Μπάσκετ

Euroleague: Ξανά στη μάχη οι "αιώνιοι"

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 - 12:23

Δύσκολες αποστολές για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην 13η αγωνιστική της Euroleague, κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Βαλένθια αντίστοιχα.

Euroleague: Ξανά στη μάχη οι

Η Euroleague είναι εδώ με το κουπόνι της Τρίτης (13/12) να έχει 6 ματς για στοίχημα. Τα προγνωστικά στοιχήματος έχουν και δυνατές προτάσεις και για τα livescores.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός που μπήκε φουριόζος καθώς είναι ίδια ομάδα με πέρσι που έκανε ένα νέο ξεκίνημα σαν αθλητική και σύγχρονη ομάδα με την κορυφαία άμυνα και έδρα στην διοργάνωση με τον κόσμο του. Κράτησε τον κορμό του και έχει εξαιρετική χημεία. Ισχυρή φροντ λάιν και νίκησε εκτός έδρας τα μεγαθήρια Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Όμως έχασε κολλητά εντός από Μονακό και Βαλένθια από +16. Πέρασε μια κάμψη, καθώς και στην Μακάμπι έχασε εύκολα από +11 και στην Εφές από +10. Ομως δεν έχει προβλήματα και διέλυσε με 18τρ την Βίρτους Μπ εντός με 117-71(!)και τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα εκτός με 20αρα έχοντας και 30π!

Εξαιρετική εικόνα για την Φενέρ που παραμένει στην πρώτη θέση αν και φέτος έχει μειώσει το μπάτζετ της αλλά παραμένει μια σοβαρή και ακριβή ομάδα που έχει μπει σε νέα εποχή με τον Ιτούδη από φέτος(και του Καλάθη). Και αν και δεν τρομάζει είναι έμπειρη και με κόσμο και πάντα στα φαβορί για τα πλέι οφ. Γεμάτη ομάδα αλλά με πολλούς ρολίστες. Εντυπωσιακή αρχή καθώς γίνεται καλή δουλειά και έχει την καλύτερη άμυνα. Δεν έχει ακόμα πάιξει κανένα τρομερό μπάσκετ αλλά ειναι αποτελεσματική και έχει διπλό στην Εφές. Διέλυσε 104-75 στην Άλμπα, σοκ στη λίγκα της 75-82 με Τουρκ και ήταν και στο -20! Εκτός Ουίλμπέκιν-Μότλεϊ,σοβαρές απουσίες!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ(πλέι μεικερ,8π,4ας,αμφίβολος),Μπλακ(σέντερ,3π,2ρ,αμφιβολος), Μακίσικ(περιφερειακός,6π,2ρ,αμφίβολος)
ΦΕΝΕΡ: Μπιέλιτσα(φόργουορντ,αμφίβολος),Πιερ(φόργουορντ,4π,2ρ,εκτός), Ουιλμπέκιν(πλέι μέικερ,12π,4ας,εκτός),Μότλεϊ(σέντερ,15π,5ρ,εκτός),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Με μισή ομάδα η Φενέρ και ευκαιρία για Ολυμπιακό. Γι' αυτό και στο 1.47 και -5. Καλή η τιμή της νίκης. Στα ειδικά στο άντερ ο Τζέικιρι 9,5π.

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ο Ερ Αστέρας ρολάρει με την αλλαγή κόουτς από την 7η αγωνιστική που άλλαξε προπονητή με τον έμπειρο Ντούσκο Ιβάνοβιτς να πάιρνει την θέση του άπειρου Γιοβάνοβιτς! Και είναι αήτητος μαζί του. Πήρε μετά την αρχή της σεζόν και τον ΝΒΑερ Βιλντόζα και πλέον με την άμυνα βασικά έχει 5 συνεχόμενες νίκες! Γενικά έχει παίκτες καλούς,αλλά γερασμένους ή ιδιόρρυθμους! Δύσκολα θα αλλάξει επίπεδο και φέτος αλλά κάτι κάνει τώρα. Και έχει την πιο σκληρή έδρα στην Ευρώπη και είναι πάντα μαχητικός και στις πονηρές ομάδες. Από -10 πήρε το ντέρμπι του Βελιγραδίου εκτός με την Παρτίζαν 73-76 με τρίποντο στο μηδέν

Πολύ καλό ξεκίνημα απρόσμενα για την Zάλγκιρις που είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και κλασικά σε ρόλο ρυθμιστή σε αυτό το επίπεδο με εξαίρεση όταν πήγε Φ4 με Σάρας! Και φέτος έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ και στόχος είναι απλά οι καλές εμφανίσεις ειδικά στην έδρα της που παιζει με 15.000 κόσμο! Αλλά εντός με την άμυνα έχει τα μπαμ με Μπαρτσελόνα, Μιλάνο και Βίρτους Μπ(από -12). Ψηλή ομάδα και παίζει και με 4 φόργουορντ. Παλεύει και εκτός. Τρομερή ανατροπή με την Άλμπα μέσα από -20(!). Κάνει μια κοιλιά με τις ήττες με ΠΑΟ μέσα και με την Εφές λογικά με κατάρρευση μετά το 39-35(60-86). Πρόβλημα σκορ και απουσίες.

ΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ:Ιβάνοβιτς(περιφερειακός,6π,2ας,εκτός)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ:Καλνιέτις(πλέι μέικερ,εκτός), Λεκάβιτσους(πλέι μέικερ,7π,2ας,εκτός), Μπραζντέκις(φόργουορντ,10π,3ρ,εκτός),Ντίμσα(περιφερειακός,6π,2ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η φόρα του Αστέρα με τον Ιβάνοβιτς στον παγκο και κάποιες απουσίες και ντεφορμάρισμα της Ζάλγκιρις έχουν φέρει το 1.29 και -7. Καμία αξία σε τέτοιες τιμές για ματς με ισοδύναμες ομάδες.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Χαμηλά αλλά ζημιάρα η Βιλερμπάν που κλασικά είναι επικίνδυνη όπως είδαμε και με το διπλό της στην Βαρκελώνη(!) αλλά μέχρι εκεί. Μεγαλομέτοχος ο πρώηνΝΒΑερ Τόνι Πάρκερ και η τοπική κοινωνία, αλλά δεν έχει το πολύ ακριβό μπάτζετ. Θα κάνει ζημιές αλλά δεν μπορεί για πλέι οφ. Φέτος παίζει και άμυνα και έχει αλλάξει κάπως στιλ από πέρσι. Αλλά έχει την χειρότερη επίθεση καθώς ο Ντε Κολό δεν είναι ο παλιός σκόρερ. Νίκησε από -12 στην Βαλένθια και από -20 στην Μπολόνια πάντως. Εριξε και μια 30αρα στην Μπασκόνια(!),αλλα έκανε 5 σερί ήττες. Εχει ήττες εντός από Μπάγερν, Ζάλγκιρις. Μόλις μια νίκη μέσα. Αλλά μπαμ 74-75 δίκαια στην Μπαρτσελόνα!

Πάλι γκρίνια στην Παρτίζαν του Ζοτς που όπως είχαμε επισημάνει έχει θέμα με το βάθος της. Η ιστορική ομάδα γύρισε στην Ευρωλίγκα με wild card καθώς έχει στον πάγκο της τον μεγάλο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Δεν περιμένει πολλά άμεσα αλλά κάνει ζημιές έχοντας μια από τις σκληρότερες έδρες της Ευρώπης. Ποντάρει σε έδρα και κλειδί το τρίποντο. Εχει μια 30αρα συντριβή στην Άλμπα αλλά έριξε και 30 στην Βίρτους Μπ εντός και άλωσε το ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟ. Παίζει επιθετικό μπάσκετ, ομάδα του όβερ.περιέργως .Νέα ήττα μέσα 73-76 από +10 και 71-67 με Αστέρα στο ντέρμπι(73-76)και στην λίγκα της ήττα 77-74 στην Τσεντεβίτα. Μόλις ένα διπλό και 4 σερί ήττες

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Λοβέρν(σέντερ,8π,4ρ,εκτός)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Αβράμοβιτς(πλέι μέικερ,εκτος),Κοπρίβιτσα(σεντερ,2π,2ρ,εκτός),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κανονικά καλύτερη η Παρτίζαν αλλά η Βιλερμπάν έρχεται από τρομερή εμφάνιση και μπαμ στην Βαρκελώνη και η ομάδα του Ζοτς από κακή ήττα παλι και κακή ψυχολογία και γκρίνια. Στο -3 έτσι η έδρα αλλά ανοιχτό ματς και προτιμώ το διπλό με +4 ή +5 στην Παρτίζαν καθώς μπορεί να κερδίσει.

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΡΕΑΛ

Συνέρχεται μετά το κακό ξεκίνημα (με δύσκολο πρόγραμμα)η έμπειρη Μπάγερν που έχει το μπαμ με την Εφές εντός! Γενικά σοβαρή ομάδα που είναι στην σκιά του τεράστιου μπραντ του ποδοσφάιρου στο κλαμπ. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ, αρέσκεται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή παλεύοντας για τα πλέι οφ που μπήκε πάντως τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετική χημεία και άμυνα! Ζημιάρα. Δεν σκοράρει εύκολα. Ακόμα και όταν χάνει παλεύει. Με απουσίες συντριβή 78-53 στην Μπασκόνια με 6/31τρ.

Ρολάρει η βασίλισσα Ρεάλ που έφτασε να τρίζει η καρέκλα του Ματέο αλλά έκανε 6 σερί νίκες και διπλό στην Φενέρ. Από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης με πολύ βαρύ όνομα και στα φαβορί για τον τίτλο αφού πήγε τελικό πέρσι. Ομως είναι γηρασμένη και έχει και τραυματισμούς. Εφυγε ο Λάσο μετά από 11 χρόνια μην ξεχνάμε. Έχει ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ με έμφαση στην άμυνα και τρομερή χημεία καθώς έχει ίδιο κορμό χρόνια! Αρχισε με ήττες μέσα με Ολυμπιακό και Βίρτους Μπ. Εσπασε το σερί της όμως με την ήττα θρίλερ εντός στην παράταση από την Μονακό που πήγε αφού έφαγε 4ποντο στα 3''! Περίπατος με Μανρέσα εντός στη λίγκα της, 4-1 εκτός και 3 ήττες εντός!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Σίσκο(πλέι μέικερ,εκτός),Λούσιτς(φόργουορντ,9π,4ρ,εκτός), Ράμπιτ(σέντερ,9π,4ρ,αμφίβολος)
ΡΕΑΛ:Ράντολφ(φόργουορντ,εκτός), Ρούντι(περιφερειακός,εκτός), Χάνγκα(περιφερειακός,εκτός),Αλκοκέν(πλέι μέικερ,εκτός), Ντεκ(φόργουορντ,12π,8ρ,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Μαχητική η Μπάγερν και το -7 της Ρεάλ που με εξαίρεση στο ματς στην Φενέρ δεν παίζει κανένα τρομερό μπάσκετ, δεν αξίζει. Χαμηλά για Ευρωλίγκα το 1.30.

ΜΙΛΑΝΟ-ΜΑΚΑΜΠΙ

Σε πρωτοφανή κρίση το Μιλάνο που είναι μια ιστορική ομάδα με στόχο το Φ4 καθως έκανε δύο εξαιρετικές και πανάκριβες κινήσεις με τον ερχομό των Πάνγκος-Ντέιβις. Αλλά είναι προβληματικό με τεράστιο πρόβλημα στο σκορ και κακή χημεία ενώ οι δύο ακριβές μεταγραφές δεν αποδίδουν. Και "νοσοκομείο" φέτος. Στις 8 σερί ήττες πια! Εχει σοκ μέσα με Άλμπα,με Βίρτους από +14 και 30αρα από την Εφές! Ο Μεσίνα ανησυχεί ότι θα χαθεί η σεζόν. Ηττα και στο ΟΑΚΑ στην παράταση με τον ΠΑΟ αν και ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ και με 15π και στο δεύτερο ημίχρονο με 47-62 . Αλλά δεν άντεξε. Ματς-τελικός, χωρίς νίκη εντός!

Σε κακή κατάσταση με 5 ήττες στα 7 τελευτάια ματς η Μακάμπι που προβληματίζει. Σαρωτικές αλλαγές το καλοκαίρι καθώς ψάχνει την επιστροφή της στα Φ4. Πάντα στα μεγάλα ονόματα και ανέβασε μπάτζετ φέτος. Πάντα έχει μια δυνατή έδρα, εμπειρία και όνομα! Καλη περιφέρεια και πολύ αθλητική αλλά σοφτ πάλι και με διακυμάνσεις. Και με κακή άμυνα. Από -18 κέρδισε καθαρά την Μονακό εντός αλλά έχει φάει μια 30αρα στην Μπασκόνια. Ανάσα με την άμυνα και το πρέπει εντός 84-68 με την Βαλένθια εύκολα. Πρόβλημα στο σέντερ που μένει εκτός 2 μήνες ο Πόιθρες. Εκτός και ο ηγέτης Μπάλτγουιν. Νέο σοκ στη λίγκα της εντός 93-98 με Μπνέι!

ΜΙΛΑΝΟ: ΣΙλτς(φόργουορντ,14π,4ρ,εκτός),Ντατόμε(φόργουορντ,7π,2ρ,εκτός),Πάνγκος(πλέι μέικερ,10π,4ας,εκτός),Μέλι(φόργουορντ,10π,4ρ,αμφίβολος), Χάινς(φόργουορντ,6π,2ρ,αμφίβολος(
ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπάλτγουιν(πλέι μέικερ,15π,5ας,εκτος),Πόιθρες(σέντερ,9π,4ρ,εκτός)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κάπου θα κερδίσει το Μιλάνο! Που δεν παίζει και τόσο άσχημα και ας χάνει και ας έχει απουσίες. Και η Μακάμπι με λιγότερες, αλλά σημαντικές. Και κακό κλίμα. Στο 1.62 και -3 και ροπή στον άσο. Ειδικά η νίκη του Μιλάνου. Στα ειδικά στο όβερ ο Λ. Μπράουν(17π).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πολύ δύσκολη στοιχηματικά ομάδα η Βαλένθια που γύρισε στην Ευρωλίγκα από το ..παράθυρο καθώς πήρε wild card με την αποχώρηση των ρώσικων ομάδων. Παρουσιάζει απίστευτες διακυμάνσεις! Δεν έχει το παλιό ακριβό ροστερ που πάλευε για πλέι οφ. Ομως με την εμπειρία της θα κάνει ζημιές και μετά τα σοκ μέσα με Μπασκόνια και Βιλερμπάν από +12, έκανε το μπαμ στην πρωταθλητρια Εφές με 16τρ(!)και στην συνέχεια στο ΣΕΦ ! Εκανε "κοιλιά" με 3 σερί ήττες και 30αρα στην Μπολόνια. Με 4 ήττες στα 5 τελευταία. Παίζει καλύτερα εκτός. Εχασε εύκολα 84-68 στην Μακάμπι. Διέλυσε με 35π τη Χιρόνα εντός στην Ισπανία

Αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό με 5 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια με καλό πρόγραμμα πάντως και βασικά με το ΟΑΚΑ! Σε μια εποχή εδώ και μερικά χρόνια κάμψης της ομάδας καθώς ο Δ.Γιαννακόπουλος έχει τις μετοχές αλλά δεν ασκεί την δίοικηση. Στοχος τα πλέι οφς αλλά δύσκολα. Αλλά με την απόκτηση Μπέικον από την 6η αγωνιστική υπάρχει βελτίωση καθώς σκοράρει. Υλικό έχει πια και ειδικά στο ΟΑΚΑ μεταμορφώνεται. Αλλά θέλει χημεία και διάρκεια. Εκτός έχει τις 30αρες σε Άλμπα(!) και Φενέρ. Αλλά έκανε και άνετο διπλό στο Κάουνας. Από -15 και 47-62 καθάρισε στην παράταση εντός το Μιλάνο. Ματς-κλειδί για να ελπίζει σε πλέι οφ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χέρμανσον(πλέι μέικερ,εκτός), Χιμένεθ(περιφερειακός,εκτός),Φαν Πόσομ(πλέι μέικερ,7π,2ας,εκτός),
ΠΑΟ:Γκριγκόνις(περιφερειακός,9π,2ρ,εκτός), Μποχωρίδης(πλέι μέικερ,3π,1ας,αμφίβολος)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σημαντικό ματς. Και πολύ δύσκολο στοιχηματικά. Η Βαλένθια ομάδα μέρας, ο Παναθηναϊκός βελτιωμένος αλλά ασταθής. Στο -3 η έδρα σωστά αλλά καμία αξία στο 1.68.

Βαθμολογία -

13/12/2022Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν H Ν% Π/Υ Π/Κ +/-
1 Φενέρμπαχτσε Φενέρμπαχτσε 0 12 10 2 83.3% 1044 914 130
2 Μονακό Μονακό 0 12 9 3 75% 992 960 32
3 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 0 12 8 4 66.7% 1041 941 100
4 Ρεάλ Μαδρίτης Ρεάλ Μαδρίτης 0 12 8 4 66.7% 1019 946 73
5 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα 0 12 8 4 66.7% 965 923 42
6 Αναντολού Εφές Αναντολού Εφές 0 12 7 5 58.3% 994 918 76
7 Μπασκόνια Μπασκόνια 0 12 7 5 58.3% 1021 967 54
8 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 12 6 6 50% 991 999 -8
9 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 0 12 6 6 50% 934 962 -28
10 Ζαλγκίρις Κάουνας Ζαλγκίρις Κάουνας 0 12 6 6 50% 912 953 -41
11 Ερυθρός Αστέρας Ερυθρός Αστέρας 0 12 6 6 50% 873 920 -47
12 Βαλένθια Βαλένθια 0 12 5 7 41.7% 935 984 -49
13 Παρτιζάν Παρτιζάν 0 12 4 8 33.3% 992 1015 -23
14 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 0 12 4 8 33.3% 887 943 -56
15 Βιλερμπάν Βιλερμπάν 0 12 4 8 33.3% 867 931 -64
16 Βίρτους Μπολόνια Βίρτους Μπολόνια 0 12 4 8 33.3% 887 958 -71
17 Άλμπα Βερολίνου Άλμπα Βερολίνου 0 12 3 9 25% 953 994 -41
18 Μιλάνο Μιλάνο 0 12 3 9 25% 813 892 -79
Promotion - Euroleague (Play Offs)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr