Μπάσκετ

Επιλογές σε Ισπανία και Ιταλία

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 - 13:07

Συνεχίζονται τα απανταχού ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, διαβάστε τις αναλύσεις σε ACB και Lega Basket.

Επιλογές σε Ισπανία και Ιταλία

Αρκετά παιχνίδια στο πρόγραμμα της Κυριακής, προκύπτουν κάποιες επιλογές

ΧΙΡΟΝΑ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Σημαντικό ματς στην μάχη της παραμονής και προβάδισμα στην έδρα. Η Χιρόνα είναι ιστορική ομάδα που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια. Την έχει ο ΝΒΑερ Μαρκ Γκαζόλ και στον πάγκο ο σπουδαίος κόουτς Ρενέσες! Καλό ρόστερ, διακυμάνσεις πάντως. Κακό μομέντουμ και 5 σερί ήττες με διασυρμό 104-69 στην Βαλένθια(45-36ημ). Η Σαραγόσα είναι μια κλασική έμπειρη μεσαία ομάδα που πέρσι σώθηκε στο νήμα. Κακή και φέτος με 6 σερί ήττες αν και έχει το μπαμ με την Ρεάλ εντός! Σημαντική νίκη όμως εντός και ανάσα με την Γρανάδα με 73-57 από 29-30ημ. Ματς που θέλει να χτυπήσει εδώ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σημαντικό ματς. Η έδρα στο 1.52 και -4. Σωστά προβάδισμα αλλά χαμηλά οι τιμές.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ-ΡΕΑΛ

Το ντέρμπι της εβδομάδας και πονηρή έξοδος της Ρεάλ και θέλει προσοχή. Η Τενερίφη έμπειρη ομάδα με στόχο κάθε χρόνο την τετράδα .Εξαιρετική αρχή με την άμυνα και την καλή της έδρα. Σε τρομερή φόρμα αν και έχασε 78-69 με ένα 30-12 στο τέλος από +15 στην δυνατή Μπανταλόνα. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ που διέλυσε εντός 86-60 το Περιστέρι. Η βασίλισσα Ρεάλ με στόχο τον τίτλο φυσικά και το Φ4 στην Ευρωλίγκα στην μετά Λάσο εποχή. Εχει διακυμάνσεις και απουσίες αν και με τρομερό βάθος και δεν φαίνονται. Τρομερή χημεία. Ανετα 103-89 την Μανρέσα εντός. Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγωνιστική και προσοχή στη κούραση καθώς έχασε και στο Κάουνας από τη Ζάλγκιρις και εύκολα με 71-62!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -2 η Ρεάλ καθώς έχει άκρως πονηρή έξοδο. Αν και πιστεύω θα το πάρει με το βάθος της και είναι ελκυστικό το 1.70

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Ενδιαφέρον ματς και πονηρό αν και η Βαλένθια είναι φαβορί. Η νεοφώτιστη Γρανάδα που πάντως έχει πάιξει πολλά χρόνια και παλαιότερα στα μεγάλα σαλόνια, έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα ειδικά εκτός έδρας καθώς είναι δουλεμένη ομάδα. Μεγάλες διακυμάνσεις πάντως και τελευταία με πρόβλημα στο σκορ. Εχασε άνετα 73-57 στην Σαραγόσα μετά το 29-30ημ! Και 3 σερί ήττες. Η Βαλένθια στις ομάδες τετράδας. Χωρίς ακριβό μπάτζετ άρχισε άσχημα με σοκ με Μούρθια εντός αλλά και στην Ευρωλίγκα. Αλλά βρήκε τρομερή φόρμα παρά τις διακυμάνσεις Διέλυσε 104-69 την Χιρόνα εντός! Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγωνιστική και νίκησε ήδη τον ΠΑΟ εντός και έχασε στην Μπάγερν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρή έξοδος για την Βαλένθια που έχει κούραση και ευκαιρία για την μέτρια τελευταία πάντως Γρανάδα. Οχι για 1.30 και -7 με τίποτα!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΑΛΑΓΑ

Καλό ματς αν και φαβορί η Μπάρτσα. Η Μπαρτσελόνα απέτυχε πέρσι αλλά πάλι με την άμυνα πάει για τον τίτλο και στην Ευρωλίγκα. Εχει σοκ στην Γκραν Κανάρια, την Ομπραντόιρο και την Μπανταλόνα. Δεν έχει διάρκεια. Σε κακή κατάσταση, αγχωτικά 74-78 εκτός την Μπρέογκαν. Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγωνιστική αλλά μεγάλο διπλό στο Μονακό και αγχωτικά 74-68 από +18 τον ΠΑΟ μέσα. Η Μάλαγα ήταν μέτρια τα τελευταία χρόνια καθώς έριξε το μπάτζετ. Αλλά φέτος είναι εξαιρετική και ανανεωμένη και θέλει πλέι οφ τουλάχιστον. Εχει διπλό στην Βαλένθια και 6 σερί νίκες! Διέλυσε 117-85 εκτός την Φουενλαμπράδα! Παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ (νίκη 88-85 στον ΠΑΟΚ και αήττητη).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σε τρομερή φόρμα η Μάλαγα και δεν παίζει καλά η Μπάρτσα που σαφώς είναι άλλη κλάση. Καμία αξία στο -9 όμως.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Μπασκόνια και λογικά ματς για όβερ και 15π. Η Μπασκόνια δεν έχει τα χρήματα του παρελθόντος αλλά είναι πάλι δουλεμένη ομάδα και με τρομερή εμπειρία και έχει νικήσει ήδη την Ρεάλ εντός! Διέλυσε εκτός 96-68 την καλή Γκραν Κανάρια! Στην Ευρωλίγκα είχε διπλή αγωνιστική και έκανε ήδη μπαμ στην πρωταθλήτρια Εφές και μετά στην Φενέρ! Τρομερή φόρμα! Η Φουενλαμπράδα είναι στις κλασικές μικρές ομάδες που με την εμπειρία της όμως κάθε χρόνο σώνεται. Μέτριο ρόστερ αλλά καλή χημεία. Καλή αρχή σχετικά και ομάδα και των θρίλερ και του όβερ. Συντριβή 85-117 με Μάλαγα εντός! Και 5 ήττες στα 6 τελευταία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ενθουσιασμός στην Μπασκόνια αλλά και κούραση και γι αυτό με -15 δεν αξίζει κάτι.

ΤΡΕΝΤΟ-ΜΙΛΑΝΟ

Τοπικό ντέρμπι στον βορρά,αλλά εύκολο ματς για το Μιλάνο. Θέλει προσοχή στο χάντικαπ. Η έμπειρη Τρέντο απογοήτευσε πέρσι και κινδύνεψε και με υποβιβασμό! Δεν έχει πολλά χρήματα,αλλά δεν πάει άσχημα και έχει σχετικά φόρμα και είναι σχετικά ψηλά με διπλό στην Βενέτσια. Και 4 νίκες στα 6 τελευταία. Κακή εμφάνιση και ήττα 69-58(30-29ημ) στη Νάπολι. Στο Γιούροκαπ νίκη 85-80 με Αμβούργο εντός. Το Μιλάνο με στόχο τον τίτλο και πάλι και το Φ4 στην Ευρωλίγκα που με απουσίες απογοητεύει και 9 σερί ήττες αλλά στηρίζεται ο Μεσίνα και νίκησε στο Βελιγράδι τον Αστέρα! Πρόβλημα στο σκορ, εδώ αντέχει και 81-63 την Εμίλια εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.20 και -9 όχι. Καμία αξία. Με τις απουσίες του Μιλάνου και την κόπωση.

ΒΑΡΕΖΕ-ΤΡΙΕΣΤΕ

Ενδιαφέρον ματς και ντέρμπι ιστορικών ομάδων στον βορρά με προβάδισμα στην έδρα. Η ιστορική Βαρέζε δεν έχει υψηλά μπάτζετ τα τελευταία χρόνια αλλά πέρσι έκανε μια εξαιρετική πορεία και στην ομάδα μπήκε πλέον ο μεγάλος Λουίς Σκόλα. Με τον κόσμο της θέλει πλέι οφ. Αμερικανός κόουτς φέτος και ομάδα του όβερ και των θρίλερ! Ηττα 101-93(59-44ημ) στο Πέζαρο. Η Τριέστε (παλιά Στεφανέλ) είναι μια ομάδα χωρίς πολλά χρήματα που στόχος της είναι η παραμονή και μόνο τελικά. Ομάδα γενικά διακυμάνσεων. Και ήττα 66-83 εντός με τη Μπρίντεζι μετά το 20-16.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.38 και -6 η Βαρέζε. Χαμηλά οι τιμές,δεν αξίζει κάτι.

ΤΡΕΒΙΖΟ-ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ

Ενδιαφέρον ματς και μικρό προβάδισμα στην φιλοξενούμενη. Η ιστορική Μπενετόν τότε Τρεβίζο, είναι μια μικρομεσαία πλέον ομάδα με στόχο την παραμονή βασικά. Πολύ μέτριο ρόστερ αν και πολλά ματς τα παλεύει. Κακή ήττα εντός με την νεοφώτιστη Βερόνα 77-79 και πίεση. Και 4 σερί ήττες και χωρίς διπλό. Η Μπρίντεζι στις καλές ομάδες και με στόχο την τετράδα. Πέρυσι όμως είχε μια κακή χρονιά και έμεινε εκτός πλέι οφ και τα άλλαξε όλα ! Με διακυμάνσεις. Πρώτο διπλό 66-83 στο Τριέστε και δείχνει να ανεβαίνει. Ματς-κλειδί για τη συνέχεια εδώ λένε στην ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Μπρίντεζι καλύτερη και σωστά στο 1.75 και -2. Προς άντερ με165.

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ

Παιχνίδι που έχει σαφώς φαβορί την Βίρτους. Η Μπρέσια στις κλασικές μεσαίες ομάδες. Πέρσι στην 3η θέση! Στόχος φέτος η τετράδα. Εκανε μια κοιλιά, πήρε τον Τέιλορ του Απόλλωνα και έχασε δύσκολα 82-79 στην Βενέτσια από 58-64 στο 30. Παίζει στο Γιούροκαπ που έκανε καλό διπλό με ανατροπή στο τέλος 80-83 στην Τσεντεβίτα. Η Βίρτους Μπολόνια μεγάλο όνομα και ρίχνει πολλά λεφτά. Πάντως έχει διακυμάνσεις ειδικά στην Ευρωλίγκα που είχε διπλή αγωνιστική και νίκησε εντός και την Μακάμπι! Εδώ σκοράρει πολύ .Αλλά από "κοιλιά" και σοκ εντός και άνετα με την νεοφώτιστη Σκαφάκι 77-85 και ενώ έχανε και 15π!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Βίρτους φαβορί σαφώς αλλά θέλει προσοχή η Μπρέσια. Περίεργο αλλά προς διπλό χάντικαπ με -5.

ΕΜΙΛΙΑ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Ενδιαφέρον ματς αλλά φαβορί η Βενέτσια. Κλασική μεσαία ομάδα η Εμίλια που πέρσι είχε καλή χρονιά και μπήκε στα πλέι οφ. Μέτρια φέτος,αλλαγή προπονητή στην 9η αγ που ήρθε
ο έμπειρος Σάκοτα. Ηττα 81-63 στο Μιλάνο και 5 σερί ήττες. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε ρεπό.
Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες στο καμπιονάτο με στόχο την τετράδα. Ενισχυμένη και με καλούς ιταλούς διεθνείς φέτος. Έχει κερδίσει και το Μιλάνο. Αλλά έχει χάσει και από την Τρέντο εντός! Διακυμάνσεις. Αγχωτικά 82-79 την Μπρέσια εντός από 58-64(30'). Στο Γιούροκαπ ήττα 90-87 στην Μπανταλόνα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Βενέτσια καλύτερη και φαβορί αλλά για -6 και 1.35 καμία αξία. Ασταθής.

ΒΕΡΟΝΑ-ΠΕΖΑΡΟ

Ενδιαφέρον ματς αλλά προβάδισμα η Πέζαρο. Θέλει προσοχή όμως. Με στόχο την παραμονή η νεοφώτιστη Βερόνα και δεν είναι κακή η πορεία της καθώς ήταν και με βαρύ πρόγραμμα. Πάλεψε αρκετά παιχνίδια. Πάντως είναι καλύτερη εκτός που πήρε και μεγάλο διπλό 77-79 στο Τρεβίζο. Η ιστορική Πέζαρο του Χαραλαμπόπουλου πέρσι μπήκε στα πλέι οφ. Και φέτος ίδιο επίπεδο και στόχος η οκτάδα. Εντυπωσιακή αρχή αλλά έχει το σοκ με Νάπολι εντός. Εξαιρετική και εκτός. Ανετα 101-93 την Βαρέζε εντός με 59-44 στο ημίχρονο. Ματς-κλειδί για την συνέχεια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντέρμπι. Η Πέζαρο ικανή για διπλό αλλά και η Βερόνα σε άνοδο και παιχνίδι κατηγορία. Οχι για 1.57 και -4 η Πέζαρο.

ΣΚΑΦΑΤΙ-ΤΟΡΤΟΝΑ

Σημαντικό παιχνίδι και προβάδισμα μικρό η Τορτόνα. Η νεοφώτιστη Σκαφάτι δεν είναι πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια. Συμπαθητική ομάδα καθώς έχει κρατήσει σημαντικό κομμάτι του κορμού της. Ποντάρει στην έδρα και στην άμυνα της. Αλλά έριξε βόμβα στην Μπολόνια και κέρδισε την Βίρτους περίπατο έχοντας και 15π με 77-84! Και 3 σερί νίκες. Η Τορτόνα είναι μια νέα γενικά ομάδα που πέρυσι έκανε μια εκπληκτική σεζόν και αν και νεοφώτιστη μπήκε άνετα στα πλέι οφ. Στο ίδιο επίπεδο και φέτος και στόχος και η τετράδα. Εξαιρετική άμυνα .Βγάζει μια κούραση και δίκαια 79-82 με Σάσαρι εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρή έξοδος για την κουρασμένη τελευταία αλλά εντυπωσιακή Τορτόνα. Στο 1.65 και -3 σωστά, αλλά δεν αξίζει κάτι με την Σκαφάτι με καλή έδρα και σε φόρμα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr