Μπάσκετ

Eurocup: Με Μπουντούσνοστ και Γκραν Κανάρια

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 12:25

Με την 5η αγωνιστική συνεχίζεται η διοργάνωση που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών και έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Eurocup: Με Μπουντούσνοστ και Γκραν Κανάρια

Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση που δίνει δύο θέσεις στην επόμενη Ευρωλίγκα καθώς οι δύο φιναλίστ θα πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση αν και αυτό μπορεί να αλλάξει. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Και υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον με την συμμετοχή του Προμηθέα που πάει καλά!

Αγωνιστικά έχουμε δύο ομίλους των 10 ομάδων ο καθένας. Την πρόκριση παίρνουν οι 8 από τους 10(!) ααλλά παίζει ρόλο η κατάταξη για την διασταύρωση καθώς πχ ο 1ος θα βρει τον 8ο του άλλου γκρουπ. Και μάλιστα σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια και συνεπώς παίζει ρόλο η θέση μέχρι τέλους! Έτσι μέχρι τέλους θα πάμε με νοκ άουτ μονά στο τελικό.

ΤΟΥΡΚ-ΤΡΕΝΤΟ

Παιχνίδι με μικρομεσαίες ομάδες και φαβορί την Τουρκ που έχει φόρμα. Η Τουρκ είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Τουρκίας. Και έχει κάνει μια εξαιρετική αρχή εκεί που έχει 6-1 και κέρδισε 92-83 και την Καρσίγιακα εντός. Και εδώ θετική πορεία αν και δεν έχει κανένα σπουδαίο ρόστερ. Στο 3-1 εδώ. Η ιταλική Τρέντο είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες στη λίγκα της που και εδώ πάντως έχει απογοητεύσει στις προηγούμενες συμμετοχές της. Κακή αρχή παντού και έχασε και στην Αγγλία στην πρωτάρα Λόντον! Χωρίς νίκη εδώ και μεγάλος προβληματισμός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σε φόρμα η Τουρκ και στο -10 αλλά δεν είναι και μικρή η διαφορά προσέχουμε.

ΚΛΟΥΖ-ΜΠΡΕΣΙΑ

Παιχνίδι ενδιαφέρον και εδώ και ντέρμπι. Ολα ανοιχτά. Η Κλουζ από την Ρουμανία έχει κάνει σημαντικά βήματα και πέρσι εντυπωσίασε και είχε μια εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ που έφτασε στην οκτάδα και μάζεψε και 15000 κόσμο! Αρκετές αλλαγές και καλή ομάδα σχετικά αλλά δεν έχει αρχίσει καλά εδώ. Η Μπρέσια είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες στην Ιταλία και πέρσι ήταν 3η. Και φέτος είναι δεμένη και δουλεμένη ομάδα και πάει καλά. Εδώ επίσης σοβαρή και καλή πορεία σχετικά αν και έχασε από την Μπουργκ εντός. Στην Ιταλία καλή νίκη με 83-68 με την Τορτόνα εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Και εδώ καλό ματς και ντέρμπι. Στο 1.70 και -2 η γηπεδούχος αλλά η Μπρέσια πιο ποιοτική. Δεν αξίζει κάτι επίσης.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ-ΠΑΡΙ

Παιχνίδι πονηρό αν και έχει προβάδισμα σαφώς η γηπεδούχος. Η Μπουντούτνοστ από το Μαυροβούνιο είναι στις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης και παίζει στην Αδριατική λίγκα. Έχει το σοκ με το Αμβούργο εντός, αλλά ρολάρει με 3-1. Η Παρί είναι ιστορική ομάδα στην Γαλλία που όμως δεν έχει την παλιά της αίγλη και δεν έχει πολλά χρήματα. Φέτος δείχνει ότι θα έχει μια δύσκολη σεζόν αλλά άρχισε καλά σχετικά και εδώ με διπλά σε Τουρκ και στο Τρέντο. Χωρίς νίκη εντός αλλά 2/2εκτός. Και στην Γαλλία σπουδαίο και εντυπωσιακό διπλό 110-115 στο Ροάν και σε φόρμα σχετικά

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.30 και -7 σωστά η έδρα, προβάδισμα ο άσος έστω και κάπως οριακά.

ΟΥΛΜ-ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Καλό ματς και φαβορί όμως η Μπανταλόνα! Η Ουλμ πάντα στις καλές μεσαίες ομάδες με στόχο την τετράδα στην Γερμανία. Όμως έφυγε από τον πάγκο ο Λάκοβιτς και έκανε αλλαγές και είναι πιο νεανική και χειρότερη από πέρσι. Και εδώ μέτρια παρουσία αλλά έκανε το μπαμ στην Μπούρσα. Στη λίγκα της διπλό στην Χαιλδεμβέργη αν και έχασε 20π διαφορά. Η Μπανταλόνα έμπειρη αλλά και γερασμένη ομάδα που έχει ελάχιστες αλλαγές και καλή χημεία, αλλά έχει αρχίσει με διακυμάνσεις. Πάντως πάει καλά και έχει και φόρμα και ψυχολογία καθώς στην Ισπανία έκανε το μπαμ νικώντας εντός 82-79 την Μπαρτσελόνα από -10.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.50 και -4 η Μπανταλόνα καθώς η Ουλμ δεν είναι καλά. Προς διπλό και βασικά κρατάμε την νίκη.

ΣΛΑΣΚ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει ο Προμηθέας και είναι πονηρό όμως. Η πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ είναι γνωστή μας από δεκαετίες πίσω στην εποχή του Άρη στο πρωταθλητριών! Στις καλές ομάδες της χώρας της που εντυπωσίασε στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Δεν είναι τόσο κακή όσο πέρσι και στο Αμβούργο από -20ημ πέρασε και μπροστά και έχασε. Χωρίς νίκη πάντως αλλά παλεύει τα ματς. Στη λίγκα της 91-84(παρ)την Λούμπιν εντός. Ο Προμηθέας είναι στις νέες δυνάμεις στην Ελλάδα. Εχει καλό ρόστερ και θέλει καλή πορεία εδώ που έχει απογοητεύσει σε όλες τις συμμετοχές. Καλή αρχή φέτος. Στην Ελλάδα έχασε εύκολα 97-92 στον ΠΑΟΚ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.63 και -3 ο Προμηθέας έχει ένα προβάδισμα. Αλλά η Σλασκ είναι πονηρή ομάδα και μαχητική και θέλει προσοχή. Πονηρό ματς.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ-ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Παιχνίδι ενδιαφέρον και ντερμπάκι αλλά φαβορί η Γκραν. Η Γκραν Κανάρια στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Ισπανίας και έκανε ήδη το μπαμ με την Μπαρτσελόνα και παίζει καλό μπάσκετ. Εδώ επίσης έχει κάνει μια πολύ καλή αρχή και είναι στο 3-1. Σε φόρμα καθώς κέρδισε στην παράταση στην Χιρόνα. Η Χάποελ Τελ Αβίβ είναι στις έμπειρες ομάδες της χώρας της. Πολλές αλλαγές φέτος. Στηρίζεται στους αμερικανούς της και γενικά είναι μια περίεργη ομάδα και του όβερ. Στην κορυφή εδώ με 3-1 και πολύ καλή πορεία. Στη λίγκα της έχασε 95-90 στην Μακάμπι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.37 και -6 η Γκραν με την έδρα έχει το προβάδισμα και για τον άσο.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καραδοκούν πάντα οι εκπλήξεις σε αυτή την διοργάνωση. Κρατάμε απλά νίκες Γκραν, Μπανταλόνα, Μπουντούτσνοστ που δίνουν 2.70.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr