Μπάσκετ

Euroleague: Δοκιμασίες για τους «αιώνιους»

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 12:37

Ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός υπόσχεται μάχη στην Ρεάλ Μαδρίτης, δύσκολη εξόρμηση και για τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο.

Euroleague: Δοκιμασίες για τους «αιώνιους»

ΑΛΜΠΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εξαιρετική αρχή για την Αλμπα που είχαμε πει δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά είναι πολύ δουλεμένη ομάδα. Η Άλμπα που γενικά κάνει ζημιές αλλά τίποτα παραπάνω. Και πέρσι κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς είναι μαχητική ομάδα που παλεύει και εκτός έδρας. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει μεγάλο μπάτζετ, αλλά είναι ομάδα με κόσμο που έχει χημεία και παίζει ωραίο μπάσκετ. Θα κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει, ομάδα περίεργη γενικά. Δύσκολα θα αποφύγει τις τελευταίες θέσεις, εξαιρετική χημεία. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του τριποντάκια Ερικσον. Διέλυσε με 16τρ εντός την Παρτιζάν και μπαμ στο Μιλάνο στην παράταση που είχε και +12!

Νέα εποχή στον Παναθηναϊκό μετά τις κακές χρονιές από πρόπερσι που ο Γιαννακόπουλος έχει τις μετοχές αλλά δεν ασκεί την διοίκηση και δεν ανεβάζει το μπάτζετ. Και φέτος ο ΠΑΟ έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ πια της Ευρωλίγκα και έκανε πολλές αλλαγές. Στόχος τα πλέι οφ. Αλλά θέλει χρόνο ακόμα και ψάχνει και ένα 4αρι. Ξεκίνησε άσχημα με πρόβλημα στο σκορ και το σοκ στον Άρη στην Α1. Αλλά εδώ πάλεψε με την Ρεάλ μέσα στο ΟΑΚΑ που μεταμορφώνεται και έφτιαξε την ψυχολογία του από το καλό διπλό στο Βελιγράδι με Αστέρα από 73-68 στο 38'! Ματς με πρέπει

ΑΛΜΠΑ: Ερικσον(φόργουορντ,εκτός), Ντελόου(περιφερειακός,εκτός) Βέτζελ(φόργουορντ,αμφίβολος), Λάμερς(σέντερ,αμφίβολος)

ΠΑΟ:Ουόλτερς(πλέι μέικερ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Δύσκολο ματς. Βάσει ονομάτων καμία αξία στο 1.60 και -3. Που ήταν και -4 για την Αλμπα. Αλλά παίζει πολύ καλά και δικαιολογείται. Βέβαια ο ΠΑΟ έδειξε ότι μπορεί να παίρνει παιχνίδια φέτος εκτός έδρας. Αλλά περιμένουμε ντέρμπι. Εχει πράγματι ένα προβάδισμα η Αλμπα. Αλλά ανοιχτά όλα και δεν αξίζει με τέτοιες τιμές κάτι. Και στα ειδικά τίποτα.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ

Η έμπειρη Μπασκόνια είναι μια πονηρή στην διοργάνωση ομάδα που πάντως δεν τρομάζει κανέναν αλλά δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και ποτέ ! Και έτσι άρχισε απρόσμενα πάλι καλά καθώς είναι πολύ δουλεμένη και είναι η πιο έμπειρη μεσαία ομάδα στην Ευρώπη και γι αυτό και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της ,καταφέρνει κάθε χρόνο και είναι εξαιρετική ανταγωνιστική και πάει για πλέι οφ. Πολλές αλλαγές και φέτος και παίζει ελεύθερο και επιθετικό μπάσκετ με ένα νεανικό βασικά. Από -10 και -3 στα 3'', το πήγε στην παράταση εντός με Παρτίζαν και το πήρε! Πολύ καλή ψυχολογία.

Ο Ερυθρός Αστέρας προβληματισμένος καθώς δύσκολα θα αλλάξει επίπεδο και φέτος. Εχοντας την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη και το φανατικότερο κοινό, είναι πάντα μαχητικός και στα πονηρά ονόματα για να μπει πλέι οφ όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια. Πολλές αλλαγές και πήρε έμπειρους παίκτες αλλά γερασμένους και που δεν παίζουν άμυνα όπως οι Νέντοβιτς, Μαρτίν, Ραντούλιτσα! Γεμάτο ρόστερ αλλά με πολλές ιδιαιτερότητες και θέλει χρόνο να βρει χημεία. Πρόβλημα στο σκορ. Κακή ήττα με ΠΑΟ εντός από 73-68 στο 38' και δεν έχει καλό κλίμα.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Ίνοχ(σέντερ,εκτός)

ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ: Νέντοβιτς(περιφερειακός,αμφίβολος), Μάρκοβιτς (περιφερειακός,εκτός), Βιλντόζα(περιφερειακός, νέο πρόσωπο)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ανάλογο ματς και εδώ. Η Μπασκόνια έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα αν και δεν έχει ποιοτική ομάδα φέτος. Αλλά είναι πολύ σωστά δουλεμένη. Ο Αστέρας έχει υλικό αλλά με πολλούς ιδιόρρυθμους και γερασμένους παίκτες και θέλει χρόνο όπως είδαμε και με τον ΠΑΟ που αυτοκτόνησε στο τέλος στο Βελιγράδι. Πρόβλημα στο σκορ. Σωστά στο -4 η Μπασκόνια.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η βασίλισσα Ρεάλ είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο. Ομως τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και δείχνει και γερασμένη με αποτέλεσμα να έχει και κακές χρονιές. Φέτος με τον βοηθό του κόουτς Λάσο(11 χρόνια!) στον πάγκο. Έχει ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ με τακτική στην άμυνα και τρομερή χημεία καθώς δεν έχει αλλαγές από πέρσι που πήγε τελικό! Τρομερό δίδυμο ψηλών με Ταβάρες-Πουαρέ. Από 61-43 το έκανε θρίλερ το ντέρμπι εκτός με Μπάρτσα αλλά έχασε 75-73. Στη λίγκα της από -10 έριξε 20π στην Μπανταλόνα εντός.
Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα καθώς είναι ίδια ομάδα με πέρσι που έκανε ένα νέο ξεκίνημα με απόλυτη επιτυχία και έφτασε στο Φ4 που είναι και στόχος του φέτος. Αθλητική και σύγχρονη ομάδα με την κορυφαία άμυνα και έδρα στην διοργάνωση με τον κόσμο του. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του και έχει εξαιρετική χημεία και είναι πιο έτοιμος από τις άλλες ομάδες .Ισχυρή φροντ λάιν αλλά τον υπολογίζουν φέτος. Εξαιρετική αρχή με μεγάλο διπλό στην Βαρκελώνη με την Μπάρτσα. Καθάρισε στο ρελαντί στο άδειο ΣΕΦ την Ζάλγκιρις 90-80 με διακυμάνσεις.
ΡΕΑΛ: Αντονι Ράντολφ(φόργουορντ,εκτός), Ρούντι(περιφερειακός, αμφίβολος), Γκος(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Αλκοκέν(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Χάνγκα(περιφερειακός,αμφίβολος)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπανικολάου(φόργουορντ,6π,2ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -4 από -6 έπεσε το χάντικαπ και ανέβηκε στο 1.54 η νίκη της βασίλισσας καθώς ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Πάντως η απουσία του Παπανικολάου σήμερα με τα τόσα ποιοτικά φόργουορντ της βασίλισσας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Η Ρεάλ με την έδρα και το τρομερό της βάθος έχει ένα προβάδισμα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr