Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ, 2ος Ομιλος: Ώρα Ντόνσιτς!

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:26

Η Σλοβενία του φοβερού και τρομερού Ντόνσιτς κοντράρεται με την Λιθουανία και έχει τον πρώτο λόγο όπως και η Γαλλία που διασταυρώνει τα ξίφη της με την οικοδέσποινα Γερμανία.

Ευρωμπάσκετ, 2ος Ομιλος: Ώρα Ντόνσιτς!

2ος όμιλος του EuroBasket 2022
Συμμετέχουν οι Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Λιθουανία, Βοσνία και Ουγγαρία
Προκρίνονται οι 4 πρώτοι
1η αγωνιστική.


ΒΟΣΝΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ, 15:30

Η Βοσνία είναι μια ομάδα που είναι και άτυχη εξ ορισμού όπως λέμε καθώς έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολο όμιλο. Και στην ουσία ένα ματς μπορεί να πάρει και αυτό θα πρέπει να πάιξει καλά. Δηλ με την Ουγγαρία. Πάντως επιστρέφει σε Ευρωμπάσκετ μετά το 2015 και αυτό καθώς έχει τον καλό και στο ΝΒΑ σέντερ Γιουσούφ Νούρκιτς. Προσέχουμε επίσης ότι ήταν αμφίβολη η συμμετοχή της καθώς είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα η ομοσπονδία. Τελικά βρέθηκε λύση και είχε και δύο αντιφατικές εμφανίσεις στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ καθώς έχασε με 20π στο Μαυροβούνιο και έκανε την σούπερ έκπληξη νικώντας την Γαλλία στην παράταση! Ο Νούρκιτς είναι καλά,η Βοσνία θα προσπαθήσει να παλέψει όποιο ματς με μεγάλο μπορέσει για να κάνει την υπέρβαση.

Η Ουγγαρία είναι στις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης αλλά δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς. Αν και το ουγγαρέζικο μπάσκετ έκανε βήματα προόδου και έπεσαν λεφτά,δεν μπόρεσε να βγάλει καλούς παίκτες και έτσι πάγωσε η κατάσταση καθότι με εξαίρεση τον Χάνγκα οι άλλοι είναι μέτριοι. Όμως είναι μια ομάδα που θεωρείται στις καλές μικρομεσαίες και θα κάνει ζημιές όπως έκανε ήδη στην Τσεχία σε ματς εκτός έδρας μάλιστα για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ που έχασε και δύσκολα από την Λιθουανία . Θα ποντάρει πολύ στην χημεία της αλλά δεν περιμένει κάτι καθώς είναι σε πολύ δύσκολο όμιλο που ουσιαστικα ελπίζει να χτυπήσει το ματς με την Βοσνία. Τώρα απλά θέλει προσοχή στοιχηματικά στα χάντικαπ και άλλωστε αυτό θα επιχειρήσει,να παλέψει δηλ και να είναι μαχητική και ανταγωνιστική ως ένα επίπεδο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και ίδιες ομάδες πάνω κατω με την Ουγγαρία να εντυπωσιάζει στα προκριματικά του Μούντο. Αλλά και η Βοσνία νίκησε την Γαλλία.Πιο κλασάτη και σωστά στο 1.40 και -5. Αλλά δεν αξίζει κάτι. Λογικά πολλές μπάλες ο Νούρκιτς που δεν έχει αντίπαλο στα μέτρα του και προς όβερ 18π

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, 18:15 ΕΡΤ 1

Η Σλοβενία ήταν σε κάθετη πτώση τα τελευταία χρόνια από όταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης! Όμως δείχνει πάλι έτοιμη να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο και είναι αναμφίβολα και στοιχηματικά στα φαβορί για τετράδα και μετάλλιο. Αν και πάλι όλα θα κριθούν σε ένα ματς και δεν αποκλέιεται να διασταυρώσουμε μαζί στα χιαστί των "8". Ποντάρει φυσικά στην τρομερή της περιφέρεια με το κορυφαίο ίσως δίδυμο στο τομέα αυτό στο Ευρωμπάσκετ.Με τον τρομερό σούπερ σταρ του ΝΒΑ Λούκα Ντόνσιτς αλλά και τον γερόλυκο πλέον αλλά παίκτη των 15π εκεί ακόμα και τώρα,τον Γκόραν Ντράγκιτς. Φαβορί για μετάλλιο ανάλογα με το χιαστί!

Η Λιθουανία είναι πάντα στα φαβορί για μετάλλιο καθώς είναι κλασικά μια παραδοσιακή μπασκετική δύναμη, μια χώρα που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Και έχει κάθε φορά μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ.Όμως δεν ειναι στην πρώτη γραμμή καθώς είχε αποτυχίες τα τελευταία χρόνια και έχει θέμα στην περιφέρεια. Με ψηλά κορμιά και έμφαση στην άμυνα καθώς δεν βγάζει πια καλά πλέι μέικερ και γκαρντ!Ετσι αν και πολύ δυνατή ομάδα η Λιθουανία,της λείπει το πολύ ταλέντο και δεν έχει την άνεση στο σκορ .Θα έχει όμως τρομερή φροντ λάιν με Σαμπόνις-Βαλανσιούνας αλλά και τον Μπραζντέκις του Ορλάντο στο "3". Πονηρή ομάδα,ικανή για όλα αλλά με ερωτηματικά.και σε δύσκολο πρώτο γκρουπ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με ντέρμπι ανοίγει η διοργάνωση. Η Σλοβενία ποντάρει στο σούπερ περιφερειακό δίδυμο και η Λιθουνία στο αντίστοιχο της φροντ λάιν. Περίεργοματς και σωστά στο -4 η Σλοβενία. Πονηρό ματς πάντως και δύσκολο. Προς όβερ ο Ντονσιτς 23π


ΓΑΛΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γαλλία είναι και φέτος στα φαβορί για τον τίτλο και βασικά για τα μετάλλια. Αν και άρχισε και στις στοιχηματικές σαν πρώτο φαβορί αλλά πλέον δεν είναι πρώτο και σωστά καθώς δεν έχει τελικά τόσους πολλούς ΝΒΑερς και έχει θεματάκια. Πάντως κλασικά είναι σε κάθε ευρωμπάσκετ από τις πιο αθλητικές και ταλαντούχες με άρωμα ΝΒΑ ομάδες και πλέον έχει απωλέσει τον χαρακτηρισμό του λούζερ με τον μέτριο Κολέ στον πάγκο μετά την κούπα στην Σλοβενία .Κορυφαίο όνομα ο θηριώδης Γκομπέρ στο σέντερ και θα πάιζει και μαζί με τον επίσης θηριώδη Πουαρέ σε ψηλά σχήματα. Θεματάκι στο πόιντ και κλειδί η περιφέρεια με Οκομπό και Φουρνιέ. Ομάδα ρυθμού με απ ντάουν προσέχουμε στοιχηματικά.

Η Γερμανία είναι η οικοδέσποινα βασικά του Ευρωμπάσκετ καθώς σε αυτήν και στο Βερολίνο θα γίνει η τελική φάση και θέλει μια καλή πορεία με στόχο ακόμα και τα μετάλλια και άλλωστε είναι στα αουτσάιντερ γι αυτά! Ομάδα που έχει πολυ άρωμα ΝΒΑ αν και έχασε τον Μ.Βάγκνερ τον δυναμικό φόργουορντ του Ορλάντο αλλά έχει τους σκόρερ Σρόντερ,Φρανς Βάγκνερ και τον σέντερ Τάις. Στο πάγκο ο γνωστός μας και έμπειρος Χέμπερτ. Επίσης έχει χρόνια τον βασικό της κορμό Η Γερμανία θα κάνει και μεγάλες ζημιές(στα προκριματικά έριξε 20π στην Σλοβενία την Κυριακή!) και είναι στα αουτσάιντερ και για τετράδα ακόμα προσέχουμε στοιχηματικά,ενώ είναι γενικά σε φόρμα και με πολύ διάθεση και όρεξη για μεγάλα πράματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γερμανία ήταν στο +9 αλλά τώρα στο +6 και είναι και οικοδέσποινα και εντυπωσίασε με την Σλοβενία σε ματς για τα προκριματικά του Μούντο. Οχι για 1.40 η Γαλλία. Προς διπλό και πάλι απλά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr