Μπάσκετ

Ευκαιρίες στην Ισπανία!

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 - 12:48

Η νέα σεζόν άρχισε, διαβάστε τις αναλύσεις σε Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία και Γαλλία.

Ευκαιρίες στην Ισπανία!

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΜΠΡΕΟΓΚΑΝ-ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

Σημαντικό ματς βασικά για την μάχη της παραμονής και προβάδισμα απλά η έδρα. Η νεοφώτιστη πέρσι Μπρεογκάν έκανε μια εκπληκτική σεζόν και παραλίγο να προλάβει και τα πλέι οφ ενώ είχε και πολλές εκπλήξεις! Αρκετές αλλαγές πάντως αλλά λογικά λίγο χειρότερη και με στόχο την παραμονή καθώς έχασε τον σταρ της Μούσα(Ρεάλ). Είχε την Μούρθια εκτός και έκανε τρομερή νίκη 70-84.

Η Φουενλαμπράδα στις κλασικές μικρές ομάδες της ισπανικής λίγκας που με την εμπειρία της όμως κάθε χρόνο μπορεί και σώνεται. Και πέρσι ήταν η χειρότερη ομάδα εκτός έδρας και σώθηκε στο τέλος. Δεν άλλαξε προπονητή. Μέτριο ρόστερ, είχε την Γρανάδα εντός και έχασε 81-83 από 43-35ημ! Κακή ήττα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.40 και -5 σωστά,αλλά δεν αξίζει κάτι. Αν και με βάση την πρεμιέρα ο άσος είναι πιθανός αλλά είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο.

ΡΕΑΛ-ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ

Παιχνίδι εύκολο για την Ρεάλ και λογικά 15-20π .Η βασίλισσα Ρεάλ με στόχο τον τίτλο φυσικά και το Φ4 στην Ευρωλίγκα στην μετά Λάσο εποχή με τον βοηθό του που πήρε τον τίτλο όμως πέρσι να συνεχίζει. Ελάχιστες αλλαγές. Πήρε τον Χεζόνια. Αν και ανέτοιμη λόγω Ευρωμπάσκετ πήρε το Σούπερ Καπ(25π την Μπέτις και στην παράταση την Μπάρτσα). Αγχωτικά πέρασε από την Χιρόνα από -12(17-5,32-39,72-76.88-94τ). Στις κλασικές μικρές αλλά έμπειρες ομάδες η Ομπραντόιρο που σώνεται κάθε χρόνο με την έδρα. Αδύναμη εκτός, πήρε τον Μπλάζεβιτς από Ζάλγκιρις και τον Βέστερμαν(Μονακό). Πιο καλή από πέρυσι. Είχε την Σαραγόσα εντός(76-73)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -15 θέμα διάθεσης της βασίλισσας βασικά. Καλύτερα στο λάιβ.

ΜΑΛΑΓΑ-ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Πονηρό ματς αν και θα πάμε με την έδρα καθώς δείχνει καλύτερη φέτος η Μάλαγα. Η Μάλαγα δεν έχει τα παλιά της χρήματα και προβληματίζει. Πέρσι όχι απλά έμεινε εκτός πλέι οφ αλλά ήταν και 13η με 13-21! Ο Ιβόν Ναβάρο στο πάγκο πάντα. Πήρε Κέντρικ Πέρι, Ντέντοβιτς και έχει Ισπανούς διεθνείς νέους. Καλύτερη από πέρσι,πάει για πλέι οφ. Είχε την Μπασκόνια εκτός και από 22-37 έχασε και 102-89(84-60)! Κάκιστη εικόνα. Η Γκραν Κανάρια στις κλασικές μεσαίες ομάδες με στόχο τα πλέι οφ. Νέος κόουτς ο εξελίξιμος Λάκοβιτς από την Ουλμ. Θα παίξει επιθετικό μπάσκετ και θα είναι λογικά του όβερ. Δεν έχει πολλά λεφτά πάντως,είχε την Μπάρτσα εντός και έκανε το μπαμ με 89-85!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς. Η Μάλαγα δεν άρεσε αλλά είναι ελαφρώς φαβορί. Οχι για 1.42 και -5 όμως.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΜΠΕΤΙΣ

Σημαντικό ματς βασικά για την μάχη της παραμονής και εδώ και ντερμπάκι. Η έμπειρη μικρομεσαία Μπιλμπάο έχασε τον προπονητή της Μούμπρου. Πέρσι πάλεψε για πλέι οφ και τα έχασε στο τέλος. Ο έμπειρος Πονσαρνάου νέος προπονητής. Εκανε και αλλαγές, πήρε τον παλιό σκόρερ Γκούντελοκ. Θέλει χρόνο να την δούμε. Είχε την Μπανταλόνα εκτός και έκανε το μπαμ με 76-81. Η Μπέτις είναι η παλιά Σεβίλλη και είναι έμπειρη ομάδα αν και με στόχο κάθε χρόνο την παραμονή. Πέρσι ήταν 12η με 13-21 και μια καλή εικόνα. Στο Σούπερ Καπ στην έδρα της έφαγε 30π από την Ρεάλ. Ο έμπειρος Καζίμιρο πλέον στον πάγκο της και πήρε Κούρουκς, Μπέρτανς, Τσαλμπούρη.Είχε την Βαλένθια και έχασε 78-83 εντός(33-42).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.42 και -5 η Μπιλμπάο αλλά ντερμπάκι και οριακό.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Καλό ματς με καλά ονόματα στη μάχη της τετράδας και μικρό προβάδισμα η έδρα. Η Βαλένθια στις καλές και έμπειρες ομάδες τετράδας. Παίζει Ευρωλίγκα.Αλλα δεν περιμένουμε πολλά. Νέος κόουτς ο ταλαντούχος από την Μπιλμπάο παλιός παίκτης Μούμπρου. Πρέπελιτς, Ντουμπλεβιτς οι πιο γνωστοί. Είχε την Μπέτις εκτός και νίκησε δίκαια 78-83. Η Μπανταλόνα έμπειρη αλλά και γερασμένη ομάδα που περσι είχε όμως καλή πορεία και ήταν 4η με 22-12. Στο Σούπερ Καπ έχασε με 20π από +10ημ(!)από την πανίσχυρη Μπάρτσα. Ελάχιστες αλλαγές,θα παλέψει για τετράδα αλλά όχι εύκολα. Είχε την Μπιλμπάο εντός και σοκ 76-81

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -6 και 1.36 η Βαλέν8ια που λογικά θα κερδίσει. Οριακό το χάντικαπ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Κάποτε ήταν ντερμπάρα αλλά τώρα εύκολο ματς για την Μπάρτσα. Η Μπαρτσελόνα απέτυχε πέρσι με πανάκριβο ρόστερ στους στόχους της αλλά ο Σάρας έμεινε στο πάγκο. Εριξε κάπως το μπάτζετ,έφυγαν Καλάθης-Ντέιβις. Τραυματίας ο σταρ Μίροτιτς. Πήρε Σατοράνσκι-Βέσελι-Κάλινιτς.Στο Σούπερ Καπ έχασε στο τελικό στην παράταση από Ρεάλ. Είχε την Κανάρια εκτός και γνώρισε ήττα σοκ 88-85. Αμφίβολος ο Σατοράνσκι. Η Μπασκόνια παραμένει στην Ευρωλίγκα αλλά δεν έχει τα χρήματα του παρελθόντος και το παλιό της ταλέντο(πέρσι 6η εδώ). Νέος κόουτς ο Πεναρόγια(από Μπούργκος,Βαλένθια). Εφυγαν Πίτερς, Μπάλτγουιν, Φοντέκιο. Χειρότερη από πέρσι, είχε την Μάλαγα εντός. Και από 22-37 πήγε στο84-60 και 102-89! Με 16τρ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ευκαιρία να ξεσπάσει η Μπάρτσα και ας είναι πάντα ντέρμπι τα ματς αυτά. Αλλά η Μπασκόνια δεν με πείθει. Με -8 άσος.

ΓΑΛΛΙΑ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΝΑΝΣΙ

Πονηρό ματς αν και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα η γηπεδούχος. Το Στρασβούργο στις ομάδες τετράδας στην Γαλλία και ίδιος στόχος και φέτος. Ομάδα που έχει πάντα διακυμάνσεις όμως και είπαμε ότι ίσως είναι χειρότερη φέτος. Κακή ήττα στην πρεμιέρα στην αδύνατη σχετικά Ορτέζ με 83-80 από +15 και 13-27! Νέα ήττα 100-92 (45-45ημ)λογικά όμως στο Ντιζόν. Η Νανσί είναι από τις ιστορικές ομάδες και επανήλθε φέτος στα μεγάλα σαλόνια. Στόχος είναι απλά η παραμονή και ποντάρει στην έδρα της. Τρομερή πρεμιέρα με άνετη νίκη 87-78 με Λιμόζ εντός και ήττα 76-89 με Μονακό εντός(42-43ημ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σωστά στο 1.29 και -6. Οριακό το χάντικαπ.

ΜΟΝΑΚΟ-ΡΟΑΝ

Ματς προπόνησης για την Μονακό αν και θέλει μια προσοχή το χάντικαπ. Η Μονακό θέλει τον τίτλο φέτος που ανέβασε και το μπάτζετ της.Εμεινε ο Μάικ Τζέιμς και έχει ελάχιστες αλλαγές. Ενισχυμένη και θα σκοράρει πολύ. Με διακυμάνσεις όμως και ανέτοιμη αγκομάχησε να περάσει από την Ναντέρ και στο τέλος άλωσε την νεοφώτιστη Νανσί 76-89(42-43ημ). Η Ροάν είναι μια κλασική έμπειρη ομάδα που έχει πάρει και τίτλο παλιότερα αλλά τελευταία κινείται στον μικρομεσαίο χώρο καθώς δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Σοκ στην πρεμιέρα με την νεοφώτιστη Μπλουά εντός αλλά καπάκι διέλυσε 111-76 την μεσαία Γκραβελίν!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -12 και ματς για όβερ, αν και ψηλά και προς άσο με -12.

ΟΡΤΕΖ-ΛΙΜΟΖ

Κάποτε ήταν το απόλυτο ντέρμπι του Σαμπιονά. Πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ντέρμπι εδώ. Η Ορτέζ ιστορική ομάδα με καλές εποχές και στην Ευρώπη. Πέρασε περιπέτειες,ανέλαβε ο Πιτίνο με όμιλο επιχειρηματιών αλλά αποχώρησαν και έχει και χρέη. Μικρό ρόστερ, αλλά μπαμ από -14 με Στρασβούργο μέσα. Συντριβή όμως 82-59 στο Λεβαλουά. Μέτρια ομάδα. Η Λιμόζ είναι από τα παλιά μεγάλα ονόματα . Πέρσι με ένα νεανικό σχήμα με την άμυνα ήταν 4η και με πολλά διπλά. Πολλές αλλαγές φέτος και κακό ξεκίνημα. Ηττα στην νεοφώτιστη Νανσί και ήττα εντός 62-69 με Λε Μαν.Πρόβημα στο σκορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -1 η Ορτέζ αλλά με κακό ξεκίνημα και οι δύο, δεν ακουμπάμε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΧΑΙΛΔΕΜΒΕΡΓΗ-ΛΟΥΝΤΒΙΣΓΚΠΟΥΡΓΚ

Παιχνίδι με φαβορί την Λούντβι στην πρεμιέρα. Η Χαιλδεμβέργη από το περίφημο πανεπιστήμιο,είναι πρόσφατη στα μεγάλα σαλόνια και πέρσι σώθηκε σχετικά εύκολα και νωρίς και στο τέλος τα παράτησε. Ομάδα με πολλούς αμερικανούς,πήρε και τον Ντέιβις από τον Απόλλων Π. Λογικά θα σωθεί άνετα. Στις κλασικές ομάδες τετράδας η Λούντβιγκσμπουργκ που πέρσι ήταν 4η και πρόπερσι 1η στην κανονική περίοδο. Επίσης στηρίζεται στους αμερικανούς. Πολλές αλλαγές. Πήρε τον Γουίτεχαντ από την Μπεσίκτας! Θέλει χρόνο και θέλει προσοχή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -7 η καλύτερη Λούντβι αλλά έχει αλλαγές και να την δούμε. Οχι και στο 1.25.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΑΛΜΠΑ

Κάποτε ήταν ντερμπάρα αλλά τώρα εύκολα η Άλμπα . Οι καλές εποχές της Ευρωλίγκα πέρασαν για την Μπάμπεργκ που δεν έχει πολλά χρήματα πια και πέρσι πρόλαβε στο τσακ τα πλέι οφ. Σοκ 73-87 με Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ στα προκριματικά. Πολλές αλλαγές και φέτος. Λογικά ίδιο επίπεδο. Η πρωταθλήτρια Άλμπα με τον Ισπανό Γκονζάλεθ είχε μια εξαιρετική χρονιά πέρσι και με πολύ καλό μπάσκετ πήγε καλά και στην Ευρωλίγκα. Ίδια ομάδα με εξαίρεση την απώλεια του Ντα Σίλβα (Μπαρτσελόνα). Είχε την Τετάρτη εντός το Αμβούργο και δεν άρεσε(81-78).Εκτός ο σκόρερ Έρικσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Άλμπα δεν άρεσε στην πρεμιέρα. Οπότε με 1.33 και -7 που έπεσε η απόδοση από 1.55, προσέχουμε.

ΚΡΑΙΛΣΧΑΙΜ-ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ

Και εδώ πρεμιέρα στην μπουντεσλίγκα με μεσαίες ομάδες βασικά και ντερμπάκι. Η Κραιλσχάιμ είχε και πέρσι μια καλή πορεία αλλά στο τέλος δεν πρόλαβε τα πλέι οφ και τερμάτισε στην 9η θέση. Εχει κρατήσει τον κορμό της και φέτος περιμένουμε να είναι στην μέση. Η Όλντενμπουργκ είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες που όμως πέρσι είχε μεγάλο πρόβλημα και σώθηκε στον δεύτερο γύρο που με τις αλλαγές της μεταμορφώθηκε και τερμάτισε και στην 11η θέση. Ομάδα που θέλει κάτι παραπάνω φέτος. Αν και έχει πολλές αλλαγές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ περίεργο ματς. Σωστά στο -4 απλά η έδρα. Να τις δούμε τις ομάδες όμως.

ITAΛΙΑ

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΤΡΕΝΤΟ

Πρεμιέρα με ματς με ομάδες που θέλουν τουλάχιστον πλέι οφς. Η Τορτόνα είναι μια ομάδα που πέρσι έκανε μια εκπληκτική σεζόν και μεγάλες νίκες εκπλήξεις και αν και νεοφώτιστη μπήκε άνετα στα πλέι οφς τερματίζοντας στην 5η θέση)17-13). Λογικά στο ίδιο επίπεδο και φέτος . Πήρε αυτή την εβδομάδα τον Ραντόσεβιτς από την Μπάγερν.Πάντως δεν έχει ονόματα αλλά είναι δεμένη ομάδα και έπαιξε στο Σούπερ Καπ(ήττα 83-84 από Σάσαρι). Η έμπειρη Τρέντο απογοήτευσε πέρσι και κινδύνεψε. Σώθηκε στο τέλος με την 14η θέση και 11-19. Δεν έχει πολλά χρήματα,ψάχνει παίκτες,θα έχει δύσκολη σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί η έδρα αλλά όχι για -7 καθώς η Τρέντο είναι έμπειρη.

ΒΕΡΟΝΑ-ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ

Πρώτο ματς στο καμπιονάτο. Η Βερόνα είναι νεοφώτιστη αλλά δεν περιμένει πολλά παρά μόνο την παραμονή της. Ο έμπειρος Αλεσάντρο Ραμαλί στον πάγκο. Εχει 4 αμερικανούς αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Κράτησε ένα μέρος του κορμού της. Δύσκολη η χρονιά καθώς δεν έχει πολλά χρήματα. Η Μπρίντεζι είναι στα τελευταία χρόνια στις καλές ομάδες και με στόχο την τετράδα. Πέρσι όμως είχε μια κακή χρονιά και έμεινε εκτός πλέι οφ με την 10η θέση με 12-18. Ριζικές αλλαγές φέτος και τα άλλαξε όλα κυριολεκτικά! Στον πάγκο έμεινε πάντως για 5η χρονιά ο έμπειρος Βιτούτσι. Ρεαλιστικός στοχος τα πλέι οφς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπρίντεζι μικρό προβάδισμα. Δεν είναι κακό το 1.57 αλλά να δούμε και την νεοφώτιστη γηπεδούχο.

ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΡΕΣΙΑ

Παιχνίδι εύκολο για το πανίσχυρο Μιλάνο που είχε και το Σούπερ Καπ μεσοβδόμαδα(ήττα στην παράταση από Βίρτους Μπ) στην Μπρέσια! Το Μιλάνο στις κλασικές καλές ομάδες. Εκτός ο Μήτογλου πάντα. Πήρε Πάνγκος , Ντέιβις που κάνουν την διαφορά. Πάντα ο Μεσίνα στον πάγκο. Εκτός Πάνγκος-Σιλντς (αμφίβολοι Βόιγκμαν,Ντατόμε), επίδειξη δύναμης στο ΟΑΚΑ με Μακάμπι και ΠΑΟ που τον νίκησε 15π σε φιλικά. Η Μπρέσια είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες. Πέρσι είχε μια εντυπωσιακή χρονιά με 21-9 ρεκόρ και την 3η θέση! Στόχος φέτος η τετράδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Μιλάνο 10-15π καθαρά και προς άσο με -11

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΣΚΑΦΑΤΙ

Πρεμιέρα στην Ιταλία και ματς με φαβορί. Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες στο καμπιονάτο με στόχο την τετράδα. Και πέρσι με 17-13 πήρε την 4η θέση. Εκανε το μπαμ με την απόκτηση του Γκρέιτζερ από την Μπασκόνια! Και έχει και τους διεθνείς ιταλούς Σπίσου(Ευρωμπάσκετ έλαμψε), Μορασκίνι, Τεσιτόρι. Έφυγε ο Μπράμος. Καλή ομάδα και λογικά τετράδα. Η νεοφώτιστη Σκαφάτι δεν είναι πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια. Θα στηριχθεί στους αμερικανούς της και πρέπει να την δούμε. Πάντως έχει κρατήσει σημαντικό κομμάτι του κορμού της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βενέτσια 10πχαλαρά. Με -13 όμως γατί να μπλέξουμε καθώς και η Βενέτσια δεν ανοίγει εύκολα σκορ.

ΤΡΙΕΣΤΕ-ΠΕΖΑΡΟ

Πρεμιέρα με ιστορικές ομάδες από εποχές πρωταθλητριών στην Ευρώπη!Η Τριέστε(παλιά Στεφανέλ)είναι μια ομάδα χωρίς πολλά χρήματα που στόχος της είναι η οκτάδα. Και πέρσι με 14-16 αν και 8η στην ισοβαθμία έμεινε εκτός.Ομάδα γενικά διακυμάνσεων. Πάντως θέλει προσοχή καθώς ακόμα ψάχνει παίκτες και το ρόστερ της δεν αρέσει. Και δεν κράτησε σχεδόν κανέναν από πέρσι! Λίγα χρήματα. Η ιστορική Πέζαρο του Χαραλαμπόπουλου πέρσι κέρδισε στην ισοβαθμία την Τριέστε και μπήκε σαν 8η στα πλέι οφ! Με καλό δεύτερο γύρο αν και χωρίς μεγάλο μπάτζετ. Ντέρμπι .

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.57 και -3 η έδρα. Καμία αξία. Ντέρμπι.

ΒΑΡΕΖΕ-ΣΑΣΑΡΙ

Πρεμιέρα με πονηρό παιχνίδι. Η ιστορική Βαρέζε δεν έχει λεφτά τα τελευταία χρόνια αλλά πέρσι έκανε μια εξαιρετική πορεία και στην ομάδα μπήκε πλέον ο μεγάλος Λουίς Σκόλα. Συνεπώς θα έχει τον κόσμο δίπλα της και θέλει να κάνει μια καλή πορεία και να μπει στα πλέι οφ. Ο αμερικανός Μπρέιζ στο πάγκο(παλιότερα ασίσταντ στο Χιούστον). Η Σάσαρι είναι στις καλές ομάδες τα τελευταία χρόνια ασφαλώς και με στόχο και φέτος την τετράδα. Πέρσι ξεκίνησε άσχημα αλλά πρόλαβε την τετράδα . Αρκετές αλλαγές και φέτος και δεν δείχνει και τόσο καλή. Επαιξε στο Σούπερ Καπ μεσοβδόμαδα με την Τορτόνα και νίκησε 84-83 και πήγε τελικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σάσαρι με ψυχολογία και ας έχασε δύσκολα στο Σούπερ Καπ από την Βίρτους στο τελικό. Στο -4 όμως όχι, καμία αξία.

ΝΑΠΟΛΙ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ

Παιχνίδι με φαβορί ασφαλώς την Βίρτους και με ελληνικό χρώμα όμως. Η Νάπολι είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες στο καμπιονάτο. Πέρσι άρχισε εξαιρετικά και μετά κινδύνεψε! Τερμάτισε 13η με 11-19. Στόχος τα πλέι οφς. Πήρε τον Αγραβάνη. Ο έμπειρος Σακριπάντι στο πάγκο,όχι ακριβό ρόστερ. Πολλοί αμερικανοι. Η Βίρτους Μπολόνια μεγάλο όνομα και ρίχνει πολλά λεφτά. Με τον Σκαριόλο της Ισπανίας στο πάγκο. Πήρε Μίκι,Λούντμπεργκ. Εμεινε ο κορμός. Άρχισε καλά παρά τις απουσίες (Χάκετ, Τεόντοσιτς, Σεγκέλια, Αμπάς, Τζέιταχ!)καθώς απέκλεισε στο Σούπερ Καπ το Μιλάνο στην παράταση με την άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -7 η Βίρτους Μπολόνια σωστά καθώς πήρε και το Σούπερ Καπ έστω και δύσκολα στο τελικό με την Σάσαρι. Λίγο πονηρό.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΦΕΣ-ΓΑΛΑΤΑ

Καλό ματς και με ελληνικό χρώμα στην πρεμιέρα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές κράτησε τον κορμό της (Μίσιτς,Λάρκιν)και πήρε Κλάιμπουρν,Ζίζιτς, Πολονάρα. Καλύτερη από πέρυσι. Εκτός ο Λάρκιν. Ανέτοιμη ακόμα,έχασε 15π από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ σε φιλικό. Είχε το Σούπερ Καπ με την Φενέρ(νίκησε 71-62 και ήταν και στο +20)! Συνηθίζει να ξεκινά μουδιασμένα. Η Γαλατά ιστορική ομάδα αλλά χωρίς πολλά χρήματα. Πέρσι είχε κακή πορεία και μόλις στο μέσο ανέλαβε ο Πιστιόλης,μεταμορφώθηκε και μπήκε πλέι οφ και πάλεψε και με την Εφές! Πήρε τον Ανγκόλα(ΑΕΚ). Στόχος η εξάδα,όχι εύκολα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Εφές αλλά με -10 δεν καιγόμαστε. Προς άσο όμως.

ΦΕΝΕΡ-ΜΠΑΣΕΧΕΣΙΡ

Ματς και με ελληνικό χρώμα στην πρεμιέρα. Η πρωταθλήτρια Φενέρ έχει πολλές αλλαγές. Στον πάγκο ο Δημήτρης Ιτούδης της εθνικής μας που ήρθε από την ΤΣΣΚΑ. Πήρε τους Καλάθη, Ουιλμπέκιν, Μπιέλιτσα(τραυματίας ακόμα) και έφυγαν Βέσελι,Χένρι,Πολονάρα,Ντε Κολό. Θέλει χρόνο, ανέτοιμη, έχασε σε φιλικό από την Προμετέι. Είχε το Σούπερ Καπ με την Εφές(ήττα 62-71 και έχανε και 20π). Η Μπασαχεσίρ πέρσι έριξε πολλά χρήματα αλλά δεν είχε ανάλογη πορεία και τερμάτισε στην 6η θέση. Πολλές αλλαγές και μείωσε και το μπάτζετ της. Στόχος τα πλέι οφ απλά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φενέρ άνετα αλλά για -12 έτσι ανέτοιμη ας προσέξουμε

ΓΚΑΖΙΑΝΤΕ-ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ

Παιχνίδι με καλές μεσαίες ομάδες στην πρεμιέρα της τουρκικής λίγκας. Και ντερμπάκι. Η Γκαζιάντεσπορ είναι μια κλασική μεσαία ομάδα με κόσμο και στόχο τα πλέι οφ αρχικά. Πέρσι είχε μια εξαιρετική σεζόν και μπήκε και στην τετράδα. Πήρε τον γνωστό μας Φράνκαμπ και τον σκόρερ ΜακΙντάιρ. Δεν έχει βάθος,αλλά έχει καλό κορμό. Δύσκολα όπως πέρσι όμως. Η Μπούρσασπορ είναι επίσης μια κλασική μεσαία ομάδα με στόχο και φέτος τα πλέι οφς. Πέρσι ήταν στην 7η θέση. Πήρε τον Όγκαστ (παλιότερα ΠΑΟ) και τον Σαμπίρ της Εφές. Δεν έχει ακριβό μπάτζετ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η έδρα προβάδισμα,αλλά περίεργο ματς. Στο 1.65 πάντως καλή η τιμή αλλά προσέχουμε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr