Μπάσκετ

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 22:22

Η νέα σεζόν στον μαγικό κόσμο του NBA μόλις ξεκίνησε, φουλ δράση ξημερώματα Τετάρτης!

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

Διαβάστε τις αναλύσεις και εκτιμήσεις των 12 αναμετρήσεων.

ΝΤΙΤΡΟΙΤ-ΟΡΛΑΝΤΟ

Το Ντιτρόιτ είναι μία ιστορική ομάδα που δεν μπορεί να βρει ένα καλό νέο πρότζεκτ. Αν και πήρε κάποια ταλέντα και πέρσι απογοήτευσε και έμεινε 14ο. Ο Κέισι πάντως μένει στο πάγκο για 5η σεζόν! Πήρε τον Μπογκντάνοβιτς από Γιούτα(18π)και Μπερκς, Νοέλ από Νικ.Εφυγε ο Γκραντ(19π). Περιμένει πολλά από τον ρούκι πέρσι Κάνιγχαμ που είχε τραυματισμούς αλλά και από κάποια παιδιά από το ντραφτ φέτος. Δεν περιμένει κάτι και λογικά μαζί με την Ιντιάνα οι χειρότερες ομάδες φέτος στην Ανατολή.

Το Ορλάντο εδώ και χρόνια επιχειρεί να φτιάξει κάτι νέο αλλά είχε και πολλές ατυχίες όπως με το Νο 1 του ντραφτ Φουλτς. Καμία αλλαγή ουσιαστικά φέτος και θα είναι ίδια ομάδα με πέρσι ποντάροντας όμως βασικά στην εξέλιξη των ταλέντων του. Πήρε και φέτος το Νο1 του ντραφτ τον ιταλικής καταγωγής Μπατσέρο. Πέρσι είχε κακή πορεία και έμεινε τελευταίο. Ιδιος προπονητής,σίγουρα θα είναι καλύτερο και θα κάνει πολλές ζημιές αν είναι υγιές βέβαια! Νεανική πολύ ομάδα!

ΝΤΙΤΡΟΙΤ: Μπάγκλεϊ(φόργουορντ,εκτός),Μπερκς(περιφερειακός,εκτός), Λίβερς(φόργουορντ,εκτός)

ΟΡΛΑΝΤΟ: Φουλτς(πλέι μέικερ,εκτός), Ισάακ(φόργουορντ,εκτός), Χάρις(περιφερειακός,εκτός), Μ.Βάγκερ(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Παιχνίδι με ομάδες χωρίς στόχους. Και με απουσίες το Ορλάντο. Στο1.70 και -2 σωστά η έδρα και απλά προβάδισμα μικρό.

ΙΝΤΙΑΝΑ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Μια ομάδα πολύ μπασκετική που χρόνια τώρα ψάχνει πάλι ένα νέο πρότζεκτ και δείχνει να αρχίζει πάλι από το μηδέν! Πέρσι είχε μόλις 25-57,αλλά έμεινε ο έμπειρος Καρλάιλ στο πάγκο. Αλλαξαν τα πάντα και τα 4/5 της πεντάδας τους και από μεσούσης πέρσι που τα ξήλωσαν όλα. Εφυγαν καλοκαίρι και Μπρόγκτον-Γουόρερν και πήραν τον Τάις(Σέλτικς). Πολύ μέτρια ομάδα που προσπαθεί να βρει ταλέντα και μαζεύει χρήμα στο σάλαρι καπ για ένα κόλπο γκρόσο. Μπορεί και τελευταίο!

Η Ουάσιγκτον επένδυε τα τελευταία χρόνια στην περιφέρεια της με Γουόλ και Μπιλ αλλά δεν πέτυχε τίποτα και πέρσι έφυγε ο πρώτος αλλά και πάλι τίποτα και έμεινε εκτός πλέι οφς με 35-47 παρά το 10-3 στην αρχή! Ιδιος προπονητής και πήρε τον Πορζίνγκις για να αλλάξει και λίγο στιλ. Στόχος τα πλέι οφ καθώς έχουν καλούς ρολίστες. Ηρθαν Μόντε Μόρις-Μπάρτον από Ντένβερ,έφυγε ο Πόουπ(13π). Πέρσι έχασε τα μισά ματς ο σταρ Μπιλ.Θα κάνει πολλές ζημιές και θέλει προσοχή
ΙΝΤΙΑΝΑ: Σμιθ(φόργουορντ,αμφίβολος), Νέσμιθ(περιφερειακός,αμφίβολος)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Κίσπερτ(περιφερειακός,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ιντιάνα σε φάση ριζικής αναδιάρθρωσης και η Ουάσιγκτον δείχνει βελτιωμένη και καλύτερη. Εχει ενδιαφέρον το 1.90 της Ουάσιγκτον καθώς είναι ποιοτικότερη ομάδα.

ΑΤΛΑΝΤΑ-ΧΙΟΥΣΤΟΝ

Η Ατλάντα είναι στις ταλαντούχες ομάδες τα τελευταία χρόνια αλλά δεν μπόρεσε την υπέρβαση κτισμένη πάνω στον Γιανγκ και με πολλούς ρολίστες. Πέρσι ήταν 5η με 41-31 και πρόπερσι στους τελικούς της Ανατολής. Πήρε τον Μάρει (20π,9ας,8ρ)των Σπερς που ήταν ο καλύτερος παίκτης τους και φτιάνει σούπερ δίδυμο με Γιανγκ περιφερειακά. Εμεινε ο κορμός αν και έφυγαν Χουέρτερ(12π)-Γκαλινάρι(12π). Καλές κινήσεις και στόχος η τετράδα. Μπορεί καλή πορεία στην δύσκολη πάντως Ανατολή.

Αλλη μια ομάδα χαμένη εδώ και χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Καθώς δεν έχει μπορέσει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρότζεκτ και βολοδέρνει στα χαμηλά της λίγκας. Και επίσης πάλι δεν δείχνει να έχει κάτι να εμφανίσει. Πέρσι ήταν ουραγός με 20-62,αλλά δεν άλλαξε προπονητή. Εδωσαν και τον καλύτερο παίκτη τους τον Γουντ(18π)αλλά και το μεγάλο απόκτημα τον Γουόλ πρόπερσι που δεν έπαιξε καν! Πήραν μόνο Φέιβορς και Μαριάνοβιτς και στα φαβορί για την τελευταία θέση και φέτος!
ΑΤΛΑΝΤΑ:Μπογκντάνοβιτς (φόργουορντ,εκτός)
ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Τέιτ(φόργουορντ,εκτός) ,Ουάσιγκτον(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ατλάντα ενισχυμένη φέτος και το Χιούστον φαβορί για την τελευταία θέση. Στο -10 η Ατλάντα και προς άσο.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ-Ν.ΟΡΛΕΑΝΗ

Επιχείρησε τα τελευταία χρόνια με πολλούς τρόπους να πάει κορυφή αλλά απέτυχε με λάθος επιλογές στον πάγκο. Απέτυχε και η Big-3 με Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν και ήταν 7οι και 0-4 με Βοστώνη στα πλέι οφ! Ο Ντουράντ ήθελε να φύγει αλλά έμεινε και φαίνεται να τα βρήκε με τον κόουτς Νας που δεν τον ήθελε!Εμεινε τελικά και ο Ίρβινγκ(έχασε πολλά ματς λόγω εμβολίου!),ενώ έφυγε από Φλεβάρ ο Χάρντεν.Πήρε Σίμονς(Σίξερς)-Γουόρεν(Ιντιάνα-15π). Πιο ομάδα αν είναι ήρεμοι με στόχο εξάδα.

Η Ν. Ορλεάνη έχει εδώ και χρόνια πολύ ταλέντο αλλά δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο και ψάχνει συνεχώς ένα νέο ξεκίνημα. Πέρυσι ίσα που μπήκαν στα πλέι οφς με την 8η θέση αλλά ήταν επιτυχία καθώς είχαν ξεκινήσει με 12 ήττες στα πρώτα13 ματς! Φέτος δεν έκαναν καμία κίνηση και ελπίζουν στην παρουσία του κορυφαίου τους παίκτη Ουίλιαμσον που έχασε όλη την σεζόν πέρσι. Πρόπερσι σαν ρούκι είχε 27π,7ρ! Και μαζί με Μακόλουμ, Ινγκραμ φτιάνουν τρομερή δύναμη πυρός. Δεν έχουν πάντως κλασάτο πόιντ. Μάχη για πλέι οφ.
ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ: Σ.Κάρι(περιφερειακός,εκτός),Χάρις(περιφερειακός,εκτός), Ουόρεν(φόργουορντ,εκτός)
Ν.ΟΡΛΕΑΝΗ: Χέιγς(φόργουορντ,αμφίβολος), Λιούις(πλέι μέικερ,εκτός), Ντάνιερλς(περιφερειακός,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντέρμπι εδώ καθώς έχει πολύ ταλέντο η Ν.Ορλεάνη και οι Νετς μετά από ένα χαμό το καλοκαίρι με την υπόθεση Ντουράντ τελικά προχώρησαν σε καλούτσικες αλλαγές. Στο 1.70 και -2 σωστά και όλα ανοιχτά.

ΜΕΜΦΙΣ-Ν.ΥΟΡΚΗ

Η Ν.Ορλεάνη έχει εδώ και χρόνια πολύ ταλέντο αλλά δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο και ψάχνει συνεχώς ένα νέο ξεκίνημα. Πέρσι ίσα που μπήκαν στα πλέι οφς με την 8η θέση αλλά ήταν επιτυχία καθώς είχαν ξεκινήσει με 12 ήττες στα πρώτα13 ματς! Φέτος δεν έκαναν καμία κίνηση και ελπίζουν στην παρουσία του κορυφαίου τους παίκτη Ουίλιαμσον που έχασε όλη την σεζόν πέρσι. Πρόπερσι σαν ρούκι είχε 27π,7ρ! Και μαζί με Μακόλουμ, Ινγκραμ φτιάνουν τρομερή δύναμη πυρός. Δεν έχουν πάντως κλασάτο πόιντ. Μάχη για πλέι οφ.

Η Νέα Υόρκη εδώ και πολλά χρόνια ψάχνει την επιστροφή της στην ελίτ. Χωρίς σπουδαίες κινήσεις αλλά με εξαιρετική δουλειά του κόουτς Θιμποντό, έκανε μια σπουδαία χρονιά πρόπερσι(5η) αλλά πέρσι έμεινε 11η και προβλημάτισε. Πήρε τον πόιντ Μπράνσον(Ντάλας-16π),έφυγαν Μπερκς(12π),Ουόκερ(12π). Περίεργη ομάδα. Ερωτηματικά αν θα παίξει την άμυνα Θιμποντό αλλά θα κάνει ζημιές. Πρόβλημα στο σέντερ και αφού δεν έκανε το μπαμ με κάποιο όνομα που έψαχνε! Μάχη για πλέι οφ.
ΜΕΜΦΙΣ: Γκριν(φόργουορντ,εκτός), Τζάκσον(φόργουορντ,εκτός),Ουίλιαμς(φόργουορντ,εκτός),Μπρουκγς(περιφερειακός,εκτός)
Ν.ΥΟΡΚΗ: Γκρίμερς(περιφερειακός,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το Μέμφις έκανε τρομερή χρονιά και λογικά πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Η Ν. Υόρκη πέρσι δεν πήγε καλά και θέλει νέα αρχή. Στα ίδια πάνω κάτω. Στο 1.57 και-4 προς άσο και ειδικά η νίκη των Γκρίζλις.

ΜΑΙΑΜΙ-ΣΙΚΑΓΟ

Οι Μαιάμι Χιτ πέρσι είχαν το καλύτερο ρεκόρ με 53-29 στην Ανατολή αλλά αποκλείστηκαν από τους Σέλτικς στους τελικούς της Περιφέρειας. Πάντα πολύ έμπειρη και σκληρή ομάδα με ίδιο προπονητή(Σποέλστρα για 15η σεζόν)και εκπληκτική χημεία. Καμία ουσιαστική αλλαγή. Και συνεπώς πάλι με στόχο την κορυφή. Αν και κάτι τους λείπει. Ηγέτης ο Μπάτλερ, ο 22χρονος Γκραντ καλύτερος 6ος παίκτης πέρσι με 20π! Προβληματάκι στον άσο με τον γερόλυκο Λόρι πλέον.

Οι θρυλικοί Σικάγο Μπουλς βολόδερναν τα τελευταία χρόνια αλλά έκαναν πολύ καλές κινήσεις τελευταία και πέρσι επανήλθαν αν και σοφτ ειδικά για Μπουλς! Είχαν και την ατυχία του πόιντ Μπολ πέρσι που μόλις κτύπησε έπεσαν και από το 50%! Και από το 39-21 πήγαν στο 46-46(6η θέση). Ομάδα με εξαιρετική περιφέρεια και σκορ και ίδιος κόουτς. Πήραν τον σέντερ Ντράμοντ(Νετς-12π,10ρ)για να απελευθερωθεί ο Βούτσεβιτς και τον Γκ Ντράγκιτς. Πολύ εξελίξιμη ομάδα,στόχος η τετράδα και να σκληρύνει.
ΜΑΙΑΜΙ: Ολαντίπο(περιφερειακός,εκτός), Γουρτσεβέν(σέντερ,εκτός), Ντέτμον(σέντερ,αμφίβολος)
ΣΙΚΑΓΟ: Μπολ(πλέι μέικερ,εκτός), ΛεΒιν (πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το ντέρμπι της Ανατολής με το Μαϊάμι ίδιο με πέρσι και το Σικάγο πολύ καλή ομάδα ειδικά επιθετικά. Στο 1.32 και -7 καμία αξία και προς διπλό στο χάντικαπ ίσως αν και έχει θέμα στο πόιντ σήμερα προσέχουμε

ΤΟΡΟΝΤΟ-ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ

Το Τορόντο είναι στις ομάδες που είναι στην μέση της Ανατολής και δεν έχει σχέση με την ομάδα θαύμα που πήρε τον τίτλο το 2019. Και φέτος θα είναι ίδιο με πέρσι και ποντάρει στην χημεία του καθώς πήρε μόνο τον Πόρτερ από τους πρωταθλητές Ουόριορς(8π). Πάντως αν και λείπει ο σούπερ σταρ έχουν γεμάτη ομάδα αφού τους βγήκε και ο ρούκι Μπαρνς(15π). Ομάδα με πλουραλισμό γενικά και ρυθμού. Έχει πάντως θέμα στην θέση του σέντερ. Πάντα ο Νερς στο πάγκο,5ο πέρσι. Μάχη για πλέι οφ.

Το Κλίβελαντ κάνει τις προσπάθειες του να επανέλθει στη πρώτη γραμμή μετά τις θρυλικές εποχές Λεμπρόν. Πέρυσι έδειξε καλά στοιχεία(9ο) μετά από καιρό καθώς έχει φτιάξει έναν κορμό. Εκανε μάλιστα το μπαμ της χρονιάς με την απόκτηση του σκόρερ Μίτσελ από την Γιούτα(25π) για να κτίσει πάνω του. Εφυγαν πάντως Σέξτον(πόιντ ,16π)-Μάρκανεν(15π). Ποντάρει πολλά και στον περσινό ρούκι Μόμπλει στην φροντ λάιν(15π).Πολύ σκορ και με ΛεΒερτ. Στόχος τα πλέι οφ.
ΤΟΡΟΝΤΟ: Μπούχερ(φόργουορντ,εκτός), Μπιρτς(σέντερ,εκτός), Πόρτερ(φόργουορντ,εκτός)
ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ: Ρούμπιο(πλέι μέικερ,εκτός), Γουίντλερ(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ομάδες πάνω κάτω ίδιες και στη μέση. Στο 1.70 και -2 σωστά λόγω έδρας απλά. Μικρό προβάδισμα το Τορόντο.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ-ΟΚΛΑΧΟΜΑ

Μια ταλαντούχα ομάδα στην Δύση που ψάχνει εδώ και χρόνια την υπέρβαση είναι η Μινεσότα, πέρυσι ήταν στην 7η θέση. Φέτος έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του σέντερ Γκομπέρ από την Γιούτα(15π,15ρ)που θα φτιάξει ένα δίδυμο πύργων με τον Τάουνς! Πήραν και ρολίστες και έχασαν βασικά μόνο τον Μπέβερλι(9π). Εχουν πολύ ταλέντο και στο σκοράρισμα και με τον Γκομπέρ φτιάνουν και την άμυνα τους. Πήραν και τον πρόεδρο(!)Κόνελι από το Ντένβερ! Λογικά στην εξάδα και με προοπτικές.

Μια ακόμα ομάδα που κτίζει για το μέλλον και έχει ταλέντο και πέρσι πρωταγωνίστησε σε πολλές εκπλήξεις. Και δείχνει ότι έχει προοπτική αρκεί να συνεχίσει ανάλογα. Εκανε μικρές κινήσεις και βασικά έχασε τον Ρόμπι(σέντερ,10π).Πήρε το Νο2 του ντραφτ Χόλμγκρεν και αρκετά καλά νούμερα για να γεμίσει περισσότερο ταλέντο. Ομως είναι άτυχη ήδη καθώς χάνει την σεζόν ο Χόλμγκρεν(!)και είναι ήδη τραυματίας ο Αλεξάντερ(24π)! Πέρσι είχε 24-58. Απλά θα κάνει ζημιές και φέτος.
ΜΙΝΕΣΟΤΑ: Πασκάλ(φόργουορντ,εκτός), Πρινς(φόργουορντ,αμφίβολος)
ΟΚΛΑΧΟΜΑ: Χόλμγκρεν(σέντερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Οκλαχόμα κτίζει για το μέλλον και η Μινεσότα έκανε και το μπαμ με την απόκτηση Γκομπέρ και κοιτά ψηλά Στο -10 σωστά το χάντικαπ και προς άσο σήμερα.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ-ΣΑΡΛΟΤ

Μια άκρως μπασκετική ομάδα λόγω και Πόποβιτς στον πάγκο. Που θα είναι για 27η σεζόν στον πάγκο των Σπερς που πάντως τα τελευταία χρόνια είναι σε φάση ανανέωσης αλλά δεν έχουν καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Πέρσι ήταν στην 10η θέση. Και δεν δείχνουν να έχουν κάποιο σοβαρό πρότζεκτ καθώς αντάλλαξαν τον κορυφαίο τους παίκτη τον Ντεζούντε Μάρει! Και όχι για να πάρουν κάτι για τώρα αλλά για το μέλλον! Αρα δεν καίγονται για το τώρα και δύσκολα θα είναι στα πλέι οφ. Εμπειρία πάντως και ελάχιστες αλλαγές.

Η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν που είναι πάντα στις σοβαρές μεσαίες ομάδες με στόχο τα πλέι οφ αλλά δεν έχει μπορέσει ποτέ το κάτι παραπάνω και υπάρχει ένας προβληματισμός. Ιδια ομάδα καθώς δεν πήρε τίποτα και έφυγε ο σέντερ Χάρελ(12π). Πάντως είναι μια ομάδα δουλεμένη που θα έχει νέο κόουτς καθώς έφυγε ο Τζέιμς Μπόρεγκο μετά την αποτυχία στα play-in και γύρισε ο παλιός τους Στιβ Κλίφορντ. Εχει και το θέμα με τον Μπρίτζες(20π)που έχει θέματα με την δικαιοσύνη! Πρόβλημα στο σέντερ, δύσκολα πλέι οφ.
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ:
ΣΑΡΛΟΤ: Μπολ(πλέι μέικερ,αμφίβολος),Ουάσιγκτον(φόργουορντ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το Σαν Αντόνιο σε φάση ανανέωσης και η σοβαρή Σάρλοτ μεσαία αλλά με άλλα θέματα όπως διαβάσατε. Γι αυτό σωστά στα ίσα το ματς και ανοιχτό.

ΓΙΟΥΤΑ-ΝΤΕΝΒΕΡ

Νέα εποχή στην Γιούτα Τζαζ. Οι "μορμόνοι" τα ξήλωσαν όλα καθώς απέτυχαν τα τελευταία χρόνια στο πρότζεκτ τους πάνω σε Μίτσελ-Γκομπέρ παρά το πολύ καλό μπάσκετ που έπαιξαν και τα ξήλωσαν όλα! Πέρσι ήταν 5η αλλά αποκλείστηκε από το Ντάλας με το καλημέρα στα πλέι οφ. Νέος κόουτς ο Ουίλ Χάρντι 34 ετών(!),βοηθός στους Σέλτικς! Και ...στοίχημα! Μάζεψαν πολλά πικ για το μέλλον,πήραν Σέξτον, Μαρκάνεν, Όλινικ. Εφυγε και ο Μπογκντάνοβιτς. Θα είναι επιτυχία αν δεν είναι τελευταία!

Το Ντένβερ του Σέρβου σούπερ σταρ Τζόκιτς ήταν 6ο πέρσι και είναι στις κλασικές καλές μεσαίες ομάδες της Δύσης με στόχο την τετράδα. Στον πάγκο για 8η σεζόν ο Μάικλ Μαλόουν. Πολλές αλλαγές. Πήρε τον Πόουπ(13π),αλλά έχασε τους Μόρις(13π),Μπάρτον(15π). Πάντως περιμένουν την φετινή σεζόν πολύ γιατί είχαν τραυματισμούς πέρσι. Ερωτηματικό το βάθος πάγκου, αλλά δεμένη και έμπειρη ομάδα με στόχο την εξάδα. Παίζει πολύ με το τρίποντο.

ΓΙΟΥΤΑ: Αζουμπουίκε(σέντερ,εκτός)
ΝΤΕΝΒΕΡ:

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Γιούτα φέτος φαβορί για την ουρά καθώς τα άλλαξε όλα. Το Ντένβερ ποιοτική ομάδα αλλά ασταθής μην ξεχνάμε. Στο 1.36 και -6 το Ντένβερ και προς διπλό

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ-ΠΟΡΤΛΑΝΤ

Απογοήτευση και πέρσι στο Σακραμέντο που δεν μπόρεσε να μπει φυσικά στα πλέι οφ και με 30-52 έμεινε πολύ πίσω. Και γι αυτό στο μέσο της σεζόν και κάτι προέβη σε αλλαγή πρότζεκτ και έδωσε την μισή ομάδα! Ομως πήρε τον Σαμπόνις και φέτος έφερε και τον Χουέρτερ από την Ατλάντα και έκανε κάποιες κινήσεις όπως ο Μονκ(12π)από Λέικερς. Καλή κίνησε με τον Μάικ Μπράουν στον πάγκο(χρόνια ασίσταντ στο Γκόλντεν Στέιτ). Δεν έχει μεγάλο βάθος αλλά θα κάνει ζημιές και θα παίξει λογικά ελεύθερο μπάσκετ και θα είναι ομάδα του όβερ. Εχει την χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ εδώ και χρόνια και έχει ξεχάσει τα πλέι οφ (16 σεζόν!).Θέλει να βελτιώσει την άμυνα,περιμένει πολλά σαν βασικό μάλιστα από τον φόργουορντ(4αρι) Κίγκαν Μάρει που ήταν Νο4 στο ντραφτ. Καλύτερο από πέρσι(30-52).

Μια ακόμα ομάδα με παράδοση που δεν έχει κάνει το άλμα που ψάχνει χρόνια με τον σταρ σκόρερ Λίλαρντ που διαθέτει. Ομως προβληματίζει και τελικά έμεινε ο Λίλαρντ που ακουγόταν ότι ήθελε να φύγει. Πήρε το 4αρι Γκραντ από Ντιτρόιτ(18π),έφυγε ο Λέμορ(9π).Από το μέσο πέρσι ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας ρολίστες δίπλα στον σταρ του που έχασε και την μισή σεζόν και έμεινε 13ο. Ομάδα του όβερ που θέλει να παίξει και άμυνα πια. Σίγουρα καλύτερο και στόχος τα πλέι οφ.
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ: Μάρει(φόργουορντ,εκτός)
ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Πέιτον(φόργουορντ,εκτός),Σαρ(σέντερ,εκτός), Σαρπ(περιφερειακός,αμφίβολος), Ουότφορντ(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το Σακραμέντο στο 1.72 και -2 αλλά με τόσο κακή χρονιά πέρσι πόσο βελτιωμένο να είναι; Θα είναι

ΦΟΙΝΙΞ-ΝΤΑΛΑΣ

Οι Σανς έχασαν τον τίτλο πρόπερσι από τους Μπακς αλλά πέρσι δεν είχαν ανάλογη πορεία και ενώ δεν είχαν κάνει αλλαγές. Πέρσι πήραν με άνεση την 1η θέση με 64-18 αλλά στα πλέι οφ δεν τα κατάφεραν και έτσι υπήρξε γκρίνια αφού έπεσαν θύμα έκπληξης από το Ντάλας στα ημιτελικά. Εμεινε ο κορμός αλλά υπάρχουν ερωτηματικά με την ηλικία του Κρις Πολ, το βάθος (καθώς θέλει να φύγει ο Κράουντερ)αλλά και το ειδικό βάρος που δεν έχει. Θεωρείται ότι έφτασε στο πικ της και θα πρέπει να πάει σε αλλαγές. Πάντως είναι δεμένη ομάδα,λογικά τετράδα. Πρόβλημα και διοικητικά καθώς έχει μπει πωλητήριο στους Σανς, μετά την τιμωρία με 10 εκ. δολάρια πρόστιμο και αποκλεισμό ενός έτους του ιδιοκτήτη Ρόμπερτ Σάρβερ μετά από καταγγελίες για ρατσισμό, μισογυνισμό κτλ που χάλασαν το κλίμα.

Το Ντάλας κινείται γύρω από τον σούπερ Ντόνσιτς και είναι μια ομάδα που παίζει πολύ με το τρίποντο και το σκορ αλλά πέρσι πήρε πολλά ματς απρόσμενα με την άμυνα. Και φέτος καθώς έφυγε από το μέσο πέρσι το άλτερ έγκο του Σλοβένου ο Πορζίνγκις(20π),πήρε δύο σέντερ(Γουντ-19π),Μακ Γκι(10π) αλλά και τον Ντόρσεί! Εχασε τον Μπράνσον(16π). Πιο ισορροπημένη ομάδα φέτος,κλειδί πάλι ο σούπερ Ντόνσιτς και το σουτ έχοντας πολλά καλά γκαρντ. Πέρσι ήταν 4ο και έφτασε τελικούς Δύσης! Ιδια πάνω κάτω.
ΦΟΙΝΙΞ: Σάμετ(πλεί μέικερ,εκτός)
ΝΤΑΛΑΣ: Μπέρτανς(φόργουορντ,εκτός), Ντιλίκινα(πλέι μέικερ,εκτός), Κλέμπερ(φόργουορντ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ματσάρα καθώς πέρσι το Ντάλας πέταξε εκτός το Φοίνιξ με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ! Στο 1.60 και -4 σωστά αλλά καμία αξία. Το Ντάλας δείχνει σοβαρή ομάδα εκτός και πάνω κάτω ίδιο επίπεδο με πέρσι και άρα ντέρμπι.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η πρεμιέρα κρύβει πάντα παγίδες και στο ΝΒΑ το... ψωμί είναι μην ξεχνάμε στο λάιβ! Πάντως για αρχή ξεχωρίζω νίκη Ουάσιγκτον, άσο Ατλάντα(-9), άσο Μινεσότα(-10) και νίκες Μέμφις-Ντένβερ.

Βαθμολογία -

19/10/2022Western Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ντάλας Μάβερικς Ντάλας Μάβερικς 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Ντένβερ Νάγκετς Ντένβερ Νάγκετς 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Χιούστον Ρόκετς Χιούστον Ρόκετς 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Λος Άντζελες Κλίπερς Λος Άντζελες Κλίπερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Λος Άντζελες Λέικερς Λος Άντζελες Λέικερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
6 Μέμφις Γκρίζλις Μέμφις Γκρίζλις 0 0 0 0 0% 0 0 0
7 Μινεσότα Τίμπεργουλβς Μινεσότα Τίμπεργουλβς 0 0 0 0 0% 0 0 0
8 Νιου Ορλίνς Πέλικανς Νιου Ορλίνς Πέλικανς 0 0 0 0 0% 0 0 0
9 Φοίνιξ Σανς Φοίνιξ Σανς 0 0 0 0 0% 0 0 0
10 Πόρτλαντ Μπλέιζερς Πόρτλαντ Μπλέιζερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
11 Σακραμέντο Κινγκς Σακραμέντο Κινγκς 0 0 0 0 0% 0 0 0
12 Σαν Αντόνιο Σπερς Σαν Αντόνιο Σπερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
13 Γιούτα Τζαζ Γιούτα Τζαζ 0 0 0 0 0% 0 0 0
14 Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 0 0 0 0 0% 0 0 0
15 Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
19/10/2022Eastern Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ατλάντα Χοκς Ατλάντα Χοκς 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Μπόστον Σέλτικς Μπόστον Σέλτικς 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Σάρλοτ Χόρνετς Σάρλοτ Χόρνετς 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Σικάγο Μπουλς Σικάγο Μπουλς 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Κλίβελαντ Καβαλίερς Κλίβελαντ Καβαλίερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
6 Ντιτρόιτ Πίστονς Ντιτρόιτ Πίστονς 0 0 0 0 0% 0 0 0
7 Ιντιάνα Πέισερς Ιντιάνα Πέισερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
8 Μαϊάμι Χιτ Μαϊάμι Χιτ 0 0 0 0 0% 0 0 0
9 Μιλγουόκι Μπακς Μιλγουόκι Μπακς 0 0 0 0 0% 0 0 0
10 Μπρούκλιν Νετς Μπρούκλιν Νετς 0 0 0 0 0% 0 0 0
11 Νιού Γιορκ Νικς Νιού Γιορκ Νικς 0 0 0 0 0% 0 0 0
12 Ορλάντο Μάτζικ Ορλάντο Μάτζικ 0 0 0 0 0% 0 0 0
13 Φιλαδέλφεια Σίξερς Φιλαδέλφεια Σίξερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
14 Τορόντο Ράπτορς Τορόντο Ράπτορς 0 0 0 0 0% 0 0 0
15 Ουάσινγκτον Ουίζαρντς Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
19/10/2022Atlantic
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Μπόστον Σέλτικς Μπόστον Σέλτικς 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Μπρούκλιν Νετς Μπρούκλιν Νετς 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Νιού Γιορκ Νικς Νιού Γιορκ Νικς 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Φιλαδέλφεια Σίξερς Φιλαδέλφεια Σίξερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Τορόντο Ράπτορς Τορόντο Ράπτορς 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
19/10/2022Southeast
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ατλάντα Χοκς Ατλάντα Χοκς 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Σάρλοτ Χόρνετς Σάρλοτ Χόρνετς 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Μαϊάμι Χιτ Μαϊάμι Χιτ 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Ορλάντο Μάτζικ Ορλάντο Μάτζικ 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Ουάσινγκτον Ουίζαρντς Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
19/10/2022Central
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Σικάγο Μπουλς Σικάγο Μπουλς 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Κλίβελαντ Καβαλίερς Κλίβελαντ Καβαλίερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Ντιτρόιτ Πίστονς Ντιτρόιτ Πίστονς 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Ιντιάνα Πέισερς Ιντιάνα Πέισερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Μιλγουόκι Μπακς Μιλγουόκι Μπακς 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
19/10/2022Northwest
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ντένβερ Νάγκετς Ντένβερ Νάγκετς 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Μινεσότα Τίμπεργουλβς Μινεσότα Τίμπεργουλβς 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Πόρτλαντ Μπλέιζερς Πόρτλαντ Μπλέιζερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Γιούτα Τζαζ Γιούτα Τζαζ 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
19/10/2022Pacific
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Λος Άντζελες Κλίπερς Λος Άντζελες Κλίπερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Λος Άντζελες Λέικερς Λος Άντζελες Λέικερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Φοίνιξ Σανς Φοίνιξ Σανς 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Σακραμέντο Κινγκς Σακραμέντο Κινγκς 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
19/10/2022Southwest
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Ντάλας Μάβερικς Ντάλας Μάβερικς 0 0 0 0 0% 0 0 0
2 Χιούστον Ρόκετς Χιούστον Ρόκετς 0 0 0 0 0% 0 0 0
3 Μέμφις Γκρίζλις Μέμφις Γκρίζλις 0 0 0 0 0% 0 0 0
4 Νιου Ορλίνς Πέλικανς Νιου Ορλίνς Πέλικανς 0 0 0 0 0% 0 0 0
5 Σαν Αντόνιο Σπερς Σαν Αντόνιο Σπερς 0 0 0 0 0% 0 0 0
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)
Promotion - NBA (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - NBA (Promotion - Play Offs)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr