Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ: Η ώρα της Εθνικής!

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:51

Δεύτερη ημέρα στο Ευρωμπάσκετ, στη μάχη ρίχνεται η Ελλάδα που αντιμετωπίζει την Κροατία!

Ευρωμπάσκετ: Η ώρα της Εθνικής!

Τζάμπολ στις 18:00 στο εναρκτήριο ματς της γαλανόλευκης

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα στο Μιλάνο με σημαντικό παιχνίδι. Η Ελλάδα με Ιτούδη στο πάγκο και τον καλύτερο παίκτη του κόσμου Γιάννη Αντετοκούνμπο φαβορί για μετάλλιο. Ομως αρχίζει με απουσίες καθώς είναι αμφίβολοι Παπαγιάνης, Σλούκας(έχουν να παίξουν ούτως ή άλλως μέρες και ο πρώτος καθόλου ακόμα!) και Κώστας Αντ. Μέσα οι τρεις, εκτός ο Κώστας Αντ.

Η Κροατία με τον Μουλαομέροβιτς στο πάγκο θα είναι η κλασική Κροατία, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Κακή περιφέρεια, ο ΝΒΑερ Ζούμπατς στο σέντερ και καλά φόργουορντ (Μπογκντάβιτς από ΝΒΑ,Χεζόνια,Σάριτς).

EKTIMHΣΗ: Η Ελλάδα φαβορί αλλά όχι για -7 με τα προβλήματα της.

ΙΣΡΑΗΛ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Πρεμιέρα για τις ομάδες αυτές(στην Πράγα) και ενδιαφέρον παιχνίδι με φαβορί ίσως την Φινλανδία. Καθώς είχαν παίξει στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ πρόσφατα και η Φινλανδία νίκησε στην έδρα με 79-73 δίκαια. Το Ισραήλ έχει τον ΝΒΑερ Αβντίγια που όμως δεν κάνει την διαφορά και γενικά είναι μια έμπειρη μικρομεσαία ομάδα που δεν περιμένει και πολλά πράματα. Η Φινλανδία εξασφάλισε και την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ καθώς είναι δεμένη ομάδα με εξαιρετική χημεία και τον ΝΒΑερ Μαρκάνεν να κάνει την διαφορά.

EKTIMHΣΗ: Στο -2 η Φινλανδία και προς διπλό.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ

Πρώτο ματς για τις ομάδες αυτές που είναι και σε όμιλο βατό(στον δικό μας στο Μιλάνο) και άρα ελπίζουν βάσιμα για πρόκριση. Συνεπώς είναι κρίσιμη και σημαντική αναμέτρηση. Η Ουκρανία είναι μια κλασική έμπειρη μικρομεσαία ομάδα που είχε κάνει κάποια βήματα προ 10ετίας με τον Μάικ Φρατέλο αλλά μετά τίποτα. Πλέον παρά τον πόλεμο κατεβαίνει κανονικά με τους ΝΒΑερς Μίχαιλιουκ και Λεν που δεν είναι όμως κάτι ιδιαίτερο. Η Αγγλία μέτρια ομάδα και δεν περιμένει πολλά. Απλά αθλητική και δυναμική αλλά πέρασαν οι εποχές του ΝΒΑερ Ντενγκ.

EKTIMHΣΗ: Η Ουκρανία προβάδισμα αλλά οριακό το -6.

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ

Πρεμιέρα με σημαντικό ματς στην Πράγα που άρα η Τσεχία θα είναι και γηπεδούχος. Και ματς σημαντικό καθώς είναι σε βατό όμιλο και έτσι στόχος τους είναι η πρόκριση. Η Πολωνία είναι μια ομάδα που αν και δεν έχει ονόματα είναι δουλεμένη και δεμένη και πονηρή και την είδαμε στο ΟΑΚΑ στο "Ακρόπολις" που νίκησε Τουρκία και Γεωργία! Η Τσεχία που είχε κάνει σημαντικά βήματα τελευταία και μας είχε ρίξει και 20π στο ΠροΟλυμπιακό, απογοήτευσε στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ πρόσφατα χάνοντας και από την Ουγγαρία μέσα αν και ίδια ομάδα. Παίζει ο Σατοράνσκι.

EKTIMHΣΗ: Πονηρό ματς. Δεν αξίζει το -4 της Τσεχίας.

ΙΤΑΛΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑ

Πρεμιέρα στον όμιλο του Μιλάνου και εύκολα ματς για την Ιταλία. Η σκουάντρα ατζούρα πάντως με στόχο την οκτάδα, είναι μια περίεργη ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Εχασε τελευταία στιγμή τον Γκαλινάρι και έχει καλά φόργουορντ και πολύ τρίποντο, αλλά πρόβλημα στην δημιουργία και στο σέντερ. Ομάδα μέρας. Η Εσθονία μια μικρή σοβαρή και δουλεμένη ομάδα χωρίς ονόματα που προσπαθεί να παίξει άμυνα και είναι μαχητική.

EKTIMHΣΗ: Στο -15 η Ιταλία σωστά, απλά προς άσο.

ΣΕΡΒΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Πρεμιέρα στον όμιλο της Πράγας στην Τσεχία και ματς προπόνησης για την πανίσχυρη Σερβία. Η Σερβία στα φαβορί για το χρυσό ειναι μια υπερπλήρης ομάδας αν και λείπουν Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Μαριάνοβιτς. Και στην αρχή και ο Μιλουτίνοφ. Με Μίσιτς, Τζόκιτς και καλούς ρολίστες είναι μια πολύ καλή ομάδα που νίκησε εμάς και στην Τουρκία στα προκριματικά του Μούντο. Από τις πιο αδύνατες ομάδες της διοργάνωσης η Ολλανδία(καλούτσικη στην άμυνα) με τον Φράνκε του ΠΑΟΚ και πρόβλημα στο σκορ.

EKTIMHΣΗ: Στο -22 το ματς και θέμα διάθεσης της Σερβίας ο άσος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr