Μπάσκετ

Basketball Champions League: Φαβορί η Οστάνδη

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 - 12:32

Με την 5η αγωνιστική έχουμε συνέχεια στην φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει ελληνικό χρώμα με την συμμετοχή τριών ομάδων μας όπως και πέρσι στους ομίλους. Δηλαδή των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστερίου. Διαβάστε τις αναλύσεις και προτάσεις για τα ματς της Τρίτης (22/11).

Basketball Champions League: Φαβορί η Οστάνδη

Στη φετινή διοργάνωση μετά τα προκριματικά θα έχουμε όπως πέρσι και φέτος 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν απευθείας στη Φάση των "16". Συνεπώς υπάρχει κίνητρο σε όλα σχεδόν τα ματς για το καπάρο της πρωτιάς. Οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες και τρίτες θα τεθούν αντιμέτωπες σε Play-In για την πρόκριση στους "16". Και στο τέλος θα έχουμε Φ4 αντί για το κλασικό Φ8! Την μια εβδομάδα παίζουν οι μισοί όμιλοι και την άλλη οι υπόλοιποι. Νέος προπονητής στο Στρασβούργο.

TOΦΑΣ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Ενδιαφέρον παιχνίδι με ελληνικό χρώμα και φαβορί την γηπεδούχο. Στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Τουρκίας η Τόφας του Πρίφτη που στόχο κάθε χρόνο έχει την τετράδα. Πέρσι είχε μια κακή σεζόν και φέτος έχει φιλοδοξίες. Μέτρια αρχή, στη λίγκα της έχασε 82-68 στην Φενέρ. Το Στρασβούργο στις ομάδες τετράδας στην Γαλλία και ίδιος στόχος και φέτος. Αλλά είχαμε πει είναι χειρότερη φέτος και έχει κακό ξεκίνημα και στη λίγκα της, αν και εδώ πάει καλά. Νέος προπονητής ο έμπειρος Ιταλός Λούκα Μπάνκι που είναι και στην εθνική Λετονίας. Στη Γαλλία 90-86 την αδύνατη Προβένς εντός.

EKTIMHΣΗ

Στο 1.44 και -5 σωστά αν και έχει αλλάξει προπονητή η γαλλική ομάδα. Αλλά η έδρα έχει το προβάδισμα καθαρά.

ΟΣΤΑΝΔΗ-ΛΕΓΚΙΑ

Παιχνίδι ουραγών σε ένα όμιλο με φαβορί άλλες ομάδες και ντέρμπι πρόκρισης. Ανετα η έδρα. Επαιξαν μαζί στην τελευταία αγωνιστική και η Οστάνδη νίκησε 68-59 στην Πολωνία καθώς δέχθηκε μόλις 6π στην 4η περ! Η Οστάνδη στις έμπειρες βελγικές ομάδες και μην ξεχνάμε ότι το βέλγικο μπάσκετ κάνει πρόοδο. Και θα κάνει ζημιές και έχει πάρει και προκρίσεις. Μόλις δύο αμερικανοί πάντως και μάλλον χειρότερη από ότι ξέραμε. Η Λέγκια Βαρσοβίας είναι πρωτάρα αλλά το πολωνικό μπάσκετ κάνει βήματα και είδαμε την εθνική τους να φτάνει στην τετράδα στο Ευρωμπάσκετ! Σε άσχημη κατάσταση. Ηττα στη λίγκα της 93-76 στην Γκόρνατ!

EKTIMHΣΗ

Σε άσχημη κατάσταση η πολωνική ομάδα και καθαρά η Οστάνδη. Καλό το 1.30 και προς άσο με -7 και λίγο χαμηλότερα ειδικά.

ΕΜΙΛΙΑ-ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ

Σημαντικό ματς σε ένα περίεργο όμιλο και δύσκολο και αμφίρροπο. Και ντέρμπι εδώ. Κλασική μεσαία ομάδα στην Ιταλία η Εμίλια και δεν περιμένει πολλά εδώ. Αρκετές αλλαγές αλλά και φιλοδοξίες. Αρχισε με διπλό στην Βόννη αλλά έχασε από την ΑΕΚ μέσα και δεν είναι καλά προσέχουμε με σοκ 65-70 και στην Ιταλία εντός με την ουραγό Βερόνα. Η Καρσίγιακα είναι στις κλασικές καλές ομάδες της Τουρκίας. Μέτρια αρχή γενικά όμως φέτος και προβληματισμός. Αν και δεν πάυει να είναι μια ομάδα με στόχους. Στην Τουρκία ήττα 92-83 εκτός έδρας από την Τουρκ

EKTIMHΣΗ

Δεν είναι καλά η Εμίλια για να είναι φαβορί με 1.65 και -2 με μια έμπειρη τουρκική ομάδα που δεν είναι τόσο δυνατή όσο πριν μερικά χρόνια,αλλά παραμένει ομάδα με φιλοδοξίες

ΜΑΝΡΕΣΑ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Παιχνίδι που θέλει προσοχή στο χάντικαπ βασικά καθώς η Μανρέσα είναι απόλυτα φαβορί. Άλλωστε έπαιξαν μαζί στην περασμένη αγωνιστική και η Μανρέσα νίκησε 97-78 στην Πορτογαλία. Η Μανρέσα είναι κλασική έμπειρη ισπανική μεσαία ομάδα που αλλά φέτος είναι χειρότερη από πέρσι με τις πολλές αλλαγές. Ομάδα του όβερ. Αήττητη εδώ, ήταν ουραγός στην Ισπανία(!)αλλά από -10 έκανε το μπαμ 93-80 με Μπασκόνια εντός. Η Μπενφίκα από την Πορτογαλία δεν θυμίζει ομάδα της χώρας της καθώς έκανε το μπαμ με τον παλιό ΝΒΑερ Τόνι Ντάγκλας και τον Μάικ Ζίρμπες έχοντας καλό ρόστερ! Και έχει διπλά σε Λιμόζ-Ρίγα!

EKTIMHΣΗ

Στο -11 σωστά το ματς αλλά είναι πονηρό. Δείχνει εύκολος ο άσος αλλά δεν είναι καθώς η Μπενφίκα δεν είναι κακή. Εκτός αν τελικά ξύπνησε η Μανρέσα. Προς άσο απλά.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ EKTIMHΣΗ

Η Οστάνδη στον άσο με -6 καλύτερο σημείο και νίκη Τόφας ή και δυάδα νίκες με την πρώτη. Στα ζητούμενα και ο άσος της Μανρέσα -10.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr