Μπάσκετ

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Νίκες για Σλοβενία, Σουηδία και το Βέλγιο - Ελλάδα

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 - 10:42

Διαβάστε αναλύσεις και προτάσεις για όλα τα ματς που είναι στο κουπόνι της Δευτέρας

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Νίκες για Σλοβενία, Σουηδία και το Βέλγιο - Ελλάδα

Ωρα προκριματικών και παραθύρων με τα δεύτερα μας στο προτελευταίο παράθυρο, για το Μουντομπάσκετ του 2023 και πάλι και με το τελευταίο θυμίζουμε το είχαμε λίγες μέρες πριν το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ! Και με την συμμετοχή φυσικά της εθνικής μας ομάδας στα λεγόμενα "παράθυρα" που ήδη άνοιξαν και την 2η φάση με τον σχηματισμό των νέων ομίλων και που πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια.

Και αυτή την φορά έχουμε τις ομάδες με απουσίες καθώς λείπουν οι ΝΒΑερς αλλά και τα παιδιά που παίζουν στα κολλέγια. Αλλά και οι παίκτες που παίζουν Ευρωλιγκα με ελάχιστες εξαιρέσεις αν και μερικοί θα είναι ειδικά τώρα. !Συνεπώς θέλει πολύ προσοχή να δουμε τις συνθέσεις

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει σε τρεις χώρες, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023. Στα προκριματικά αρχικά είχαμε 32 ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων. Προκρίθηκαν στη Β’ προκριματική φάση οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου μεταφέροντας τα αποτελέσματα όμως. Στη Β’ φάση σχηματίζονται δύο όμιλοι των έξι ομάδων.

Στην συνέχεια οι τρεις πρώτοι των ομίλων της Β’ φάσης προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο . Εκτός τέθηκαν Ρωσία και Λευκορωσία λόγω των γενικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα τρία «παράθυρα» της δεύτερης φάσης των ομίλων θα γίνουν 22-30 Αυγούστου 2022, 7-15 Νοεμβρίου 2022 και 20-28 Φεβρουαρίου 2023.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Σημαντικό ματς για την πρόκριση. Δεν θα έχουν άλλη ενίσχυση. Η Ουκρανία παίζει στην Ρίγα στην Λετονία και διέλυσε εκτός την ουραγό Ολλανδία και με νίκη μόνο θα ελπίζει. Η Ισλανδία με την σημαντική απουσία του τραυματία Χέρμανσον,έχασε δύσκολα εντός από την Γεωργία αλλά με νίκη ελπίζει. Σωστά στο -5 η Ουκρανία και οριακή.

ΓΕΩΡΓΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ

Σημαντικό ματς. Η Γεωργία του Ζούρου με τον Σεγκέλια κανονικά νίκησε δύσκολα στην Ισλανδια και είναι ζωντανή.Η Ιταλια με τους παίκτες από Μιλάνο-Βίρτους Μπ έχασε δύσκολα από την Ισπανία εντός και εχει 5-2.Σωστά στο -2 η Ιταλία αλλά οριακό.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑ

Γειτονικό ντέρμπι αλλά αδιάφορο. Η Φινλανδία άλλο επίπεδο και έχει εξασφαλίσει την προκριση και ας έχασε εύκολα στην Γερμανία.Η Εσθονία το πάλεψε με την Σουηδία αλλά με 2-7 δεν ελπίζει σε κάτι και έχασε δίκαια εντός. Στο -11 θέμα διάθεσης. Αγνωστο αν έχει τους παίκτες της Μπασκόνια η Εσθονία

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ

Αδιάφορο παιχνίδι. Χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη Χάνγκα η Ουγγαρία που πάλεψε αλλά έχασε και στην Βοσνία και είναι προτελευταία. Μαθηματικά μόνο ελπίζει. Η Τσεχία μεγάλη απογοήτευση καθώς δεν έχει Βέσελι-Σατοράνσκι και λογικά δεν θα τους έχει πάλι και σοκ καθώς έχανε και με20π εντός από το Μαυροβούνιο. Πρόβλημα στο σκορ. Ουραγός. Στο -3 η έδρα σωστά.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μονόπλευρο ενδιαφέρον και έχει σημασία τι διαθεση θα έχει η Γερμανία. Χωρίς τους σταρ του ΝΒΑ η Σλοβενία είναι άλλη ομάδα αλλά κέρδισε με την άμυνα άνετα στο Ισραήλ και ελπίζει. Με 6-3 αν κερδίσει σχεδόν καθαρίζει. Η Γερμανία παρά τις πολλές απουσίες νίκησε την αδιάφορη πρώτη Φινλανδίακαι καθάρισε. Αγνωστο τι διάθεση θα έχει.Η Σλοβενία κερδίζει και σωστά στο 1.40 και -5

ΛΕΤΟΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ

Η Λετονία διέλυσε τηνΕθνική μαςστην Κρήτη με 20π με τους γερόλυκους αλλά έμπειρους Στρέλνιεκς,Μπέρτανς.Τίμα και πήρε την πρόκριση και θα έχει γιορτινό χαρακτήρα. Η Αγγλία πάλεψε παρά την μέτρια δυναμική της με την Σερβία στα ίσα στην έδρα της.Με την ελλιπέστατη βέβαια Σερβία. Με 1-6 δεν ελπίζει σε κάτι. Στο -13 και θέμα διάθεσης, δεν μ αρέσει όμως κάτι

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Πολύ σημαντικό αλλά και περίεργο ματς . Το Μαυροβούνιο νίκησε με άνεση έχοντας και 20π(!)στην Τσεχία και εντυπωσίασε. Και πλέον είναι με 6-3 κοντά στην πρόκριση. Η Λιθουανία συνετρίβη στην έδρα της με 25π από την επίσης ελλιπή Γαλλία και προβλημάτισε. Δύσκολα θα έχει ενίσχυση παραπάνω. Στο 7-2 και στο -2 η Λιθουανία σωστά, αλλά περίεργο ματς.

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Στο 1.50 και -3 η έδρα και κάνει βηματάκια η Σουηδία που νίκησε στην Εσθονία και είχε αλώσει το Ισραήλ με 10πκαι με 6-3 ελπίζει αμυδρά όμως.Το Ισραήλ απογοήτευσε και είναι ελλιπέστατο. Σοκ και με την Σλοβενία εντός με 15π και στο 1.50 πάμε με την έδρα καθώς δείχνει ψηλό ειδικά όταν έχει κερδίσει και στο Ισραήλ η γηπεδούχος.

ΣΕΡΒΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Ντέρμπι στον ομιλό μας και σαν τελικός.Η Σερβία δεν θα έχει τον Μίσιτς τελικά και εκτός μένει και ο Νέντοβιτς με ενοχλήσεις. Συνεπώς πάλι με σύνθεση ανάγκης και γεμάτο γήπεδο ενώ αγκομάχησε στην Αγγλία! Η Τουρκία διέλυσε το Βέλγιο με νατουραλιζέ τον Ουιλμπέκιν καθώςείναι τραυματίας ο Λάρκιν. Αλλά δεν έχει και αυτή κανένα σοβαρό ρόστερ. Λόγω έδρας βασικά στο 1.40 και-5 αλλά δεν αξίζει κάτι

ΒΕΛΓΙΟ-ΕΛΛΑΔΑ

Ματσάρα. Το Βέλγιο με πλήρη σχεδόν σύνθεση και τελικός πρόκρισης όπως και για εμάς.Εφαγε 25π στην Τουρκία ,κλασικά πρόβλημα στο σκορ. Καλή άμυνα όμως. Διασυρμός με τα δεύτερα για την Ελλάδα μας από την Λετονία στην Κρήτη με20π και συναγερμός. Με τους διεθνείς Ολυμπιακού-ΠΑΟ πλέον εκτός όμως Σλούκα και Παπαγιάννη και πρόβλημα στο σέντερ. Οι 12 παίκτες που συμμετέχουν στην αποστολή είναι οι: Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Δημήτρης Κακλαμανάκης και Γιώργος Τσαλμπούρης. Στοιχηματικά για -4 δεν αξίζει κάτι αν και είμαστε φαβορί απλά.

ΓΑΛΛΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ

Στο -18 η Γαλλία αλλά δεν αξίζει κάτι καθώς παίζει με πολλές ελλείψεις αλλά το επόμενο Νο1 στα ντραφτ τουΝΒΑ ο Γουετανιάμα κάνει την διαφορά και έριξε 25π στην Λιθουανία(επίσης ελλιπεστατη) .Με νίκη καθαρίζει την πρόκριση.Η Βοσνία νίκησε την Ουγγαρία δύσκολα εντός και ελπίζει.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Ισπανία με 6-1 αγκαλιά με την πρόκριση καθώς νίκησε και στην Ιταλία στο ντέρμπι και μην ξεχνάμε με τους νεαρούς της πήρε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ τον Σεπτέμβρη. Η Ολλανδία χωρίς νίκη και με πρόβλημα στο σκορ διασύρθηκε στην έδρα της από την Ουκρανία. Με -21 στον άσο

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ποτέ δεν μ' αρέσουν αυτά τα ματς με τόσες απουσίες. Και πάλι με άγνωστο αν θα έχουμε νέες συμμετοχές από παίκτες της Ευρωλιγκα σε κάποιες εθνικές. Κρατώ απλά νίκες Σλοβενία και Σουηδία επειδή είναι αδιάφορη η Γερμανία. Και σε κακή κατάσταση και επίσης ουσιαστικά αδιάφορο το Ισραήλ αντίστοιχα. Και τον άσο της Ισπανίας με -20 που έχει όρεξη σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης και με την Ολλανδία από 25αρα εντός.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr