Μπάσκετ

Διπλό η Μπαρτσελόνα στη Βαλένθια

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 - 03:37

Δράση σε Ιταλία και Ισπανία την Κυριακή, διαβάστε τις αναλύσεις και εκτιμήσεις

Διπλό η Μπαρτσελόνα στη Βαλένθια

Στην ισπανική ACB ξεχωρίζει το διπλό στο Βαλένθια-Μπαρτσελόνα (1,62)

ΜΑΛΑΓΑ-ΜΠΕΤΙΣ

Παιχνίδι εύκολο για τους γηπεδούχους και τοπικό ντέρμπι ουσιαστικά. Η Μάλαγα προβληματίζει τα τελευταία χρόνια καθώς δεν έχει πολλά χρήματα. Πέρσι έμεινε εκτός πλέι οφ, αλλά έχει βάθος με Ισπανούς διεθνείς νέους και είναι πολύ καλύτερη φέτος. Εχασε καθαρά 74-65 στην Μπανταλόνα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε ρεπό. Η Μπέτις του Τσαλμπούρη είναι η παλιά Σεβίλλη και είναι έμπειρη ομάδα αν και με στόχο κάθε χρόνο την παραμονή απλά. Ανάλογα και φέτος. Δεν άρχισε καλά και έχει διακυμάνσεις. Κακή ήττα 71-79 από την Χιρόνα εντός έδρας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Μάλαγα φαβορί σαφώς αλλά θέλει προσοχή με το -8. Προς άσο όμως και αξίζει σε κάποια δελτία καθώς έχει και φόρμα και είναι ενισχυμένη φέτος.

ΡΕΑΛ-ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

Και εδώ ένα ακόμα τοπικό ντέρμπι αλλά στα ...χαρτιά καθώς είναι περιπάτου για την βασίλισσα και λογικά 15π χαλαρά. Η βασίλισσα Ρεάλ με στόχο τον τίτλο φυσικά και το Φ4 στην Ευρωλίγκα στην μετά Λάσο εποχή. Δεμένη ομάδα και έτοιμη ήδη και γι αυτό άρχισε καλά με το βάθος της. Ηττα στο τέλος σε θρίλερ 88-82 στην Μπασκόνια από 79-81.Στην Ευρωλίγκα είχε την Βίρτους Μπ και γνώρισε ήττα σοκ εντός 91-95. Η Φουενλαμπράδα στις κλασικές μικρές ομάδες που με την εμπειρία της όμως κάθε χρόνο μπορεί και σώνεται. Μέτριο ρόστερ αλλά έχει καλή χημεία. Σε άνοδο και καλό διπλό 79-82 στη Σαραγόσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Θέμα διάθεσης της Ρεάλ το -15. Πάντως δεν είναι σε φόρμα. Στον άσο όμως αν το βάλουμε σαφώς.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το ντέρμπι της εβδομάδας αλλά καθαρά η Μπαρτσελόνα. Η Βαλένθια στις καλές και έμπειρες ομάδες τετράδας. Αλλα δεν περιμένουμε πολλά καθώς δεν έχει μεγάλο μπάτζετ φέτος. Έχει ήδη το σοκ με Μούρθια εντός. Ηταν σε κακή κατάσταση αλλά έδειξε παρά τις απουσίες να συνέρχεται. Από +10 στο 35΄πήγε παράταση αλλά νίκησε στην Ομπαντόιρο. Στην Ευρωλίγκα είχε την Αλμπα μέσα και νίκησε 15π. Η Μπαρτσελόνα απέτυχε πέρσι αλλά πάλι με την άμυνα πάει για τον τίτλο και στην Ευρωλίγκα. Τραυματίας ο σταρ Μίροτιτς και ο Κούριτς. Εχει το σοκ στην Γκραν Κανάρια. Δεν έχει διάρκεια. Αγχωτικά 67-65 την Τενερίφη μέσα. Στην Ευρωλίγκα είχε το Μιλάνο εντός και νίκησε με την άμυνα με 18π.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αλλη κλάση η Μπάρτσα και λογικά αν και είναι ανεβασμένη η Βαλένθια θα καθαρίσει σχετικά εύκολα. Καλό το 1.62, πάμε στο διπλό.

ΧΙΡΟΝΑ-ΜΟΥΡΘΙΑ

Σημαντικό ματς στα μικρομεσαία στρώματα και ντερμπάκι αλλά με μικρό προβάδισμα στην έδρα. Η Χιρόνα είναι ιστορική ομάδα που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια. Την έχει ο ΝΒΑερ Μαρκ Γκαζόλ και στον πάγκο ο σπουδαίος κόουτς Ρενέσες! Εχει διακυμάνσεις αλλά πήρε σπουδαίο διπλό ανάσα στην Μπέτις με 71-79. Η Μούρθια είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα που έρχεται από καλή χρονιά αλλά δεν άρχισε καλά και προβληματίζει. Σοκ με Μπρεογκάν και Γρανάδα εντός αλλά έκανε το μπαμ στην Βαλένθια. Ανάσα 96-83 με την Γρανάδα εντός. Παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ που είχε το Στρασβούργο μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Χιρόνα είναι καλή αν και νεοφώτιστη. Η Μούρθια καλύτερη αλλά δεν είναι και στα καλύτερα. Ανοιχτό ματς.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Το τοπικό ντέρμπι της Βασκονίας και μικρό προβάδισμα η Μπασκόνια. Η έμπειρη μικρομεσαία Μπιλμπάο έχασε τον προπονητή της Μούμπρου αλλά δείχνει καλή και πάλι. Αρχισε με μπαμ στην Μπανταλόνα και καθάρισε και την Βαλένθια εντός. Ηττα με κακή εικόνα 86-70 στην Μπρεογκάν. Η Μπασκόνια δεν έχει τα χρήματα του παρελθόντος και το παλιό της ταλέντο. Αλλά πάλι δουλεμένη ομάδα και πονηρή. Σε φόρμα και από 79-81 θρίαμβος εντός στο ντέρμπι με την Ρεάλ με 88-82 ! Στην Ευρωλιγκα είχε την Βιλερμπάν εκτός και πάει καλά. Πάντως έφαγε 25π και έδειξε κούραση. Κανονικά τελικά ο μπόμπερ Χάουαρντ, πήρε τον παλιό της πόιντ Χένρι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Τοπικό ντέρμπι και προσοχή στη κούραση της καλύτερης σαφώς Μπασκόνια. Φαβορί η Μπασκόνια αλλά πονηρό ματς για -3.

ΤΡΕΝΤΟ-ΣΚΑΦΑΤΙ

Ντερμπάκι και εδώ με μικρό προβάδισμα στην έδρα. Η έμπειρη Τρέντο απογοήτευσε πέρσι και κινδύνεψε. Δεν έχει πολλά χρήματα,θα έχει δύσκολη σεζόν. Πάντως έκανε διπλό στη Βαρέζε και πάλεψε αλλά έχασε στην καλή Σάσαρι με 81-76 από -12. Στο Γιούροκαπ κάκιστη πορεία και χωρίς νίκη. Ηττα και από Παρί εντός 86-91 και έχανε και με 16π στο β΄ μέρος. Η νεοφώτιστη Σκαφάτι δεν είναι πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια. Θα στηριχθεί στους Αμερικανούς της αλλά έχει κρατήσει σημαντικό κομμάτι του κορμού της. Συμπαθητική εικόνα και σημαντική νίκη 92-87 εντός με την επίσης νεοφώτιστη Βερόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρό ματς καθώς δεν είναι καλά η Τρέντο και η Σκαφάτι είναι μαχητική. Ανοιχτή και η νίκη και προς διπλό με +7 στην Σκαφάτι.

ΒΑΡΕΖΕ-ΤΡΕΒΙΖΟ

Τοπικό ντέρμπι στον ιταλικό βορρά αλλά φαβορί η Βαρέζε. Η ιστορική Βαρέζε δεν έχει λεφτά τα τελευταία χρόνια αλλά πέρσι έκανε μια εξαιρετική πορεία και στην ομάδα μπήκε πλέον ο μεγάλος Λουίς Σκόλα. Με τον κόσμο της θέλει πλέι οφ. Αμερικανος κόουτς φέτος. Σοκ στην παράταση με Τρέντο εντός αλλά ρεφάρισε με καλό διπλό στην Εμίλια 81-87(34-42ημ) και εύκολα. Η ιστορική Μπενετόν τότε Τρεβίζο, είναι μια μεσαία ομάδα με στόχο την παραμονή βασικά. Ο παλιός άσος Μαρσέλο Νικολά νέος κόουτς(ήταν ασίσταντ). Πολύ μέτριο ρόστερ και συντριβή λογικά 97-71 στην Βίρτους Μπ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αλλο επίπεδο η Βαρέζε και στο 1.50 και -4 θα πάμε με τον άσο και ειδικά στην νίκη . Ψηλά για την εικόνα των ομάδων ως τώρα.

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και ντέρμπι. Η Τορτόνα είναι μια νέα γενικά ομάδα που πέρσι έκανε μια εκπληκτική σεζόν και μεγάλες νίκες εκπλήξεις και αν και νεοφώτιστη μπήκε άνετα στα πλέι οφ. Στο ίδιο επίπεδο και φέτος και στόχος η οκτάδα. Περίπατος 60-88 στο Τριέστε και πειστική. Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες στο καμπιονάτο με στόχο την τετράδα. Ενισχυμένη και με καλούς Ιταλούς διεθνείς. Δεν άρχισε καλά αλλά ρολάρει με το μπαμ εντός με το πανίσχυρο Μιλάνο και καθαρά με 77-69(37-36ημ). Παίζει και στο Γιούροκαπ που νίκησε καθαρά στην Ρουμανία την Κλουζ 80-85

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντερμπάρα. Η Βενέτσια πιο έμπειρη και κλασάτη αλλά και η Τορτόνα ανερχόμενη και σοβαρή με την άμυνα. Προς άντερ με 153π.

ΜΙΛΑΝΟ-ΒΕΡΟΝΑ

Παιχνίδι περιπάτου για το πανίσχυρο Μιλάνο. Το Μιλάνο με στόχο τον τίτλο και πάλι και το Φ4 στην Ευρωλίγκα. Πολύ ενισχυμένο φέτος και σε ποιότητα αλλά και με μεγάλο βάθος. Εκτός ο Ντατόμε αλλά και ο Σιλτς και δεν έχει ρολάρει ακόμα. Στην Ευρωλίγκα είχε την Μπαρτσελόνα εκτός και έχασε με 18π. Κακή ήττα εδώ στην καλούτσικη πάντως Βενέτσια με 77-69(37-36ημ). Πρόβλημα στο σκορ. Με στόχο την παραμονή η νεοφώτιστη Βερόνα. Ο έμπειρος Αλεσάντρο Ραμαλί στον πάγκο. Κράτησε τον κορμό της πάντως και άρχισε καλά εντός. Πάλεψε(42-42ημ)αλλά έχασε 92-87 στην επίσης νεοφώτιστη Σκαφάτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Δεν είναι καλά το Μιλάνο αλλά και η Βερόνα είναι μέτρια. Για -15 με τη κακή φόρμα της ομάδας του Αρμάνι δεν αξίζει όμως.

ΕΜΙΛΙΑ-ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ

Και εδώ παιχνίδι στα μεσαία στρώματα και ντέρμπι. Κλασική μεσαία ομάδα η Εμίλια που πέρσι είχε καλή χρονιά και μπήκε πλέι οφ. Αρκετές αλλαγές και πολλές διακυμάνσεις ήδη φέτος και έχει ένα προβληματισμό. Εχασε καθαρά 81-87 από την Βαρέζε εντός που ήταν και στο -12. Η Μπρίντεζι στις καλές ομάδες και με στόχο την τετράδα. Πέρσι όμως είχε μια κακή χρονιά και έμεινε εκτός πλέι οφ και τα άλλαξε όλα κυριολεκτικά! Σε καλή κατάσταση και παίζει και άμυνα. Εχασε μόλις 83-82 στο πανίσχυρο Μιλάνο! Από -10 στο β΄ μέρος καθάρισε 82-81 την καλή Μπρέσια εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Δεν είναι καλά η Εμίλια που άρχισε καλά και ρολάρει η Μπρίντεζι. Ντέρμπι συνεπώς και χαμηλά το 1.62 της έδρας. Ανοιχτό ματς.

ΝΑΠΟΛΙ-ΤΡΙΕΣΤΕ

Ματς με ελληνικό χρώμα και φαβορί την Νάπολι καθαρά. Η Νάπολι του Αγραβάνη είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες στο καμπιονάτο. Πέρσι άρχισε εξαιρετικά και μετά κινδύνεψε! Μέτριο ρόστερ. Από +20 έχασε εντός από την Βίρτους Μπολόνια. Μεγάλο διπλό από -10 στο Πέζαρο στην παράταση. Η Τριέστε(παλιά Στεφανέλ)είναι μια ομάδα χωρίς πολλά χρήματα που στόχος της είναι η παραμονή και μόνο τελικά. Ομάδα γενικά διακυμάνσεων. Δεν έχει βάθος και φυσικά δεν έχει νίκη ακόμα και μάλιστα έχει 0/3 εντός! Συντριβή και από την Τορτόνα εντός με 60-88.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Νάπολι στο 1.37 έπεσε από 1.55 καθώς είναι καλύτερη αυτή την στιγμή από την αδύναμη Τριέστε. Στο χάντικαπ οριακός άσος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr