Μπάσκετ

Eurobasket: Φαβορί η Γαλλία στον τελικό!

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:59

Διαβάστε τις αναλύσεις για τον μεγάλο και τον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ καθώς και τις εξαιρετικές προτάσεις

Eurobasket: Φαβορί η Γαλλία στον τελικό!

Στις 21:30 ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης, στις 18:15 ο μικρός τελικός

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ

Η Γερμανία έχασε τη μεγάλη της ευκαιρία να πάρει πάλι το χρυσό και να κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ όπως έκανε σαν διοργανώτρια το 1993 με τον αείμνηστο Κρίστιαν Βελπ! Η Γερμανία που μας δικαίωσε ότι είναι μια καλή και δουλεμένη ομάδα με τους τρεις ΝΒΑερς και καλή χημεία και ρυθμό. Και ας έχει και απουσίες μάλιστα σοβαρές σε αυτό το τουρνουά! Κέρδισε καθαρά την Γαλλία αλλά και την Λιθουανία στην 2η παράταση και έχασε δύσκολα από την Σλοβενία. Απέκλεισε άνετα (έπεσε στο τέλος η διαφορά)το Μαυροβούνιο και έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι στο χιαστί με την εθνική μας. Άρχισε με 7/8τρ και +11,βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 57-61 αλλά με ένα τρομερό 20-1 στην 3η περίοδο στην αρχή και με 17τρ(!)συνολικά έκανε περίπατο έχοντας και 20π διαφορές(107-96)! Βρήκε στον ημιτελικό την Ισπανία που δεν έχει σχέση με άλλες χρονιές, αλλά αν και φαβορί και αν και προηγήθηκε και με 10π στο τέλος της 3ης περιόδου έχασε και δίκαια καθώς πνίγηκε από το άγχος στο τέλος! Θέλει το μετάλλιο να σώσει την παρτίδα.

Η Πολωνία έχει κάνει μια απίστευτη πορεία και είναι αναμφίβολα η μεγάλη έκπληξη του Ευρωμπάσκετ. Καθώς μιλάμε για μια απλά έμπειρη μικρομεσαία ομάδα που αν και δεν έχει ονόματα είναι δουλεμένη και δεμένη και πονηρή. Και αυτό το είδαμε και στο τουρνουά Ακρόπολις που νίκησε Τουρκία και Γεωργία. Εδώ αρχικά νίκησε 15π την οικοδέσποινα στα πρώτα γκρουπ Τσεχία και έχασε 30 από την Φινλανδία όμως και αυτό προξένησε εντυπώσεις. Καθάρισε το Ισραήλ άνετα και αγχώθηκε με την αδύνατη Ολλανδία. Απέκλεισε την Ουκρανία δίκαια στο πρώτο χιαστί και έκανε το μπαμ του Ευρωμπάσκετ σε ένα τρομερό παιχνίδι στα χιαστί των "8"που απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σλοβενία με 87-90. Σε ένα τρελό ματς που βρέθηκε και στο +23(39-58ημ!),δέχθηκε ένα 24-6 στην 3η περίοδο(σκορ συνολικά!)και βρέθηκε και στο -7 στην 4η περίοδο. Αλλά έκανε αντεπίθεση και 80-90 πριν το τελικό θρίλερ 87-90! Λογικά διασύρθηκε με την Γαλλία στα ημιτελικά και με 40π(!)καθώς έκανε και συντήρηση στο τέλος για το χάλκινο!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σημαντικό ματς καθώς κρίνεται το χάλκινο μετάλλιο . Απογοήτευση στην Γερμανία αλλά είναι φαβορί καθαρά. Η Πολωνία πάντως θα είναι πολύ καλύτερη από τον ημιτελικό. Οριακό με -12 στην ...έδρα ουσιαστικά και δεν αξίζει κάτι.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Η Ισπανία κάνει την δικη της υπέρβαση και όχι άδικα. Αν και φαίνεται υπερβολικό αυτό που λέμε αλλά είναι η αλήθεια. Καθώς η πανίσχυρη επί 15 χρόνια και Dream Team της Ευρώπης Ισπανία, είναι πλέον σε βαθιά ανανέωση και με απουσίες κιόλας. Και είναι απλά μια ομάδα με φανέλα και εμπειρία . Που ξεχωρίζει ο 36αρης πλέον αλλά ηγέτης κανονικός Ρούντι Φερνάντεζ και οι δύο Χερναγκόμεζ από το ΝΒΑ που είναι όμως ρολίστες εκεί. Στον όμιλο έχασε από το Βέλγιο 10π(!)αλλά νίκησε την Τουρκία. Όμως από -7 νίκησε δίκαια στην παράταση την πλήρη Λιθουανία στο χιαστί των 16 και έκανε το μίνι μπαμ με 28π του Μπράουν! Και έτσι πήγε στους "8"που ευτύχησε να βρει την αδύνατη Φινλανδία. Παρόλα αυτά έχανε με 35-50(!)αλλά το γύρισε γρήγορα και κέρδισε με 100-90. Και στον ημιτελικό από -10 στο 29' και -9 στο 34' το γύρισε και το κέρδισε και καθαρά με την οικοδέσποινα Γερμανία! Πλέον έχει και ψυχολογία και φανέλα και όλα είναι πιθανά..

Η Γαλλία είχαμε επισημάνει ότι δεν έχει σχέση με τις άλλες ομάδες που είχε κατεβάσει εποχές Πάρκερ κτλ και δεν έχει τελικά τόσους καλούς ΝΒΑερς φέτος μιας και έχει και απουσίες. Και σίγουρα είναι μια Γαλλία που είναι πάντα στα φαβορί αλλά δεν τρομάζει όπως είχαμε πει και έχασε από Γερμανία, Σλοβενία και νίκησε την Λιθουανία και δύσκολα την Βοσνία. Όλα αυτά στα πρώτα γκρουπ. Ικανή αλλά όχι όπως παλιά και φάνηκε με την Τουρκία που από +10 την απέκλεισε με την τύχη στο τέλος ! Δεν έχει βάθος επίσης προσέχουμε και έχει και διακυμάνσεις ενώ χάνει διαφορές εύκολα.Αυτό φάνηκε και με την Ιταλία που ήταν μπροστά σταθερά με 7-10π αλλά γύρισε το ματς και βρέθηκε και στο -6 στα 4'! Ομως εκεί μέτρησε η εμπειρία της ,το πήγε στην παράταση καθώς ήταν και τυχερή και εκεί το πήρε δίκαια. Είχε μεγάλη ευκαιρία αφού δεν βρίσκει την Σλοβενία να πάει τελικό και διέλυσε με 40π την Πολωνία

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Μεγάλος τελικός με τεράστια ονόματα και παραδοσιακά οι καλυτερες ομάδες της Ευρώπης την τελευταία 15ετία. Η ελλιπέστατη Ισπανία παίζει μπασκετάρα και έχει κάνει υπερβάσεις. Η Γαλλία δεν είναι η παλιά Γαλλία αλλά είναι πιο ποιοτική από την Ισπανία σαφώς. Συνεπώς φαβορί η Γαλλία αλλά ένας τελικός είναι τελικός και η Ισπανία βαριά φανέλα. Προς διπλό όμως και στο 1.65 και -3 .

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπάσκετ, με live στατιστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.