Μπάσκετ

LNB: Τζάμπολ στο γαλλικό πρωτάθλημα με τρεις αναμετρήσεις

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:22

Διαβάστε αναλύσεις και προγνωστικά για τα τρία ματς της πρεμιέρας στο γαλλικό πρωτάθλημα μπάσκετ

LNB: Τζάμπολ στο γαλλικό πρωτάθλημα με τρεις αναμετρήσεις

Το γαλλικό πρωτάθλημα μπάσκετ, η αλλιώς το LNB ανοίγει τις πύλες του στη νέα σεζόν. Για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες τρεις αναμετρήσεις.

ΡΟΑΝ-ΜΠΛΟΥΑ

Πρεμιέρα στην Γαλλία με ματς σημαντικό για την μάχη της παραμονής βασικά. Η Ροάν είναι μια κλασική έμπειρη ομάδα που έχει πάρει και τίτλο παλιότερα αλλά τελευταία κινείται στον μικρομεσαίο χώρο καθώς δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Λογικά ομάδα με σκορ και καλή έδρα και στηρίζεται στην περιφέρεια που πήρε από την Λάρισα τον γνωστό μας Μούντι και τον Φόστερ από το ΝΒΑ. Έμεινε μόνο ένας από πέρσι. Πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια η Μπλουά, αλλά έκανε καλές σχετικά κινήσεις για να σωθεί. Πήρε τον σκόρερ Σμιθ από την Καντού(15π).

EKTIMHΣΗ

Η έδρα προβάδισμα αλλά προσέχουμε ότι άνοιξε στο -9 το ματς και κατέβηκε στο -6. Προς άσο δείχνει αν και θέλει προσοχή πολύ.

ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ-ΛΕΒΑΛΟΥΑ

Πονηρό ματς με φαβορί την Λεβαλουά πάντως. Η έμπειρη μεσαία Γκραβελίν είχε πέρσι μια κακή πορεία καθώς έμεινε εκτός πλέι οφς και είχε μόλις 7-10 εντός. Ομάδα με πρόβλημα στο σκορ γενικά. Και φέτος στα ίδια λογικά επίπεδα αν και έκανε μια σπουδαία κίνηση με τον Dj Σίλι της Γκραν Κανάρια και τον Τζόνσον από την Τουρκία. Δεν έχει πολύ βάθος, καλή πεντάδα. Η Μπουλόν Λεβαλουά απέτυχε να πάρει τον τίτλο πέρσι αλλά ρίχνει χρήμα και στο πάγκο έχει τον Κολέ της Εθνικής Γαλλίας. Έκανε αλλαγές φέτος και το μπαμ με τον Γουεμπανγιάμα που μάλλον θα είναι Νο1 στο ντραφτ του ΝΒΑ!

EKTIMHΣΗ

Προσοχή στο χάντικαπ και όχι μόνο και ας είναι φαβορί η Λεβαλουά. Δεν είμαι τόσο σίγουρος για το επίπεδο της φέτος και η Γκραβελίν είναι έμπειρη. Όχι για -4. Χαμηλά και το 1.40

ΝΤΙΖΟΝ-ΠΟΡΤΕΛ

Παιχνίδι εύκολο στην πρεμιέρα για την Ντιζόν. Η Ντιζόν που είναι μια μπασκετούπολη και πάντα η ομάδα της πρωταγωνιστεί και ξεκινά με στόχο την τετράδα. Όπως και πέρσι δηλ με την έδρα να είναι το όπλο της. Έχει κρατήσει τον κορμό της και δείχνει μάλλον και ενισχυμένη φέτος. Αρχικά στόχος πάλι η τετράδα. Η Πορτέλ είναι μια κλασική μικρή ομάδα με στόχο την παραμονή και παραδοσιακά αδύνατη εκτός έδρας. Πέρσι πάντως σώθηκε με τα 6 διπλά της! Και φέτος θέλει να σωθεί απλά. Πάντως άλλαξε όλη την ομάδα(!) και έχει βασικά νεανικό ρόστερ.

EKTIMHΣΗ

Ανετα η Ντιζόν και λογικά θα καλύψει και το -9. Ματς για 15π. και απλά μας κρατά κάπως ότι είναι πρεμιέρα. Αλλά θα πάμε με τον άσο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr