Μπάσκετ

Basketball Champions League: Για βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 - 12:34

Οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχονται την γερμανική Βόννη στο κλειστό των Λιοσίων (19:30), στοχεύοντας στη δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση.

Basketball Champions League: Για βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ

Με την 3η αγωνιστική έχουμε συνέχεια στην φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει ελληνικό χρώμα με την συμμετοχή τριών ομάδων μας όπως και πέρσι στους ομίλους. Δηλαδή των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστερίου. Στην φετινή διοργάνωση μετά τα προκριματικά θα έχουμε όπως πέρσι και φέτος 8 ομίλους των 4 ομάδων.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν απευθείας στη Φάση των "16". Συνεπώς υπάρχει κίνητρο σε όλα σχεδόν τα ματς για το καπάρο της πρωτιάς. Οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες και τρίτες θα τεθούν αντιμέτωπες σε Play-In για την πρόκριση στους "16". Και στο τέλος θα έχουμε Φ4 αντί για το κλασικό Φ8! Την μια εβδομάδα παίζουν οι μισοί όμιλοι και την άλλη οι υπόλοιποι.

ΡΙΓΑ-ΛΙΜΟΖ

Ενδιαφέρον παιχνίδι με ομάδες που δεν περιμένουν και πολλά και με την Λιμόζ να είναι το όνομα. Η Ρίγα από την Λετονία είναι βέβαια στις έμπειρες ομάδες στο επίπεδο αυτό και θέλει να πάει στην επόμενη φάση αλλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Με 4 αμερικανούς αλλά και κάποιους διεθνείς Λετονούς. Κακό ξεκίνημα με σοκ 76-89 με Μπενφίκα εντός και συντριβή 88-59 στην Μανρέσα. Η Λιμόζ είναι από τα παλιά μεγάλα ονόματα. Πέρσι με ένα νεανικό σχήμα με την άμυνα ήταν 4η στην Γαλλία. Πολλές αλλαγές φέτος και κακό ξεκίνημα. Πρόβλημα στο σκορ. Ηττα σοκ 67-68 με Μπενφίκα εντός. Στη λίγκα της 87-75 την Προβένς εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Λιμόζ λόγω ονόματος στο1.52 και -4 αλλά δεν αξίζει κάτι καθώς δεν είναι και στα καλύτερα.

ΑΕΚ-ΒΟΝΝΗ

Ενδιαφέρον ματς, με φαβορί την ΑΕΚ αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο. Η ΑΕΚ δεν έχει τα παλιά χρήματα, αλλά πήρε καλούς παίκτες. Καλή δουλειά ο κόουτς Καντζούρης με καλές κινήσεις φέτος. Θετικό ξεκίνημα παντού καθώς είναι δεμένη ομάδα με καλή χημεία. Μεγάλο διπλό 73-84 στην Εμίλια. Και στην Ελλάδα μεγάλο διπλό στο Περιστέρι από -8. Η Βόννη είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες και προς τα πάνω στην Γερμανία. Θέλει μια καλή πορεία εδώ που έχει χάσει εντός από την Εμίλια όμως, αλλά έκανε σπουδαία νίκη εντός πάλι με την Καρσίγιακα με 83-71. Στη λίγκα της άνετα σχετικά εκτός την Μπραουνσβάιγκ 72-79.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΑΕΚ στο 1.69 και -3 και σωστές οι τιμές. Εχει ένα προβάδισμα ο άσος, αλλά ντερμπάκι.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΜΑΝΡΕΣΑ

Πονηρή έξοδος για την καλύτερη Μανρέσα. Η Μπενφίκα από την Πορτογαλία μας δικαίωσε με το καλημέρα καθώς δεν παραπέμπει στο μπάσκετ της χώρας και έκανε το μπαμ με τον παλιό ΝΒΑερ Τόνι Ντάγκλας και τον Μάικ Ζίρμπες έχοντας καλό ρόστερ! Ετσι έχει τα διπλά στη Ρίγα και στην Μπενφίκα με 67-68! Η Μανρέσα είναι κλασική έμπειρη ισπανική μεσαία ομάδα που κάποτε είχε πάρει και τίτλο! Πέρσι είχε μια εξαιρετική χρονιά που μπήκε πλέι οφ, αλλά φέτος είναι χειρότερη. Ομάδα του όβερ. Πολλές αλλαγές πάντως φέτος και διακυμάνσεις. Ανετα 88-59 την Ρίγα εντός. Στη λίγκα ήττα 96-83 στην Μούρθια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρό ματς και ας είναι καλύτερη η Μανρέσα. Στο -3 καθώς η Μπενφίκα μας δικαιώνει και εντυπωσιάζει έχοντας πάρει καλούς παίκτες.

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ-ΕΜΙΛΙΑ

Παιχνίδι ενδιαφέρον αλλά με προβάδισμα στην έδρα. Η Καρσίγιακα είναι στις κλασικές καλές ομάδες της Τουρκίας. Πέρσι όμως δεν πήγε καλά και ίσα που πρόλαβε τα πλέι οφ στη λίγκα της. Μέτρια αρχή γενικά. Αγχωτικά 91-88 την ΑΕΚ εντός και ήττα 83-71 στη Βόννη που έχανε και με 20π! Στη λίγκα της σοκ 72-83 με Τόφας εντός. Κλασική μεσαία ομάδα στην Ιταλία η Εμίλια και δεν περιμένει πολλά εδώ. Αρκετές αλλαγές αλλά και φιλοδοξίες. Αν και δεν έχει όνομα άρχισε με καλό διπλό στην Βόννη αλλά έχασε από την ΑΕΚ μέσα 73-84 και ήταν και στο -20! Ντεφορμέ και έχασε και από την Βαρέζε εντός στη λίγκα της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.47 και -4 και η νίκη της Καρσίγιακα που είναι καλύτερη ομάδα έχει ενδιαφέρον και αξίζει βάση τιμής.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.