Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ: Κόντρα στην οικοδέσποινα Ιταλία η Ελλάδα! (live chat και προγνωστικά)

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:44

Μετά τη νίκη επί της Κροατίας, η γαλανόλευκη” πάει για το 2/2 απέναντι στους “ατζούρι” (22:00). Ελάτε στο chat μας για τη ζωντανή κάλυψη της μεγάλης αναμέτρησης και τα πιο έγκυρα live προγνωστικά!

Ευρωμπάσκετ: Κόντρα στην οικοδέσποινα Ιταλία η Ελλάδα! (live chat και προγνωστικά)

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ

Ντέρμπι στην 2η αγ στο Μιλάνο! Η Ελλάδα με Ιτούδη στο πάγκο και τον καλύτερο παίκτη του κόσμου Γιάννη Αντετοκούνμπο φαβορί για μετάλλιο. Ομως αρχίζει με απουσίες καθώς είναι αμφίβολοι Παπαγιάνης και Κώστας Αντ. Είχε την Κροατία χτες και νικήσαμε 89-85 σε θρίλερ από +20! Η Ιταλία περίεργη ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Εχασε τελευταία στιγμή τον Γκαλινάρι και έχει καλά φόργουορντ και πολύ τρίποντα, αλλά πρόβλημα στην δημιουργία και στο σέντερ. Ομάδα μέρας. Είχε την Εσθονία και άνετα 20π

EKTIMHΣΗ: Φαβορί η Ελλάδα αλλά με απουσίες για -7 καμία αξία! Η Ιταλία θα παλέψει με την άμυνα και το πάθος και την έδρα Πολύ χαμηλά και το 1.30. Προς άντερ με 166π.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΒΕΛΓΙΟ

Παιχνίδι για την 2η αγωνιστική και σημαντικό για την μάχη της πρόκρισης στην Τιφλίδα. Το Μαυροβούνιο είναι μια κλασική ομάδα της σέρβικης όπως λέμε σχολής που όμως δεν έχει μεγάλα ονόματα καθώς λείπε ο ΝΒΑερ Βούτσεβιτς που θα έκανε την διαφορά. Στην πρεμιέρα είχε την Τουρκία και έχασε στο τέλος όταν από -10 το γύρισε σε 61-66 αλλά δέχθηκε ένα 11-2. Το Βέλγιο είναι μια μικρομεσαία αλλά σοβαρή και δουλεμένη ομάδα με έμφαση στην άμυνα και του άντερ. Δεν περιμένει πολλά,αλλά θέλει πρόκριση καθώς είναι σε βατό όμιλο. Είχε χτες την Γεωργία και κέρδισε στην παράταση!

EKTIMHΣΗ: Μάχη και καμία αξία στο -6 του Μαυροβουνίου. Χαμηλά το πιθανό άντερ στους 146π

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ

Σημαντικό ματς πρόκρισης στο βατό γκρουπ της Πράγας. Η Φινλανδία εξασφάλισε και την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ καθώς είναι δεμένη ομάδα με εξαιρετική χημεία και τον ΝΒΑερ Μαρκάνεν να κάνει την διαφορά. Και είχε στην πρεμιέρα το Ισραήλ που έχασε όμως από +12 στη παράταση! Ματς κλειδί. Η Πολωνία είναι μια ομάδα που αν και δεν έχει ονόματα είναι δουλεμένη και δεμένη και πονηρή και την είδαμε στο ΟΑΚΑ στο "Ακρόπιλις"που νίκησε Τουρκία και Γεωργία! Και είχε χτες την Τσεχία που την κέρδισεεύκολα με 15π!

EKTIMHΣΗ: Ήταν στο -5 η Φινλανδία αλλά τα χτεσινά αποτελέσματα αλλαξαν τα δεδομένα και πήγε στο-1. Ανοιχτό ματς. Προσέχουμε και την κούραση της Πολωνίας που έπαιξε πιο αργά.

ΑΓΓΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ

Παιχνίδι στον ομιλό μας στο Μιλάνο και εύκολο για την Κροατία. Η Αγγλία είναι μια κλασικά μέτρια ομάδα και δεν περιμένει πολλά. Απλά αθλητική και δυναμική αλλά πέρασαν οι εποχές του ΝΒΑερ Ντενγκ. Είχε στην πρεμιέρα χτες την Ουκρανία και έφαγε 30π. Η Κροατία με τον Μουλαομέροβιτς στο πάγκο θα είναι η κλασική Κροατία,ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Κακή περιφέρεια,ο ΝΒΑερ Ζούμπατς στο σέντερ και καλά φόργουορντ(Μπογκντάβιτς από ΝΒΑ,Χεζόνια,Σάριτς). Είχε πρεμιέρα με την Ελλάδα που τογύρισε από -19 αλλά έχασε δίκαια 85-89.

EKTIMHΣΗ: Ανετα η Κροατία και προς διπλό αν και πήγε στο -18 από -11! Αρκεί να έχει διάθεση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ

Ματς με φαβορί στον όμιλο της Κολωνίας. Η Γερμανία είναι στα σοβαρά αουτσάιντερ για τετράδα και το έδειξε και στα πρόσφατα προκριματικά του Μουντομπάσκετ που έριξε 20π στην Σλοβενία! Με Σρόντερ,Βάγκνερ,Τάις από το ΝΒΑ και μια σκληρή ομάδα και οικοδέσποινα,ελπίζει βάσιμα. Είχε την Γαλλία στην πρεμιέρα και κέρδισε έυκολα με τρομερή εικόνα! Ματς πρόκρισης καθώς είναι δύσκολο γκρουπ. Η Βοσνία είχε οικονομικά προβλήματα αλλά τελικά κατέβηκε με ηγέτη τον σέντερ Νούρκιτς από το ΝΒΑ. Και στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ έκανε το μπαμ νικώντας την Γαλλία!Είχε την Ουγγαρία και κέρδισε αγχωτικά. Μέτρια πάντως

EKTIMHΣΗ: Στο -12 η Γερμανία και οριακό καθώς θα παλέψει η Βοσνία.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Παιχνίδι στη Τιφλίδα με φαβορί και εδώ την Τουρκία ασφαλώς.Η Βουλγαρία είναι ήδη χαρούμενη που επέστρεψε στα ευρωμπάσκετ και φυσικά δεν περιμένει κάτι με μια αδύνατη και γηρασμένη ομάδα που απλά έχει ενδιαφέρον λόγω του Σάσα Βεζένκοφ. Είχε την Ισπανία και έφαγε 30π. Η Τουρκία είναι μια ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Σοφτ με πρόβλημα στην άμυνα αλλά μπορεί να συνέλθει καθώς έχει τους ΝΒΑερς Οσμάν,Κορκμάζ,Σετζούν,τον νατουραλιζέ Λάρκιν(!),τον κόουτς Αταμάν! Ομάδα με πολλά απ ντάουν που σουτάρουν καλά όλοι! Αγχωτικά νίκησε από +10 και -5 με 11-2 στοτέλος το Μαυροβούνιο!

EKTIMHΣΗ: Στο -15 από -12 και προς διπλό καθώς η Βουλγαρία είναι απογοητευτική.

ΕΣΘΟΝΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ματς στον δικό μας όμιλο στην Ιταλια και το Μιλάνο και σημαντικό! Η Εσθονία μια μικρή σοβαρή και δουλεμένη ομάδα χωρίς ονόματα που προσπαθεί να παίξει άμυνα και είναι μαχητική. Είχε την Ιταλία χτες και έχασε 20π και αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση είναι το ματς κλειδί! Η Ουκρανία είναι μια κλασική έμπειρη μικροεσαία ομάδα που είχε κάνει κάποια βήματα προ 10ετίας με τον Μάικ Φρατέλο αλλά μετά τίποτα. Πλέον παρά τον πόλεμο κατεβαίνει κανονικά με τους ΝΒΑερς Μίχαιλιουκ και Λεν που δεν είναι όμως κάτι ιδιαίτερο. Είχε την Αγγλία χτες και νίκησε 30π!

EKTIMHΣΗ: Η Ουκρανία φαβορί αλλά οριακό το -9 και δεν αξίζει καθώς ως ένα σημείο θα το παλέψει η μικρούλα αλλά σοβαρή Εσθονία.

ΤΣΕΧΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Ματς στην Πράγα. Η Τσεχία που είχε κάνει σημαντικά βήματα τελευταία και μας είχε ρίξει και 20π στο ΠροΟλυμπιακό,απογοήτευσε στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ χάνοντας και από την Ουγγαρία εντός. Κανονικά ο ο Σατοράνσκι αλλά ανέτοιμος. Είχε την Πολωνία χτες και απογοήτευσε χάνοντας με 15π .Η Σερβία στα φαβορί για το χρυσό ειναι μια υπερπλήρης ομάδας αν και λείπουν Μπογκντάνοβιτς,Μπιέλιτσα,Μαριάνοβιτς. Και στην αρχή και ο Μιλουτίνοφ. Με Μίσιτς,Τζόκις και καλούς ρολίστες είναι μια πολύ καλή ομάδα που νίκησε εμάς και στην Τουρκία στα προκριματικά του Μούντο. Είχε την Ολλανδία και άνετα 25π.

EKTIMHΣΗ: Στο -12 ανέβηκε το χάντικαπ μετά τα χτεσινά ματς. Δεν αξίζει όμως καθώς και η Σερβία δεν παταει γκάζι όπως έδειξε χτες.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Ντέρμπι στην Κολωνία! Η Λιθουανία παραδοσιακά στα φαβορί για τετράδα. Πρόβλημα στην περιφέρεια αλλά εξαιρετική φροντ λάιν από ΝΒΑ με Σαμπόνις-Βαλανσούνας! Πάντως στα προκριματικά του Μούντο ήταν μέτρια .Είχε την Σλοβενία και έχασε δύσκολα 92-85! Η Γαλλία είναι κλασικά στα φαβορί αλλά έχοντας απουσίες φέτος και χωρίς το μεγάλο βάθος έχουμε ενστάσεις παρά την αθλητικότητά της. Ξεχωρίζουν Φουρνιέ-Γκομπέρ από το ΝΒΑ. Ψηλή ομάδα αλλά πρόβλημα στην δημιουργία και πολλα απ ντάουν! Σοκ στα προκριματικά στην Βοσνία. Είχε την Γερμανία και έχασε εύκολα με 13π και πρόβλημα στο σκορ

EKTIMHΣΗ: Ντερμπάκι και στα ίσα αν και προ ημερών ήταν στο -5 η Γαλλία! Μάχη και προς άντερ ίσως με157π.

ΓΕΩΡΓΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Παιχνίδι στην Τιφλίδα και εύκολο φυσικά για την Ισπανία αλλά όχι τόσο όσο φαίνεται από τα ονόματα. Η Γεωργία με τον Ηλία Ζούρο στο πάγκο είναι στις σοβαρές ομάδες του μικρομεσαίου χώρου και λόγω έδρας θέλει να προχωρήσει! Είχε το Βέλγιο χτες και έχασε στην παράταση .Πρόβλημα στο σκορ μετά και το σοκ με τον τραυματισμό Σεγκέλια που χάνει την διοργάνωση. Αμφίβολος και ο Μπιτάτζε! Η Ισπανία είναι σε αλλαγή σελίδας και δεν έχει καμία σχέση με ότι ξέραμε και πρέπει να προσέξει και για την οκτάδα. Εκανε νατουραλιζέ για πρώτη φορά στην ιστορία της(Μπράουν Λ). Ανετα την Βουλγαρία.

EKTIMHΣΗ: Η Γεωργία είναι μαχητική αλλά με προβλήματα και γι αυτό στο -12 η Ισπανία. Οριακό

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Παιχνίδι προπόνησης για την Σλοβενία στον όμιλο της Κολωνίας. Η Ουγγαρία είναι μια σοβαρή μικρομεσαία ομάδα με έμφαση στην άμυνα και κορυφαίο τον Χάνγκα που εκανε τρομερά ματς στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ νικώντας εκτός την Τσεχία! Είχε την Βοσνία και πάλεψεαλλά έχασε με 10π στο τέλος. Η Σλοβενία που είχε ντέρμπι με την Λιθουανία,θα έχει και κούραση. Νίκησε 92-85 πάντως. Στα φαβορί για μετάλλιο με το σούπερ δίδυμο στην περιφέρεια με Ντόντσιτς-Γκ Ντράγκιτς από το ΝΒΑ αλλαρολίστες στις άλλες θέσεις και άπειρο κόουτς(Σέκουλιτς).

EKTIMHΣΗ: Η Σλοβενία περίπατο και στο -16. Προς διπλό σαφώς.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Παιχνίδι στον όμιλο της Πράγας και σημαντικό για την πρόκριση! Από τις πιο αδύνατες ομάδες της διοργάνωσης η Ολλανδία με τον Φράνκε του ΠΑΟΚ και πρόβλημα στο σκορ. Παλεύει με την άμυνα πάντως. Είχε την Σερβία στην πρεμιέρα και πάλεψε κάπως 30' πριν την 25αρα. Το Ισραήλ έχει τον ΝΒΑερ Αβντίγια που όμως δεν κάνει την διαφορά και γενικά είναι μια έμπειρη μικρομεσαία ομάδα που δεν περιμένει και πολλά πράγματα. Εκανε μεγάλη νίκη στην παράταση χτες με την Φινλανδία από -14!

EKTIMHΣΗ: Σαφώς φαβορί το Ισραήλ αλλά οριακό το -9. Οβερ ο Αβντίγια με 16π.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr