Μπάσκετ

Δράση σε όλη την Ευρώπη!

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 12:46

Πλούσιο το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, διαβάστε τις αναλύσεις σε Ισπανία-Ιταλία-Γαλλία-Τουρκία.

Δράση σε όλη την Ευρώπη!

Πλούσιο το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, διαβάστε τις αναλύσεις σε Ισπανία-Ιταλία-Γαλλία-Τουρκία.

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Σημαντικό ματς στα χαμηλά στρώματα και ντέρμπι. Η νεοφώτιστη Γρανάδα που πάντως έχει παίξει πολλά χρόνια και παλαιότερα στα μεγάλα σαλόνια, έχει ίδιο προπονητή και κορμό και ποντάρει σε αυτό,αλλά δεν έχει ακριβό ρόστερ. Εξαιρετικό ξεκίνημα με 2/2 εκτός όμως και άνετα 82-89 στην Μούρθια . Η έμπειρη μικρομεσαία Μπιλμπάο έχασε τον προπονητή της Μούμπρου αλλά δείχνει καλά Πέρσι πάλεψε για πλέι οφ και τα έχασε στο τέλος. Αρχισε με μπαμ στην Μπανταλόνα και καθάρισε και την Βαλένθια εντός 71-65 από -10 στο β΄ μέρος. Εχει 3/3! Δεν είχε ματς στην Ευρώπη.

EKTIMHΣΗ

Στα ίσα το ματς σε αποδόσεις αλλά ελκυστικό το 1.95 της έδρας μιας και είναι ίδιες ομάδες.

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ-ΜΠΕΤΙΣ

Και εδώ σημαντικό ματς νωρίς νωρίς στην μάχη της παραμονής και ντέρμπι. Η Φουενλαμπράδα στις κλασικές μικρές ομάδες της λίγκας που με την εμπειρία της όμως κάθε χρόνο μπορεί και σώνεται. Μέτριο ρόστερ αλλά έχει καλή χημεία. Χωρίς νίκη αλλά δεν παίζει άσχημα. Μένει από δυνάμεις όμως προσέχουμε. Συντριβή λογικά με Μπάρτσα 56-84 εντός. Η Μπέτις του Τσαλμπούρη είναι η παλιά Σεβίλλη και είναι έμπειρη ομάδα αν και με στόχο κάθε χρόνο την παραμονή απλά. Ανάλογα και φέτος. Δεν άρχισε καλά αλλά πήρε σημαντική νίκη με την καλή Μανρέσα με 87-83 και έχει ψυχολογία.

EKTIMHΣΗ

Ανοιχτό ματς με λίγο έδρα και σωστά στο 1.72 και -2.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ-ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ

Παιχνίδι εύκολο για την γηπεδούχο και λογικά 10-15π. Η Τενερίφη έμπειρη ομάδα με στόχο κάθε χρόνο την τετράδα και στηρίζεται φυσικά στην έδρα της. Πολλές αλλαγές φέτος αλλά καλή αρχή με καλές νίκες με την άμυνα. Σπουδαίο διπλό 79-85 στην Μπασκόνια απο 64-59 στο 30' και δεν είχε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις κλασικές μικρές αλλά έμπειρες ομάδες η Ομπραντόιρο που σώνεται κάθε χρόνο με την έδρα. Αδύνατη εκτός, αλλά καλύτερη από πέρσι προσέχουμε καθώς είναι ενισχυμένη έχοντας πάρει και τον Βέστερμαν! Και έτσι διέλυσε την ισάξια της Χιρόνα με 89-63(29-13 στο 10')!

EKTIMHΣΗ

Στο -9 η γηπεδούχος που είναι σοβαρή ομάδα. Λογικά το καλύπτει αν και άρχισε καλά η Ομπραντόιρο. Στα ζητούμενα αξίζει ο άσος.

ΜΑΝΡΕΣΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Μπαρτσελόνα αν και το χάντικαπ θέλει προσοχή καθώς η Μανρέσα είναι στις μεσαίες ομάδες. Η Μανρέσα είναι κλασική έμπειρη μεσαία ομάδα που κάποτε είχε πάρει και τίτλο! Πέρσι είχε μια εξαιρετική χρονιά που μπήκε πλέι οφ με επιθετικό μπάσκετ και πολλά διπλά. Εκανε πολλές αλλαγές και έχει διακυμάνσεις φέτος. Ομάδα του όβερ. Κακή ήττα 87-83 στην Μπέτις. Η Μπαρτσελόνα απέτυχε πέρσι με πανάκριβο ρόστερ αλλά ο Σάρας έμεινε στο πάγκο. Εριξε κάπως το μπάτζετ. Τραυματίας ο σταρ Μίροτιτς. Εχει το σοκ στην Γκραν Κανάρια. Δεν έχει διάρκεια. Ανετα 56-84 στην Φουενλαμπράδα, στην Ευρωλίγκα είχε τη Ρεάλ μέσα και νίκησε!

EKTIMHΣΗ

Η Μανρέσα δεν είναι καλά φέτος και η Μπάρτσα άλλη κλάση αν και χωρίς διάρκεια ακόμα αλλά με καλή ψυχολογία. Τσίμπησε στο -8 από -6 και προς διπλό απλά όμως.

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΠΕΖΑΡΟ

Ενδιαφέρον παιχνίδι στα μεσαία στρώματα και ντερμπάκι με μικρό προβάδισμα η γηπεδούχος. Η Τορτόνα πέρσι έκανε μια εκπληκτική σεζόν και μεγάλες νίκες εκπλήξεις και αν και νεοφώτιστη μπήκε άνετα στα πλέι οφ. Στο ίδιο επίπεδο και φέτος. Τρομερή ανατροπή με Τρέντο εντός από -15. Σπουδαίο διπλό στην Εμίλια 59-63 αγχωτικά από 10-25(10'). Η ιστορική Πέζαρο του Χαραλαμπόπουλου πέρσι μπήκε στα πλέι οφ με καλό δεύτερο γύρο αν και χωρίς μεγάλο μπάτζετ. Και φέτος ίδιο επίπεδο και στόχος τα πλέι οφ. Εντυπωσιακή αρχή όμως και μεγάλη νίκη σε θρίλερ από +14(51-37ημ)με 90-89 με την Βενέτσια εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρό ματς αν και έχει προβάδισμα η σοβαρή Τορτόνα με την έδρα. Οχι για 1.42 και -5 όμως.

ΤΡΙΕΣΤΕ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Τοπικό ντέρμπι στον ιταλικό βορρά αλλά άνετα λογικά η Βενέτσια που είναι πολύ καλύτερη φέτος.
Η Τριέστε(παλιά Στεφανέλ) είναι μια ομάδα χωρίς πολλά χρήματα που στόχος της είναι η οκτάδα αρχικά αλλά μάλλον η παραμονή και μόνο τελικά. Ομάδα γενικά διακυμάνσεων. Δεν έχει βάθος αλλά πάλεψε στην πανίσχυρη Βίρτους Μπ(85-80). Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες στο καμπιονάτο με στόχο την τετράδα. Ενισχυμένη και με καλούς Ιταλούς διεθνείς. Αλλά δεν έχει αρχίσει όπως θα ήθελε. Κακή εμφάνιση, το γύρισε αλλά ήττα στο Πέζαρο 90-89(51-37ημ). Και ήττα στο Ουλμ στο Γιούροκαπ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Βενέτσια καλύτερη σαφώς αν και δεν είναι σε φόρμα. Σωστά στο1.42 και λογικά περνά. Οριακό το-5.

ΒΕΡΟΝΑ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ

Παιχνίδι εύκολο για την Βίρτους που είναι άλλο επίπεδο και κλάση. Η νεοφώτιστη Βερόνα θέλει να σωθεί. Ο έμπειρος Αλεσάντρο Ραμαλί στον πάγκο. Εχει 4 αμερικανούς αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Κράτησε τον κορμό της πάντως και άρχισε καλά εντός. Λογικά συντριβή 101-79 στην καλή Σάσαρι. Η Βίρτους Μπολόνια μεγάλο όνομα και ρίχνει πολλά λεφτά. Με τον Σκαριόλο της Ισπανίας στο πάγκο. Πήρε το Σούπερ Καπ με το Μιλάνο αλλά προβληματίζει στην συνέχεια έχοντας και απουσίες. Συντριβή με Μονακό εντός στην Ευρωλίγκα που είχε την Μπάγερν μέσα (νίκησε δύσκολα) και αγχωτικά την αδύνατη Τριέστε 85-80 πάλι εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Εύκολα ή δύσκολα θα περάσει η Βίρτους Μπολόνια με την κλάση της αν και δεν είναι καλά. Με το -8 πονηρό. Στο 1.30 όμως καλή η νίκη για συνδυασμούς.

ΝΑΝΣΙ-ΟΡΤΕΖ

Ενδιαφέρον και αμφίρροπο ματς αν και έχει ένα προβάδισμα η γηπεδούχος. Η Νανσί είναι από τις ιστορικές ομάδες και επανήλθε φέτος στα μεγάλα σαλόνια. Στόχος είναι απλά η παραμονή και ποντάρει στην έδρα της. Καλή εικόνα σχετικά ως τώρα και ας έχασε δύσκολα 82-87 από την Ναντέρ εντός. Η ιστορική Ορτέζ πέρασε περιπέτειες, ανέλαβε ο Πιτίνο με όμιλο επιχειρηματιών αλλά αποχώρησαν και έχει και χρέη. Μικρό ρόστερ και στόχος να μην μπλέξει. Αρχισε καλά με 2/2 στην έδρα της αλλά εκτός έχει αδυναμίες και έχασε εύκολα στο Μπουργκ 92-77 που ήταν και στο -27!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στα ίσα το ματς σωστά αλλά ελκυστικό το 1.85 της έδρας με την συμπαθέστατη Νανσί που πάλεψε και με την Μονακό στα ίσα, ενώ η Ορτέζ έχει προβληματάκια ειδικά εκτός.

ΝΑΝΤΕΡ-ΡΟΑΝ

Παιχνίδι με προβάδισμα στην έδρα. Η Ναντέρ είναι στις έμπειρες μεσαίες και προς τα πάνω ομάδες. Αλλά τα τελευταία χρόνια είναι μέτρια. Γέμισε το ρόστερ, στόχος τα πλέι οφ κλασικά αλλά με διακυμάνσεις πάντως. Πήρε το διπλό δίκαια πάντως 82-87 στην νεοφώτιστη αλλά μαχητική Νανσί. Η Ροάν είναι μια κλασική έμπειρη ομάδα που έχει πάρει και τίτλο παλιότερα αλλά τελευταία κινείται στον μικρομεσαίο χώρο καθώς δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Σοκ στην πρεμιέρα με την νεοφώτιστη Μπλουά εντός, αλλά έριξε 40π στην Γκραβελίν! Και δεν έπαιξε την περασμένη εβδομάδα. Περίεργη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Λογικά καθαρά η Ναντέρ αλλά 1.31 και -7 οριακό.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΛΙΜΟΖ

Ενδιαφέρον ματς με καλά ονόματα και ντερμπάκι αλλά με προβάδισμα στην έδρα. Το Στρασβούργο στις ομάδες τετράδας. Αλλά κλασικά έχει πάντα διακυμάνσεις και θέλει προσοχή ειδικά φέτος. Δεν άρχισε καλά με 0/3 εκτός καθώς έχασε δύσκολα 82-79(38-43ημ) στην Σολέ. Καλή νίκη 94-89 με Τόφας εντός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λιμόζ είναι από τα παλιά μεγάλα ονόματα. Πέρυσι με ανανέωση και με την άμυνα ήταν 4η και με πολλά διπλά. Πολλές αλλαγές φέτος και κακό ξεκίνημα με πρόβλημα στο σκορ. Ανάσα πάντως 107-100 με την Παρί εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντέρμπι εδώ. Στο -4 και 1.52 καθώς δεν είναι στα καλύτερα η Λιμόζ αλλά και το
Στρασβούργο δεν άρχισε και τόσο καλά επίσης.

ΛΕ ΜΑΝ-ΛΕΒΑΛΟΥΑ

Παιχνίδι ντέρμπι και όλα πιθανά. Η Λε Μαν είναι στα μεγάλα ονόματα του γαλλικού μπάσκετ αλλά χωρίς πολλά λεφτά τα τελευταία χρόνια έχει στόχο απλά τα πλέι οφ. Πέρσι είχε προβλήματα και έμεινε εκτός πλέι οφ. Αρχισε εξαιρετικά όμως με την άμυνα και έχει 4/4 με μεγάλο διπλό στην Ντιζόν στη παράταση. Η Μπουλόν Λεβαλουά απέτυχε να πάρει τον τίτλο πέρσι αλλά ρίχνει χρήμα και στον πάγκο έχει τον Κολέ της Εθνικής Γαλλίας. Εκανε αλλαγές φέτος και το μπαμ με τον Γουεμπανγιάμα που μάλλον θα είναι Νο1 στο ντραφτ του ΝΒΑ! Εχει το σοκ στο Γκραβελίν, δεν έπαιξε την περασμένη εβδομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.55 και -4 η Λε Μαν που άρχισε καλά,αλλά μιλάμε για ίδιο επίπεδο και ας μην άρχισε τόσο καλά η Λεβαλουά Δεν αξίζει κάτι σαν τιμές.

ΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΟΛΕ

Παιχνίδι στα μεσαία στρώματα και ντέρμπι. Η Μπουργκ είναι στις καλές μεσαίες ομάδες και βάζει χρήματα αλλά πέρσι είχε μια κάκιστη σεζόν έχοντας και την Ευρώπη και έμεινε εκτός πλέι οφ! Δείχνει μέτρια φέτος αλλά παίρνει τις νίκες που θέλει και έκανε περίπατο 92-77 έχοντας και +27 με την Ορτέζ εντός. Η Σολέ είναι στις έμπειρες ομάδες της μέσης στο Σαμπιονά και με διακυμάνσεις. Στόχος τα πλέι οφ. Εχει το μπαμ με την πρωταθλήτρια Βιλερμπάν στην πρεμιέρα από -15 και καλή αρχή. Καθάρισε από 38-43ημ και το Στρασβούργο εντός 84-79.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.42 και -5 καμία αξία καθώς η Σολέ είναι πιο έμπειρη ομάδα και πέρσι είχε πολλάδιπλά. Μάλλον προς διπλό μάλιστα.

ΜΠΛΟΥΑ-ΝΤΙΖΟΝ

Και εδώ πονηρό ματς και όλα πιθανά. Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την νεοφώτιστη Μπλουά που έχει ήδη το μπαμ με την πρωταθλήτρια Βιλερμπάν εντός και είναι αήττητη καθώς πέρασε και από την Παρί από-10 και πάλι από -10(29-39ημ)καθάρισε εντός 75-70 την αδύνατη Προβένς. Η Ντιζόν που είναι μια μπασκετούπολη και πάντα η ομάδα της πρωταγωνιστεί θέλει τετράδα. Θέλει διάρκεια, άρχισε καλά με την έδρα αλλά από κακή ήττα στη παράταση στο ντέρμπι με την Λε Μαν και προβληματίζει κάπως. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε ρεπό και είναι ματς με πρέπει

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κανονικά θα λέγαμε ευκαιρία το διπλό της Ντιζόν στο 2! Αλλά εντυπωσιάζει η γηπεδούχος αν και νεοφώτιστη και κέρδισε την πρωταθλήτρια Βιλερμπάν! Συνεπώς όλα ανοιχτά αν και μ αρέσει το διπλό!

ΤΟΦΑΣ-ΜΑΝΙΣΑ

Παιχνίδι με ελληνικό χρώμα και λογικά εύκολο για την γηπεδούχο αλλά θέλει προσοχή ειδικά στο χάντικαπ. Στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Τουρκίας η Τόφας του Πρίφτη που στόχο κάθε χρόνο έχει την τετράδα. Πέρσι είχε μια κακή σεζόν και έμεινε εκτός πλέι οφ. Παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ(ήττα 94-89 στο Στρασβούργο). Κακή ήττα 80-66(42-42ημ)στην νεοφώτιστη Κόνια. Η νεοφώτιστη Μανίσα Μπελιντιγιέ θα δώσει την μάχη της παραμονής και έδειξε καλά στοιχεία καθώς έχει τους Ανοσίκε, Κρουζ και τον Πολωνό διεθνή Μίχαλακ. Και έτσι άρχισε καλά και παίζει και άμυνα. Μεγάλη νίκη 73-66 με Μπεσίκτας εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -9 δεν αξίζει κάτι καθώς η Μανίσα δείχνει πολύ καλά σημεία και είναι πολύ μαχητική αλλά και αποδοτική. Θα παλέψει.

ΜΕΡΚΕΖΕΦΕΝΤΙ-ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ

Παιχνίδι με φαβορί την Μπούρσα που έχει αλλάξει επίπεδο φέτος και θα περάσει λογικά άνετα. Η Ντενιζλί Μερκεζεφεντί που έχει τον Νίκο Ρογκαβόπουλο είναι μια κλασική μικρή ομάδα με στόχο την παραμονή της και μόνο. Μέτρια σαν ρόστερ πάντως και κακή αρχή αν και πάλεψε κάπως στην καλύτερη Νταρουσάφακα(93-80).Ομάδα του όβερ. Η Μπούρσασπορ είναι μια κλασική μεσαία ομάδα με στόχο και φέτος τα πλέι οφ και με τρομερή χημεία από πέρσι. Εκρηκτικό ξεκίνημα με την άμυνα και καλές νίκες. Ανετα 79-63 την Τουρκ εντός. Στο Γιούροκαπ είχε την Τσεντεβίτα στην Σλοβενία και νίκησε 73-81!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αλλη κλάση η Μπούρσα και σωστά στο -9 και καθώς απογοητεύει η γηπεδούχος. Αλλά επειδή είναι και από ταξίδι δεν είναι λίγοι και οι 9π εκτός έδρας προσέχουμε.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ

Παιχνίδι που έχει φαβορί την Καρσίγιακα αν και καμία ομάδα δεν ικανοποιεί φέτος από αμφότερες. Η Μπεσίκτας από πέρσι σε ανανέωση και φέτος θα έχει πολλές διακυμάνσεις με φτηνό ρόστερ. Με την εμπειρία και τον κόσμο θέλει τα πλέι οφ. Αλλά δύσκολα καθώς άρχισε και άσχημα με κακές ήττες και σοκ με την Κόνια και ήττα 73-66 στην νεοφώτιστη επίσης Μανίσα. Η Καρσίγιακα είναι στις κλασικές καλές ομάδες της Τουρκίας που είχε σπάσει και το δίδυμο των Εφές-Φενέρ. Δεν είναι και στα καλύτερα από πέρσι όμως. Αλλά μεγάλο διπλό 70-72 από -10 στη Γαλατά. Στο Τσάμπιονς Λιγκ ήττα 83-71 στην Βόννη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καλύτερη η Καρσίγιακα που δείχνει να ρολάρει και στο 1.40 και -5 σωστά αλλά δεν ενθουσιάζει.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr