Μπάσκετ

Δράση σε όλη την Ευρώπη!

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 - 11:54

Η μπασκετική σεζόν αρχίζει σταδιακά, διαβάστε τις αναλύσεις σε Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία και Γαλλία.

Δράση σε όλη την Ευρώπη!

ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΜΟΥΡΘΙΑ

Ματς για την 2η αγωνιστική και στον μεσαίο χώρο. Και ντερμπάκι. Ελάχιστο προβάδισμα η έδρα. Η Σαραγόσα έμπειρη ομάδα που πέρσι σώθηκε στην τελευταία στιγμή και μετά από απογοητευτική σεζόν αν και στις μεσαίες κλασικά ομάδες. Πολλές αλλαγές, νέος κόουτς ο Σίλερ από την Ζάλγκιρις. Πήρε τον Ρος (ΠΑΟ), μέτριο ρόστερ. Είχε την Ομπραντόιρο εκτός και έχασε 76-73. Η Μούρθια είναι κλασική μικρομεσαία ομάδα που έρχεται πάντως από καλή χρονιά. Με καλό μπάσκετ πέρσι και σαν ομάδα του όβερ άγγιξε τα πλέι οφ και τα έχασε για μια νίκη . Εμεινε ο εξαιρετικός Σίτο Αλόνσο στο πάγκο. Στόχος τα πλέι οφς. Είχε την Μπρέογκαν μέσα και σοκ 70-84.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο ματς με μικρό προβάδισμα στην έδρα όμως. Σωστά στο -2. Απλά προς άσο

ΤΕΝΕΡΙΦΗ-ΧΙΡΟΝΑ

Ενδιαφέρον ματς αλλά με φαβορί την γηπεδούχο σαφώς. Η Τενερίφη με στόχο κάθε χρόνο την τετράδα. Πέρσι ήταν 5η και κλασικά στηρίζεται φυσικά και στην έδρα της. Πολλές αλλαγές φέτος εκτός του προπονητή που παρέμεινε. Πήρε τον Φερνάντεζαπό την Μάλαγα(διεθνής)και τον Αμπρομάιτιτς. Είχε την Μανρέσα εκτός και έκανε περίπατο απρόσμενα με 70-89. Η Χιρόνα είναι ιστορική ομάδα και επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια. Την είχε ο ΝΒΑερ Μαρκ Γκαζόλ που έπαιζε κανονικά αλλά λόγω κανονισμού για να μπορεί να παίξει, παραιτήθηκε από τον θώκο και είναι σε φόρμα. Στον πάγκο ο σπουδαίος κόουτς Ρενέσες! Καλή αρχή και πάλεψε στα ίσα(17-5,32-39,72-76.88-94τ)με την Ρεάλ εντός!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν θα έχει πρόβλημα η γηπεδούχος αλλά θα παλέψει η Χιρόνα και γι αυτό σωστά στο -8. Τίποτα

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΜΑΝΡΕΣΑ

Παιχνίδι πονηρό και ανοιχτό. Η Γρανάδα νεοφώτιστη αλλά έχει πάιξει πολλά χρόνια και παλαιότερα στα μεγάλα σαλόνια. Πήρε Ρενφρόε,Τοντόροβιτς, ίδιος προπονητής και κορμός. Δεν έχει εύκολη χρονιά και ποντάρει στην έδρα της. Μέτριο ρόστερ πάντως. Είχε την Φουενλαμπράδα εκτός και νίκησε 81-83 από 44-35ημ!. Η Μανρέσα είναι κλασική έμπειρη μεσαία ομάδα που κάποτε είχε πάρει και τίτλο! Πέρσι είχε μια εξαιρετική χρονιά που μπήκε πλέι οφ με επιθετικό μπάσκετ και πολλά διπλά. Ομάδα του όβερ. Πολλές αλλαγές πάντως,έφυγε και ο Μπάκο, μάλλον χειρότερη φέτος αν και με ίδιο κόουτς. Είχε την Τενερίφη εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μανρέσα καλύτερη ομάδα αλλά απογοήτευσε στην πρεμιέρα σε αντίθεση με την νεοφώτιστη γηπεδούχο. Σωστά στο -1 η έδρα και ανοιχτό.

ITAΛΙΑ: Πρεμιέρα με Τρεβίζο-Εμίλια

Παιχνίδι στα μεσαία στρώματα. Η ιστορική Μπενετόν τότε Τρεβίζο, είναι μια μεσαία ομάδα με στόχο τα πλέι οφ. Πέρσι ήταν 11η με 12-18 και μέτρια εικόνα Ο παλιός άσος Μαρσέλο Νικολά νέος κόουτς(ήταν ασίσταντ). Πολύ μέτριο ρόστερ και δύο μόλις αμερικανοί. Ψάχνει ενίσχυση,πρέπει να προσέξει και για την παραμονή της. Κλασική μεσαία ομάδα η Εμίλια που πέρσι είχε καλή χρονιά και μπήκε στα πλέι οφ με την 7η θέση και 15-15. Αρκετές αλλαγές για να κοιτάξει και προς την οκτάδα. Πρέπει να την δούμε όμως πρώτα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο ματς και ντέρμπι. Δεν αξίζει κάτι για πρεμιέρα ειδικά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τζάμπολ με Μπάγερν-Ουλμ

Παιχνίδι με ενδιαφέρον αν και φαβορί είναι η Μπάγερν. Η Μπάγερν που παίζει στην Ευρωλίγκα, κράτησε τον Τρινκέρι στο πάγκο και θέλει τον τίτλο.
Κράτησε και τον κορμό της και περιμένει πολλά από παγκίτες που είδαμε και στο Ευρωμπάσκετ(Ομπστ, Γιάραμαζ). Λογικά ίδια επίπεδα με πέρσι. Η Ουλμ πέρσι εντυπωσίασε και ήταν 5η με 12 διπλά! Στις καλές μεσαίες ομάδες με στόχο την τετράδα. Εφυγε από τον πάγκο ο Λάκοβιτς και ανέλαβε ο άπειρος πρώην παίκτης της ομάδας Γκαβέλ που ήταν και βοηθός. Νεανική, πήρε ταλέντα(Ζούγκιτς,Νούνιεζ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπάγερν 10-15π καθώς είναι άλλη κλάση. Σωστά στο -11 αλλά δεν αξίζει κάτι.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στον χορό και οι γείτονες

ΜΕΡΚΕΖΕΦΕΝΤΙ-ΣΟΚΑΡ

Πρεμιέρα στην Τουρκία και ματς ντέρμπι παραμονής με το καλημέρα. Η Ντενιζλί Μερκεζεφεντί είναι μια κλασική μικρή ομάδα με στόχο την παραμονή της και μόνο(14η πέρσι). Εχει ελληνικό ενδιαφέρον καθώς πήρε τον Νίκο Ρογκαβόπουλο . Και πήρε και τον Χάρισον που θυμόμαστε από τον Ολυμπιακό. Μέτρια ομάδα σαν ρόστερ. Η Σοκάρ σώθηκε δύσκολα πέρσι σαν 12η. Αν και είχε ρίξει χρήματα τα τελευταία χρόνια. Φέτος όμως έχει μικρότερο μάλλον βάθος σε ποιότητα. Δεν περιμένουμε πολλά και από αυτήν και δεν θα έχει εύκολη σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα η έδρα απλά. Σωστά στο -3.

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ-ΜΑΝΙΣΑ

Παιχνίδι που είναι εύκολο για την Καρσίγιακα στην πρεμιέρα. Η Καρσίγιακα είναι στις κλασικές καλές ομάδες της Τουρκίας που είχε σπάσει και το δίδυμο των Εφές-Φενέρ. Πέρσι όμως δεν πήγε καλά και στην χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της τερμάτισε 8η και ίσα που πρόλαβε τα πλέι οφ. Πάντα ο Σαρίτσα στο πάγκο. Ο Κουζμίνσκας νέο πρόσωπο και ο σκόρερ Μακόλουμ. Η Μανίσα Μπελιντιγιέ έχει τους Ανοσίκε, Κρουζ και τον Πολωνό διεθνή Μίχαλακ. Είναι μια νεοφώτιστη ομάδα που θα δώσει την μάχη της παραμονής και πρέπει να την δούμε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Καρσίγιακα αλλά να δούμε αν δυνάμωσε. Συνεπώς πονηρό ίσως το -12.

ΤΟΦΑΣ-ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΤΣΕΜΕΤΣΕ

Πρεμιέρα στην Τουρκία και ματς εύκολο λογικά για την γηπεδούχο. Στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Τουρκίας η Τόφας που στόχο κάθε χρόνο έχει την τετράδα. Πέρσι είχε μια κακή σεζόν και έμεινε εκτός πλέι οφ με την 9η θέση. Καλή κίνηση με τον ΝΒΑερ Ένις (σ.σ δεν έπαιξε πέρσι στην Φενέρ λόγω τραυματισμού). Μάχη για τα πλέι οφ λογικά. Η Μπουγιουκτσεμετσέ είναι μια κλασική μικρή ομάδα με στόχο την παραμονή της και μόνο κάθε χρόνο. Πάντως πέρσι είχε αν και με νεανική ομάδα μια καλή σεζόν και σώθηκε άνετα. Αλλαγές και μόλις δύο αμερικανοί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η έδρα άνετα αλλά με -11 οριακό.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΜΙΤΕΛΝΤΟΙΤΣΕΡ

Παιχνίδι με φαβορί. Το Αμβούργο ρίχνει χρήματα τα τελευταία χρόνια και παίζει και στην Ευρώπη. Πέρσι ήταν σοφτ όμως και έμεινε 7ο αν και με στόχο τα πλέι οφς. Ομάδα του όβερ και πονηρή εκτός έδρας. Πολλές αλλαγές και λογικά ίδιο επίπεδο. Έκανε πρεμιέρα με την Άλμπα εκτός την Τετάρτη και πάλεψε στα ίσα(81-78)! Στις κλασικές μικρές ομάδες με στόχο την παραμονή και μόνο η Μιτελντόιτσερ. Πέρσι πάντως σώθηκε άνετα και νωρίς. Αδύνατη κλασικά εκτός έδρας. Κράτησε ένα μέρος του κορμού της και λογικά στο ίδιο επίπεδο και φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Αμβούργο άνετα και στο -12 απλά προς άσο καθώς δεν έχουμε ακόμα εικόνα της Μιτελντόιτσερ.

ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ-ΒΟΝΝΗ

Πρεμιέρα στην μπουντεσλίγκα και ματς με φαβορί την Βόννη απλά όμως. Η Βούρτζμπουργκ είναι ιστορική ομάδα που ανέδειξε τον μεγάλο Νοβίτσκι. Πέρσι ήταν 12η και σώθηκε νωρίς και άνετα. Και φέτος θέλει άνετη παραμονή. Ο έμπειρος Φιλιπόσκι στον πάγκο, πήρε τον Ουίλιαμς του Άρη. Άγνωστη ομάδα γενικά με αλλαγές. Στο ίδιο επίπεδο. Η Βόννη είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες και προς τα πάνω. Πέρσι επανήλθε στις καλές θέσεις και ήταν 2η. Φέτος έχει λίγες αλλαγές και λογικά θα είναι στα ίδια επίπεδα αλλά δεν περιμένουμε και πολλά πολλά

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς αλλά όχι για -8 στην Βόννη. Μάλλον προς άσο αν και δεν έχουμε εικόνα της γηπεδούχου.

ΓΑΛΛΙΑ: Εύκολα η Βιλερμπάν

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΜΠΟΥΡΓΚ

Παιχνίδι εύκολο για την Βιλερμπάν και λογικά 15π καθώς θα θέλει να ξεσπάσει. Πολύ άσχημο ξεκίνημα απρόσμενα για την πρωταθλήτρια Βιλερμπάν του παλιού αστέρα του ΝΒΑ Τόνι Πάρκερ και της ποδοσφαιρικής Λιόν,που θέλει να κάνει και άλλα βήματα ακόμα και στην Ευρωλίγκα και έκανε το μπαμ με Ντε Κολό, Λοβέρν φέτος. Σοκ στο Σολέ όμως και νέο σοκ με την νεοφώτιστη Μπλουά εκτός 86-82 όταν έχανε και με 10π στο 35'! Η Μπουργκ είναι στις καλές μεσαίες ομάδες και βάζει χρήματα αλλά πέρσι είχε μια κάκιστη σεζόν έχοντας και την Ευρώπη και έμεινε εκτός πλέι οφ! Δείχνει μέτρια φέτος και στην πρεμιέρα από 41-55ημ και -17 στην παράταση γλίτωσε το σοκ εντός με την Παρί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ευκαιρία να ξεσπάσει η Βιλερμπάν καθώς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο η Μπουργκ. Στον άσο με -9.

ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ-ΝΤΙΖΟΝ

Παιχνίδι ενδιαφέρον και ανοιχτό. Αλλοπρόσαλλη με το καλημέρα η έμπειρη μεσαία Γκραβελίν που πέρσι είχε αδύνατη έδρα και φέτος ενισχυμένη θέλει πλέι οφ. Ομάδα με πρόβλημα στο σκορ γενικά. Μεγάλη νίκη με την Λεβαλουά μέσα και διασυρμός στην Ροάν με 111-76(35-12 στο 10') και με πλήρη σύνθεση! Η Ντιζόν που είναι μια μπασκετούπολη και πάντα η ομάδα της πρωταγωνιστεί θέλει τετράδα. Οπως και πέρσι δηλαδή με την έδρα να είναι το όπλο της. Ετσι κέρδισε στο τέλος και την αδύνατη Πορτέλ αλλά και το καλό Στρασβούργο με 100-92(45-45ημ). Θέλει διάρκεια

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς με ασταθή την γηπεδούχο. Σωστά στο -2 η Ντιζόν αν και χαμηλά στο 1.65

ΠΑΡΙ-ΜΠΛΟΥΑ

Σημαντικό ματς στην μάχη της παραμονής και προβάδισμα στην έδρα. Η Παρί είναι ιστορική ομάδα που όμως δεν έχει την παλιά της αίγλη και δεν έχει πολλά χρήματα. Φέτος δείχνει ότι θα έχει μια δύσκολη σεζόν αλλά παίζει καλά και άγγιξε το μπαμ στην Μπουργκ που έχασε στην παράταση από +17. Με ένα 28-10 στην 3η περίοδο έχασε εύκολα 97-83 στην Ναντέρ(46-43ημ). Η πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια Μπλουά, έχει κάνει απρόσμενα απίστευτο ξεκίνημα με καλό διπλό στην Ροάν αλλά βασικά με το μπαμ με την πρωταθλήτρια Βιλερμπάν εντός και καθαρά έχοντας και +10(86-82).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ περίεργο ματς καθώς εντυπωσιάζει η νεοφώτιστη Μπλουά. Στο -6 η γηπεδούχος και στο -3 καμία αξία όμως. Ισως και προς διπλό.

ΠΡΟΒΕΝΣ-ΝΑΝΤΕΡ

Πονηρό ματς και επικίνδυνη έξοδος για την Ναντέρ που είναι όμως φαβορί. Η Προβένς από το γνωστό πανεπιστήμιο και την γυναικεία ομάδα, πέρσι σαν πρωτάρα σώθηκε δύσκολα. Κακή αρχή με συντριβή 101-83 στο Λε Μαν και ήταν και στο -28! Δεν έπαιξε μετά. Η Ναντέρ είναι στις έμπειρες μεσαίες και προς τα πάνω ομάδες. Αλλά τα τελευταία χρόνια είναι μέτρια. Γέμισε το ρόστερ, στόχος τα πλέι οφ. Με διακυμάνσεις από -10 πήγε στο +8 και έχασε στο τέλος 75-78 από την πανίσχυρη Μονακό εντός!. Περίπατο 97-83 (46-43ημ)με 28-10 στην 3η περίοδο εντός με Παρί

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς αν και φαβορί η Ναντέρ αλλά όχι και για -4.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr