Μπάσκετ

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 - 21:27

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου ξεκίνησε, δράση ξημερώματα Τετάρτης με τέσσερα ματς.

NBA: Η ανάλυση της βραδιάς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΝΤΙΤΡΟΙΤ

Η Ουάσιγκτον επένδυε τα τελευταία χρόνια στην περιφέρεια της με Γουόλ και Μπιλ αλλά δεν πέτυχε τίποτα και πέρσι έφυγε ο πρώτος αλλά και πάλι τίποτα και έμεινε εκτός πλέι οφ με 35-47 παρά το 10-3 στην αρχή! Ιδιος προπονητής και πήρε τον Πορζίνγκις για να αλλάξει και λίγο στιλ. Στόχος τα πλέι οφ καθώς έχουν καλούς ρολίστες. Πέρσι έχασε τα μισά ματς ο σταρ Μπιλ. Θα κάνει πολλές ζημιές και θέλει προσοχή. Και είναι ήδη αξιοπρόσεκτη καθώς έχει βρει καλή χημεία. Πέρασε από την αδύνατη Ιντιάνα 114-107 και νίκησε το Σικάγο 102 -100 εντός δείχνοντας σοβαρή ομάδα. Από +10(13-3)έχανε λογικά στο καλό Κλίβελαντ και ισοφάρισε από 103-96 στα 50''(!)αλλά έχασε στην παράταση καθαρά με 10π.

Μια ακόμα ιστορική ομάδα που δεν μπορεί να βρει ένα καλό νέο πρότζεκτ. Αν και πήρε κάποια ταλέντα και πέρσι απογοήτευσε και έμεινε 14ο .Περιμένει πολλά από τον ρούκι πέρσι Κάνιγχαμ που είχε τραυματισμούς αλλά και από κάποια παιδιά από το ντραφτ φέτος. Δεν περιμένει κάτι και λογικά μαζί με την Ιντιάνα οι χειρότερες ομάδες φέτος στην Ανατολή Από -14 νίκησε το κακό Ορλάντο εντός 113-109 και έχασε 130-106 στη Ν.Υόρκη .Από +10 έχασε και 124-115 στην αδύνατη Ιντιάνα. Πρόβλημα στην άμυνα.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Κίσπερτ(περιφερειακός,αμφίβολος),
ΝΤΙΤΡΟΙΤ: Μπάγκλεϊ(φόργουορντ,εκτός), Μπερκς(περιφερειακός,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αλλη κλάση φέτος η σοβαρή Ουάσιγκτον και πολύ καλό το1.44 και προς άσο και στο χάντικαπ απλά.

Ν.ΟΡΛΕΑΝΗ-ΝΤΑΛΑΣ

Η Ν.Ορλεάνη έχει εδώ και χρόνια πολύ ταλέντο αλλά δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο και ψάχνει συνεχώς ένα νέο ξεκίνημα. Πέρσι ίσα που μπήκαν στα πλέι οφ με την 8η θέση αλλά ήταν επιτυχία καθώς είχαν ξεκινήσει με 12 ήττες στα πρώτα13 ματς! Φέτος δεν έκαναν καμία κίνηση και ελπίζουν στην παρουσία του κορυφαίου τους παίκτη Ουίλιαμσον που έχασε όλη την σεζόν πέρσι. Και μαζί με Μακόλουμ, Ινγκραμ φτιάνουν τρομερή δύναμη πυρός. Δεν έχουν πάντως κλασάτο πόιντ. Μάχη για πλέι οφ και κάτι παραπάνω και ομάδα του όβερ. Εντυπωσιακό διπλό 130-108 στο Μπρούκλιν και 124-112 στην Σάρλοτ . Σοκ όμως εντός με Γιούτα στην παράταση καθώς έχανε και με 102-85 στα 10΄(!)και πέρασε 110-107 αλλά ισοφαρίστηκε στην εκπνοή!

Το Ντάλας κινείται γύρω από τον σούπερ Ντόντσιτς και είναι μια ομάδα που παίζει πολύ με το τρίποντο και το σκορ αλλά πέρσι πήρε πολλά ματς απρόσμενα με την άμυνα. Και φέτος καθώς έφυγε από το μέσο πέρσι το άλτερ έγκο του Σλοβένου ο Πορζίνγκις (20π),πήρε δύο σέντερ(Γουντ-Μακ Γκι)αλλά και τον Ντόρσεϊ! Πιο ισορροπημένη ομάδα φέτος,κλειδί πάλι ο σούπερ Ντόντσιτς και το σουτ έχοντας πολλά καλά γκαρντ. Πέρσι ήταν 4ο και έφτασε τελικούς Δύσης! Στόχος ο τελικός. Στο ντέρμπι στο Φοίνιξ έχασε από 45-62ημ και +17 με 107-105 και ο Ντόντσιτς τα.. έχωσε στους συμπαίκτες του. Διέλυσε 137-96 το 2ο πέρσι Μέμφις εντός με μπασκετάρα!
Ν.ΟΡΛΕΑΝΗ: Λιούις(πλέι μέικερ,εκτός), Λίτντελ(φόργουορντ,εκτός), Ινγκραμ(φόργουορντ,20π,5,εκτός), Ουίλιαμσον( φόργουορντ,22π,7ρ,αμφίβολος), Τζόουνς(φόργουορντ,8π,4ρ,αμφίβολος)
ΝΤΑΛΑΣ: Μπέρτανς(φόργουορντ,εκτός), Ντιλίκινα(πλέι μέικερ,εκτός) , Χάρνταγουει(περιφερειακός,12π,2ας,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αν δεν παίξει και ο Ουίλιαμσον πρόβλημα για την εξαιρετική Ν. Ορλεάνη που δεν έχει και τον βασικότατο Ινγκραμ. Γι’ αυτόκαι σωστά στο 1.47 και -5 το Ντάλας.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ-ΚΛΙΠΕΡΣ

Μια ακόμα ομάδα που κτίζει για το μέλλον και έχει ταλέντο και πέρσι πρωταγωνίστησε σε πολλές εκπλήξεις. Και δείχνει ότι έχει προοπτική αρκεί να συνεχίσει ανάλογα. Εκανε μικρές κινήσεις. Πήρε το Νο2 του ντραφτ Χόλμγκρεν που όμως χάνει την σεζόν (!)και είναι ήδη τραυματίας ο Αλεξάντερ(24π)! Απλά θα κάνει ζημιές και φέτος. Εξαιρετική εικόνα στην Μινεσότα που ισοφάρισε και πέρασε και μπροστά από -15 για να χάσει δύσκολα στο τέλος 115-108 .Και έχασε δύσκολα 122-117 στο καλό Ντένβερ. Πάλεψε από -15 στην αρχή κάπως εντός με την Μινεσότα 106-116.

Η ομάδα του Λος Άντζελες που πάντως φέτος ξεκινά πιο πάνω στα προγνωστικά για την άτυπη κόντρα της πόλης με τους Λέικερς και μάλιστα οι ειδικοί την δίνουν και ψηλά για τον τίτλο! Πέρσι ίσα που πρόλαβαν τα πλέι οφ έχοντας και πολλούς τραυματισμούς. Φέτος με τον ίδιο κορμό και με Τζορτζ και Λέοναρντ να είναι καλά, δείχνουν έτοιμοι με την καλή τους χημεία καθώς ενισχύθηκαν και με τον Τζον Γουόλ που δεν τα βρήκε στο Χιούστον και είναι παίκτης κλάσης στην περιφέρεια. Πολύ τρίποντο, πρόβλημα στο σέντερ. Νίκησαν στο τοπικό ντέρμπι 103-97 τους μέτριους Λέικερς και 111-109 χωρίς Λέοναρντ-Γουόλ λόγω ξεκούρασης στο Σακραμέντο. Αλλά κακή εμφάνιση και ήττα 95-112 με Σανς εντός.
ΟΚΛΑΧΟΜΑ: Χόλμγκρεν(σέντερ,εκτός),Ουίλιαμς(περιφερειακός,εκτός),Αλεξάντερ(πλέι μέικερ,εκτός),Γκίμπει(πλέι μέικερ,αμφίβολος)
ΚΛΙΠΕΡΣ: Μόρις(φόργουορντ,15π,5ρ,εκτός), Τζορτζ(φόργουορντ,24π,8ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Εχει απουσιούλες η καλύτερη ομάδα του Λος Αντζελες και στο -9 και 1.20 με την μαχητική και ας είναι χαμηλής δυναμικής,Οκλαχόμα, δεν αξίζει κάτι

ΦΟΙΝΙΞ-ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ

Οι Φοίνιξ Σανς έχασαν τον τίτλο πρόπερσι από τους Μπακς αλλά πέρσι δεν είχαν ανάλογη πορεία και ενώ δεν είχαν κάνει αλλαγές. Πέρσι πήραν με άνεση την 1η θέση με 64-18 αλλά στα πλέι οφ δεν τα κατάφεραν και έτσι υπήρξε γκρίνια αφού έπεσαν θύμα έκπληξης από το Ντάλας στα ημιτελικά. Εμεινε ο κορμός αλλά υπάρχουν ερωτηματικά με την ηλικία του Κρις Πολ, το βάθος (φεύγει και ο Κράουντερ)αλλά και το ειδικό βάρος που δεν έχει. Θεωρείται ότι έφτασε στο πικ της και θα πρέπει να πάει σε αλλαγές. Πάντως είναι δεμένη ομάδα,λογικά τετράδα. Πρόβλημα και διοικητικά καθώς έχει μπει πωλητήριο στους Σανς, μετά την τιμωρία με 10 εκ. δολάρια πρόστιμο και αποκλεισμό ενός έτους του ιδιοκτήτη Ρόμπερτ Σάρβερ μετά από καταγγελίες για ρατσισμό, μισογυνισμό κτλ που χάλασαν το κλίμα. Μεγάλη νίκη 107-105 εντός στο ντέρμπι με Ντάλας από 45-62ημ! Και ήττα στην παράταση στο Πόρτλαντ! Αλλά εντυπωσιακό διπλό 112-95 στους καλούς Κλίπερς.

Το Γκόλντεν Στέιτ πέρασε μια τριετία με σοβαρούς τραυματισμούς και πέρσι δεν έκανε απλά καλή σεζόν αλλά την υπέρβαση και ενώ ήταν 3ο στην Δύση,έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Σέλτικς με εξαιρετικό μπάσκετ και δείχνοντας ότι ξέρει να παίζει και άμυνα. Ο Κάρι ο ηγέτης του,αλλά όλοι έχουν τους ρόλους τους. Δεν έκανε σοβαρές αλλαγές και είναι πάλι στα φαβορί για τίτλο. Ερωτηματικό πόσο θα επηρεάσουν οι μπουνιές(!)Γκριν-Πουλ στην προετοιμασία! Περίπατος με Λέικερς στην πρεμιέρα εντός αλλά σοκ 123-128 με Ντένβερ εντός. Χαλαρά 130-125 από +20 το Σακραμέντο εντός.
ΦΟΙΝΙΞ:
ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ: Ιγκουοντάλα(περιφερειακός,εκτός), Ντε Βιτσέντζο(περιφερειακός,5π,1ας,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντερμπάρα. Στα ίσα και σωστά. Ολα πιθανά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr