Μπάσκετ

Euroleague: Μπορεί με Παρτιζάν ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 13:08

Δράση με το πρώτο.. πιάτο της έκτης αγωνιστικής και τους "πράσινους" να υποδέχονται την ομάδα του Βελιγραδίου.

Euroleague: Μπορεί με Παρτιζάν ο Παναθηναϊκός

Μεγάλο ματς στο Μιλάνο, με την Αρμάνι να υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ

Η έμπειρη Μπασκόνια είναι μια πονηρή ομάδα που δεν τρομάζει κανέναν αλλά δεν την υποτιμάς ποτέ! Και έτσι άρχισε απρόσμενα πάλι καλά καθώς είναι πολύ δουλεμένη και είναι η πιο έμπειρη μεσαία ομάδα στην Ευρώπη και γι' αυτό και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της, καταφέρνει κάθε χρόνο και είναι εξαιρετική ανταγωνιστική και πάει για πλέι οφ. Πολλές αλλαγές και φέτος και παίζει ελεύθερο και επιθετικό μπάσκετ με νεανικό ρόστερ. Από -10 καθάρισε εντός την Παρτίζαν και από -5ημ με 15π τον Αστέρα. Πάλεψε από-18 με Ολυμπιακό μέσα. Σοκ 87-61 στην Βιλερμπάν, πήρε και τον Χένρι στην περιφέρεια.

Σαρωτικές αλλαγές φέτος στην ιστορική ομάδα που ψάχνει την επιστροφή της στα Φ4. Και που γίνεται και πάλι... αμερικάνικη με τον Οντεντ Κάτας! Η Μακάμπι είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς πολύ μεγάλο μπάτζετ αν και το ανέβασε φέτος. Πάντα έχει μια πολύ σκληρή έδρα και τεράστια εμπειρία και όνομα! Καλή περιφέρεια και πολύ αθλητική αλλά θέλει χρόνο. Πάντως παίζει και άμυνα και κάνει καλά δεύτερα ημίχρονο! Θέλει διάρκεια. Από 18 κέρδισε καθαρά την Μονακό εντός και καθάρισε άνετα μετά την αρχή (29-34)και τον ΠΑΟ εντός με 85-74 λογικά

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Ίνοχ(σέντερ,εκτός),
ΜΑΚΑΜΠΙ: Χίλιαρντ(περιφερειακός,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντέρμπι και σωστά στα ίσα. Η Μπασκόνια ομάδα μέρας βασικά και δείχνει να κάνει μια κοιλιά. Η Μακάμπι σε άνοδο χωρίς να παίζει κανένα σπουδαίο μπάσκετ. Ντέρμπι και ματς που μάλλον θα έχει διακυμάνσεις και άρα για το λάιβ.

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΕΦΕΣ

Κακό ξεκίνημα για την έμπειρη Μπάγερν που δεν έχει νίκη ακόμα! Και που είναι μια σοβαρή ομάδα που είναι ασφαλώς στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, εν τούτοις δεν κάνει το μπαμ και αρέσκεται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή παλεύοντας για τα πλέι οφ που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Κλασικά και φέτος εξαιρετική χημεία και άμυνα! Ζημιάρα ομάδα αλλά με ταβάνι. Κακή αρχή με πρόβλημα στο σκορ και κακή ψυχολογία. Από +16 έχασε με Μιλάνο μέσα, ήττα 78-72(23-8 στο 7') στον Αστέρα.

Κακό ξεκίνημα όπως και πέρσι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης για δύο συνεχόμενες φορές Εφές που είναι η νέα δύναμη και φαβορί για να κάνει το θρι πιτ. Είναι η κορυφαία ομάδα με τρομερό μπάσκετ με σκορ και θέαμα με τον απίστευτο δίδυμο στην περιφέρεια με Λάρκιν-Μίσιτς και πλέον και τον Κλάιμπερν! Η Εφές έχει πια και κόσμο και ποντάρει βασικά στην τρομερή της χημεία για τον τίτλο πάλι. Ενισχυμένη και καυτή περιφέρεια αλλά πλέον έχει και το ειδικό βάρος και απέκτησε βάθος και στην φροντ λάιν. Πάντα αργεί να φορμαριστεί. Εκτός ο Λάρκιν. Σοκ με Βαλένθια εντός και ήττα δίκαια και 79-88 με την Φενέρ στο ντέρμπι εντός.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπόνγκα(φόργουορντ,εκτός), Χάρις(φόργουορντ,εκτός),Σίσκο(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΦΕΣ:Λάρκιν(πλέι μέικερ,εκτός),Τέιλορ(πλέι μέικερ,νέο πρόσωπο, αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Χωρίς νίκη η Μπάγερν αλλά με δύσκολο πρόγραμμα. Και η Εφές δεν είναι καλά. Στο -5 το ματς σωστά και στο 1.45. Λογικά η Εφές θα το πάρει αλλά είναι χαμηλά η τιμή και η Μπάγερν είναι κλασική ζημιάρα.

ΜΙΛΑΝΟ-ΡΕΑΛ

Κακό ξεκίνημα για το Μιλάνο που είναι μια ιστορική ομάδα που επιτέλους έγινε ξανά ομάδα Φ4 με τον έμπειρο Μεσίνα στον πάγκο. Και φέτος έκανε δύο εξαιρετικές και πανάκριβες κινήσεις με τον ερχομό του εξαιρετικού πόιντ γκαρντ Πάνγκος και του σέντερ Ντέιβις της Μπαρτσελόνα για να πάει Φ4! Συνεπώς θα είναι καλύτερο φέτος αλλά δεν είναι καλά ακόμα. Νίκησε -15 στη Βιλερμπάν, σοκ με Άλμπα μέσα και στην Σερβία με την Παρτίζαν νίκησε από -12! Πρόβλημα στο σκορ και πολλά μπλακ άουτ έχοντας και απουσίες. Ψάχνει τον αντί Σιλτς. Κάκιστη εμφάνιση και ήττα 74-56 στην Μπαρτσελόνα.

Η βασίλισσα Ρεάλ είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο. Ομως τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και δείχνει και γερασμένη με αποτέλεσμα να έχει και κακές χρονιές. Φέτος με τον βοηθό του κόουτς Λάσο(11 χρόνια!) στον πάγκο. Έχει ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ με τακτική στην άμυνα και τρομερή χημεία καθώς δεν έχει αλλαγές από πέρσι που πήγε τελικό! Τρομερό δίδυμο ψηλών με Ταβάρες-Πουαρέ. Θέλει διάρκεια και δεν έχει ακόμα ρυθμό και δεν είναι καλά. Μετά τον Ολυμπιακό έχασε εντός και από την Βίρτους Μπ 91-95 ενώ έχανε και με 12π.

ΜΙΛΑΝΟ: Ντατόμε(φόργουορντ,εκτός),Μήτρου Λονγκ(πλέι μέικερ,εκτός), Μπαλντάσο(πλέι μέικερ,εκτός), Σιλντς(φόργουορντ,14π,4ρ,εκτός)

ΡΕΑΛ:Αντονι Ράντολφ(φόργουορντ,εκτός), Ρούντι(περιφερειακός,αμφίβολος), Γκος(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Αλκοκέν(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Κοζέρ(περιφερειακός,5π,1ας,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντέρμπι με το Μιλάνο να είναι σε άσχημη κατάσταση με πρόβλημα στο σκορ αλλά και την Ρεάλ από κακές ήττες και προβληματισμό για την κλάση της. Ομως είναι πιο γεμάτη ομάδα και είναι στο 1.75 και -2 σωστά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Πάλι κακή αρχή για τον Παναθηναϊκό που ο Γιαννακόπουλος έχει τις μετοχές αλλά δεν ασκεί την διοίκηση και δεν ανεβάζει το μπάτζετ. Αν και έκανε υπέρβαση με την απόκτηση (21/10)του εξαιρετικού Μπέικον(πέρσι Μονακό 18π!) στο 3-4 που θα ντεμπουτάρει. Και φέτος πολλές αλλαγές. Στόχος τα πλέι οφ, αλλά δύσκολα. Θέλει χρόνο ακόμα. Ξεκίνησε άσχημα με πρόβλημα στο σκορ και μια 30αρα στην Άλμπα! Στο ΟΑΚΑ μεταμορφώνεται πάντες. Με την Μονακό εντός με ένα 1-21 βρέθηκε στο -18(11-29!)αλλά το έκανε ντέρμπι(61-60)και έχασε .Μετά το 29-34 έχασε άνετα στην Μακάμπι(85-74) και αγκομάχησε με Κολοσσό εντός στην Α1.

Μέτρια αρχή για την Παρτίζαν του Ζοτς. Η ιστορική Παρτίζαν γύρισε στην Ευρωλίγκα με wild card καθώς έχει στον πάγκο της τον μεγάλο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Δεν περιμένει πολλά άμεσα αλλά θα κάνει ζημιές έχοντας μια από τις σκληρότερες έδρες της Ευρώπης. Κλασικά θα είναι ομάδα Ομπράντοβιτς με έμφαση στην άμυνα, έδρα, τρίποντο. Δεν έχει βάθος στο σέντερ και τον άσο. Σοκ με συντριβή στην Αλμπα και από +12 έχασε στην Μπασκόνια και από +12 από το Μιλάνο εντός! Αλλά διέλυσε με την άμυνα και 30π την ακριβότερη Βίρτους Μπολόνια και καπάκι την Ζάλγκιρις έχοντας και +15 από την αρχή 87-76

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπέικον(φόργουορντ, νέο πρόσωπο),

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Σμάλαγκιτς(σέντερ,εκτός), Αβράμοβιτς(πλέι μέικερ,αμφίβολος),Γκλας(περιφερειακός,αμφίβολος), Νάναλι(φόργουορντ,7π,2ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -2 ο Παναθηναϊκός καθώς θα έχει Μπέικον και στο ΟΑΚΑ μεταμορφώνεται. Η Παρτίζαν εκτός έδρας δεν είναι καλή και ας έχει Ζοτς. Ακόμα δεν έχει βρει τη χημεία της Ντέρμπι με μικρό προβάδισμα στην έδρα και έχει ένα ενδιαφέρον. Αλλά δεν είναι για πολλά-πολλά.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Τίποτα αξιόλογο και περιμένουμε το λάιβ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr