Μπάσκετ

Basketball Champions League: Καλός άσος η Λιμόζ

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 13:02

Με την 5η αγωνιστική έχουμε συνέχεια στη φετινή διοργάνωση που έχει ελληνικό χρώμα με την συμμετοχή τριών ομάδων μας όπως και πέρσι στους ομίλους. Δηλαδή των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστερίου.

Basketball Champions League: Καλός άσος η Λιμόζ

Στην φετινή διοργάνωση μετά τα προκριματικά θα έχουμε όπως πέρσι και φέτος 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν απευθείας στη Φάση των "16". Συνεπώς υπάρχει κίνητρο σε όλα σχεδόν τα ματς για το καπάρο της πρωτιάς. Οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες και τρίτες θα τεθούν αντιμέτωπες σε Play-In για την πρόκριση στους "16". Και στο τέλος θα έχουμε Φ4 αντί για το κλασικό Φ8! Την μία εβδομάδα παίζουν οι μισοί όμιλοι και την άλλη οι υπόλοιποι. Νέος προπονητής στο Στρασβούργο.

ΓΑΛΑΤΑ-ΧΟΛΟΝ

Παιχνίδι με ενδιαφέρον και με ελληνικό χρώμα. Και φαβορί καθαρά η γηπεδούχος ομάδα. Η τουρκική Γαλατά ιστορική ομάδα αλλά χωρίς πολλά χρήματα. Πέρσι είχε κακή πορεία και μόλις στο μέσο ανέλαβε ο Πιστιόλης, μεταμορφώθηκε. Ξεκίνησε καλά γενικά αλλά έχει διακυμάνσεις. Εδώ έχασε 82-73 στην Χολόν. Στην λίγκα της καλό διπλό 83-88 στην Μπούρσα. Η Χάποελ Χολόν στις έμπειρες ομάδες του Ισραήλ αλλά στον μεσαίο χώρο με επιθετικό μπάσκετ. Και εδώ μην ξεχνάμε τις καλές της πορείες. Και έτσι είναι πρώτη με 3/3 και θέλει πια την 1η θέση.

EKTIMHΣΗ

Στο 1.37 η Γαλατά αλλά με αντίπαλο την αήττητη ομάδα του γκρουπ καμία αξία και ειδικά στο -6.

ΒΟΝΝΗ-ΑΕΚ

Καλό παιχνίδι και σημαντικό για την πρόκριση. Και φαβορί η Βόννη. Που στο τελευταίο ματς εδώ νίκησε στην Αθήνα την ΑΕΚ 66-73 από -15! Η Βόννη είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες και προς τα πάνω στην Γερμανία. Θέλει μια καλή πορεία εδώ που έχει χάσει εντός από την Εμίλια όμως, αλλά έχει κερδίσει και στην Καρσίγιακα. Στη λίγκα της διέλυσε 30π εκτός το Αμβούργο! Τρομερή φόρμα. Η ΑΕΚ δεν έχει τα παλιά χρήματα, αλλά πήρε καλούς παίκτες. Καλή δουλειά ο κόουτς Καντζούρης και καλή χημεία. Εχει και το διπλό στην Εμίλια άνετα και παίζει καλύτερα εκτός. Αλλά μικρό βάθος. Ανετα τον Ιωνικό Ν στην Ελλάδα 92-77

EKTIMHΣΗ

Στο1.40 και -6 η Βόννη καθώς είναι σε τρομερή φόρμα. Βέβαια η ΑΕΚ έχει ειδικό βάρος και η Βόννη όχι ακόμα. Προς άσο απλά, αλλά περίεργο ματς

ΛΙΜΟΖ-ΡΙΓΑ

Παιχνίδι ουραγών σε ένα όμιλο πονηρό που αο νικητής θα ελπίζει. Η Λιμόζ φαβορί καθαρά αλλά έπαιξαν μαζί στην τελευταία αγωνιστική και η Ρίγα διέλυσε τους γάλλους στην Λετονία με 71-51! Η Λιμόζ είναι από τα παλιά μεγάλα ονόματα. Πολλές αλλαγές φέτος και κακό ξεκίνημα. Πρόβλημα στο σκορ. Και χωρίς νίκη εδώ! Αλλά στην Γαλλία έκανε το μπαμ με διπλό στο Μονακό! Η Ρίγα από την Λετονία είναι στις έμπειρες ομάδες στο επίπεδο αυτό και θέλει να πάει στην επόμενη φάση αλλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Με 4 αμερικανούς αλλά και κάποιους διεθνείς Λετονούς. Εχει χάσει από την Μπενφίκα εντός 13π.

EKTIMHΣΗ

Στο 1.28 και -8 η Λιμόζ που με την έδρα θα πάρει το ματς. Το χάντικαπ περίεργο.

ΜΟΥΡΘΙΑ-ΦΑΛΚΟ

Παιχνίδι εύκολο για την γηπεδούχο και λογικά 10π. Καθώς θέλει προσοχή το χάντικαπ. Η Μούρθια είναι κλασική μικρομεσαία ομάδα στην Ισπανία που έρχεται πάντως από καλή χρονιά. Μέτρια φέτος. Είχε χάσει 104-94 στην Ουγγαρία από την Φάλκο. Στη λίγκα της έφαγε 35π στην Ρεάλ. Η Φάλκο Σομπατέλι από την Ουγγαρία είναι μια συμπαθέστατη μικρή ομάδα που έχει αποκτήσει εμπειρία εδώ και κάνει και ζημιές προσέχουμε και έχει πάρει και προκρίσεις. Συνεπώς θέλει να προχωρήσει. Και έτσι είναι ματς που θα προσέξει και την διαφορά.

EKTIMHΣΗ

Η Μούρθια στο -10 καθώς η Φάλκο είναι μαχητική ομάδα και είχε κερδίσει άλλωστε και με 10π στην Ουγγαρία. Συνεπώς δεν αξίζει κάτι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr