Μπάσκετ

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 - 21:18

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου ξεκίνησε, δράση με επτά ματς την Κυριακή.

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

Καλή περίπτωση ο άσος στο Κλίβελαντ-Ουάσινγκτον

ΛΕΙΚΕΡΣ-ΠΟΡΤΛΑΝΤ

Πέρσι με την Big-3 των Λεμπρόν, Ντέιβις,Ουέστμπρουκ, ξεκίνησαν πρώτο φαβορί για τον τίτλο και τελικά αναδείχθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες όλων των εποχών μένοντας και εκτός πλέι οφ. Εμεινε ο Λεμπρόν και έμειναν και οι άλλοι δύο ενώ ειδικά ο Ουέστμπρουκ δίνονταν αλλά δεν προέκυψε κάτι καλό. Πάλι γερασμένη και προβληματική ομάδα με την ίδια συνταγή! Για να απελευθερώσει τον Ουέστμπρουκ πήρε Σρέντερ, Μπέβερλι. Στόχος μάλλον τα πλέι οφ και θα δείξει...! Ο Ντάρβιν Χαμ νέος κόουτς(βοηθός Μπακς). Απογοήτευση και στην πρεμιέρα με 20αρα ουσιαστικά στους πρωταθλητές βέβαια Ουόριορς. Και έχασε αν και πάλεψε 103-97 από τους Κλίπερς στο τοπικό ντέρμπι.
Μια ακόμα ομάδα με παράδοση που δεν έχει κάνει το άλμα που ψάχνει χρόνια με τον σταρ σκόρερ Λίλαρντ που διαθέτει.Ομως προβληματίζει και τελικά έμεινε ο Λίλαρντ που ακουγόταν ότι ήθελε να φύγει. Πήρε το 4αρι Γκραντ από Ντιτρόιτ(18π),έφυγε ο Λέμορ(9π).Από το μέσο πέρσι ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας ρολίστες δίπλα στον σταρ του που έχασε και την μισή σεζόν και έμεινε 13ο .Ομάδα του όβερ που θέλει να παίξει και άμυνα πια. Σίγουρα καλύτερο και στόχος τα πλέι οφ. Και κέρδισε στο Σακραμέντο και έκανε το μπαμ εντός με το Φοίνιξ στην παράταση.
ΛΕΙΚΕΡΣ: Μπράουν(περιφερειακός,εκτός), Μπράιντ(σέντερ,εκτός),Σρόντερ(πλέι μέικερ,εκτός),
ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Πέιτον(φόργουορντ,εκτός),Σαρ(σέντερ,εκτός), Ουότφορντ(φόργουορντ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καλή αρχή για Πόρτλαντ και κλασικά κακή για Λέικερς. Στο -4 οι γηπεδούχοι αλλά καμία αξία αν και δεν είναι λάθος.

ΑΤΛΑΝΤΑ-ΣΑΡΛΟΤ

Η Ατλάντα είναι στις ταλαντούχες ομάδες τα τελευταία χρόνια αλλά δεν μπόρεσε την υπέρβαση κτισμένη πάνω στον Γιανγκ και με πολλούς ρολίστες. Πέρσι ήταν 5η με 41-31 και πρόπερσι στους τελικούς της Ανατολής. Πήρε τον Μάρει (20π,9ας,8ρ)των Σπερς που ήταν ο καλύτερος παίκτης τους και φτιάνει σούπερ δίδυμο με Γιανγκ περιφερειακά. Εμεινε ο κορμός αν και έφυγαν Χουέρτερ(12π)-Γκαλινάρι(12π).Καλές κινήσεις και στόχος η τετράδα. Μπορεί καλή πορεία στην δύσκολη πάντως Ανατολή Στο ρελαντί Χιούστον και Ορλάντο εντός.
Η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν που είναι πάντα στις σοβαρές μεσαίες ομάδες με στόχο τα πλέι οφ αλλά δεν έχει μπορέσει ποτέ το κάτι παραπάνω και υπάρχει ένας προβληματισμός. Ιδια ομάδα καθώς δεν πήρε τίποτα και έφυγε ο σέντερ Χάρελ(12π). Πάντως είναι μια ομάδα δουλεμένη που θα έχει νέο κόουτς καθώς έφυγε ο Τζέιμς Μπόρεγκο μετά την αποτυχία στα play-in και γύρισε ο παλιός τους Στιβ Κλίφορντ. Εχει και το θέμα με τον Μπρίτζες(20π)που έχει θέματα με την δικαιοσύνη! Πρόβλημα στο σέντερ. Δύσκολα πλέι οφ. Διακυμάνσεις με εντυπωσιακό 129-102 στο Σαν Αντόνιο αλλά και ήττα εύκολα εντός 112-124 από την Ν.Ορλεάνη.
ΑΤΛΑΝΤΑ:Μπογκντάνοβιτς (φόργουορντ,εκτός)
ΣΑΡΛΟΤ: Μπολ(πλέι μέικερ,εκτός), Μάρτιν(φόργουορντ,εκτός), Ροζίερ(περιφερειακός,24΄π,8ρ,8ας,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ατλάντα με σβηστές μηχανές ακόμα καθώς και με το Ορλάντο καθάρισε στο τέλος με πλασματική ουσιαστικά διαφορά. Η Σάρλοτ είναι μεσαία πονηρή ομάδα. Στο -9 δεν αξίζει.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Το Κλίβελαντ κάνει τις προσπάθειες του να επανέλθει στη πρώτη γραμμή μετά τις θρυλικές εποχές Λεμπρόν. Πέρσι έδειξε καλά στοιχεία(9ο) μετά από καιρό καθώς έχει φτιάξει ένα κορμό. Εκανε μάλιστα το μπαμ της χρονιάς με την απόκτηση του σκόρερ Μίτσελ από την Γιούτα(25π) για να κτίσει πάνω του.. Ποντάρει πολλά και στον περσινό ρούκι Μόμπλει στην φροντ λάιν(15π).Πολύ σκορ και με ΛεΒερτ. Στόχος τα πλέι οφ και η τετράδα ακόμα. Ηττα δύσκολα στο Τορόντο στην πρεμιέρα 108-105 από 76-84 στο τέλος της 3ης περ. Διέλυσε με εκκωφαντική εμφάνιση εκτός το καλό Σικάγο 96-128.
Η Ουάσιγκτον επένδυε τα τελευταία χρόνια στην περιφέρεια της με Γουόλ και Μπιλ αλλά δεν πέτυχε τίποτα και πέρσι έφυγε ο πρώτος αλλά και πάλι τίποτα και έμεινε εκτός πλέι οφ με 35-47 παρά το 10-3 στην αρχή! Ιδιος προπονητής και πήρε τον Πορζίνγκις για να αλλάξει και λίγο στιλ. Στόχος τα πλέι οφ καθώς έχουν καλούς ρολίστες. Πέρσι έχασε τα μισά ματς ο σταρ Μπιλ. Θα κάνει πολλές ζημιές και θέλει προσοχή. Πέρασε από την αδύνατη Ιντιάνα 114-107 και νίκησε το Σικάγο 102 -100 εντός δείχνοντας σοβαρή ομάδα.
ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ: Ρούμπιο(πλέι μέικερ,εκτός),Γουίντλερ(φόργουορντ,αμφίβολος),Γκάρλαντ(πλέι μέικερ,εκτός)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Κίσπερτ(περιφερειακός,αμφίβολος), Κάρει(φόργουορντ,εκτός),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Εκκωφαντική χτες η ομάδα του Κλίβελαντ στο Σικάγο και έδειξε για πολλά. Η Ουάσιγγκτον δεμένη μεσαία ομάδα. Ψηλά το 1.62 και χαμηλά το-3προφανώς λόγω κούρασης των γηπεδούχων αλλά θα έχουν και ενθουσιασμό και ο άσος δείχνει ελκυστικότατος.

Ν.ΟΡΛΕΑΝΗ-ΓΙΟΥΤΑ

Η Ν.Ορλεάνη έχει εδώ και χρόνια πολύ ταλέντο αλλά δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο και ψάχνει συνεχώς ένα νέο ξεκίνημα. Πέρσι ίσα που μπήκαν στα πλέι οφ με την 8η θέση αλλά ήταν επιτυχία καθώς είχαν ξεκινήσει με 12 ήττες στα πρώτα13 ματς! Φέτος δεν έκαναν καμία κίνηση και ελπίζουν στην παρουσία του κορυφαίου τους παίκτη Ουίλιαμσον που έχασε όλη την σεζόν πέρσι. Και μαζί με Μακόλουμ,Ινγκραμ φτιάνουν τρομερή δύναμη πυρός. Δεν έχουν πάντως κλασάτο πόιντ. Μάχη για πλέι οφ και κάτι παραπάνω. Εντυπωσιακό διπλό 130-108 στο Μπρούκλιν και 124-112 στην Σάρλοτ και ομάδα του όβερ.
Νέα εποχή στην Γιούτα Τζαζ. Αλλά απρόσμενα καλά! Οι "μορμόνοι" τα ξήλωσαν όλα καθώς απέτυχαν τα τελευταία χρόνια στο πρότζεκτ τους πάνω σε Μίτσελ-Γκομπέρ παρά το πολύ καλό μπάσκετ που έπαιξαν και τα ξήλωσαν όλα! Πέρσι ήταν 5η αλλά αποκλείστηκε από το Ντάλας με το καλημέρα στα πλέι οφ. Νέος κόουτς ο Ουίλ Χάρντι 34 ετών(!), βοηθός στους Σέλτικς! Και ...στοίχημα! Μάζεψαν πολλά πικ για το μέλλον, πήραν Σέξτον, Μαρκάνεν, Ολινικ. Εφυγε και ο Μπογκντάνοβιτς. Θα είναι επιτυχία αν δεν είναι τελευταία! Και όμως άρχισε εκπληκτικά και διέλυσε 123-102 το καλό Ντένβερ μέσα και διπλό στην Μινεσότα από -15.
Ν.ΟΡΛΕΑΝΗ: Χέιγς(φόργουορντ,αμφίβολος), Λιούις(πλέι μέικερ,εκτός), Λίτντελ(φόργουορντ,εκτός),
ΓΙΟΥΤΑ: Αζουμπουίκε(σέντερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Γιούτα αν και σε ριζική αναδιάρθρωση εντυπωσιάζει αλλά είναι νωρίς. Και η Ν.Ορλεάνη με το πολύ ταλέντο άρχισε καλά και έτσι πάμε με τον άσο στο -8 σαν πιθανό σημείο.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ-ΜΙΝΕΣΟΤΑ

Μια ακόμα ομάδα που κτίζει για το μέλλον και έχει ταλέντο και πέρσι πρωταγωνίστησε σε πολλές εκπλήξεις. Και δείχνει ότι έχει προοπτική αρκεί να συνεχίσει ανάλογα. Εκανε μικρές κινήσεις και βασικά έχασε τον Ρόμπι(σέντερ,10π).Πήρε το Νο2 του ντραφτ Χόλμγκρεν και αρκετά καλά νούμερα για να γεμίσει περισσότερο ταλέντο. Ομως είναι άτυχη ήδη καθώς χάνει την σεζόν ο Χόλμγκρεν(!)και είναι ήδη τραυματίας ο Αλεξάντερ(24π)! Πέρσι είχε 24-58. Απλά θα κάνει ζημιές και φέτος. Εξαιρετική εικόνα στην Μινεσότα που ισοφάρισε και πέρασε και μπροστά από -15 για να χάσει δύσκολα στο τέλος 115-108 .Και έχασε δύσκολα 122-117 στο καλό Ντένβερ.
Μια ταλαντούχος ομάδα στην Δύση που ψάχνει εδώ και χρόνια την υπέρβαση η Μινεσότα. Πέρσι ήταν στην 7η θέση. Φέτος έκαναν το μπαμ με την απόκτηση του σέντερ Γκομπέρ από την Γιούτα(15π,15ρ) που θα φτιάξει ένα δίδυμο πύργων με τον Τάουνς! Πήραν και ρολίστες και έχασαν βασικά μόνο τον Μπέβερλι(9π). Εχουν πολύ ταλέντο και στο σκοράρισμα και με τον Γκομπέρ φτιάνουν και την άμυνα τους. Πήραν και τον πρόεδρο(!) Κόνελι από το Ντένβερ! Λογικά στην εξάδα και με προοπτικές. Κακή εικόνα με δύσκολο 115-108 εντός από +15 με την αδύνατη Οκλαχόμα και καπάκι σοκ από +15 στην παράταση εντός από την αδύνατη Γιούτα.
ΟΚΛΑΧΟΜΑ: Χόλμγκρεν(σέντερ,εκτός),Ουίλιαμς(περιφερειακός,εκτός)
ΜΙΝΕΣΟΤΑ: Αντερσον(φόργουορντ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.28 και -8 η Μινεσότα που στην πρεμιέρα έπαιξαν στην έδρα της και νίκησε δύσκολα 115-108. Οριακό αν και θα περάσει σχετικά εύκολα.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ-ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ

Το Γκόλντεν Στέιτ πέρασε μια τριετία με σοβαρούς τραυματισμούς και πέρσι δεν έκανε απλά καλή σεζόν αλλά την υπέρβαση και ενώ ήταν 3ο στην Δύση, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Σέλτικς με εξαιρετικό μπάσκετ και δείχνοντας ότι ξέρει να παίζει και άμυνα. Ο Κάρι ο ηγέτης του, αλλά όλοι έχουν τους ρόλους τους. Δεν έκανε σοβαρές αλλαγές και είναι πάλι στα φαβορί για τίτλο. Ερωτηματικό πόσο θα επηρεάσουν οι μπουνιές(!) Γκριν-Πουλ στην προετοιμασία! Περίπατος με Λέικερς στην πρεμιέρα εντός αλλά σοκ 123-128 με Ντένβερ εντός
Απογοήτευση και πέρσι στο Σακραμέντο που δεν μπόρεσε να μπει φυσικά στα πλέι οφς και με 30-52 έμεινε πολύ πίσω. Και γι αυτό στο μέσο της σεζόν και κάτι προέβη σε αλλαγή πρότζεκτ και έδωσε την μισή ομάδα! Ομως πήρε τον Σαμπόνις και φέτος έφερε και τον Χουέρτερ από την Ατλάντα και έκανε κάποιες κινήσεις όπως ο Μονκ(12π)από Λεικερς. Καλή κίνησε με τον Μάικ Μπράουν στον πάγκο(χρόνια ασίσταντ στο Γκόλντεν Στέιτ). Δεν έχει μεγάλο βάθος αλλά θα κάνει ζημιές και θα παίξει λογικά ελεύθερο μπάσκετ και θα είναι ομάδα του όβερ. Εχει την χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ εδώ και χρόνια και έχει ξεχάσει τα πλέι οφ (16 σεζόν!). Θέλει να βελτιώσει την άμυνα,περιμένει πολλά σαν βασικό μάλιστα από τον φόργουρντ(4αρι) Κίγκαν Μάρει που ήταν Νο4 στο ντραφτ. Καλύτερο από πέρσι(30-52). Πάλεψε με το Πόρτλαντ αλλά έχασε με διακυμάνσεις εντός (23-32,55-51ημ)με 108-115 και έχασε πάλι μέσα 109-111 από τους ελλιπείς πάντως Κλίπερς.
ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ: Ιγκουοντάλα(περιφερειακός,εκτός),
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ:

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -10 το Γκόλντεν Στέιτ και στον άσο καθώς είναι άλλο επίπεδο και κλάση

ΚΛΙΠΕΡΣ-ΦΟΙΝΙΞ

Η άλλη ομάδα του Λος Άντζελες που πάντως φέτος ξεκινά πιο πάνω στα προγνωστικά για την άτυπη κόντρα με τους Λέικερς και μάλιστα οι ειδικοί την δίνουν και ψηλά για τον τίτλο! Πέρσι ίσα που πρόλαβαν τα πλέι οφ έχοντας και πολλούς τραυματισμούς. Φέτος με τον ίδιο κορμό και με Τζορτζ και Λέοναρντ να είναι καλά,δείχνουν έτοιμη με την καλή τους χημεία καθώς ενισχύθηκαν και με τον Τζον Γουόλ που δεν τα βρήκε στο Χιούστον και είναι παίκτης κλάσης στην περιφέρεια. Πολύ τρίποντο,πρόβλημα στο σέντερ. Νίκησαν στο τοπικό ντέρμπι 103-97 τους μέτριους Λέικερς και 111-109 χωρίς Λέοναρντ-Γουόλ λόγω ξεκούρασης στο Σακραμέντο.
Οι Σανς έχασαν τον τίτλο πρόπερσι από τους Μπακς αλλά πέρσι δεν είχαν ανάλογη πορεία και ενώ δεν είχαν κάνει αλλαγές. Πέρσι πήραν με άνεση την 1η θέση με 64-18 αλλά στα πλέι οφ δεν τα κατάφεραν και έτσι υπήρξε γκρίνια αφού έπεσαν θύμα έκπληξης από το Ντάλας στα ημιτελικά. Εμεινε ο κορμός αλλά υπάρχουν ερωτηματικά με την ηλικία του Κρις Πολ, το βάθος (καθώς θέλει να φύγει ο Κράουντερ)αλλά και το ειδικό βάρος που δεν έχει. Θεωρείται ότι έφτασε στο πικ της και θα πρέπει να πάει σε αλλαγές. Πάντως είναι δεμένη ομάδα,λογικά τετράδα. Πρόβλημα και διοικητικά καθώς έχει μπει πωλητήριο στους Σανς, μετά την τιμωρία με 10 εκ. δολάρια πρόστιμο και αποκλεισμό ενός έτους του ιδιοκτήτη Ρόμπερτ Σάρβερ μετά από καταγγελίες για ρατσισμό, μισογυνισμό κτλ που χάλασαν το κλίμα . Μεγάλη νίκη 107-105 εντός στο ντέρμπι με Ντάλας από 45-62ημ! Και ήττα στην παράταση στο Πόρτλαντ!
ΚΛΙΠΕΡΣ:
ΦΟΙΝΙΞ: Σάμετ(πλεί μέικερ,αμφίβολος), Τζονσον(φόργουορντ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντέρμπι και όλα πιθανά. Πλήρεις πάλι οι Κλίπερς και οι Σανς πάντα σοβαρή ομάδα κορυφής.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr