Μπάσκετ

Επιλογές σε ACB και Lega Basket

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023 - 13:26

Διαβάστε τις αναλύσεις και τις πρότασεις για το ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα

Επιλογές σε ACB και Lega Basket

H ACB και η Lega Basket έχουν ενδιαφέροντα παιχνίδια σήμερα Κυριακή (8/1) στο κουπόνι με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος και για τα livescores

ΡΕΑΛ-ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Παιχνίδι εύκολο σχετικά για την Ρεάλ και 10π. Η βασίλισσα Ρεάλ με στόχο τον τίτλο και το Φ4 στην Ευρωλίγκα στην μετά Λάσο εποχή. Εχει διακυμάνσεις και απουσίες αν και με τρομερό βάθος. Κακή ψυχολογία από την ήττα εντός στο Κλάσικο από την Μπάρτσα 78-87(44-42ημ). Στην Ευρωλίγκα είχε τη Μακάμπι εντός και νίκησε 30π! Η Γκραν Κανάρια στις κλασικές μεσαίες ομάδες με στόχο τα πλέι οφ. Τρομερή δουλειά από τον νέο κόουτς Λάκοβιτς και έχει μπαμ με την Μπαρτσελόνα αλλά έχει φάει και 30π από την Μπασκόνια εντός. Παίζει στο Γιούροκαπ. Κακή ήττα 88-82 δίκαια στην Μπέτις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ρεάλ στο -11 σωστά. Θέμα διάθεσης και εδώ βασικά καθώς η Γκραν είναι σοβαρή μεσαία ομάδα και μαχητική.

ΜΑΝΡΕΣΑ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Παιχνίδι με φαβορί την γηπεδούχο αν και οι δύο ομάδες απογοητεύουν. Η Μανρέσα κλασική έμπειρη μεσαία ομάδα που κάποτε είχε πάρει και τίτλο! Πέρσι εξαιρετική χρονιά,αλλά φέτος κάκιστη και με 9 ήττες στα 11 τελευταία και αδύνατη εντός. Είχε την Ομπραντόιρο εκτός. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σαραγόσα είναι μια κλασική έμπειρη μεσαία ομάδα που πέρσι σώθηκε στο φινάλε. Κακή και φέτος, άρχισε με 6 σερί ήττες αν και έχει το μπαμ με την Ρεάλ εντός και κάπως βελτιώθηκε. Πάλεψε στην πανίσχυρη Μπάρτσα 68-63(38-36ημ)και είχε την Μπρεογκάν εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.50 και -4 καθώς η Μανρέσα δεν είναι καλά φέτος και η Σαραγόσα απογοητεύει. Σωστές οι τιμές. Απλά λίγο έδρα για τη νίκη.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Καλό ματς και ντερμπάκι με τις ομάδες της Ευρωλίγκα. Προβάδισμα η έδρα. Η Μπασκόνια χωρίς μεγάλο μπάτζετ είναι πάλι δουλεμένη ομάδα και με τρομερή εμπειρία και έχει νικήσει ήδη την Ρεάλ εντός! Διέλυσε εκτός 30π την Γκραν Κανάρια! Στην Ευρωλίγκα σε φόρμα στην κορυφή(!)και είχε την Άλμπα εκτός την Πέμπτη που έχασε στο πόντο. Εδώ 10 νίκες στα 11 τελευταία και 84-95 άνετα στην Γρανάδα. Η Βαλένθια στις ομάδες τετράδας. Χωρίς ακριβό μπάτζετ άρχισε άσχημα με σοκ με Μούρθια εντός αλλά και στην Ευρωλίγκα. Διακυμάνσεις. Ανετα 92-86 την Φουενλαμπράδα εντός. Στην Ευρωλίγκα είχε τον Αστέρα εντός και έχασε σε θρίλερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Μπασκόνια καλύτερη και με την έδρα έχει προβάδισμα. Στο 1.35 και -6 σωστά. Οριακό κάπως.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ-ΜΑΛΑΓΑ

Καλό ματς και ντέρμπι αλλά προβάδισμα μικρό η έδρα. Η Τενερίφη έμπειρη ομάδα με στόχο κάθε χρόνο την τετράδα .Εξαιρετική αρχή με την άμυνα και την καλή της έδρα. Ανετα 98-66 την Γρανάδα εντός. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ που δεν είχε ματς. Είχε και την Μούρθια εκτός προχτές και έχασε 85-64 στην χειρότερη φετινή της εμφάνιση! Η Μάλαγα ήταν μέτρια τα τελευταία χρόνια καθώς έριξε το μπάτζετ. Αλλά φέτος είναι εξαιρετική και ανανεωμένη και θέλει πλέι οφς τουλάχιστον. Εχει διπλό στην Βαλένθια και 7 νίκες στα 8 τελευταία. Είχε την Μπιλμπάο εντός. Μόλις μια ήττα εντός. Παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ που πάει εξαιρετικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντέρμπι. Από κακή ήττα και εμφάνιση η Τενερίφη αλλά έχει προβάδισμα με την έδρα. Χαμηλά το 1.42 και -5 όμως.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΜΟΥΡΘΙΑ

Ενδιαφέρον ματς στα μεσαία στρώματα. Η έμπειρη μικρομεσαία Μπιλμπάο θέλει να παλέψει για πλέι οφς και φέτος Αρχισε με μπαμ στην Μπανταλόνα, μετά έκανε 4 σερί ήττες. Αλλά βελτιωμένη. Πάλεψε εντός με την πανίσχυρη Ρεάλ και είχε την Μάλαγα εκτός. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ που δεν είχε ματς. Η Μούρθια είναι μια κλασική μικρομεσαία ομάδα που έρχεται από καλή χρονιά αλλά φέτος είναι μέτρια και έχει ήδη ήττες σοκ με Μπρεογκάν και Γρανάδα εντός αλλά και το μπαμ στην Βαλένθια. Παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στα πλέι ιν έκανε το 1-0(97-92)εντός με Καρσίγιακα. Είχε προχτές την Τενερίφη εντός και έκανε την καλύτερη εμφάνιση της και νίκησε 85-64!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ντερμπάκι και στο 1.52 και -4 με την έδρα απλά. Τίποτα.

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ

Παιχνίδι εύκολο σχετικά για την γηπεδούχο και λογικά 10π. Η Βενέτσια είναι στις κλασικές καλές ομάδες με στόχο την τετράδα. Ενισχυμένη και με καλούς Ιταλούς διεθνείς φέτος. Έχει κερδίσει και το Μιλάνο. Αλλά έχει χάσει και από την Τρέντο εντός! Κακή εμφάνιση και ήττα καθαρά στο τέλος 100-93 στο Τρεβίζο. Παίζει και στο Γιούροκαπ. Με στόχο την παραμονή η νεοφώτιστη Βερόνα και δεν είναι κακή η πορεία της καθώς είχε προσέχουμε βαρύ πρόγραμμα. Πάλεψε αρκετά παιχνίδια. Καλύτερη εκτός καθώς εντός αγχώνεται. Σε ανοδική πορεία και καλή νίκη εντός 88-81 με την Τριέστε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -10 καμία αξία. Δεν παίζει καλά η Βενέτσια και η Βερόνα είναι μαχητική και σε άνοδο. Τσιμπημένο και δεν αξίζει με βάση και την φόρμα.

ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ-ΒΑΡΕΖΕ

Ανοιχτό μάλλον ματς αν και έχει ένα προβάδισμα η έδρα. Η Μπρίντεζι είναι στις καλές ομάδες και με στόχο την τετράδα. Με διακυμάνσεις και προβληματισμός. Ειδικά μετά την ήττα με την νεοφώτιστη Σκαφάτι μέσα. Αλλά πήρε το διπλό στο Τρέντο με την άμυνα καθαρά με 68-78 και ανάσανε. Η ιστορική Βαρέζε δεν έχει υψηλά μπάτζετ τα τελευταία χρόνια αλλά πέρσι έκανε μια εξαιρετική πορεία και στην ομάδα μπήκε διοικητικά ο Λουίς Σκόλα. Με τον κόσμο της θέλει πλέι οφ. Ομάδα του όβερ και των θρίλερ! Από +11 και 73-62 στο 30',έχασε τελικά 88-89 από την Τορτόνα εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρό ματς. Στο 1.55 και -4 η έδρα σωστά. Ομάδα των θρίλερ η Βαρέζε και έχει τύχη ακόμα και για νίκη.

ΕΜΙΛΙΑ-ΣΑΣΑΡΙ

Ενδιαφέρον ματς και μάλλον η Σάσαρι το προβάδισμα. Κλασική μεσαία ομάδα η Εμίλια που ήθελε πλέι οφ αλλά έχει κακή πορεία και θέλει να σωθεί πια. Εκανε αλλαγή προπονητή στην 9η αγ που ήρθε ο έμπειρος Σάκοτα. Αδύνατη έδρα,είχε 7 σερί ήττες, αλλά επιτέλους έκανε μια σπουδαία εμφάνιση και 95-76 την Πέζαρο μέσα(67-62 στο 30'). Η Σάσαρι είναι στις κλασικές ομάδες με στόχο την τετράδα. Κακό ξεκίνημα και πολλές διακυμάνσεις. Πάλι ήττες όμως και έχασε μέσα από την Μπρέσια στην παράταση από 69-57 στο 30'. Αδύναμη εκτός με ένα μόλις διπλό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καλύτερη η Σάσαρι αλλά προβληματίζει περισσότερο από την γηπεδούχο τελευταία. Στο -1 απλά και σωστά. Ντερμπάκι.

ΠΕΖΑΡΟ-ΤΡΕΒΙΖΟ

Παραδοσιακό ντέρμπι με ομάδες που μεσουρανούσαν στην Ευρώπη. Προβάδισμα η έδρα. Η ιστορική Πέζαρο του Χαραλαμπόπουλου θέλει πλέι οφ. Εντυπωσιακή αρχή αλλά έχει το σοκ με Νάπολι εντός και κάνει μια "κοιλιά" αφού έχασε εύκολα στην μέτρια Εμίλια με 95-76(67-62 στο 30'). Εχει περισσότερες νίκες εκτός! Η ιστορική Μπενετόν τότε Τρεβίζο, είναι μια μικρομεσαία πλέον ομάδα με στόχο την παραμονή βασικά. Μέτριο ρόστερ, αλλά βελτιωμένη και έτσι μετά τις 4 σερί ήττες έχει φόρμα, σκοράρει και 3 σερί νίκες.100-93 την Βενέτσια μέσα. Αδύνατη εκτός (μια νίκη).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.40 και -6 η έδρα σωστά καθώς η Πέζαρο είναι καλύτερη ομάδα. Θα παλέψει πάντως το Τρεβίζο ειδικά για το χάντικαπ

ΤΡΙΕΣΤΕ-ΣΚΑΦΑΤΙ

Σημαντικό ματς στην μάχη της παραμονής και ντέρμπι. Η Τριέστε (παλιά Στεφανέλ)είναι μια ομάδα χωρίς πολλά χρήματα που στόχος της είναι η παραμονή και μόνο τελικά. Ομάδα γενικά διακυμάνσεων και ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Κάκιστη έδρα με 2-5. Κακή ήττα εκτός δίκαια 88-81 στην νεοφώτιστη Βερόνα. Η νεοφώτιστη Σκαφάτι δεν είναι πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια. Συμπαθητική ομάδα καθώς έχει κρατήσει τον κορμό της και ποντάρει στην έδρα και στην άμυνα της. Εχει και το μπαμ στην Μπολόνια! Σε τρομερή φόρμα, διέλυσε την Νάπολι εντός 96-61 και 5 νίκες στα 6 τελευταία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ανοιχτό ματς και σωστά στα ίσα. Ελκυστικό το 1.90 της έδρας αλλά και η Σκαφάτι παίζει εξαιρετικά και ειδικά για νεοφώτιστη!

ΝΑΠΟΛΙ-ΜΙΛΑΝΟ

Παιχνίδι εύκολο για το Μιλάνο και λογικά 10π. Η Νάπολι είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες στο καμπιονάτο. Μέτριο ρόστερ και μεγάλες διακυμάνσεις. Eχει χάσει από +20 με τη Βίρτους! Σε κακή κατάσταση με 5 ήττες στα 6 τελευταία. Διασυρμός 96-61 στην νεοφώτιστη Σκαφάτι. Τέλος ο κόουτς Μπουσκάλια, ανέλαβε ο έμπειρος Πανκότο. Το Μιλάνο με στόχο τον τίτλο και πάλι και το Φ4 στην Ευρωλίγκα που με απουσίες απογοητεύει αν και κάπως συνέρχεται με 3 σερί νίκες και είχε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ(έχασε 82-66). Πρόβλημα στο σκορ, έχει χάσει στην Βενετία και στο Τρέντο. Αλλά διέλυσε 74-96 την Βίρτους στην Μπολόνια!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Νέος προπονητής στη Νάπολι αλλά τι να αλλάξει; Άλλο επίπεδο το Μιλάνο και στο -11 αλλά δεν αξίζει καθώς έχει και απουσίες και κούραση από δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Ισως και προς άσο με 12-13π αλλά καλύτερα το αφήνουμε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr