Μπάσκετ

Euroleague: Το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 - 12:53

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο ΣΕΦ την Παρτιζάν, αναζητώντας την πέμπτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Euroleague: Το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Καλή εικόνα για την Φενέρ που έχει μειώσει και το μπάτζετ της αλλά παραμένει μια σοβαρή ομάδα με χρήματα και έχει μπει σε νέα εποχή με τον Ιτούδη από φέτος. Και αν και δεν τρομάζει είναι έμπειρη και με κόσμο ομάδα που είναι πάντα στα φαβορί για τα πλέι οφ. Φέτος με Ιτούδη και Καλάθη είναι μια γεμάτη ομάδα αλλά με πολλούς ρολίστες και θέλει χρόνο. Εντυπωσιακή αρχή όμως καθώς γίνεται καλή δουλειά. Δεν έχει ακόμα παίξει κανένα τρομερό μπάσκετ αλλά είναι αποτελεσματική και πήρε και το ντέρμπι με την Εφές εκτός. Πάλεψε από 60-44 αν και άστοχη στην Βαρκελώνη με την Μπάρτσα και έχασε δύσκολα 81-80(78-76 στο 30').

Προβληματισμός στον Ερυθρό Αστέρα που πήρε και τον Βιλντόζα από το ΝΒΑ(!) κάνοντας την έκπληξη και συνέρχεται, αλλά έχει ένα περίεργο ρόστερ και θέλει χρόνο να δέσει και με ερωτηματικά καθώς έχει παίκτες καλούς, αλλά γερασμένους ή ιδιόρρυθμους! Δύσκολα θα αλλάξει επίπεδο και φέτος. Απλά έχοντας την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη, είναι πάντα μαχητικός και στις πονηρές ομάδες, αλλά απέχει από όταν πριν μερικά χρόνια πήγε πλέι οφ! Πάντως είναι μέσα στο παιχνίδι σε πολλά ματς και το πάλεψε και στην δυνατή Μονακό κάπως χάνοντας δίκαια όμως με 85-77.
ΦΕΝΕΡ: Μπιέλιτσα(φόργουορντ,αμφίβολος), Μπιμπέροβιτς(φόργουορντ,αμφίβολος)
ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ανταμς(πλέι μέικερ,5π,2ας,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -10 η Φενέρ καθώς είναι και το όνομα. Ο Αστέρας δεν παίζει άσχημα όμως και καθώς χάνει και διαφορές εύκολα η γηπεδούχος με τους 10π δεν αρέσει ο άσος και προς διπλό στο χάντικαπ.

ΡΕΑΛ-ΕΦΕΣ

Η βασίλισσα Ρεάλ δεν είναι και στα καλύτερα της για την ώρα. Σαφώς είναι πάντα μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο. Ομως τα τελευταία χρόνια έχασε πολλά μεγάλα ονόματα για το ΝΒΑ και δείχνει και γερασμένη με αποτέλεσμα να έχει και κακές χρονιές. Φέτος με τον βοηθό του κόουτς Λάσο(11 χρόνια!) στον πάγκο. Έχει ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ με έμφαση στην άμυνα και τρομερή χημεία καθώς δεν έχει αλλαγές από πέρσι που πήγε τελικό! Δεν έχει ακόμα ρυθμό και έχει τις ήττες μέσα με Ολυμπιακό και Βίρτους Μπ. Πάντως πέρασε καθαρά από -6 από το Μιλάνο με 77-83 με 40-24ριμπ και ας έφαγε 15τρ και ενώ ήταν και στο 63-77. Σοκ στη λίγκα της στην Σαραγόσα 94-89(έχανε και 15π)! Φήμες για αλλαγή προπονητή!

Κακό ξεκίνημα όπως και πέρσι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης για δύο συνεχόμενες φορές Εφές που είναι η νέα δύναμη και φαβορί για να κάνει το θρι πιτ. Είναι η κορυφαία ομάδα με τρομερό μπάσκετ με σκορ και θέαμα με τον απίστευτο δίδυμο στην περιφέρεια με Λάρκιν-Μίσιτς και πλέον και τον Κλάιμπερν! Η Εφές έχει πια και κόσμο και ποντάρει βασικά στην τρομερή της χημεία για τον τίτλο πάλι. Ενισχυμένη και καυτή περιφέρεια αλλά πλέον έχει και το ειδικό βάρος και απέκτησε βάθος και στην φροντ λάιν. Εκτός ο Λάρκιν. Σοκ με Βαλένθια εντός και στην Μπάγερν στο Μόναχο που έχασε 81-78 δίκαια καθώς ήταν συνέχεια πίσω στο σκορ στο τέλος.
ΡΕΑΛ: Αντονι Ράντολφ(φόργουορντ,εκτός), Ρούντι(περιφερειακός,αμφίβολος), Γκος(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Αλκοκέν(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Κοζέρ(περιφερειακός,5π,1ας,εκτός)
ΕΦΕΣ: Λάρκιν(πλέι μέικερ,εκτός), Τέιλορ(πλέι μέικερ,νέο πρόσωπο,αμφίβολος), Μπομπουά(περιφερειακός,6π,1ας,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σε κακή κατάσταση και οι δύο ομάδες και γκρίνια. Στο 1.45και -5 η Ρεάλ και περίεργο ματς ανοιχτό. Σωστές οι τιμές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Προβληματισμός ξαφνικά μετά την τρομερή αρχή στον Ολυμπιακό που μπήκε φουριόζος
καθώς είναι ίδια ομάδα με πέρσι που έκανε ένα νέο ξεκίνημα σαν αθλητική και σύγχρονη ομάδα με την κορυφαία άμυνα και έδρα στην διοργάνωση με τον κόσμο του. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του και έχει εξαιρετική χημεία και είναι πιο έτοιμος από τις άλλες ομάδες. Ισχυρή φροντ λάιν αλλά τον υπολογίζουν φέτος μην ξεχνάμε. Εξαιρετική αρχή έχοντας κερδίσει εκτός έδρας τα μεγαθήρια Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Δείχνει κούραση και έχασε κολλητά εντός από Μονακό και Βαλένθια σε θρίλερ και σοκ από +16 και +13 στο 30'!

Συνέρχεται η Παρτίζαν του Ζοτς Η ιστορική ομάδα γύρισε στην Ευρωλίγκα με wild card καθώς έχει στον πάγκο της τον μεγάλο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Δεν περιμένει πολλά άμεσα αλλά θα κάνει ζημιές έχοντας μια από τις σκληρότερες έδρες της Ευρώπης. Κλασικά θα είναι ομάδα Ομπράντοβιτς με έμφαση στην άμυνα, έδρα, τρίποντο. Δεν έχει βάθος στο σέντερ και τον άσο ειδικά. Σοκ με συντριβή στην Άλμπα και από +12 έχασε στην Μπασκόνια και από +12 από το Μιλάνο εντός! Αλλά διέλυσε με 30αρα την Βίρτους Μπολόνια και άλωσε το ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟ με 89-91 αν και έχασε διαφορά 18π(13-31,57-58)και στο τέλος έγινε ντέρμπι. Με απουσίες στο ΣΕΦ και λόγω παραθύρων. Χωρίς βάθος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λουντζης(πλέι μέικερ,3π,1ας,αμφίβολος)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Σμάλαγκιτς(σέντερ,εκτός), Αβράμοβιτς(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Νάναλι(φόργουορντ,7π,2ρ,αμφίβολος), Κοπρίβιτσα(σεντερ,2π,2ρ,εκτός), Εξουμ(πλέι μέικερ,8π,3ας,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο Ολυμπιακός θα είναι σοβαρός και δεν θα έχει πρόβλημα καθώς έχει πρόβλημα και στην φροντ λάιν και απουσίες η φορμαρισμένη Παρτίζαν. Στο -11 όμως δεν αρέσει κάτι. Το όβερ του Φαλ με7π καθώς έχει μόνο ένα σέντερ η Παρτίζαν δείχνει καλό και αντίστοιχα και το άντερ Λεσόρτ 13π καθώς ο Ολυμπιακός έχει πολλά κορμιά. Και ο Νάναλι με 11π στο άντερ με την άμυνα Ολυμπιακού.

ΑΛΜΠΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ

Απίστευτη αρχή για την Άλμπα που είχαμε πει είναι πολύ δουλεμένη ομάδα και θέλει προσοχή. Γενικά κάνει ζημιές αλλά τίποτα παραπάνω κάθε χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει μεγάλο μπάτζετ, αλλά έχει χημεία και παίζει ωραίο μπάσκετ και σύγχρονο και είναι πονηρή και εκτός με την μαχητικότητα της. Θα κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του τριποντάκια Ερικσον. Εχει αλώσει το Μιλάνο και έριξε 30π στον ΠΑΟ εντός .Παίζει και άμυνα μάλιστα πολλές φορές. Είχε απουσίες και έβγαλε κούραση και έτσι αυτοκτόνησε από +20 στο Κάουνας με την Ζάλγκιρις χάνοντας και εύκολα με 88-81!

Κακό ξεκίνημα για την έμπειρη Μπάγερν που έκανε το μπαμ όμως με την Εφές! Και που είναι μια σοβαρή ομάδα που είναι ασφαλώς στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, αρέσκεται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή παλεύοντας για τα πλέι οφ που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Κλασικά και φέτος εξαιρετική χημεία και άμυνα! Ζημιάρα ομάδα αλλά με ταβάνι. Κακή αρχή με πρόβλημα στο σκορ. Από +16 έχασε με Μιλάνο μέσα, μπαμ με την Εφές όμως 81-78 δίκαια εντός!
ΑΛΜΠΑ: Ερικσον(φόργουορντ,εκτός), Λο(περιφερειακός,αμφίβολος)
ΜΠΑΓΕΡΝ: Σίσκο(πλέι μέικερ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Γερμανικός "εμφύλιος" με την Άλμπα σε τρομερή φόρμα και με την Μπάγερν να ανακτά την ψυχολογία της. Ντέρμπι και μικρό προβάδισμα στην έδρα και σωστά στο 1.52 και -4 αλλά τίποτα.

ΜΑΚΑΜΠΙ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Περίεργη εικόνα η Μακάμπι με διακυμάνσεις. Σαρωτικές αλλαγές φέτος στην ιστορική ομάδα που ψάχνει την επιστροφή της στα Φ4. Η Μακάμπι είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς πολύ μεγάλο μπάτζετ αν και το ανέβασε φέτος. Πάντα έχει μια πολύ σκληρή έδρα και τεράστια εμπειρία και όνομα! Καλη περιφέρεια και πολύ αθλητική αλλά θέλει χρόνο. Θέλει διάρκεια. Από -18 κέρδισε καθαρά την Μονακό εντός και έχει κάνει αρκετά καλά δεύτερα ημίχρονα. Κάκιστη εμφάνιση και συντριβή με 116-87 στην Ισπανία από την Μπασκόνια που έφαγε 15τρ και δεν αντέδρασε και ποτέ.

Δεν έχει καταφέρει ακόμα τον στόχο της στην νέα εποχή Σάρας η Μπαρτσελονα που έχει πάντα ένα πανάκριβο μπάτζετ αλλά δεν έφερε τίτλο! Πάντως έγινε ομάδα και στηρίζεται στην τρομερή της άμυνα. Όμως και ο Σάρας είναι σε πίεση φέτος για το αποτέλεσμα καθώς ο στόχος των μπλάου γκράνα είναι ο τίτλος. Εκτός ο Μίροτιτς που είναι τραυματίας. Πάλι θα είναι σκληρή ομάδα. Πέρσι ήταν άνετα πρώτη, φέτος άρχισε με ήττα από Ολυμπιακό εντός και σοκ στο Κάουνας. Εχει νεκρά διαστήματα και χάνει διαφορές. Από 60-44 αγχωτικά(78-76 στο 39') με 81-80 την Φενέρ μέσα στο ντέρμπι.
ΜΑΚΑΜΠΙ: Χίλιαρντ(περιφερειακός,εκτός),
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μίροτιτς(φόργουορντ,εκτός), Κούριτς(περιφερειακός,εκτός), Μαρτίνεζ(περιφερειακός,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Μακάμπι στο 2.30 και η Μπάρτσα σωστά στο -2 αλλά δεν αξίζει κάτι. Περίεργο ματς καθώς και η Μπάρτσα εκτός δεν είναι σταθερή και η Μακάμπι στην έδρα της έχει άλλο αέρα και ψυχολογία.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Αρχισε μέτρια(ειδικά στην Γαλλία( αλλά είναι σε φουλ φόρμα και εντυπωσιάζει πλέον η Βιλερμπάν. Μεγαλομέτοχος ο πρώην πια σούπερ σταρ του ΝΒΑ ο Τόνι Πάρκερ και κομμάτι της μετοχικής σύνθεσης και η Λιόν του ποδοσφαίρου(!), αλλά δεν έχει το πολύ ακριβό μπάτζετ. Θα είναι μια κλασική μεσαία ομάδα που με την έδρα βασικά θα κάνει ζημιές. Εχει αλλαγές φέτος και δείχνει να παίζει άμυνα και να έχει αλλάξει κάπως στιλ από πέρσι. Εχασε δύσκολα από +13 εντός από το Μιλάνο, νίκησε από -12 στην Βαλένθια. Διέλυσε με 30αρα την Μπασκόνια εντός και έκανε το μπαμ στην Βίρτους Μπ. με 79-84 από 42-23 και 74-72 στο 36'!

Καλό ξεκίνημα απρόσμενα για την Zάλγκιρις που είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και κλασικά σε ρόλο ρυθμιστή σε αυτό το επίπεδο με εξαίρεση όταν πήγε Φ4 με Σάρας! Και φέτος έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ και στόχος είναι απλά οι καλές εμφανίσεις ειδικά στην έδρα της που παίζει με 15.000 κόσμο! Και ήδη έκανε το μπαμ με την Μπαρτσελόνα και την Βίρτους Μπ(από -12). Ψηλή ομάδα και παίζει και με 4 φόργουορντ. Παλεύει και εκτός. Τρομερή ανατροπή με την Άλμπα μέσα από -20(!) και ενώ βρέθηκε και στο +10 στο τέλος πριν το τελικό 88-81 με 16/30τρ!
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Κατράιτ(περιφερειακος,εκτός), Λοβέρν(σέντερ,8π,4ρ,εκτός)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ :Γεντράιτις(φόργουορντ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -3 η Βιλερμπάν που είναι σε άνοδο και είναι ματς ίδιων ομάδων. Σωστά το χάντικαπ αν και δείχνει προς άσο και το1.65 αλλά από την άλλη τέτοια ματς είναι πάντα πονηρά επειδή είναι με ίδιες ομάδες. Και η Ζάλγκιρις είναι μαχητική εκτός.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.