Μπάσκετ

Ευρωμπάσκετ 2022: Η δυάδα Γερμανίας, Γαλλίας

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:47

Τα ματς για την ημιτελική φάση θα διεξαχθούν απόψε (16/9) με τις αναλύσεις να οδηγούν σε προτάσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευρωμπάσκετ 2022: Η δυάδα Γερμανίας, Γαλλίας

Στην ημιτελική του φάση περνάει το Ευρωμπάσκετ και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο αναφορικά με τις δύο ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Το Πολωνία - Γαλλία θα ξεκινήσει στις 18:15 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3.

Το Γερμανία - Ισπανία θα αρχίσει στις 21:30 κι επίσης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 3.

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Η Πολωνία έχει κάνει μια απίστευτη πορεία και είναι αναμφίβολα η μεγάλη έκπληξη του Ευρωμπάσκετ. Καθώς μιλάμε για μια απλά έμπειρη μικρομεσαία ομάδα που αν και δεν έχει ονόματα είναι δουλεμένη και δεμένη και πονηρή. Και αυτό το είδαμε και στο τουρνουά Ακρόπολις που νίκησε Τουρκία και Γεωργία. Εδώ αρχικά νίκησε 15π την οικοδέσποινα στα πρώτα γκρουπ Τσεχία και έχασε 30 από την Φινλανδία όμως και αυτό προξένησε εντυπώσεις. Καθάρισε το Ισραήλ άνετα και αγχώθηκε με την αδύνατη Ολλανδία. Απέκλεισε την Ουκρανία δίκαια στο πρώτο χιαστί και έκανε το μπαμ του Ευρωμπάσκετ σε ένα τρομερό παιχνίδι στα χιαστί των "8"που απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σλοβενία με 87-90. Σε ένα τρελό ματς που βρέθηκε και στο +23(39-58ημ!),δέχθηκε ένα 24-6 στην 3η περίοδο(σκορ συνολικά!)και βρέθηκε και στο -7 στην 4η περίοδο. Αλλά έκανε αντεπίθεση και 80-90 πριν το τελικό θρίλερ 87-90! Χωρίς άγχος αλλά δύσκολα με την Γαλλία!

Η Γαλλία είχαμε επισημάνει ότι δεν έχει σχέση με τις άλλες ομάδες που είχε κατεβάσει εποχές Πάρκερ κτλ και δεν έχει τελικά τόσους καλούς ΝΒΑερς φέτος μιας και έχει και απουσίες. Και σίγουρα είναι μια Γαλλία που είναι πάντα στα φαβορί αλλά δεν τρομάζει όπως είχαμε πει και έχασε από Γερμανία, Σλοβενία και νίκησε την Λιθουανία και δύσκολα την Βοσνία. Όλα αυτά στα πρώτα γκρουπ. Ικανή αλλά όχι όπως παλιά και φάνηκε με την Τουρκία που από +10 την απέκλεισε με την τύχη στο τέλος ! Δεν έχει βάθος επίσης προσέχουμε και έχει και διακυμάνσεις ενώ χάνει διαφορές εύκολα. Αυτό φάνηκε και με την Ιταλία που ήταν μπροστά σταθερά με 7-10π αλλά γύρισε το ματς και βρέθηκε και στο -6 στα 4'! Όμως εκεί μέτρησε η εμπειρία της ,το πήγε στην παράταση καθώς ήταν και τυχερή και εκεί το πήρε δίκαια. Μεγάλη ευκαιρία αφού δεν βρίσκει την Σλοβενία να πάει τελικό και καθαρά φαβορί

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Είχαμε πει δεν τρομάζει αυτή η Γαλλία αλλά είναι άλλο επίπεδο και κλάση από την Πολωνία. Που δεν την υποτιμάς όμως έχοντας κάνει το μπαμ απέναντι στην πρωταθλήτρια Σλοβενία. Κι έχοντας παίξει μπασκετάρα και χωρίς άγχος πια. Θα προτιμήσαν διαλέξω κάτι το διπλό με -7. Προτιμώ πάντως την νίκη απλά δυάδα με Γερμανία.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Γερμανία έχει τη μεγάλη της ευκαιρία να πάρει πάλι το χρυσό και να κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ όπως έκανε σαν διοργανώτρια το 1993 με τον αείμνηστο Κρίστιαν Βελπ! Η Γερμανία που μας δικαίωσε ότι είναι μια καλή και δουλεμένη ομάδα με τους τρεις ΝΒΑερς και καλή χημεία και ρυθμό. Και ας έχει και απουσίες μάλιστα σοβαρές σε αυτό το τουρνουά! Κέρδισε καθαρά την Γαλλία αλλά και την Λιθουανία στην 2η παράταση και έχασε δύσκολα από την Σλοβενία. Απέκλεισε άνετα (έπεσε στο τέλος η διαφορά)το Μαυροβούνιο και έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι στο χιαστί με την εθνική μας. Άρχισε με 7/8τρ και +11,βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 57-61 αλλά με ένα τρομερό 20-1 στην 3η περίοδο στην αρχή και με 17τρ(!)συνολικά έκανε περίπατο έχοντας και 20π διαφορές(107-96)! Με την Ισπανία αυτή που δεν έχει σχέση με άλλες χρονιές, είναι καθαρά φαβορί και με το -3 προς άσο σαφώς με την έδρα

Η Ισπανία κάνει την δική της υπέρβαση και όχι άδικα. Αν και φαίνεται υπερβολικό αυτό που λέμε αλλά είναι η αλήθεια. Καθώς η πανίσχυρη επί 15 χρόνια και Dream Team της Ευρώπης Ισπανία, είναι πλέον σε βαθιά ανανέωση και με απουσίες κιόλας. Και είναι απλά μια ομάδα με φανέλα και εμπειρία . Που ξεχωρίζει ο 36αρης πλέον αλλά ηγέτης κανονικός Ρούντι Φερνάντεζ και οι δύο Χερναγκόμεζ από το ΝΒΑ που είναι όμως ρολίστες εκεί. .Στον όμιλο έχασε από το Βέλγιο 10π(!)αλλά νίκησε την Τουρκία. Όμως από -7 νίκησε δίκαια στην παράταση την πλήρη Λιθουανία στο χιαστί των 16 και έκανε το μίνι μπαμ με 28π του Μπράουν! Και έτσι πήγε στους "8"που ευτύχησε να βρει την αδύνατη Φινλανδία. Παρόλα αυτά έχανε με 35-50(!)αλλά το γύρισε γρήγορα και κέρδισε με 100-90. Πλέον έχει και ψυχολογία και φανέλα αλλά δύσκολα..

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.60 και -4 πλέον το ματς. Εύκολα ή δύσκολα όπως λένε η Γερμανία θεωρώ ότι και με την ψυχολογία και την έδρα αλλά και με την καλή της ομάδα θα κερδίσει. Η Ισπανία δεν έχει καμία σχέση με ότι ξέραμε αλλά έχει φανέλα. Όμως έχανε με 15π. από την Φινλανδία στο προηγούμενο παιχνίδι μην ξεχνάμε. Ποιοτικότερο ρόστερ η Γερμανία, αλλά πιο βαριά φανέλα η Ισπανία και είναι ημιτελικός. Πάω με την έδρα, οριακό το χάντικαπ πάντως αν και προς άσο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr