Μπάσκετ

Δράση σε ACB και Lega Basket

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 12:21

Συνεχίζονται τα απανταχού ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, διαβάστε τις αναλύσεις σε Ισπανία και Ιταλία.

Δράση σε ACB και Lega Basket

Πολλά και αμφίρροπα τα παιχνίδια

ΜΟΥΡΘΙΑ-ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ

Και εδώ ματς στα μικρομεσαία στρώματα και ντερμπάκι με μικρό προβάδισμα στην έδρα. Η Μούρθια είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα που έρχεται από καλή χρονιά αλλά δεν άρχισε καλά και προβληματίζει. Έχει ήδη ήττες σοκ με Μπρεογκάν και Γρανάδα εντός αλλά έκανε το μπαμ στην Βαλένθια. Συντριβή 93-57 στην Ρεάλ. Παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ (81-74 εντός την Φάλκο) . Στις κλασικές μικρές αλλά έμπειρες ομάδες η Ομπραντόιρο που σώνεται κάθε χρόνο με την έδρα. Φέτος πάντως είναι καλύτερη από πέρσι προσέχουμε καθώς είναι ενισχυμένη. Αγαπά τα θρίλερ! Σε θρίλερ πάλι(!) έχασε εντός έδρας 86-87 από την Μάλαγα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -6 η Μούρθια αλλά πολύ χαμηλά και ειδικά το 1.36 καθώς η Ομπραντόιρο είναι μαχητική ομάδα. Στο διπλό με +8 στην φιλοξενούμενη αξίζει κάπου.

ΜΠΕΤΙΣ-ΡΕΑΛ

Παιχνίδι εύκολο για την Ρεάλ και λογικά 15π. Η Μπέτις του Τσαλμπούρη είναι η παλιά Σεβίλλη και είναι έμπειρη ομάδα αν και με στόχο απλά κάθε χρόνο την παραμονή. Κάκιστο ξεκίνημα και κακές εμφανίσεις και αδύνατη κλασικά εκτός. Μετά τον διασυρμό με 50π στην Μάλαγα(!), έκανε το μπαμ ολκής στην Μπασκόνια! Αλλά κακή ήττα 67-83 με Σαραγόσα εντός με 5-23 σκορ της 4ης περιόδου από 62-60! Η βασίλισσα Ρεάλ με στόχο τον τίτλο φυσικά και το Φ4 στην Ευρωλίγκα στην μετά Λάσο εποχή. Δεμένη ομάδα με μεγάλο βάθος. Περίπατος 93-57 με Μούρθια εντός. Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγωνιστική με Βαλένθια έξω(νίκησε 80-73) και Παρτίζαν εντός

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σε φόρμα η Ρεάλ αλλά θέμα διάθεσης το -11 με την περίεργη Μπέτις. Λογικά το καλύπτει πάντως και το βάζουμε κάπου.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΧΙΡΟΝΑ

Πονηρό ματς αν και είναι φαβορί σαφώς η Μπασκόνια. Η Μπασκόνια δεν έχει τα χρήματα του παρελθόντος αλλά είναι πάλι δουλεμένη ομάδα και με τρομερή εμπειρία και έχει νικήσει ήδη την Ρεάλ εντός! Εχει το σοκ με Μπέτις όμως μέσα. Από +10 κακή ήττα 93-80 στην Μανρέσα. Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγωνιστική (ήδη 93-73 την Ζάλγκιρις εντός και έχασε εύκολα στο τέλος εκτός από την Μπάρτσα). Η Χιρόνα είναι ιστορική ομάδα που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια. Την έχει ο ΝΒΑερ Μαρκ Γκαζόλ και στον πάγκο ο σπουδαίος κόουτς Ρενέσες! Καλό ρόστερ και στόχος η άνετη παραμονή. Εχει διακυμάνσεις αλλά σε καλή κατάσταση. Ηττα στην παράταση από -10 με την Γκραν Κανάρια εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -10 η Μπασκόνια που έχει κούραση και η Χιρόνα είναι μαχητική. Ψηλό το χάντικαπ και δεν αξίζει. Μάλιστα προς διπλό με 11-12π δείχνει.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΡΑΝΑΔΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Μπαρτσελόνα και λογικά 15π. Η Μπαρτσελόνα απέτυχε πέρσι αλλά πάλι με την άμυνα πάει για τον τίτλο και στην Ευρωλίγκα. Τραυματίας ο σταρ Μίροτιτς. Εχει το σοκ στην Γκραν Κανάρια και την Μπανταλόνα. Δεν έχει διάρκεια. Στηρίζεται στην άμυνα. Σοκ 82-79 από 38-47ημ μπροστά στην Μπανταλόνα. Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγωνιστική που νίκησε την Παρασκευή εντός την Μπασκόνια καθαρά στο τέλος. Η νεοφώτιστη Γρανάδα που πάντως έχει πάιξει πολλά χρόνια και παλαιότερα στα μεγάλα σαλόνια, έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα ειδικά εκτός έδρας καθώς είναι δουλεμένη ομάδα. Σκοράρει αρκετά. Καθάρισε άνετα την Μπρεογκάν εντός με 80-70.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -14 η Μπαρτσελόνα αλλά δεν αξίζει καθώς η Γρανάδα είναι μαχητική ομάδα και οι Καταλανοί δεν πατάνε και γκάζι.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΑΛΑΓΑ

Σημαντικό ματς για την τετράδα και προβάδισμα μικρό η έδρα. Η Βαλένθια στις ομάδες τετράδας. Χωρίς ακριβό μπάτζετ άρχισε άσχημα με σοκ με Μούρθια εντός αλλά και στην Ευρωλίγκα. Αλλά βρήκε τρομερή φόρμα και στην Ευρωλίγκα και είναι καλύτερη εκτός! Κάνει κοιλιά και ήττα 94-78 στην Τενερίφη και είχε διπλή αγωνιστική στην Ευρώπη που ήδη έχασε 73-80 από Ρεάλ εντός και σοκ με Ζάλγκιρις μέσα. Η Μάλαγα προβληματίζει τα τελευταία χρόνια καθώς έριξε το μπάτζετ. Πέρσι έμεινε εκτός πλέι οφ αλλά φέτος είναι καλή και έχει βάθος με ισπανούς διεθνείς και θέλει πλέι οφ τουλάχιστον. Σε φόρμα και διπλό 86-87 στην Ομπραντόιρο. Παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ που είχε ρεπό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καλό ματς με την Μάλαγα σε φόρμα και την Βαλένθια σε μίνι κρίση με την κούραση. Καμία αξία στο 1.45 και -5. Ντέρμπι και ίσως προς διπλό.

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΝΑΠΟΛΙ

Παιχνίδι με φαβορί ασφαλώς την γηπεδούχο ομάδα και καθαρά. Η Τορτόνα είναι μια νέα γενικά ομάδα που πέρσι έκανε μια εκπληκτική σεζόν και αν και νεοφώτιστη μπήκε άνετα στα πλέι οφ. Στο ίδιο επίπεδο και φέτος και στόχος αρχικά τα πλέι οφ αλλά και η τετράδα. Σε τρομερή φόρμα με εξαιρετική άμυνα παρά την κακή εμφάνιση και ήττα 83-68 άνετα στη καλή Μπρέσια. Η Νάπολι είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες στο καμπιονάτο. Πέρσι άρχισε εξαιρετικά και μετά κινδύνεψε! Μέτριο ρόστερ και φέτος και μεγάλες διακυμάνσεις. Εχει χάσει από +20 με την Βίρτους! Ανάσα 84-82 με Τρεβίζο εντός από 33-41ημ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Δεν θα έχει νομίζω πρόβλημα η σοβαρή Τορτόνα. Στο -8 ανέβηκε το ματς και προς άσο με -6

ΤΡΕΒΙΖΟ-ΜΙΛΑΝΟ

Παιχνίδι εύκολο για το Μιλάνο και τοπικό ντέρμπι αλλά θέλει προσοχή στο χάντικαπ καθώς δεν είναι καλά. Η ιστορική Μπενετόν τότε Τρεβίζο,είναι μια μικρομεσαία πλέον ομάδα με στόχο την παραμονή βασικά. Ο παλιός άσος Μαρσέλο Νικολά νέος κόουτς(ήταν ασίσταντ). Πολύ μέτριο ρόστερ αλλά βελτιωμένη πια και παλεύει. Ηττα 84-82 στην Νάπολι από 33-41ημ. Το Μιλάνο με στόχο τον τίτλο και πάλι και το Φ4 στην Ευρωλίγκα. Πολύ ενισχυμένο φέτος και σε ποιότητα αλλά και βάθος. Αλλά κακό ξεκίνημα και πρόβλημα στο σκορ με απουσίες και έχει χάσει στην Βενέτσια. Στην Ευρωλίγκα έφαγε 30π από την Εφές μέσα και γκρίνια καθώς έχασε και από την Φενέρ εντός και είχε διπλή αγωνιστική και άρα κούραση. Νοσοκομείο καθώς χάνει και τον Πάνγκος (!)και χωρίς 5 παίκτες! Εδώ μετά το 38-42ημ, άνετα 98-81 την Τριέστε εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κανονικά εύκολο ματς για το Μιλάνο, αλλά με τόσο κακό κλίμα και 7 σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και την μισή ομάδα εκτός, η Τρεβίζο θα παλέψει. Καμία αξία στο 1.24 και στο +8 προς άσο. Ειδικά αν το πάμε στο +10.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ-ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ

Ματς με προσοχή στο χάντικαπ αν και είναι σαφώς καθαρά φαβορί η γηπεδούχος. Η Βίρτους Μπολόνια μεγάλο όνομα και ρίχνει πολλά λεφτά. Δεν άρχισε καλά και με πρόβλημα στο σκορ έχοντας και απουσίες, αλλά ρολάρει. Με ακραίες διακυμάνσεις. Θέλει διάρκεια. Ανετα 64-71(27-44ημ)την Τρέντο εκτός. Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγωνιστική και έχασε στην παράταση στο ΟΑΚΑ από Παναθηναϊκό και μέσα από την Εφές. Η Μπρίντεζι στις καλές ομάδες και με στόχο την τετράδα. Πέρυσι όμως είχε μια κακή χρονιά και έμεινε εκτός πλέι οφ και τα άλλαξε όλα κυριολεκτικά! Αρχισε καλά αλλά προβληματίζει καθώς δεν έχει νίκη εκτός και διασύρθηκε 74-102 με Πέζαρο εντός!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κουρασμένη θα είναι η Βίρτους και η Μπρίντεζι κανονικά θα παλέψει κάπως με το +11 αλλά έρχεται από πολύ κακή εμφάνιση. Περίεργο ματς το αφήνουμε.

ΠΕΖΑΡΟ-ΣΑΣΑΡΙ

Και εδώ αμφίρροπο ματς και ντέρμπι με μικρό προβάδισμα στην έδρα. Η ιστορική Πέζαρο του Χαραλαμπόπουλου πέρσι μπήκε στα πλέι οφ με καλό δεύτερο γύρο αν και χωρίς μεγάλο μπάτζετ. Και φέτος ίδιο επίπεδο και στόχος η οκτάδα. Εντυπωσιακή αρχή αλλά έχει το σοκ με Νάπολι εντός. Εχει όμως κερδίσει στην Μπρέσια και τώρα διέλυσε εκτός 102-74 την καλή Μπρίντεζι! Η Σάσαρι είναι στις καλές ομάδες τα τελευταία χρόνια και με στόχο και φέτος την τετράδα. Πέρσι ξεκίνησε άσχημα αλλά συνήλθε μετά. Πολλές αλλαγές και φέτος αλλά ίδιο επίπεδο αν και με διακυμάνσεις. Ανετα 86-76 την Σκαφάτι εντός. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ που είχε ρεπό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντέρμπι και εδώ αλλά η Πέζαρο είναι σε φόρμα και στο 1.87. Προς άσο με την έδρα.

ΣΚΑΦΑΤΙ-ΕΜΙΛΙΑ

Ματς σημαντικό στα χαμηλά και ντέρμπι. Η νεοφώτιστη Σκαφάτι δεν είναι πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια. Θα στηριχθεί στους Αμερικανούς της αλλά έχει κρατήσει και σημαντικό κομμάτι του κορμού της. Συμπαθητική εικόνα και ας είναι ουραγός και ποντάρει στην έδρα και στην άμυνα. Ηττα 86-76 εύκολα στην Σάσαρι λογικά. Κλασική μεσαία ομάδα η Εμίλια που πέρσι είχε καλή χρονιά και μπήκε στα πλέι οφ. Αρκετές αλλαγές και πολλές διακυμάνσεις ήδη φέτος και στόχος πάλι η οκτάδα φυσικά. Δύσκολη στοιχηματικά. Και κακή αρχή με 2-5 ρεκόρ. Σοκ 65-70 με την Βερόνα και δίκαια εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Και εδώ ντέρμπι αλλά με την έδρα η Σκαφάτι που αδικείται από τη μόλις μια νίκη μπορεί να κερδίσει την Εμίλια που είναι σε κακή κατάσταση. Στα ζητούμενα ο άσος.

ΒΕΡΟΝΑ-ΒΑΡΕΖΕ

Παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Και προβάδισμα η Βαρέζε. Με στόχο την παραμονή η νεοφώτιστη Βερόνα. Ο έμπειρος Αλεσάντρο Ραμαλί στον πάγκο. Κράτησε τον κορμό της και δεν είναι κακή η πορεία της. Μετά από 5 σερί ήττες αλλά με βαρύ πρόγραμμα,σπουδαίο διπλό στην Εμίλια δίκαια με 65-70. Η ιστορική Βαρέζε δεν έχει υψηλά μπάτζετ τα τελευταία χρόνια αλλά πέρσι έκανε μια εξαιρετική πορεία και στην ομάδα μπήκε πλέον ο μεγάλος Λουίς Σκόλα. Με τον κόσμο της θέλει πλέι οφ. Αμερικανός κόουτς φέτος και ομάδα του όβερ και των θρίλερ! Σπουδαία νίκη 93-90(47-39ημ) αλλά δίκαια καθώς ήταν συνέχεια μπροστά με την Βενέτσια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Και εδώ ντερμπάκι με την Βαρέζε καλύτερη και σωστά στο 1.70 αλλά η Βερόνα από καλή νίκη και παίζει στην έδρα της. Αν το βάλουμε, στο διπλό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr