Μπάσκετ

Δράση σε ACB και Lega Basket

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022 - 13:19

Συνεχίζονται τα απανταχού ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, διαβάστε τις αναλύσεις σε Ισπανία και Ιταλία.

Δράση σε ACB και Lega Basket

Πολλά παιχνίδια στο πρόγραμμα της Κυριακής και προκύπτουν αξιόλογες επιλογές.

ΧΙΡΟΝΑ-ΜΠΡΕΟΓΚΑΝ

Σημαντικό ματς στην μάχη της παραμονής βασικά. Η Χιρόνα είναι ιστορική ομάδα που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια. Την έχει ο ΝΒΑερ Μαρκ Γκαζόλ και στον πάγκο ο σπουδαίος κόουτς Ρενέσες! Καλό ρόστερ και στόχος η άνετη παραμονή. Εχει διακυμάνσεις πάντως. Κάκιστη εμφάνιση στην Μπασκόνια και συντριβή 95-68(55-23ημ!). Η νεοφώτιστη πέρσι Μπρεογκάν έκανε μια εκπληκτική σεζόν! Αρκετές αλλαγές πάντως και έχασε τον σταρ της Μούσα(Ρεάλ), αλλά και πάλι με στόχο την οκτάδα. Συνηθίζει στα ματς να έχει μεγάλες διαφορές υπέρ ή κατά προσέχουμε. Εχει ρίξει 35π εκτός στην Μανρέσα. Κακή εμφάνιση και 61-86 με Τενερίφη εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.57 και -3 η Χιρόνα που έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά δεν είναι καλά και η Μπρεογκάν είναι πονηρή ομάδα. Δεν αξίζει κάτι.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ-ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

Παιχνίδι εύκολο για την γηπεδούχο και λογικά 15π χαλαρά. Η Τενερίφη έμπειρη ομάδα με στόχο κάθε χρόνο την τετράδα. Εξαιρετική αρχή με την άμυνα και την καλή της έδρα. Σε τρομερή φόρμα και διέλυσε εκτός την μαχητική Μπρεογκάν με 61-86. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ που πάει πολύ καλά και περίπατος 83-63 με την Μπνέι εντός. Η Φουενλαμπράδα είναι στις κλασικές μικρές ομάδες που με την εμπειρία της όμως κάθε χρόνο μπορεί και σώνεται. Μέτριο ρόστερ αλλά έχει καλή χημεία. Καλή αρχή σχετικά και ομάδα και των θρίλερ προσέχουμε και του όβερ. Ηττα λογικά 81-85(34-44ημ)εντός από την Μπανταλόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σε τρομερή φόρμα και άλλο επίπεδο η Τενερίφη. Αν είναι ορεξάτη θα κάνει και το -12. Το -10 νομίζω έχει ενδιαφέρον για ποντάρισμα.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΜΟΥΡΘΙΑ

Ματς εύκολο για την Μπασκόνια και λογικά 10-15π. Η Μπασκόνια δεν έχει τα χρήματα του παρελθόντος αλλά είναι πάλι δουλεμένη ομάδα και με τρομερή εμπειρία και έχει νικήσει ήδη την Ρεάλ εντός! Αλλά έχει και το σοκ με Μπέτις εντός! Διέλυσε 95-68 (55-23ημ!) εντός την Χιρόνα. Στην Ευρωλίγκα είχε το Μιλάνο εντός και νίκησε 78-62. Η Μούρθια είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα που έρχεται από καλή χρονιά αλλά φέτος προβληματίζει έντονα και έχει ήδη ήττες σοκ με Μπρεογκάν και Γρανάδα εντός αλλά και το μπαμ στην Βαλένθια! Κακή εμφάνιση (35-48ημ)και ήττα 80-84 με Ομπραντόιρο εντός. Παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ(ρεπό).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Εύκολα η Μπασκόνια που είναι σε καλή κατάσταση. Λογικά καλύπτει και το χάντικαπ με την σε κακή κατάσταση φέτος Μούρθια. Στο -10 αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο σαφώς.

ΡΕΑΛ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Το ντέρμπι της εβδομάδας αλλά λογικά εύκολα η Ρεάλ. Η βασίλισσα Ρεάλ με στόχο τον τίτλο φυσικά και το Φ4 στην Ευρωλίγκα στην μετά Λάσο εποχή. Δεμένη ομάδα με μεγάλο βάθος. Εχει διακυμάνσεις πάντως. Και απουσίες αν και με τρομερό βάθος και δεν φαίνονται. Περίπατος 55-73 στην Μπέτις. Στην Ευρωλίγκα είχε την Φενέρ εκτός και κέρδισε με περίπατο έχοντας και 20π με 71-85. Η Βαλένθια στις ομάδες τετράδας. Χωρίς ακριβό μπάτζετ άρχισε άσχημα με σοκ με Μούρθια εντός αλλά και στην Ευρωλίγκα. Μετά βρήκε τρομερή φόρμα αλλά πάλι έχει κακές εμφανίσεις και απουσίες! Περίεργη ομάδα. Συντριβή 67-73 με Μάλαγα μέσα μετά το 15-14(10'). Στην Ευρωλίγκα είχε την Παρτίζαν εκτός και έκανε τρομερό διπλό 96-100!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Nτέρμπι ομάδων Ευρωλίγκα και στο -10 . Περίεργο και οριακό. Δεν αξίζει κάτι.

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΜΠΕΤΙΣ

Σημαντικό ματς στην μάχη της παραμονής και με ελληνικό χρώμα. Προβάδισμα η έδρα καθαρά. Η νεοφώτιστη Γρανάδα που πάντως έχει παίξει πολλά χρόνια και παλαιότερα στα μεγάλα σαλόνια, έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα ειδικά εκτός έδρας καθώς είναι δουλεμένη ομάδα. Σκοράρει αρκετά. Λογικά έχασε 100-82 στην Μπαρτσελόνα. Η Μπέτις του Τσαλμπούρη είναι η παλιά Σεβίλλη και είναι έμπειρη ομάδα αν και με στόχο απλά κάθε χρόνο την παραμονή. Κάκιστο ξεκίνημα και κακές εμφανίσεις και αδύνατη κλασικά εκτός. Εχει φάει 50π(!)στην Μάλαγα αλλά έχει και ένα καλό ματς στην Μπασκόνια που έχασε στην παράταση! Ηττα λογικά 55-73 με Ρεάλ μέσα. Πρόβλημα στο σκορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.52 και φαίνεται ελκυστικό καθώς και το -4. Καθώς η Μπέτις είναι ουραγός και με κακή εικόνα με εξαίρεση την εμφάνιση στην Μπασκόνια. Προς άσο.

ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Ντερμπάκι και εδώ αλλά προς διπλό με ποιοτικότερη την Βενέτσια. Η Μπρίντεζι στις καλές ομάδες και με στόχο την τετράδα. Πέρυσι όμως είχε μια κακή χρονιά και έμεινε εκτός πλέι οφ και τα άλλαξε όλα κυριολεκτικά! Αρχισε καλά αλλά προβληματίζει καθώς δεν έχει νίκη εκτός και έχει και κακές εμφανίσεις. Συντριβή 98-68 στην Βίρτους Μπολόνια. Πρόβλημα στην άμυνα. Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες στο καμπιονάτο με στόχο την τετράδα. Ενισχυμένη και με καλούς ιταλούς διεθνείς. Δεν άρχισε καλά αλλά ρολάρει και έχει κερδίσει και το Μιλάνο. Σοκ 72-73 με Τρέντο εντός. Παίζει στο Γιούροκαπ και σπουδαίο διπλό 60-80 στην Μπρέσια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Από συντριβές η Μπρίντεζι αλλά κανονικά είναι ομάδα για πλέι οφ. Η Βενέτσια καλύτερη αλλά ασταθής. Στο 1.62 και -3η Βενέτσια μάλλον σωστά αλλά δεν αξίζει κάτι. Ντερμπάκι άλλωστε είναι κανονικά.

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΝΑΠΟΛΙ

Παιχνίδι με φαβορί την γηπεδούχο ομάδα, αλλά θέλει προσοχή. Η Μπρέσια είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες. Πέρσι είχε μια εντυπωσιακή χρονιά και την 3η θέση! Στόχος φέτος η τετράδα και το έδειξε χάνοντας στο πόντο στο Μιλάνο. Πολυ δεμένη ομάδα. Αλλά ντεφορμέ προσέχουμε. Διπλό θρίλερ στην παράταση στο Τριέστε από 46-39ημ.Παίζει στο Γιούροκαπ που συνετρίβη εντός 60-80 από την Βενέτσια! Η Νάπολι είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες στο καμπιονάτο. Πέρυσι άρχισε εξαιρετικά και μετά κινδύνεψε! Μέτριο ρόστερ και φέτος και μεγάλες διακυμάνσεις. Εχει χάσει από +20 με τη Βίρτους! Από +10 ήττα λογικά όμως 74-73 στην Τορτόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Δεν είναι καλά η Μπρέσια και θέλει να παλέψει η μέτρια Νάπολι. Ετσι δεν αξίζει ο άσος στο 1.47 και -5 αν και έχει ενδιαφέρον η νίκη καθώς λογικά θα την πάρει εύκολα ή δύσκολα.

ΣΑΣΑΡΙ-ΜΙΛΑΝΟ

Πονηρή κανονικά έξοδος για το Μιλάνο αλλά η γηπεδούχος είναι σε κακή επίσης κατάσταση! Περίεργο ματς για το χάντικαπ! Η Σάσαρι είναι στις καλές ομάδες τα τελευταία χρόνια και με στόχο και φέτος την τετράδα. Κακό ξεκίνημα και πολλές διακυμάνσεις. Χωρίς διπλό και έχασε εύκολα 81-75 και στο Πέζαρο. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ που νίκησε 82-78 τον ΠΑΟΚ εντός. Το Μιλάνο με στόχο τον τίτλο και πάλι και το Φ4 στην Ευρωλίγκα. Πολύ ενισχυμένο φέτος αλλά κακό ξεκίνημα και πρόβλημα στο σκορ με απουσίες και έχει χάσει στην Βενέτσια. Στην Ευρωλίγκα από 6 σερί ήττες και είχε την Μπασκόνια εκτός που έχασε 15π. Εδώ άνετα έχοντας και 20π στο Τρεβίζο 80-93.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σε μεγάλη κρίση το Μιλάνο και δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί το 1.37 και -5 και ας είναι σε κακή κατάσταση και η Σάσαρι. Καμία αξία ειδικά στη νίκη.

ΤΡΕΝΤΟ-ΠΕΖΑΡΟ

Ενδιαφέρον παιχνίδι και ντερμπάκι. Αλλά έχει ένα προβάδισμα η Πέζαρο. Η έμπειρη Τρέντο απογοήτευσε πέρσι και κινδύνεψε και με υποβιβασμό! Δεν έχει πολλά χρήματα, αλλά δεν πάει άσχημα και έχει σχετικά φόρμα και είναι σχετικά ψηλά. Και έτσι έκανε το μπαμ με 72-73 στην Βενέτσια. Στο Γιούροκαπ κάκιστη πορεία και ήταν χωρίς νίκη αλλά έκανε σπουδαία εμφάνιση και 75-72 εντός την πρώτη Γκραν Κανάρια. Η ιστορική Πέζαρο του Χαραλαμπόπουλου πέρσι μπήκε στα πλέι οφ. Και φέτος ίδιο επίπεδο και στόχος η οκτάδα. Εντυπωσιακή αρχή αλλά έχει το σοκ με Νάπολι εντός. Ανετα 81-75 την Σάσαρι εντός και φόρμα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ανοιχτό και αμφίρροπο ματς. Στο -2 σωστά με την φορμούλα της Τρέντο. Αλλά τίποτα στοιχηματικά.

ΒΑΡΕΖΕ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ

Κάποτε ήταν ιστορικό ντέρμπι. Τώρα φαβορί η Βίρτους ασφαλώς αλλά πονηρή έξοδος για τους μπολονέζους. Η ιστορική Βαρέζε δεν έχει υψηλά μπάτζετ τα τελευταία χρόνια αλλά πέρσι έκανε μια εξαιρετική πορεία και στην ομάδα μπήκε πλέον ο μεγάλος Λουίς Σκόλα. Με τον κόσμο της θέλει πλέι οφ. Αμερικανος κόουτς φέτος και ομάδα του όβερ και των θρίλερ! Ανετα 91-98(49-59ημ)στην μέτρια Βερόνα διπλό. Η Βίρτους Μπολόνια μεγάλο όνομα και ρίχνει πολλά λεφτά. Δεν άρχισε καλά και με πρόβλημα στο σκορ έχοντας και απουσίες, αλλά ρολάρει. Περίπατος 98-68 με Μπρίντεζι εντός. Στην Ευρωλίγκα είχε τον Αστέρα στην Σερβία και έχασε 10π από +12

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στην Ιταλία άλλο επίπεδο η Βίρτους αλλά όχι και για -9 που άνοιξε και ήδη κατέβηκε στο -7 με την Βαρέζε να είναι καλή μεσαία ομάδα ειδικά στην έδρα της. Και το 1.30 χαμηλό και ας περάσει. Δεν αξίζει.

ΣΚΑΦΑΤΙ-ΤΡΕΒΙΖΟ

Σημαντικό ματς στα μικρομεσαία στρώματα και βασικά στην μάχη της παραμονής και ντέρμπι. Η νεοφώτιστη Σκαφάτι δεν είναι πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια. Θα στηριχθεί στους αμερικανούς της αλλά έχει κρατήσει και σημαντικό κομμάτι του κορμού της. Συμπαθητική εικόνα και ας είναι ουραγός και ποντάρει στην έδρα και στην άμυνα της. Νίκη θρίλερ 61-59 με Εμίλια εντός. Η ιστορική Μπενετόν τότε Τρεβίζο, είναι μια μικρομεσαία πλέον ομάδα με στόχο την παραμονή βασικά. Πολύ μέτριο ρόστερ αλλά βελτιωμένη πια και παλεύει. Εχασε εύκολα και λογικά 80-83 εντός καθώς ήταν και στο -20 από το Μιλάνο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ματς παραμονής. Και οι δύο ομάδες δεν σκοράρουν εύκολα. Συνεπώς δεν μ αρέσει το λογικό πάντως προβάδισμα στην έδρα αλλά όχι για 1.57 και -3. Το άντερ 163π έχει ενδιαφέρον όμως και αξίζει κάτι.

ΕΜΙΛΙΑ-ΤΡΙΕΣΤΕ

Και εδώ σημαντικό ματς στα μικρομεσαία στρώματα και βασικά στην μάχη της παραμονής και ντέρμπι. Κλασική μεσαία ομάδα η Εμίλια που πέρσι είχε καλή χρονιά και μπήκε στα πλέι οφ. Αρκετές αλλαγές και πολλές διακυμάνσεις ήδη φέτος και στόχος πάλι η οκτάδα φυσικά. Δύσκολη στοιχηματικά. Και κακή αρχή και ήττα θρίλερ 61-59 στην Σκαφάτι. Η Τριέστε (παλιά Στεφανέλ) είναι μια ομάδα χωρίς πολλά χρήματα που στόχος της είναι η παραμονή και μόνο τελικά. Ομάδα γενικά διακυμάνσεων. Δεν έχει βάθος αλλά είναι σε άνοδο προσέχουμε και ας έχασε από την καλύτερη Μπρέσια εντός στην παράταση από 46-39ημ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.37 και -6 η έδρα αλλά δεν είναι καλά η Εμίλια. Οπότε δεν έχει λογική. Η Τριέστε ανεβασμένη. Καμία αξία στον άσο. Πονηρό ματς στη νίκη. Με +7 και +8 ενδιαφέρον το διπλό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr