Μπάσκετ

Eurocup: Ανοίγει η αυλαία και θέλει προσοχή

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 - 12:03

Πρεμιέρα στο Eurocup που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών. Διαβάστε αναλύσεις και προτάσεις για τα ματς της Τρίτης (11/10)

Eurocup: Ανοίγει η αυλαία και θέλει προσοχή

Το Eurocup είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση που δίνει δύο θέσεις στην επόμενη Ευρωλίγκα καθώς οι δύο φιναλίστ θα πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση αν και αυτό μπορεί να αλλάξει.

Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Και υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον με την συμμετοχή του Προμηθέα.

Βέβαια φέτος δεν έχουμε τόσο μεγάλα ονόματα και λείπουν παραδοσιακές συμμετοχές που είχαμε εδώ ενώ απουσιάζουν και οι ρώσικες ομάδες λόγω του πολέμου. Και από πέρσι έχουμε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής.

Καθώς θα έχουμε δύο ομίλους των 10 ομάδων ο καθένας. Την πρόκριση παίρνουν οι 8 από τους 10(!)αλλά παίζει ρόλο η κατάταξη για την διασταύρωση καθώς πχ ο 1ος θα βρει τον 8ο του άλλου γκρουπ. Και μάλιστα σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια και συνεπώς παίζει ρόλο η θέση μέχρι τέλους! Έτσι μέχρι τέλους θα πάμε με νοκ άουτ μονά στο τελικό.

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΛΟΝΤΟΝ ΛΑΙΟΝΣ

Πρεμιέρα στο Γιούροκαπ και παιχνιδι με φαβορί απλά την γηπεδούχο ομάδα. Η Χάποελ Τελ Αβίβ είναι στις έμπειρες ομάδες της χώρας της. Πολλές αλλαγές φέτος αλλά ίδιος προπονητής. Στηρίζεται στους Αμερικανούς της και άργησε και αυτή να αρχίσει τις υποχρεώσεις της στην λίγκα. Οι Λόντον Λάιονς είναι ομάδα από την Αγγλία που θέλει να κάνει βήματα και να μπει στα μεγάλα σαλόνια. Είχε μεγάλα όνειρα αλλά δεν έδωσε τόσα λεφτά τελικά. Ο Αμερικανός Σμιτ στον πάγκο και έχει ελληνικό χρώμα καθώς πήρε τον Κώστα Κουφό και έχει και Άγγλους διεθνείς. Θα παλέψει όμως

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Στο -9 η Χάποελ που δεν έχουμε εικόνα. Η Αγγλική ομάδα έχει ρόστερ και το -9 ίσως και τσιμπημένο.

ΤΟΥΡΚ-ΠΑΡΙ

Ενδιαφέρον παιχνίδι και εδώ αλλά με ομάδες που δεν περιμένουν πολλά. Η Τουρκ είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Τουρκίας που έχει στοχο και φέτος τα πλέι οφς. Πάντως πέρσι αν και είχε κάνει καλές κινήσεις, είχε μια κακή σεζόν και απογοήτευσε και εδώ. Μέτρια και φέτος και στην λίγκα της έχασε 79-63 στην Μπούρσα. Η Παρί είναι ιστορική ομάδα στην Γαλλία που όμως δεν έχει την παλιά της αίγλη και δεν έχει πολλά χρήματα. Φέτος δείχνει ότι θα έχει μια δύσκολη σεζόν αλλά άρχισε καλά σχετικά χωρίς κάτι ιδιαίτερο βέβαια. Ηττα 107-100 στην Λιμόζ στη λίγκα. Προβάδισμα η έδρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Καμία ομάδα δεν αρέσει φέτος από τις δύο . Στο -3 σωστά αλλά τίποτα.

ΟΥΛΜ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Παιχνίδι με ομάδες που θέλουν να προχωρήσουν φέτος. Η Ουλμ πάντα στις καλές μεσαίες ομάδες με στόχο την τετράδα στην Γερμανία. Όμως έφυγε από τον πάγκο ο Λάκοβιτς και έκανε αλλαγές και θέλει τον χρόνο της. Νεανική,πήρε ταλέντα και κακή αρχή στη λίγκα της. Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες στο καμπιονάτο με στόχο την τετράδα. Και φέτος έχει ακόμα πιο ποιοτικό ρόστερ και θέλει να προχωρήσει και εδώ. Πάντως δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο και στο καμπιονάτο έχασε δίκαια εκτός έδρας 90-89(51-37ημ)στο Πέζαρο. Εδώ προβάδισμα η Βενέτσια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Στο 1.60 και -3 η Βενέτσια καθώς δεν είναι καλά στην αρχή η Ουλμ. Αλλά χαμηλή τιμή προσέχουμε.

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΜΠΡΕΣΙΑ

Παιχνίδι με έμπειρες ομάδες που ειδικά η Μπανταλόνα θέλουν να πάνε μπροστά και έχει προβάδισμα καθαρά η Μπανταλόνα. Η Μπανταλόνα έμπειρη αλλά και γηρασμένη ομάδα που έχει ελάχιστες αλλαγές και όπως και πέρσι θα παλέψει για την τετράδα στην Ισπανία αλλά δεν έχει αρχίσει και τόσο καλά. Στη λίγκα 85-66 από 42-48ημ εντός την Μπρεογκάν. Η Μπρέσια είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες στην Ιταλία και πέρσι ήταν 3η .Και φέτος είναι δεμένη και δουλεμένη ομάδα και έχασε στο πόντο στο Μιλάνο και νίκησε 88-83 την Βαρέζε εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Στο -9 η Μπανταλόνα λόγω ονόματος αλλά δεν παίζει καλά ακόμα και η Μπρέσια άρχισε εξαιρετικά στην Ιταλία. Θα περιμένουμε το live.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr