Μπάσκετ

Euroleague: Μάχη του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 - 13:24

Δεύτερη αγωνιστική στη διοργάνωση, δύσκολο το έργο των "πράσινων" στη σκληρή έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

Euroleague: Μάχη του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας δύσκολα θα αλλάξει επίπεδο και φέτος. Γενικά ο Ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη και το φανατικότερο κοινό, είναι πάντα μαχητικός και στα πονηρά ονόματα για να μπει πλέι οφ, όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια. Πολλές αλλαγές και πήρε έμπειρους παίκτες αλλά γερασμένους και που δεν παίζουν άμυνα όπως οι Νέντοβιτς, Μαρτίν, Ραντούλιτσα! Γεμάτο ρόστερ αλλά με πολλές ιδιαιτερότητες. Δύσκολα να βρει χημεία και στιλ αλλά θα κάνει ζημιές. Στην Τουρκία πρόβλημα στο σκορ και ήττα στο ρελαντί από την Εφές.

Νέα εποχή στον Παναθηναϊκό μετά τις κακές χρονιές από πρόπερσι που ο Γιαννακόπουλος έχει τις μετοχές αλλά δεν ασκεί την διοίκηση και δεν ανεβάζει το μπάτζετ. Και φέτος ο ΠΑΟ έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ πια της Ευρωλίγκα και έκανε πολλές αλλαγές. Στόχος τα πλέι οφ. Στον πάγκο ο Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά από καιρό πήρε δύο πλέι μέικερ (Ουόλτερς, Λι),ψάχνει ένα 4αρι όμως. Καλή φροντ λάιν ,θέλει χρόνο να δέσει. Γκρίνια καθώς δεν άρχισε καλά στην Ελλάδα(ήττα 52-67 από Ολυμπιακό στο Σούπερ Καπ). Πάλεψε με Ρεάλ εντός με την άμυνα, πρόβλημα στο σκορ, σοκ 69-65 στο Παλέ από Άρη στην Α1!

ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ: Νέντοβιτς(περιφερειακός,εκτός), Ντόμπριτς(περιφερειακός,αμφίβολος), Κούζμιτς(σέντερ,αμφίβολος), Ραντούλιτσα(σέντερ,αμφίβλος)

ΠΑΟ: Ουόλτερς(πλέι μέικερ,εκτός), Ουίλιαμς(φόργουορντ,αμφίβολος,80% παίζει)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.50 και -4 ο ΠΑΟ σωστά αν και ο Αστέρας επίσης ψάχνεται με πολλές αλλαγές αλλά έχει την έδρα. Σε κρίση με το καλημέρα ο ΠΑΟ και πίεση. Ο Ράντονιτς απέναντι στην πρώην ομάδα του. Χαμηλά και το άντερ 146. Καμία αξία στο -4. Χαμηλά και το 1.50 αν και έχει πράγματι προβάδισμα ο Ερ Αστέρας. Πάλι σημαντική η απουσία του Ουόλτερς που κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα στο πόιντ από τον Λι. Καλό σχετικά το κάτω από 8τρ του ΠΑΟ. Στα ειδικά των παικτών το άντερ Άντριους 8,5π καθώς δεν δείχνει έτοιμος γι' αυτό το επίπεδο και παίζει και σε σκληρή έδρα. Προς όβερ και ο Γκουντάιτις στους 6π καθώς παίρνει μπάλες.

ΜΟΝΑΚΟ-ΕΦΕΣ

Η Μονακό πέρσι ήταν η πρωτάρα της διοργάνωσης αλλά έκανε μια τρομερή πορεία και αποκλείστηκε στα πλέι οφ δύσκολα με 3-2 από τον Ολυμπιακό. Και φέτος αύξησε το μπάτζετ της στα 10εκ αγωνιστικά καθώς έχει ουκρανό ζάμπλουτο ιδιοκτήτη και την βοήθεια και της τοπικής κοινωνίας! Γενικά πάντως αν και με σέρβο κόουτς παίζει και αρκετά αμερικάνικο μπάσκετ. Πέρσι έκανε πολλά διπλά και ανατροπές με εκρηκτικά σερί και παντού πάλευε. Ενισχυμενη πέρσι και στόχος τα πλέι οφ τουλάχιστον. Πολύ γεμάτη ομάδα. Εκπληκτική εμφάνιση και 20αρα στην Μπολόνια με Βίρτους.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης για δύο συνεχόμενες φορές Εφές είναι η νέα δύναμη και φαβορί για να κάνει το θρι πιτ. Μακράν η κορυφαία ομάδα με τρομερό μπάσκετ με σκορ και θέαμα με τον απίστευτο δίδυμο στην περιφέρεια με Λάρκιν-Μίσιτς και πλέον και τον Κλαιμπουρν από την ΤΣΣΚΑ! Η Εφές έχει πια και κόσμο και ο Αταμάν είναι στην προπονητική ελίτ. Η ομάδα ποντάρει βασικά στην τρομερή της χημεία για τον τίτλο πάλι. Ενισχυμένη και καυτή περιφέρεια αλλά πλέον έχει και το ειδικό βάρος και απέκτησε βάθος και στην φροντ λάιν. Ακόμα δεν έχει βρει φόρμα όμως και στο ρελαντί με μέτρια εικόνα τον Αστέρα εντός. Εκτός ο Λάρκιν

ΜΟΝΑΚΟ:

ΕΦΕΣ: Λάρκιν(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Μεγάλο ντέρμπι και σωστά στα ίσια. Η Μονακό έχει καλύτερη φόρμα πάντως ενώ η Εφές και χωρίς Λάρκιν είναι ακόμα σχετικά ανέτοιμη αν και ίδια ομάδα με πέρσι πάνω κάτω. Προς όβερ με 164π πάντως καθώς σκοράρουν πολύ αν και η Μονακό παίζει και άμυνα.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ-ΜΠΑΓΕΡΝ

Η ιστορική Βίρτους Μπολόνια επιστρέφει μετά από χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση. Ρίχνει εδώ και χρόνια πολλά χρήματα και γι' αυτό άλλωστε έφτιαξε και νέο γήπεδο και καθώς έχει ιδιοκτήτη τον βασιλιά του καφέ στην Ιταλία! Ομάδα με πολύ κόσμο και που στόχος της θα είναι τα πλέι οφ έχοντας μπάτζετ πάνω από 10εκ. Ο Ιταλός Σέρτζιο Σκαριόλο εδώ και χρόνια στο πάγκο της, θα παίξει καλή άμυνα, αλλά έχει παίκτες με μεγάλο μ.ο ηλικίας. Πολύ γεμάτο ρόστερ και πρέπει να βρει χημεία. Τραυματίας για την αρχή ο πιο ακριβός της παίκτης ο Σεγκέλια. Σοκ με την Μονακό εντός όχι τόσο για την ήττα αλλά για την συντριβή.

Η Μπάγερν είναι μια σοβαρή ομάδα που είναι ασφαλώς στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, εν τούτοις δεν κάνει το μπαμ και αρέσκεται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή παλεύοντας για τα πλέι οφ που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Ο κόουτς Τρινκιέρι έμεινε και έφτιαξε μια τρομερή ομάδα σαν χημεία και με πάθος και άμυνα! Ζημιάρα ομάδα αλλά με ταβάνι. Κακή αρχή και ήττα άνετα εντός από την ακριβή Φενέρ που έχανε και με σχεδόν 20π

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Αμπάς(φόργουορντ,εκτός), Σεγκέλια(φόργουορντ,εκτός), Τεόντοσιτς(πλέι μέικερ,αμφίβολος)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπόνγκα(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Μετά το σοκ η Βίρτους θέλει να απαντήσει καθώς είναι δεύτερο συνεχόμενο εντός. Στο 1.44 και -5 καθώς η Μπάγερν δεν άρεσε στην πρεμιέρα. Λογικά θα κερδίσει η Βίρτους και προς άσο αν και η Μπάγερν είναι μαχητική ομάδα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Δεν έχει καταφέρει ακόμα τον στόχο της στην νέα εποχή Σάρας η Μπαρτσελονα που έχει πάντα ένα πανάκριβο μπάτζετ αλλά δεν έφερε τίτλο ! Και η ομάδα δεν παίζει καλό μπάσκετ αλλά έγινε ομάδα και στηρίζεται στην τρομερή της άμυνα. Όμως και ο Σάρας είναι σε πίεση φέτος για το αποτέλεσμα καθώς ο στόχος των μπλάου γκράνα είναι ο τίτλος. Και φέτος έκανε αλλαγές αν και έχει ίδια φιλοσοφία. Εκτός ο Μίροτιτς που είναι τραυματίας. Πάλι θα είναι σκληρή ομάδα με την άμυνα και τους ρολίστες της. Πέρσι ήταν άνετα πρώτη, φέτος έχει αλλαγές και δεν άρχισε καλά. Ηττα δίκαια και εύκολα με Ολυμπιακό εντός στην πρεμιέρα.

Η βασίλισσα Ρεάλ είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο. Ομως τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και δείχνει και γερασμένη με αποτέλεσμα να έχει και κακές χρονιές. Ομως πέρσι πήγε στον τελικό με την εμπειρία της. Φέτος με τον βοηθό του κόουτς Λάσο(11 χρόνια!) στον πάγκο. Έχει ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ με τακτική στην άμυνα και τρομερή χημεία καθώς δεν έχει αλλαγές. Σκληρή ομάδα ικανή για όλα. Τρομερό δίδυμο ψηλών με Ταβάρες-Πουαρέ, περιμένει την επιστροφή(;) Καμπάτσο από το ΝΒΑ. Αγχωτικά πέρασε από το ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ καθώς δεν έπαιξε καλά και έχει και απουσίες.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μίροτιτς(φόργουορντ,εκτός), Κούριτς(περιφερειακός,εκτός),Μαρτίνεζ(περιφερειακός,εκτός)

ΡΕΑΛ:Αντονι Ράντολφ(φόργουορντ,εκτός), Αμπάλδε(περιφερειακός,εκτός),Ρούντι(περιφερειακός,αμφίβολος),Γκος(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Αλκοκέν(πλέι μέικερ,αμφίβολος),Χάνγκα(περιφερειακός,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το απόλυτο ντέρμπι και ανοιχτό. Σωστά μόλις στο -1 η έδρα αν και πέρσι η Μπάρτσα είχε πάρει τον αέρα της βασίλισσας μέχρι το Φ4. Ομως η Μπάρτσα δεν είναι καλά όπως είδαμε και με τον Ολυμπιακό ενώ η Ρεάλ είναι πιο έτοιμη και σκληρή. Προς άντερ αν διαλέξουμε κάτι στο όριο 157π.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -10 το ματς σωστά αλλά το Μιλανο ακόμα δεν είναι σε φουλ φόρμα παρά το βάθος της και δεν είναι μικρό το χάντικαπ με την Άλμπα που ήταν εκπληκτική στην πρεμιέρα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.