Μπάσκετ

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Με Σλοβενία και Τσεχία

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 - 14:41

Ωρα προκριματικών και παραθύρων για το Μουντομπάσκετ του 2023 και πάλι και με το τελευταίο θυμίζουμε το είχαμε λίγες μέρες πριν το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ!

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Με Σλοβενία και Τσεχία

Και με την συμμετοχή φυσικά της εθνικής μας ομάδας στα λεγόμενα "παράθυρα" που ήδη άνοιξαν και την 2η φάση με τον σχηματισμό των νέων ομίλων και που πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια.

Aυτή την φορά έχουμε τις ομάδες με απουσίες καθώς λείπουν οι ΝΒΑερς αλλά και τα παιδιά που παίζουν στα κολλέγια. Αλλά και οι παίκτες που παίζουν Ευρωλιγκα με ελάχιστες εξαιρέσεις αν και μερικοί θα πάνε στην συνέχεια! Συνεπώς θέλει πολύ προσοχή να δούμε τις συνθέσεις.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει σε τρεις χώρες, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023. Στα προκριματικά αρχικά είχαμε 32 ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων. Προκρίθηκαν στη Β’ προκριματική φάση οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου μεταφέροντας τα αποτελέσματα όμως. Στη Β’ φάση σχηματίζονται δύο όμιλοι των έξι ομάδων. Στην συνέχεια οι τρεις πρώτοι των ομίλων της Β’ φάσης προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εκτός τέθηκαν Ρωσία και Λευκορωσία λόγω των γενικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα τρία «παράθυρα» της δεύτερης φάσης των ομίλων θα γίνουν 22-30 Αυγούστου 2022, 7-15 Νοεμβρίου 2022 και 20-28 Φεβρουαρίου 2023. Η Ελλάδα με νέο προπονητή τον Ιτούδη που μαζί με τον Καλάθη θα πάνε και στην Κρήτη!

ΙΣΡΑΗΛ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Σημαντικό παιχνίδι και ντέρμπι. Το Ισραήλ δεν είναι δυνατό όπως παλιά και δεν έχει βοήθεια από το ΝΒΑ και μεγάλα ονόματα με εξαίρεση τον νεαρό Αβντίγια που και αυτός λόγω ΝΒΑ δεν θα έρθει. Πήγε καλά τα τελευταία χρόνια πάντως στις υποδομές. Στο 3-5 εδώ και δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει πρόκριση καθώς έχασε τον Αύγουστο από την Σουηδία εντός 12π! Η Σλοβενία μπήκε με 4-2 εδώ και είχε και την συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ που πάντως απέτυχε και είχε γκρίνια! Εκτός οι ΝΒΑερς και είναι άλλη ομάδα. Γενικά δεμένη ομάδα και καλή χημεία και στο 5-3 πλέον και σημαντικό ματς

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Προς διπλό με +4 Σλοβενία.

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ

Παιχνίδι σημαντικό στην Κρήτη και το Ηράκλειο. Η Ελλάδα μας με τον Ιτούδη στο πάγκο από το καλοκαίρι δεν πήγε καλά στο Ευρωμπάσκετ και υπάρχει μια απογοήτευση. Κανονικά ο Ιτούδης αλλά και ο Καλάθης στην Κρήτη (και ο Λούντζης). Κουβαλάμε την ήττα από Αγγλία στα παράθυρα. Με σύνθεση δύσκολη αν και έχουμε καλή παράδοση με τέτοιες συνθήκες. Στο 4-2 και ματς κλειδί. Η Λετονία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και μπήκε με 3-1 καθώς νίκησε και την Σερβία! Δεν έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ. Στηρίζεται στην άμυνα. Χωρίς τους ΝΒΑερς. Εχει 5-1 καθώς έριξε 30π στην Τουρκία. Ντέρμπι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Δεν αξίζει το 1.50. Και το -5 ειδικά της Εθνικής μας.

ΕΣΘΟΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ

Σημαντικό ματς ελπίδας σε ένα όμιλο που πάντως δύσκολα θα περάσει κάποια ομάδα από εδώ και τοπικό ντέρμπι με γειτονικές χώρες. Η Εσθονία μπήκε με 2-4 αλλά συνεχίζει με 2-6 και είναι ουραγός. Γενικά είναι μια μέτρια ομάδα που έχει μια μικρή παράδοση στο μπάσκετ και είχε καλή εικόνα στο Ευρωμπάσκετ και μάλιστα στον όμιλο της εθνικής μας. Μαχητική και παίζει καλή σχετικά άμυνα. Αγνωστο αν θα είναι οι Κότσαρ-Ρέιστε της Μπασκόνια! Η Σουηδία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και έχει 3-5 με το μπαμ με 12π στο Ισραήλ και έτσι έχει ελπίδες μικρές. Μέτρια ομάδα, δεν ήταν φυσικά και στο Ευρωμπάσκετ. Σκληρή ομάδα πάντως.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -6 η Σουηδία με το κίνητρο αλλά καμία αξία.

ΤΣΕΧΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Σημαντικό ματς για την πρόκριση και τελικός για τους Τσέχους! Η Τσεχία (3-5) είναι μια ομάδα πολύ δουλεμένη με εξαιρετική χημεία και μαχητική και πονηρή αλλά δείχνει κάπως ντεφορμέ από πέρσι και έτσι προβληματίζει εδώ και είχε μέτρια παρουσία και στο Ευρωμπάσκετ. Αγνωστο αν παίξουν Βέσελι-Σατοράνσκι της Μπαρτσελόνα. Μόνο με νίκη θα ελπίζει. Το Μαυροβούνιο δεν θα έχει τον εξαιρετικό ΝΒΑερ σέντερ Βούτσεβιτς που κάνει την διαφορά. Ούτε όμως και τον Ντούμπλεβιτς. Εχει νατουραλιζέ τον Κέντρικ Πέρι. Δεμένη πάντως ομάδα και ευνοήθηκε στα παράθυρα(4-2) και είναι στο 5-3. Μέτρια εικόνα στο Ευρωμπάσκετ. Η έδρα προβάδισμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Περίεργο ματς αλλά στο 1.98 η Τσεχία έχει ενδιαφέρον σαν απόδοση τουλάχιστον.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Το ντέρμπι κορυφής και οι δύο ομάδες ήταν μαζί και στο Ευρωμπάσκετ που κέρδισε δύσκολα η Γαλλία 73-77. Η Λιθουανία(7-1)είναι σοβαρή ομάδα και έχει καλή εικόνα και είναι αγκαλιά με την πρόκριση. Λογικά θα έχει παίκτες της Ζάλγκιρις αλλά κουρασμένους. Εκτός ο Γκριγκόνις του ΠΑΟ. Θεματάκι στο πόιντ και την δημιουργία! Γεμάτο γήπεδο. Η Γαλλία(6-2) είναι στα φαβορί αν και έχει απουσίες και λογικά δεν θα χάσει την πρόκριση. Αθλητική και ψηλή ομάδα. Πολύ καλή πορεία και στο Ευρωμπάσκετ που έφτασε και στον τελικό, αλλά έχασε καθαρά από την Ισπανία. Σταθερά στις κορυφαίες ομάδες αλλά με σύνθεση ανάγκης θέλει προσοχή. Να δούμε συνθέσεις, περίεργο ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Και άλλο περίεργο ματς. Στο -3 η Γαλλία αλλά καμία αξία. Μάλλον προς άσο.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ

Πολύ σημαντικό ματς και συναγερμός στους Τούρκους! Η Τουρκία που την είδαμε και στο Ευρωμπάσκετ με τον Αταμάν στο πάγκο, απογοήτευσε και έχει γκρίνια. Πάντως δεν άλλαξε κάτι και έχει 2-4 και είναι με την πλάτη στον τοίχο. Θα έχει παίκτες της Ευρωλίγκα και τον Αταμάν. Εκτός όμως ο Λάρκιν και οι ΝΒΑερς Οσμάν, Κορκμάζ, Σετζούν. Το Βέλγιο είναι μια σοβαρή και δουλεμένη ομάδα με την άμυνα που ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων και έτσι νίκησε με ανατροπή και στην Σερβία! Στο 3-3 και ελπίζει. Δεν έπαιξε πάντως στο Ευρωμπάσκετ. Σημαντικό ματς πρόκρισης και άγνωστο αν θα έχει πλήρη σύνθεση αλλά σχεδόν πλήρη έχει!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Συναγερμός για το ματς στην Τουρκία και λογικά θα το πάρει. Στο-5 οριακό. Στο 1.42 λογικό.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Παιχνίδι με ενδιαφέρον και ντερμπάκι αν και η Φινλανδία είναι αδιάφορη! Συνεπώς προβάδισμα η έδρα. Η Γερμανία αν και με απουσίες μπήκε με 5-1 και είναι φαβορί για το Μουντομπάσκετ. Εξαιρετική στο Ευρωμπάσκετ και έφτασε τετράδα. Χωρίς τους ΝΒΑερς πάντως είναι άλλη ομάδα. Αλλά έχει 7-1 και θέλει μια νίκη να καθαρίσει! Η Φινλανδία είχε μια πολύ καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ που είχε όμως τον τρομερό Μαρκάνεν που φυσικά θα λείψει. Τρομερό ξεκίνημα εδώ με 5-1 καθώς ευνοήθηκε από τις απουσίες των μεγάλων αρχικά και με 7-1 πλέον εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση και είναι άνετη και με απουσίες!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Γερμανία έχει το κίνητρο και στο -7 έχει λογική καθώς έχει προκριθεί η Φινλανδία. Αλλά είναι χωρίς την βασική ομάδα και δεν αξίζει κάτι.

ΑΓΓΛΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Παιχνίδι με φαβορί φυσικά την Σερβία που είναι άλλο επίπεδο αλλά θέλει προσοχή στα μεγάλα χάντικαπ. Η Αγγλία ευνοήθηκε στα παράθυρα με τις απουσίες των μεγάλων που νίκησε και εμάς(!) και μπήκε με 1-3 και έχει 1-5. Μέτρια ομάδα με καλά κορμιά πάντως και αθλητικότητα αλλά και έλλειψη ταλέντου και πρόβλημα στο σκορ. Μετριότητα και στο Ευρωμπάσκετ! Σε κρίση η Σερβία με την μεγάλη αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ αν και με πλήρη σύνθεση και γκρίνια. Και εδώ με 3-3 είναι σε πίεση καθώς ένας μεγάλος μάλλον θα μείνει εκτός ενώ είχε χάσει και από το Βέλγιο μέσα. Θα έχει κάποιους από Ευρωλίγκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -14 η Σερβία που θα έχει παίκτες από την Ευρωλίγκα αλλά δεν αξίζει με την μαχητική Αγγλία και χωρίς τους αστέρες της. Θα κερδίσει σαφώς.

ΒΟΣΝΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Παιχνίδι ντέρμπι πρόκρισης και προβάδισμα η έδρα. Και αυτές έπαιξαν μαζί στο Ευρωμπάσκετ και η Βοσνία νίκησε 95-85. Η Βοσνία (4-4)είχε οικονομικά προβλήματα και δεν ήταν σίγουρο αν θα κατέβει και στο ίδιο το Ευρωμπάσκετ. Πάντως βρέθηκε λύση και μάλιστα πήγε καλά. Αλλά δεν θα έχει τον ΝΒΑερ Νούρκιτς που έκανε την διαφορά. Η Ουγγαρία είναι μια μέτρια ομάδα που παλεύει και εδώ με 4-4 καθώς ευνοήθηκε από τις απουσίες των μεγάλων στα παράθυρα. Μόνο ο Χάνγκα ξεχωρίζει αλλά μάλλον θα είναι εκτός καθότι τραυματίας. Δεμένη ομάδα με την άμυνα και σχεδόν πλήρη σύνθεση και θα παλέψει γερά

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στα ίσια το ματς και σωστά αν και η έδρα έχει ένα προβάδισμα ειδικά αν δεν παίξει ο Χάνγκα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον και φαβορί ασφαλώς η Ουκρανία. Η Ολλανδία(0-6) είναι μια μέτρια αλλά δεμένη ομάδα. Ξεχωρίζει ο νέος γκαρντ του ΠΑΟΚ, Γιάνικ Φράνκε, όσο και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ, που είχε παίξει στα μέρη μας. Πάλεψε αρκετά ματς αλλά δεν ελπίζει σε κάτι. Πρόβλημα στο σκορ. Η Ουκρανία(1-5) παίζει στην Ρίγα της Λετονίας λόγω του πολέμου. Πάντως είναι δεμένη ομάδα που και στο προηγούμενο παράθυρο έχασε στο πόντο από την Ισπανία. Σκληρή άμυνα, πήγε καλά στο Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν θα έχει τους δύο ΝΒΑερς της. Συνεπώς μάλλον θα κερδίσει για να ελπίζει αλλά όχι εύκολα και είναι περίεργο ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Αδιάφορη η Ολλανδία και στο -4 και 1.50 σωστά η Ουκρανία αλλά δεν αξίζει κάτι καθώς οι «οράνιε» θα παίξουν για το γόητρο.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ

Και εδώ ματς με ελληνικό χρώμα και περίεργο. Φαβορί η Γεωργία . Η Ισλανδία είναι η ευχάριστη έκπληξη με 4-2(!) καθώς ευνοήθηκε από τις απουσίες των μεγάλων στα παράθυρα! Πάντως δεν έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ και δεν έχει μεγάλα ονόματα ασφαλώς. Μαχητική και παίζει άμυνα. Εκτός όμως ο σταρ της Χέρμανσον(Βαλένθια). Πλήρης γενικά. Η Γεωργία(3-3) του Ηλία Ζούρου που την είδαμε και στο Ευρωμπάσκετ που δεν πήγε καλά, έχει μια δουλεμένη και δεμένη ομάδα με πολλούς ρολίστες στην Ευρώπη. Παίζει λογικά ο Σεγκέλια που έχασε το Ευρωμπάσκετ και είναι ο κορυφαίος της. Τελικός πρόκρισης εδώ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Γεωργία καίγεται αλλά είναι χαμηλά το 1.52 και -4 με τους μαχητικούς Ισλανδούς.

ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Το μεγάλο παραδοσιακό μεσογειακό ντέρμπι! Και ντέρμπι κορυφής. Η Ιταλία (5-1)είναι μια ομάδα δεμένη και με καλό κλίμα που έφερε ο νέος προπονητής Ποτζέκο και έτσι είχε μια εξαιρετική πορεία και στο Ευρωμπάσκετ που απέκλεισε την Σερβία αλλά δεν μπόρεσε κάτι παραπάνω. Εκτός οι ΝΒΑερς αλλά θα έχει τους παίκτες της Ευρωλίγκα του Μιλάνου και της Βίρτους. Θέλει μια νίκη να καθαρίσει. Η Ισπανία αν και με αλλαγή σελίδας, σε μια νέα εποχή και χωρίς αστέρες ουσιαστικά, έκανε ένα απίστευτο Ευρωμπάσκετ που το κατέκτησε δίκαια κάνοντας την έκπληξη! Με Σκαριόλο κανονικά στο πάγκο αλλά με απουσίες. Εχει όμως 5-1 εδώ και είναι άνετη. Η έδρα προβάδισμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κλασικό ντέρμπι και σωστά στο -2 η έδρα και έχει ένα προβάδισμα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr