Μπάσκετ

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 00:17

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου ξεκίνησε, δράση με έντεκα ματς ξημερώματα Σαββάτου.

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

ΣΑΡΛΟΤ-Ν.ΟΡΛΕΑΝΗ

Και εδώ καλό ματς και ντέρμπι με μικρό προβάδισμα στην Ν.Ορλεάνη. Η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν που είναι πάντα στις σοβαρές μεσαίες ομάδες με στόχο τα πλέι οφ αλλά δεν έχει μπορέσει ποτέ το κάτι παραπάνω και υπάρχει ένας προβληματισμός. Ιδια ομάδα που θα έχει νέο κόουτς καθώς έφυγε ο Τζέιμς Μπόρεγκο μετά την αποτυχία στα play-in και γύρισε ο παλιός τους Στιβ Κλίφορντ. Εχει και το θέμα με τον Μπρίτζες(20π)που έχει θέματα με την δικαιοσύνη!Πρόβλημα στο σέντερ. Διέλυσε το Σαν Αντόνιο εκτός 102-129. Η Ν.Ορλεάνη έχει εδώ και χρόνια πολύ ταλέντο αλλά δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο. Ιδια ομάδα και φέτος με στόχο πλέι οφ. Δεν έχουν πάντως κλασάτο πόιντ. Εντυπωσιακή αρχή με 130-108 στο Μπρούκλιν!
ΣΑΡΛΟΤ: Μπολ(πλέι μέικερ,εκτός), Μάρτιν(φόργουορντ,εκτός),
Ν.ΟΡΛΕΑΝΗ: Χέιγς(φόργουορντ,αμφίβολος), Λιούις(πλέι μέικερ,εκτός), Ντάνιερλς(περιφερειακός,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.40 και -6 η Ν.Ορλεάνη που είναι ποιοτικότερη αλλά ψηλά το χάντικαπ και χαμηλά η τιμή καθώς η Σάρλοτ είναι σοβαρή μεσαία ομάδα με καλή έδρα. Προς άσο μάλιστα.

ΙΝΤΙΑΝΑ-ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ

Παιχνίδι με κακές φέτος ομάδες. Που δεν περιμένουν κάτι. Η Ιντιάνα σε φάση ανανέωσης και έχασε δίκαια από την Ουάσιγκτον και εύκολα αν και προσπάθησε με 107-114 εντός. Το Σαν Αντόνιο μπορεί να έχει τον ...μετρ Πόποβιτς στο πάγκο αλλά είναι μέτρια ομάδα και ψάχνει ένα νέο πρότζεκτ χωρίς καλό ρόστερ. Και γι’ αυτό συνετρίβη από την Σάρλοτ εντός με 102-129
ΙΝΤΙΑΝΑ: Τέρνερ(σέντερ,εκτός), Τάις(σέντερ,εκτός), Σμιθ(φόργουορντ,αμφίβολος),Νέσμιθ(περιφερειακός,αμφίβολος)
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ:

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κακό ματς και δεν είναι για να μπλέκουμε. Στα ίσα και στο 1.85 η έδρα. Τίποτα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΣΙΚΑΓΟ

Καλό ματς και ντέρμπι! Η Ουάσιγκτον δεν πέτυχε τίποτα και πέρσι. Ιδιος προπονητής και πήρε τον Πορζίνγκις για να αλλάξει και λίγο στιλ. Στόχος τα πλέι οφ καθώς έχουν καλούς ρολίστες. Ηρθαν Μόντε Μόρις-Μπάρτον από Ντένβερ,έφυγε ο Πόουπ(13π). Πέρσι έχασε τα μισά ματς ο σταρ Μπιλ. Θα κάνει πολλές ζημιές και θέλει προσοχή. Ανετα 114-107 στην Ιντιάνα στην πρεμιέρα.

Οι θρυλικοί Σικάγο Μπουλς βολόδερναν τα τελευταία χρόνια αλλά έκαναν πολύ καλές κινήσεις τελευταία και πέρσι επανήλθαν. Ομάδα με εξαιρετική περιφέρεια και σκορ και ίδιος κόουτς. Πολύ εξελίξιμη ομάδα,στόχος η τετράδα και να σκληρύνει. Μεγάλο διπλό 108-116 στο Μαιάμι!
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Κίσπερτ(περιφερειακός,αμφίβολος), Κάρει(φόργουορντ,εκτός),
ΣΙΚΑΓΟ: Μπολ(πλέι μέικερ,εκτός), ΛεΒιν (πλέι μέικερ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καλό ματς και πονηρή έξοδος για το Σικάγο που ήταν εξαιρετικό στο τεράστιο διπλό στην πρεμιέρα στο Μαϊάμι. Στο 2.12 το Σικάγο τεράστια απόδοση και αν και ντέρμπι το +2π ειδικά των Μπουλς έχει ενδιαφέρον.

ΜΑΙΑΜΙ-ΒΟΣΤΩΝΗ

Παραδοσιακό ντέρμπι και όλα πιθανά! Οι Μαιάμι Χιτ πέρσι είχαν το καλύτερο ρεκόρ με 53-29 στην Ανατολή αλλά αποκλείστηκαν από τους Σέλτικς στους τελικούς της Περιφέρειας. Πάντα πολύ έμπειρη και σκληρή ομάδα με ίδιο προπονητή(Σποέλστρα για 15η σεζόν)και εκπληκτική χημεία. Καμία ουσιαστική αλλαγή. Προβληματάκι στον άσο και ήττα 108-116 με Σικάγο εντός.

Οι θρυλικοί Μπόστον Σέλτικς πέρσι έφτασαν στον τελικό απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ αλλά έχασαν τον τίτλο. Σοκ όμως με τον κόουτς Ουντόκα που τιμωρήθηκε ένα χρόνο από την ομάδα για σχέση με εργαζόμενη στην ομάδα! Δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεαστεί. Στην πρεμιέρα εντυπωσίασε στο ντέρμπι με την Φιλαδέλφεια. Από 9-2 βρέθηκε στο 17-25και μετά ντέρμπι(80-78)αλλά πάτησε γκάζι και πήγε και στο +15(123-108),
ΜΑΙΑΜΙ: Ολαντίπο(περιφερειακός,εκτός),Γουρτσεβέν(σέντερ,εκτός),
ΒΟΣΤΩΝΗ: Γκαλινάρι(φόργουορντ,εκτός), Ουίλιαμς(σέντερ,εκτός),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καλό ντέρμπι και ανοιχτό. Καθώς δεν άρχισαν καλά με δύσκολα ματς. Στο 1.80 η Βοστώνη χαμηλά. Τίποτα.

ΑΤΛΑΝΤΑ-ΟΡΛΑΝΤΟ

Παιχνίδι εύκολο για την Ατλάντα και λογικά 15π. Η Ατλάντα είναι στις ταλαντούχες ομάδες τα τελευταία χρόνια αλλά δεν μπόρεσε την υπέρβαση κτισμένη πάνω στον Γιανγκ και με πολλούς ρολίστες. Πέρσι ήταν 5η . Πήρε τον Μάρει (20π,9ας,8ρ)των Σπερς που ήταν ο καλύτερος παίκτης τους και φτιάνει σούπερ δίδυμο με Γιανγκ περιφερειακά. Καλές κινήσεις και στόχος η τετράδα. Μπορεί καλή πορεία στην δύσκολη πάντως Ανατολή. Στο ρελαντί 107-97 το Χιούστον εντός.

Το Ορλάντο εδώ και χρόνια επιχειρεί να φτιάξει κάτι νέο αλλά είχε και πολλές ατυχίες. Καμία αλλαγή ουσιαστικά φέτος και θα είναι ίδια ομάδα με πέρσι ποντάροντας όμως βασικά στην εξέλιξη των ταλέντων του. Πήρε και φέτος το Νο1 του ντραφτ τον ιταλικής καταγωγής Μπατσέρο. Ηττα 113-109 στο Ντιτρόιτ από +14.
ΑΤΛΑΝΤΑ:Μπογκντάνοβιτς (φόργουορντ,εκτός)
ΟΡΛΑΝΤΟ: Φουλτς(πλέι μέικερ,εκτός), Ισάακ(φόργουορντ,εκτός), Χάρις(περιφερειακός,εκτός),Μ.Βάγκερ(φόργουορντ,εκτός), Κόουλ(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αν η Ατλάντα έχει διάθεση θα κάνει 10-15π χαλαρά και άρα έχει ενδιαφέρον ο άσος

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ-ΤΟΡΟΝΤΟ

Καλό ματς και ντερμπάκι αλλά με προβάδισμα στην έδρα. Απέτυχε και η Big-3 πέρσι στους γηπεδούχους με Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν και ήταν 7οι και 0-4 με Βοστώνη στα πλέι οφ! Ο Ντουράντ ήθελε να φύγει αλλά έμεινε και φαίνεται να τα βρήκε με τον κόουτς Νας που δεν τον ήθελε!Εμεινε τελικά και ο Ίρβινγκ(έχασε πολλά ματς λόγω εμβολίου!),ενώ έφυγε από Φλεβάρη ο Χάρντεν. Πιο ομάδα αν είναι ήρεμοι με στόχο εξάδα. Σοκ όμως 108-130 με Ν. Ορλεάνη εντός.

Το Τορόντο είναι στις ομάδες που είναι στην μέση της Ανατολής. Και φέτος θα είναι ίδιο με πέρσι και ποντάρει στην χημεία του. Πάντως αν και λείπει ο σούπερ σταρ έχουν γεμάτη ομάδα αφού τους βγήκε και ο ρούκι Μπαρνς(15π). Ομάδα με πλουραλισμό γενικά και ρυθμού. Έχει πάντως θέμα στην θέση του σέντερ. Νίκησε 108-105 εντός το Κλίβελαντ.
ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ: Σ.Κάρι(περιφερειακός,εκτός), Ουόρεν(φόργουορντ,εκτός)
ΤΟΡΟΝΤΟ: Μπούχερ(φόργουορντ,αμφίβολος),
Πόρτερ(φόργουορντ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ανοιχτό ματς. Το Μπρούκλιν απογοήτευσε στην πρεμιέρα πάντως. Στο 1.70 και -2 με μικρό προβάδισμα.

Ν.ΥΟΡΚΗ-ΝΤΙΤΡΟΙΤ

Παιχνίδι με φαβορί την Ν. Υόρκη. Που εδώ και πολλά χρόνια ψάχνει την επιστροφή της στην ελίτ. Χωρίς σπουδαίες κινήσεις αλλά με εξαιρετική δουλειά του κόουτς Θιμποντό. Περίεργη ομάδα. Ερωτηματικά αν θα παίξει την άμυνα Θιμποντό αλλά θα κάνει ζημιές. Πρόβλημα στο σέντερ και αφού δεν έκανε το μπαμ με κάποιο όνομα που έψαχνε! Μάχη για πλέι οφ
Μια ακόμα ιστορική ομάδα που δεν μπορεί να βρει ένα καλό νέο πρότζεκτ οι Πίστονς. Αν και πήρε κάποια ταλέντα και πέρσι απογοήτευσε και έμεινε 14ο. Δεν περιμένει κάτι και λογικά μαζί με την Ιντιάνα οι χειρότερες ομάδες φέτος στην Ανατολή .Νίκησε 113-109 από-14 το Ορλάντο εντός

Ν.ΥΟΡΚΗ: Γκρίμερς(περιφερειακός,εκτός)
ΝΤΙΤΡΟΙΤ: Μπάγκλεϊ(φόργουορντ,εκτός), Μπερκς(περιφερειακός,εκτός), Λίβερς(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ν.Υόρκη καλύτερη και σωστά στο 1.35και -6. Προς άσο

ΧΙΟΥΣΤΟΝ-ΜΕΜΦΙΣ

Παιχνίδι εύκολο για το Μέμφις που είναι άλλη κλάση. Και ήταν πέρυσι η 2η ομάδα σε ρεκόρ στην κανονική περίοδο. Και εξαιρετικό εκτός. Ξεκίνησε μουδιασμένα και από +10 αγκομάχησε στην παράταση με την Ν. Υόρκη εντός. Το Χιούστον σε φάση ανανέωσης. Πάντως δεν ήταν κακό στην Ατλάντα που το πάλεψε 107-97. Ασφαλώς δεν έχει όμως κάτι το ιδιαίτερο και είναι φαβορί για τις τελευταίες 2-3 θέσεις στην Δύση
ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Τέιτ(φόργουορντ,εκτός), Ουάσιγκτον(πλεί μέικερ,εκτός)
ΜΕΜΦΙΣ: Γκριν(φόργουορντ,εκτός), Τζάκσον(φόργουορντ,εκτός), Ουίλιαμς(φόργουορντ,εκτός), Μπρουκς(περιφερειακός,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αλλο επίπεδο το Μέμφις και στο 1.37 και -6. Λογικά περνά η νίκη αυτή με την Ν. Υόρκη που διπλασιάζουν.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ-ΓΙΟΥΤΑ

Παιχνίδι για 10- 15π για την Μινεσότα. Που είναι ταλαντούχος ομάδα στην Δύση που ψάχνει εδώ και χρόνια την υπέρβαση. Φέτος έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του σέντερ Γκομπέρ από την Γιούτα(15π,15ρ)που θα φτιάξει ένα δίδυμο πύργων με τον Τάουνς! Εχουν πολύ ταλέντο και στο σκοράρισμα και με τον Γκομπέρ φτιάνουν και την άμυνα τους. Πήραν και τον πρόεδρο(!)Κόνελι από το Ντένβερ! Λογικά στην εξάδα και με προοπτικές. Αγχωτικά όμως την κακή Οκλαχόμα στην πρεμιέρα 115-108 εντός. Νέα εποχή στην Γιούτα Τζαζ. Οι "μορμόνοι" τα ξήλωσαν όλα καθώς απέτυχαν τα τελευταία χρόνια στο πρότζεκτ τους πάνω σε Μίτσελ-Γκομπέρ παρά το πολύ καλό μπάσκετ που έπαιξαν και τα ξήλωσαν όλα! Πέρσι ήταν 5η .Νέος κόουτς ο Ουίλ Χάρντι 34 ετών(!),βοηθός στους Σέλτικς! Εκανε το μπαμ πάντως με 123-102 με Ντένβερ εντός!

ΜΙΝΕΣΟΤΑ: -
ΓΙΟΥΤΑ: Αζουμπουίκε(σέντερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ανετα η Μινεσότα αλλά θέλει προσοχή με -8 καθώς ήταν εκπληκτική η Γιούτα στην πρεμιέρα αν και είναι ομάδα σε αναδιάρθρωση που δεν έχει κάτι ιδιαίτερο.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ-ΝΤΕΝΒΕΡ

Καλό ματς στην Δύση και για 10π στην έδρα. Το Γκόλντεν Στέιτ πέρασε μια τριετία με σοβαρούς τραυματισμούς και πέρσι έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Σέλτικς με εξαιρετικό μπάσκετ και δείχνοντας ότι ξέρει να παίζει και άμυνα. Ερωτηματικό ο τραυματίας πέρσι παλιός Νο 1(ντραφτ)σέντερ Αισμάν και πόσο θα επηρεάσουν οι μπουνιές(!) Γκριν-Πουλ στην προετοιμασία! Περίπατος με Λέικερς στην πρεμιέρα εντός πάντως 123-109. Το Ντένβερ του Σέρβου σούπερ σταρ Τζόκιτς ήταν 6ο πέρσι και είναι στις κλασικές καλές μεσαίες ομάδες της Δύσης με στόχο την τετράδα. Στο πάγκο για 8η σεζόν ο Μάικλ Μαλόουν. Πολλές αλλαγές. Πάντως περιμένουν την φετινή σεζόν πολύ γιατί είχαν τραυματισμούς πέρσι. Ερωτηματικό το βάθος πάγκου,αλλά δεμένη και έμπειρη ομάδα με στόχο την εξάδα.Σοκ 123-102 όμως στην αδύνατη Γιούτα στην πρεμιέρα!

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ: Ιγκουοντάλα(περιφερειακός,εκτός)
ΝΤΕΝΒΕΡ: Μάρεϊ(περιφερειακός,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.50 και -5 το ματς. Με την εικόνα του Ντένβερ στην πρεμιέρα στην Γιούτα που ήταν απογοητευτική,οι πρωταθλητές δεν θα έχουν πρόβλημα. Μεγάλο το 1.50 και πιθανό το -5.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ-ΦΟΙΝΙΞ

Πονηρή έξοδος για ο Φοίνιξ. Το Πόρτλαντ θέλει να κτίσει κάτι νέο γύρω από το Λίλαρντ και είναι ομάδα έδρας. Με διακυμάνσεις νίκησε 108-115 στο Σακραμέντο. Κλασική ομάδα του όβερ. Το Φοίνιξ ήταν πρώτο άνετα πέρσι αλλά απέτυχε στα πλέι οφ. Από -17(45-62ημ) και από -12 στα 8' το γύρισε το ντέρμπι με το Ντάλας εντός και το πήρε με 107-105! Πολύ δουλεμένη και σοβαρή ομάδα με τρομερή χημεία

ΦΟΙΝΙΞ: Σάμετ(πλεί μέικερ,εκτός)
ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Πέιτον(φόργουορντ,εκτός), Σαρ(σέντερ,εκτός), Σαρπ(περιφερειακός,αμφίβολος), Ουότφορντ(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -5 και 1.50 το σοβαρό Φοίνιξ αλλά είναι πονηρό ματς για εκτός. Και θέλει προσοχή.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr