Μπάσκετ

Eurocup: Η ώρα της Τσεντεβίτα!

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 - 12:17

Με την 5η αγωνιστική συνεχίζεται το Γιούροκαπ, που δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών όμως υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον. Διαβάστε τις αναλύσεις και προτάσεις για τα ματς της Τρίτης (22/11).

Eurocup: Η ώρα της Τσεντεβίτα!

Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση που δίνει δύο θέσεις στην επόμενη Ευρωλίγκα καθώς οι δύο φιναλίστ θα πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση αν και αυτό μπορεί να αλλάξει. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Και υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον με την συμμετοχή του Προμηθέα που πάει καλά!
Αγωνιστικά έχουμε δύο ομίλους των 10 ομάδων ο καθένας. Την πρόκριση παίρνουν οι 8 από τους 10(!) αλλά παίζει ρόλο η κατάταξη για την διασταύρωση καθώς πχ ο 1ος θα βρει τον 8ο του άλλου γκρουπ. Και μάλιστα σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια και συνεπώς παίζει ρόλο η θέση μέχρι τέλους! Ετσι μέχρι τέλους θα πάμε με νοκ άουτ μονά στο τελικό.

ΜΠΟΥΡΓΚ-ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ

Παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον και ντέρμπι. Η Μπουργκ είναι στις καλές μεσαίες ομάδες στην Γαλλία και βάζει χρήματα αλλά πέρσι είχε μια κάκιστη σεζόν. Δείχνει μέτρια φέτος και έχει διακυμάνσεις αλλά εδώ κάνει μια τρομερή πορεία και είναι αήττητη. Και έκανε το μπαμ στην Βενετία και έχει και διπλό και στην Μπρέσια. Στη Γαλλία σπουδαίο διπλό 87-90 στο Λε Μαν! Η Μπούρσασπορ του Όγκαστ, από την Τουρκία είναι μια κλασική μεσαία ομάδα και πέρσι ήταν η μεγάλη έκπληξη σπάζοντας έδρες και έφτασε στον τελικό εδώ! Δεν έχει ακριβό μπάτζετ πάντως αλλά τρομερή χημεία. Βγάζει κούραση,ήττα με Ουλμ μέσα και 88-93 με Γαλατά εντός στη λίγκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.50 και -4 η Μπουργκ καμία αξία. Κανονικά θα έπρεπε να είναι μέχρι και ανάποδα αλλά έχει τρομερή φόρμα η γηπεδούχος και προβληματίζει η ποιοτικότερη Μπούρσα. Διπλό με +5.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΛΟΝΤΟΝ

Παιχνίδι και με ελληνικό χρώμα και ενδιαφέρον αν και έχει καθαρό προβάδισμα η γηπεδούχος.
Το Αμβούργο ρίχνει χρήματα τα τελευταία χρόνια και είναι στις καλές μεσαίες γερμανικές ομάδες(έχει κερδίσει και την Μπάγερν). Και θέλει να προχωρήσει και εδώ. Ομάδα του όβερ. Έχει το μπαμ στην Μπουντούτσνοστ αλλά έχασε στην Πάτρα. Σοκ όμως στη λίγκα με 30αρα από Βόννη εντός. Οι Λόντον Λάιονς από την Αγγλία κάνουν βήματα για τα μεγάλα σαλόνια. Είχε μεγάλα όνειρα αλλά δεν έδωσε τόσα λεφτά τελικά όσα έλεγαν. Έχει τον Κώστα Κουφό και έχει και Αγγλους διεθνείς. Συμπαθητική πορεία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -8 το ματς και είναι περίεργο καθώς οι Λόντον είναι μαχητικοί και το Αμβούργο ασταθές. Σωστά οι τιμές πάντως.

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ

Παιχνίδι εύκολο για την γηπεδούχο που είναι άλλο επίπεδο αλλά δεν ανοίγει και διαφορές προσέχουμε. Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες στο καμπιονάτο(έχει νικήσει το Μιλάνο!) με στόχο την τετράδα. Και φέτος έχει ακόμα πιο ποιοτικό ρόστερ και θέλει να προχωρήσει και εδώ. Μέτρια αρχή όμως και σοκ με Μπουργκ εντός. Ηττα και στη λίγκα της στην Βαρέζε 93-90. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες εδώ. Μόλις ένας Αμερικανός και Σέρβος κόουτς και πάει σχετικά καλά με την έδρα βασικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.26 και -8 σωστά καθώς δεν ανοίγει διαφορές η Βενέτσια και οι λιθουανικές ομάδες δεν παρατάνε τα παιχνίδια τους.

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ-ΠΡΟΜΕΤΕΪ

Περίεργο ματς αν και είναι καθαρά φαβορί η γηπεδούχος ομάδα. Η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνας κάνει βήματα για να γυρίσει στις παλιές καλές εποχές της Ευρωλίγκα! Σκοράρει πολύ αλλά είναι σοφτ. Στόχος να πάει τελικό. Τραγική αρχή πάντως καθώς είχε και θέματα με κόβιντ και χωρίς νίκη! Στην Αδριατική νίκησε 85-74 στην Ιγκοκέα. Η Προμετέι από την Ουκρανία και πέρσι είχε μια καλή ομάδα και πορεία αλλά λόγω πολέμου είχε προβλήματα. Φέτος παρά τον πόλεμο που συνεχίζεται,παίζει κανονικά με έδρα στην Ρίγα της Λετονίας. Καλούτσικο ρόστερ. Και έχει κερδίσει και την Μπούρσα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.62 και -3 και ο άσος έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς συγκυρίες έχουν κρατήσει τόσο χαμηλά την καλύτερη σλοβένικη ομάδα.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Νίκη Τσεντεβίτα ή και άσος με -2 και μετά διπλό Μπούρσα με +5 ή +6 τα καλύτερα σημεία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr