρια και αδύνατη ομάδα που πάντως έχει το καλό ότι είναι σε έυκολο όμιλο και θα παλέψει για την πρόκριση. Πάντως στα δύο φιλικά της με Κροατία και Τσεχία έχασε με 30αρες! Ο έμπειρος αλλά για τα ..κυβικά της και μόνο Ρόζεν Μπαρτσόφσκι στον πάγκο της και γενικά αρκετά γηρασμένη ομάδα και με παίκτες που παίζουν βασικά στα Βαλκάνια και στην πατρίδα τους με εξαίρεση τον Σιμεόνοφ που πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -17 η Ισπανία σωστά. Θέμα διάθεσης αλλά δεν είναι η παλιά Ισπανία είπαμε. Απλά προς ασο.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Η Τουρκία είναι μια ομάδα περίεργη αλλά ικανή για μετάλλιο όπως άλλωστε δήλωσε και ο πιο επιτυχημένος τα τελευταία χρόνια προπονητης στην Ευρώπη,ο Εργκίν Αταμάν! Η Τουρκία πέρασε μια περίοδο κάμψης και σημαντικής υποχώρησης από την ομάδα με τους πολλούς ΝΒΑερς που είχε φτάσει στο τελικό του Μουντομπάσκετ του 2010.Πλέον όμως έχει πολλά νέα παιδιά και έμπειρα όμως με καλούς ρόλους στο ΝΒΑ όπως οι Οσμάν,Κορκμάζ και σαν νατουραλιζέ τον κορυφαίο στην Ευρωλίγκα πόιντ τον Λάρκιν. Με τον Αταμάν στο πάγκο θα έχει μια πονηρή ομάδα με στόχο σίγουρο αρχικά την οκτάδα και θα δώσει μάχη για την τετράδα. Πάντως είναι και σοφτ ακόμα και έκανε εντύπωση η 30αρα που έφαγε στην Λετονία για τα προκριματικά του Μούντο. Ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο!

Το Μαυροβούνιο είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα που ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς είναι σε βατό όμιλο και θα παλέψει λογικά με Βέλγιο και Γεωργία για την θέση και θα του αρκεί να περάσει μια αφού υπάρχει και η Βουλγαρία. Βέβαια πάει στην Γεωργία με περιορισμένες δυνατότητες καθώς δεν θα έχει τελικά τον σούπερ σταρ του και κορυφαίο του παίκτη τον ΝΒΑερ Νίκολα Βούτσεβιτς Το Μαυροβούνιο θα είναι μια σκληρή ομάδα έχοντας πολύ καλούς ψηλούς σχετικά και θα προσπαθήσει να παίξει καλή άμυνα. Δύσκολα θα πάει πιο πάνω από την επόμενη φάση που και αυτή δεν είναι καθόλου σίγουρη! Θέλει πάντως προσοχή καθώς θα είναι μαχητικό αλλά με ταβάνι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν αρέσει ακόμα η Τουρκία αλλά θα ρολάρει και είναι φαβορί σαφώς εδώ. Στο-7 σωστά. Προς άσο απλά.

ΒΕΛΓΙΟ-ΓΕΩΡΓΙΑ, 20:00 ΕΡΤ 3

Το Βέλγιο ήταν και στο περασμένο Ευρωμπάσκετ,το είδαμε και με την Εθνική μας την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και είναι μια ομάδα που θέλει να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση και να κοιτάξει και κάτι παραπάνω ίσως στα χιαστί για να πάει στην οκτάδα αν και θα είναι ευχαριστημένο αν απλά πάρει μια πρόκριση. Μια ομάδα που έχει πολύ καλή χημεία και ομοιογένεια και θα κάνει ζημιές πάντως αν την υποτιμήσεις και μην ξεχνάμε το διπλό της στη Σερβία(!)στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ(με ελλείψεις πάντως οι σέρβοι). Σκληρή ομάδα του άντερ με την άμυνα, μπορεί επειδή δεν σκοράρει να πάθει ζημιές αλλά θα κάνει και ζημιές όπως είχε κάνει σε ένα Ευρωμπάσκετ στην Λιθουανία!

Η Γεωργία έχει και ελληνικό ενδιαφέρον εδώ και χρόνια με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο της. Και είναι από τις μικρομεσαίες ομάδες που μπορούν να κάνουν ζημιές και θέλει προσοχή. Και ιδιαίτερα καθώς είναι και οικοδέσποινα ενός ομίλου και μάλιστα βατού. Συνεπώς μπορεί να πάρει την πρόκριση αλλά προσέχουμε ότι έχει την σοβαρή απουσία του Σεγκέλια που χάνει το Ευρωμπάσκετ αφού τραυματίστηκε στα φιλικά. Και έτσι θα αναγκαστεί να πάιξει χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη. Ομάδα που κλασικά θα έχει έμφαση στην άμυνα και θα είναι πολύ μαχητική με χαμηλά σκορ και θα παλεύει κάθε αναμέτρηση έχοντας την φιλοσοφία της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκληρό και σημαντικό ματς. Η γηπεδούχος Γεωργία μικρό προβάδισμα και σωστά στο 1.60 και -3.Προς άντερ με 154π.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr