Μπάσκετ

LNB: Φαβορί η Μονακό, προπόνηση η Βιλερμπάν

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 14:48

Διαβάστε τις αναλύσεις και τις προτάσεις για τα 8 ματς της δεύτερης αγωνιστικής.

LNB: Φαβορί η Μονακό, προπόνηση η Βιλερμπάν

Η δεύτερη αγωνιστική στο γαλλικό πρωτάθλημα έχει το ενδιαφέρον της. Οι ομάδες έδειξαν ήδη ένα πρώτο δείγμα. Ξεχωρίζει το ντέρμπι Λιμόζ-Λε Μαν και τα παιχνίδια των Βιλερμπάν, Μονακό.


ΜΠΛΟΥΑ-ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια η Μπλουά,αλλά έκανε καλές σχετικά κινήσεις για να σωθεί και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην πρεμιέρα παλεύοντας στα ίσα και κάνοντας στο τέλος μεγάλο διπλό στην Ροάν με 90-94 από 52-44 ημίχρονο. Η πρωταθλήτρια Βιλερμπάν του παλιού αστέρα του ΝΒΑ Τόνι Πάρκερ και της ποδοσφαιρικής Λιόν, θέλει να κάνει και άλλα βήματα ακόμα και στην Ευρωλίγκα που για μεγάλο διάστημα πήγε καλά πέρσι. Μπαμ με Ντε Κολό, Λοβέρν φέτος. Λογικά ίδιο επίπεδο, αλλά σοκ στην πρεμιέρα και ήττα 91-89 στην Σολέ από +14(13-27!).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Παιχνίδι προπόνησης για την Βιλερμπάν και λογικά 10π. χαλαρά .Εκεί είναι το χάντικαπ και διπλό αν είναι σοβαρή.

ΠΟΡΤΕΛ-ΜΠΟΥΡΓΚ

Σημαντικό ματς στην μάχη της παραμονής και ντέρμπι. Η Πορτέλ είναι μια κλασική μικρή ομάδα με στόχο την παραμονή και παραδοσιακά αδύνατη εκτός έδρας. Πέρσι πάντως σώθηκε με τα 6 διπλά της! Και φέτος θέλει να σωθεί απλά. Πάντως άλλαξε όλη την ομάδα(!) και έχει βασικά νεανικό ρόστερ, Πάλεψε στην δυνατή Ντιζόν για ώρα (61-57 στο 30')χάνοντας 87-76. Η Μπουργκ είναι στις καλές μεσαίες ομάδες και βάζει χρήματα αλλά πέρσι είχε μια κάκιστη σεζόν έχοντας και την Ευρώπη και έμεινε εκτός πλέι οφς! Δείχνει μέτρια φέτος και στην πρεμιέρα από 41-55ημ. και -17 στην παράταση γλίτωσε το σοκ εντός με την Παρί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο +4 η έδρα και δεν ξέρω γιατί με τόσο κακή εμφάνιση από την Μπουργκ στην πρεμιέρα και με την Πορτέλ ομάδα έδρας. Στον άσο χάντικαπ.

ΛΙΜΟΖ-ΛΕ ΜΑΝ

Παραδοσιακό ντέρμπι στην Γαλλία με παλιές καλές ομάδες. Και ντέρμπι γενικά πάλι. Η Λιμόζ είναι από τα παλιά μεγάλα ονόματα του γαλλικού μπάσκετ αλλά είχε περάσει σοβαρά προβλήματα και ήταν σε χαμηλότερες κατηγορίες. Πέρσι με ένα νεανικό σχήμα με την άμυνα ήταν 4η και με πολλά διπλά. Πολλές αλλαγές φέτος, θέλει τετράδα αλλά κάκιστη αρχή με ήττα 87-78 άνετα(54-40ημ) στην νεοφώτιστη Νανσί. Η Λε Μαν είναι στα μεγάλα ονόματα του γαλλικού μπάσκετ χωρίς πολλά λεφτά θέλει απλά πλέι οφς. Πέρσι είχε προβλήματα και στην έδρα της και έμεινε εκτός πλέι οφς. Διέλυσε 101-83 χαλαρά την Προβένς εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Παραδοσιακό ντέρμπι. Η Λιμόζ απογοήτευσε στην πρεμιέρα και στο -2 απλά λόγω έδρας. Ανοιχτό ματς.

ΝΑΝΤΕΡ-ΠΑΡΙ

Πονηρό ματς αν και έχει προβάδισμα η γηπεδούχος ομάδα. Η Ναντέρ είναι στις έμπειρες μεσαίες και προς τα πάνω ομάδες. Αλλά τα τελευταία χρόνια είναι μέτρια και πέρσι ξεκίνησε άσχημα και αν και πάλεψε έμεινε τελικά εκτός πλέι οφς. Γέμισε το ρόστερ,στόχος τα πλέι οφς. Με διακυμάνσεις από -10 πήγε στο +8 και έχασε στο τέλος 75-78 από την πανίσχυρη Μονακό εντός. Η Παρί είναι ιστορική ομάδα που όμως δεν έχει την παλιά της αίγλη και δεν έχει πολλά χρήματα. Φέτος δείχνει ότι θα έχει μια δύσκολη σεζόν αλλά άρχισε καλά και άγγιξε το μπαμ στην Μπουργκ που έχασε στην παράταση από 41-55ημ και +17 στην 3η περίοδο!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Εντυπωσίασε η Ναντέρ στην πρεμιέρα αλλά και η Παρί αν και αυτοκτόνησε άρεσε. Στο -3 η έδρα σωστά και το1.62 της νίκης της Ναντέρ που επίσης αυτοκτόνησε με την πανίσχυρη Μονακό δείχνει καλό.

ΡΟΑΝ-ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ

Ανοιχτό ματς και όλα πιθανά. Η Ροάν είναι μια κλασική έμπειρη ομάδα που έχει πάρει και τίτλο παλιότερα αλλά τελευταία κινείται στον μικρομεσαίο χώρο καθώς δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Λογικά ομάδα με σκορ και καλή έδρα και στηρίζεται στην περιφέρεια .Σοκ στην πρεμιέρα με ήττα 90-94 από την νεοφώτιστη Μπλουά από 52-44ημ σε θρίλερ. Η έμπειρη μεσαία Γκραβελίν είχε πέρσι μια κακή πορεία καθώς έμεινε εκτός πλέι οφς και είχε κακή έδρα με 10 ήττες. Ομάδα με πρόβλημα στο σκορ γενικά. Φέτος δείχνει ενισχυμένη και ειδικά στην περιφέρεια και έκανε περίπατο με την δυνατή Λεβαλουά εντός με 85-73(42-29ημ)!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ανοιχτό ματς και σωστά. Η Ροάν με την έδρα και η Γκραβελίν εντυπωσίασε στην πρεμιέρα.

ΝΑΝΣΙ-ΜΟΝΑΚΟ

Πονηρή έξοδος της πανίσχυρης Μονακό που πάντως είναι απόλυτα φαβορί και λογικά δεν θα έχει προβλήματα. Η Νανσί είναι από τις ιστορικές ομάδες και επανήλθε φέτος στα μεγάλα σαλόνια. Στόχος είναι απλά η παραμονή και ποντάρει στην έδρα της. Μέτριο ρόστερ αλλά έκανε τρομερή πρεμιέρα με άνετη νίκη 87-78(54-40ημ) με την Λιμόζ εντός! Η Μονακό εντυπωσίασε πέρσι και στην Ευρωλίγκα. Δεν πήρε πάντως τον τίτλο που θέλει φέτος και ανέβασε και το μπάτζετ της. Εμεινε ο Μάικ Τζέιμς και έχει ελάχιστες αλλαγές. Ενισχυμένη και θα σκοράρει πολύ. Με διακυμάνσεις και αφού από +10 βρέθηκε στο -8,στο τέλος πέρασε 75-78 από την Ναντέρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Θα είναι προσεκτική σήμερα λογικά η πανίσχυρη Μονακό. Στο -9 σωστά αλλά δεν αξίζει κάτι καθώς ήταν και μαχητική η Νανσί στην πρεμιέρα. Ασφαλώς όμως μπορεί και 10π!

ΛΕΒΑΛΟΥΑ-ΟΡΤΕΖ

Καλό ματς αν και φέτος υπάρχει προβληματισμός. Η Μπουλόν Λεβαλουά απέτυχε να πάρει τον τίτλο πέρσι αλλά ρίχνει χρήμα και στο πάγκο έχει τον Κολέ της Εθνικής Γαλλίας. Εκανε αλλαγές φέτος και το μπαμ με τον Γουεμπανγιάμα που μάλλον θα είναι Νο1 στο ντραφτ του ΝΒΑ! Κάτι δεν αρέσει είχαμε πει και σοκ 85-73(42-29ημ) στην μεσαία Γκραβελίν! Η Ορτέζ πέρσι είχε μια καλή πορεία αν και μιλάμε για μια ιστορική ομάδα με καλές εποχές και στην Ευρώπη.Πέρασε περιπέτειες,ανέλαβε ο Πιτίνο με όμιλο επιχειρηματιών αλλά αποχώρησαν και έχει και χρέη. Μικρό ρόστερ, αλλα μπαμ από -14(13-27) με 83-80 με Στρασβούργο μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καθαρά η έδρα αν και δεν άρεσε η Λεβαλουά στην πρεμιέρα. Αλλα για -8 οριακό ίσως

ΝΤΙΖΟΝ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Καλό ματς και ντερμπάκι αν και έχει προβάδισμα η γηπεδούχος. Η Ντιζόν που είναι μια μπασκετούπολη και πάντα η ομάδα της πρωταγωνιστεί και ξεκινά με στόχο την τετράδα. Όπως και πέρσι δηλ με την έδρα να είναι το όπλο της. Έχει κρατήσει τον κορμό της και δείχνει μάλλον και ενισχυμένη φέτος. Στο τέλος 87-76(61-57 στο 30')την αδύνατη Πορτέλ εντός. Το Στρασβούργο στις ομάδες τετράδας στην Γαλλία και ίδιος στόχος και φέτος. Ομάδα που έχει πάντα διακυμάνσεις.Κάτι δεν μας άρεσε και κακή ήττα στην πρεμιέρα στην αδύνατη σχετικά Ορτέζ με 83-80 από +15 και 13-27!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.50 και -3 η Ντιζόν και στον άσο καθώς είναι καλύτερη ομάδα και στην πρεμιέρα το Στρασβούργο δεν άρεσε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr