Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ 2022: Κλειδί ο Ντόρσεϊ στο Γερμανία - Ελλάδα

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:19

Η Εθνική ρίχνεται στην μάχη των προημιτελικών, ενώ το άλλο ματς είναι Ισπανία - Φινλανδία με τις αναλύσεις να δείχνουν και τις προτάσεις

Ευρωμπάσκετ 2022: Κλειδί ο Ντόρσεϊ στο Γερμανία - Ελλάδα

Ξεκινούν τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2022. Φυσικά η μάχη της Εθνικής μας ομάδας με την Γερμανία ξεχωρίζει.

Το ματς ξεκινάει στις 21:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 1. Νωρίτερα και στις 18:15 με μετάδοση από την ΕΡΤ 3 θα γίνει το Ισπανία - Φινλανδία.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Νοκ άουτ παιχνίδι στην φάση των "8" στο Βερολίνο. Και πονηρό ματς αν και η Ισπανία είναι το φαβορί πιο πολύ λόγω ονόματος. Η Ισπανία σε βαθιά ανανέωση και με απουσίες, είναι απλά μια ομάδα με φανέλα και εμπειρία. Στον όμιλο έχασε από το Βέλγιο 10π(!)αλλά νίκησε την Τουρκία. Όμως από -7 νίκησε δίκαια στην παράταση την πλήρη Λιθουανία στο χιαστί των 16 και έκανε το μίνι μπαμ με 28π. του Μπράουν! Πλέον έχει και ψυχολογία.

Η Φινλανδία είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή. Και ήδη έχει πάει πολύ καλά στο γκρουπ της και έκανε το μπαμ αποκλείοντας άνετα μετά το 77-77 την Κροατία! Και πλέον είναι μια έμπειρη πια μικρομεσαία ομάδα που έχει καλό ρυθμό και ενθουσιασμό και τον σούπερ ΝΒΑερ Μαρκάνεν(43π με Κροατία)!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.37 και στο -6 η Ισπανία και δεν αξίζει κάτι ακόμα και στην νίκη. Καθώς η Ισπανία έχει το ειδικό βάρος αλλά δεν έχει την παλιά ομάδα της και η Φινλανδία με έλλειψη άγχους είναι ικανή για όλα. Πιθανό το όβερ Μπράουν 14π Ψηλά το 29π του Μαρκάνεν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Νοκ άουτ παιχνίδι στην φάση των "8" στο Βερολίνο. Και φαβορί η Ελλάδα αλλά μεγάλο ματς! Η Γερμανία μας δικαίωσε ότι είναι μια καλή και δουλεμένη ομάδα με τους τρεις ΝΒΑερς και καλή χημεία και ρυθμό. Κέρδισε καθαρά την Γαλλία αλλά και την Λιθουανία στην 2η παράταση και έχασε δύσκολα από την Σλοβενία. Απέκλεισε άνετα (έπεσε στο τέλος η διαφορά)το Μαυροβούνιο. Παίζει τελικά ο βασικός ΝΒΑερ Βάγκνερ.

Η Εθνική μας ομάδα είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με τον Ιτούδη στο πάγκο και με τον σούπερσταρ Γιάννη αλλά και σύγχρονο μπάσκετ πλέον με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και τον Ντόρσεϊ που μας έλυσε το πρόβλημα στο σουτ. Καθάρισε Κροατία και Ιταλία στα ντέρμπι και ενώ έχανε 7π. στο ημίχρονο διέλυσε μετά την Ουκρανία. Χάνει διαφορές όμως προσέχουμε. Στο τέλος αποκλείσαμε την Τσεχία καθαρά με πρόβλημα στο σετ μπάσκετ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ελλάδα φαβορί αλλά είδαμε πως δυσκολεύτηκε με την Τσεχία. Με μια καλύτερη ομάδα και με την έδρα σαφώς θα έχουμε πάλι κάπως ανάλογο ματς. Κλειδί ο Ντόρσεϊ. Η Γερμανία θα είναι πολύ επικίνδυνη αν και θα έχει το άγχος της μετά τις καλές της εμφανίσεις. Στο 1.42 και -6 σωστά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr