Μπάσκετ

Euroleague: Για το 2/2 ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 12:34

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τον θρίαμβο στο άντρο της Μπαρτσελόνα πάνε για το δεύτερο ροζ φύλλο κόντρα στους Λιθουανούς.

Euroleague: Για το 2/2 ο Ολυμπιακός

Μεγάλο ματς στην Πόλη, με την Φενέρμπαχτσε να υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ο Ολυμπιακός πέρσι έκανε ένα νέο ξεκίνημα με απόλυτη επιτυχία και έφτασε στο Φ4 που είναι και στόχος του φέτος. Εχει μια ομάδα πολύ αθλητική και σύγχρονη με την κορυφαία άμυνα και έδρα στην διοργάνωση με τον κόσμο του. Φέτος ο πήχης είναι ψηλά αλλά αρχικά θέλει την οκτάδα. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του και έχει εξαιρετική χημεία και είναι πιο έτοιμος από τις άλλες ομάδες. Ισχυρή φροντ λάιν αλλά τον υπολογίζουν φέτος. Εξαιρετική αρχή καθώς πήρε το Σούπερ Καπ και με τρομερή εμφάνιση έκανε περίπατο στην Βαρκελώνη με την πανίσχυρη Μπάρτσα!

H Zάλγκιρις είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και κλασικά σε ρόλο ρυθμιστή σε αυτό το επίπεδο. Στην μετά Γιασικεβίτσιους στον πάγκο εποχή δεν είχε ανάλογη πορεία όταν έφτασε στα πλέι οφ και το Φ4! Η Ζάλγκιρις και φέτος θα έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ και στόχος είναι απλά οι καλές εμφανίσεις ειδικά στην έδρα της που παίζει με 15.000 κόσμο! Πρόβλημα στο σέντερ, καλά φόργουορντ και ομάδα που θα κάνει ζημιές. Πάντως στην αρχή με την Μακάμπι ήταν εξαιρετική και εκτός έδρας που έχασε στο σουτ ενώ το γύρισε σε 82-83 από -11 στο β΄ μέρος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπανικολάου(φόργουορντ,6π,2ρ,αμφίβολος)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Γεντράιτις(φόργουορντ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα λογικά αν και η Ζαλγκίρις τον δυσκολεύει πάντα ακόμα και στο ΣΕΦ και έδειξε σοβαρή στο Τελ Αβίβ. Στο -12 δεν μου αρέσει. Σωστό πάντως.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Νέα εποχή στην Φενέρ που ψάχνει την φιλοσοφία της από την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εδώ και καιρό και έχοντας μειώσει και το μπάτζετ της αλλά παραμένει μια σοβαρή ομάδα με 15εκ προϋπολογισμό που δεν είναι λίγος. Και αν και δεν τρομάζει δεν παύει να είναι μια καλή και έμπειρη και με κόσμο ομάδα που είναι πάντα στα φαβορί για τα πλέι οφ. Φέτος έφερε στον πάγκο από την ΤΣΣΚΑ τον Δημήτρη Ιτούδη και αυτός με την σειρά του τον Νικ Καλάθη. Γεμάτη ομάδα αλλά και με πολλούς ρολίστες και θα θέλει χρόνο να δέσει. Ανετα με την άμυνα πάντως περίπατο στην Γερμανία με την Μπάγερν έχοντας και 18π

Σαρωτικές αλλαγές φέτος στην ιστορική ομάδα που ψάχνει την επιστροφή της στα Φ4. Η αμυντική Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου άλλαξε και γίνεται.. αμερικάνικη με τον Οντεντ Κάτας ! Η Μακάμπι είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς να δίνει πολλά λεφτά τελευταία. Πάντως έχει μια πολύ σκληρή έδρα και τεράστια εμπειρία και όνομα! Ερωτηματικό η άμυνα και η φροντ λάιν. Καλή περιφέρεια και πολύ αθλητική αλλά θέλει χρόνο να βρει χημεία .Θα κάνει και καλές νίκες με τον ρυθμό της και μάχη για την οκτάδα αρχικά. Αγκομάχησε χάνοντας τα ριμπάουντς να κερδίσει την Ζάλγκιρις εντός σε θρίλερ από +11. Μπλακ άουτ πολλά

ΦΕΝΕΡ: Μπιέλιτσα(φόργουορντ,εκτός),Μπιμπέροβιτς(φόργουορντ,αμφίβολος)

ΜΑΚΑΜΠΙ:Χίλιαρντ(περιφερειακός,εκτός), Χόλινς(περιφερειακός,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρό ματς. Η Φενέρ ανέτοιμη ακόμα και ο Ουιλμπέκιν απέναντι στην παλιά του ομάδα. Η Μακάμπ προβλημάτισε στην πρεμιέρα. Αλλά είναι ικανή. Στο -5 και στο 1.40 καμία αξία

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Η έμπειρη Μπασκόνια είναι μια πονηρή στην διοργάνωση ομάδα που πάντως δεν τρομάζει κανέναν αλλά δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και ποτέ! Καθώς είναι ίσως η πιο έμπειρη μεσαία ομάδα στην Ευρώπη και γι' αυτό και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της, καταφέρνει κάθε χρόνο και είναι εξαιρετική ανταγωνιστική και να κοιτάζει για πλέι οφ. Πολλές αλλαγές και φέτος και παίζει ελεύθερο και επιθετικό μπάσκετ με ένα νεανικό βασικά και μαχητικό ρόστερ με πολλούς ταλαντούχους αμερικανούς. Απλά θα κάνει ζημιές στην έδρα της με τον ρυθμό της. Πάντως έχει αρχίσει καλά και παίζει και άμυνα και με πάθος και νίκησε καθαρά στην Βαλένθια. Στη λίγκατης ήττα 79-85 με Τενερίφη.

Η ιστορική Παρτίζαν γύρισε στην Ευρωλίγκα με wild card καθώς έχει στον πάγκο της τον μεγάλο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η Παρτίζαν είναι μια ομάδα που δεν περιμένει πολλά άμεσα αλλά θα κάνει ζημιές έχοντας μια από τις σκληρότερες έδρες της Ευρώπης. Ο "Ζοτς" θέλει να φτιάξει κάτι καλό και για το μέλλον και θα έχει και ελληνικό χρώμα καθώς απέκτησε τον Παπαπέτρου. Κλασικά θα είναι ομάδα Ομπράντοβιτς με έμφαση στην άμυνα που παραδοσιακά παίζει η Παρτίζαν και με τον κόσμο της και το τρίποντο στην έδρα της είναι ικανή για όλα. Δεν έχει βάθος στο σέντερ και τον άσο για να πάει ψηλά. Σοκ με συντριβή στην Άλμπα που έφαγε 16τρ σε ματς που ήθελε και δεν αντέδρασε καν!

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ:

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Σμάλαγκιτς(σέντερ,εκτός),Αβράμοβιτς(πλέι μέικερ, αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Απογοήτευση η Παρτίζαν στην πρεμιέρα και γι' αυτό στο -3 η μέτρια αλλά πιο έτοιμη Μπασκόνια. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν παίζει άμυνα Ζοτς η Παρτίζαν ακόμα. Στο 1.60 η έδρα σωστά και απλά προς άσο

ΜΙΛΑΝΟ-ΑΛΜΠΑ

Το Μιλάνο είναι μια ιστορική ομάδα που επιτέλους έγινε ξανα ομάδα Φ4 καθώς με τον βασικό χορηγό τον Αρμάνι είχε χαλάσει για χρόνια πολλά χρήματα .Με τον έμπειρο Μεσίνα στον πάγκο, έγινε μια σκληρή ομάδα και φέτος έκανε δύο εξαιρετικές και πανάκριβες κινήσεις με τον ερχομό του εξαιρετικού πόιντ γκαρντ Πάνγκος και του σέντερ Ντέιβις της Μπαρτσελόνα για να πάει Φ4! Συνεπώς θα είναι καλύτερο φέτος καθώς έχει ανεβάσει επίπεδο. Πάντως έχει παίκτες που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στους ξένους. Με την άμυνα αν και έχανε με 18-5 στην αρχή το γύρισε και κέρδισε στο τέλος με 2τρ στην Γαλλία την Βιλερμπάν.

Η Άλμπα είναι μια παλιά έμπειρη ομάδα της διοργάνωσης που γενικά κάνει ζημιές αλλά τίποτα παραπάνω . Και πέρσι κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς είναι μαχητική ομάδα που παλεύει και εκτός έδρας. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει μεγάλο μπάτζετ, αλλά είναι ομάδα με κόσμο που έχει χημεία και παίζει ωραίο μπάσκετ . Πάλι με την ίδια φιλοσοφία. Θα κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει, ομάδα περίεργη γενικά. Δύσκολα θα αποφύγει τις τελευταίες θέσεις, εξαιρετική χημεία. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του "τριποντάκια" Ερικσον. Διέλυσε με 16τρ εντός την Παρτιζαν έχοντας συνέχεια 15-20π!

ΜΙΛΑΝΟ: Μήτογλου(φόργουορντ,εκτός), Ντατόμε(φόργουορντ,εκτός),Μήτρου Λονγκ(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Μπαλντάσο(πλέι μέικερ,εκτός)

ΑΛΜΠΑ:Ερικσον(φόργουορντ,εκτός), Ντελόου(περιφερειακός,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -10 το ματς σωστά αλλά το Μιλανο ακόμα δεν είναι σε φουλ φόρμα παρά το βάθος της και δεν είναι μικρό το χάντικαπ με την Άλμπα που ήταν εκπληκτική στην πρεμιέρα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Η Βαλένθια επιστρέφει στην Ευρωλίγκα από το ..παράθυρο καθώς πήρε wild card με την αποχώρηση των ρώσικων ομάδων. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που πρόπερσι πάλεψε εδώ για τα πλέι οφ. Φέτος η Βαλένθια έχει απλά μια καλή ομάδα που σαν ισπανική με την έδρα της και την εμπειρία της θα κάνει ζημιές, αλλά και ταβάνι καθώς δεν έχει πάρει ονόματα αλλά αμερικανούς που είναι νέοι ή άγνωστοι και έχει και χαμηλό σχετικά μπάτζετ. Κακή αρχή παντού και προβληματισμός. Έχασε καθαρά εντός από την Μπασκόνια, σοκ στη λίγκα της στην Μπιλμπάο 71-65. Ματς με πρέπει εδώ.

Η Βιλερμπάν είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας και μαζί με την Μονακό πλέον η ακριβότερη ομάδα της χώρας της και φυσικά μια ομάδα που ξέρει καλά τα κατατόπια από παλιές της συμμετοχές. Πάντως αν και δεν ξεχνάμε ότι είναι μεγαλομέτοχος ο πρώην πια σούπερ σταρ του ΝΒΑ ο Τόνι Πάρκερ και ότι έχει κομμάτι της μετοχικής σύνθεσης και η Λιόν του ποδοσφαίρου(!),δεν έχει το πολύ ακριβό μπάτζετ. Θα είναι μια κλασική μεσαία ομάδα που με την έδρα θα προσπαθήσει να κάνει ζημιές. Εχει αλλαγές φέτος και μουδιασμένη αρχή καθώς έχασε τον ηγέτη της Οκομπό. Από 18-5 στην αρχή έχασε δίκαια στο τέλος από το Μιλάνο εντός.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χέρμανσον(πλέι μέικερ,εκτός), Χιμένεθ(περιφερειακός,εκτός)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Καχουντί(φόργουορντ,εκτός), Λοβέρν(σέντερ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.35 και -6 η έδρα αλλά η Βαλένθια απογοητεύει. Και η Βιλερμπάν δεν είναι η περσινή ομάδα όμως καθώς με τον Ντε Κολό δεν είναι τόσο αθλητική. Στο -6 καμία αξία και ίσως και προς διπλό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.