Μπάσκετ

Οριακές καταστάσεις σε Ισπανία και Ιταλία

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 13:15

Διαβάστε αναλύσεις και προτάσεις για τα ματς που θα διεξαχθούν σήμερα Κυριακή (22/1) σε ACB και Lega Basket 

Οριακές καταστάσεις σε Ισπανία και Ιταλία

Αναμετρήσεις στο ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα διεξάγονται σήμερα Κυριακή (22/1), όπου φυσικά δεσπόζουν στο κουπόνι με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Ενδιαφέρον παιχνίδι και πονηρή έξοδος Μπασκόνια που είναι φαβορί πάντως. Στις κλασικές μικρές αλλά έμπειρες ομάδες η Ομπραντόιρο που ποντάρει πάντα στην έδρα της βασικά. Φέτος πάντως είναι καλύτερη καθώς είναι ενισχυμένη και θέλει πλέι οφς. Αγαπά τα θρίλερ! Έχει το μπαμ εντός με την Μπαρτσελόνα. Σε φόρμα με 6 νίκες στα 8 τελευταία και διπλό 71-73 στην Μπέτις. Η Μπασκόνια χωρις μεγάλο μπάτζετ είναι εξαιρετική και με τρομερή εμπειρία και έχει νικήσει ήδη την Ρεάλ εντός! Σε θρίλερ 84-83 την Μπανταλόνα εντός και έχει 12 νίκες στα 13 τελευταία. Στην Ευρωλίγκα είχε την Μπάρτσα μέσα και έχασε 78-85.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σε φόρμα η Μπασκόνια αλλά επικίνδυνη η γηπεδούχος φέτος. Στο 1.42 καμία αξία και στο -5 επίσης. Στον άσο με 1.55 με 9π στην έδρα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Εύκολο ματς για την Μπάρτσα και λογικά 10-15π. Η Μπαρτσελόνα απέτυχε πέρσι αλλά πάλι με την άμυνα πάει για τον τίτλο και στην Ευρωλίγκα που είχε την Μπασκόνια εκτός(νίκησε 78-85) αλλά και εκεί έχει μέτρια εικόνα. Εδώ έχει σοκ στην Γκραν Κανάρια ,την Ομπραντόιρο και την Μπανταλόνα! Ανετα 72-86(33-37ημ)στην Μούρθια. Η έμπειρη μικρομεσαία Μπιλμπάο θέλει να παλέψει για πλέι οφς και φέτος. Αρχισε με μπαμ στην Μπανταλόνα,μετά έκανε 4 σερί ήττες. Αλλά βελτιωμένη. Συντριβή όμως 84-59 στην μέτρια Χιρόνα! Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ που δεν είχε ματς

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -13 σωστά και προς άσο. Ειδικά με -9,5 στο 1.50.

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΧΙΡΟΝΑ

Σημαντικό ματς για την μάχη της παραμονής. Και ντερμπάκι. Η νεοφώτιστη Γρανάδα που πάντως έχει πάιξει και παλαιότερα στα μεγάλα σαλόνια,έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα ειδικά εκτός έδρας. Αλλά σε κρίση με πρόβλημα στο σκορ και πλέον με 8 συνεχόμενες ήττες μετά το λογικό 62-82 με Ρεάλ εντός. Η Χιρόνα είναι ιστορική ομάδα που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια. Την έχει ο ΝΒΑερ Μαρκ Γκαζόλ και στον πάγκο ο σπουδαίος κόουτς Ρενέσες που ήταν στις καλές εποχές της Μπανταλόνα στο πάγκο της! Καλό ρόστερ,ήταν σε κρίση αλλά 4 νίκες στα 5 τελευτάια και διέλυσε 84-59 την Μπιλμπάο μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Καλό ματς και ντέρμπι καθώς η Γρανάδα δεν ειναι καλά. Στο -2 η Χιρόνα επισης δεν αξίζει όμως

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Παιχνίδι εύκολο για την Βαλένθια. Η Βαλένθια στις ομάδες τετράδας. Χωρίς ακριβό μπάτζετ άρχισε άσχημα με σοκ με Μούρθια εντός αλλά και στην Ευρωλίγκα. Αλλά έχει και μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα που είχε την Παρτίζαν μέσα και κέρδισε. "Νοσοκομείο"με 5 τραυματίες. Από 42-51ημ,άνετα την κακή Μανρέσα εντός 103-92 με 30-18 στο τέλος. Η Σαραγόσα είναι μια κλασική έμπειρη μεσαία ομάδα που πέρσι σώθηκε στο φινάλε. Κακή και φέτος ,άρχισε με 6 σερί ήττες αν και έχει το μπαμ με την Ρεάλ εντός και κάπως βελτιώθηκε. Και με την Τενερίφη από 33-42ημ το πήγε στη παράταση αλλά έχασε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Τρομερή φόρμα πάλι η Βαλένθια αλλά και απουσίες και θέλει προσοχή. Στο 1.15 και -10. Πονηρό καθώς είναι βελτιωμένη η Σαραγόσα

ΡΕΑΛ-ΜΠΡΕΟΓΚΑΝ

Παιχνίδι προπόνησης ουσιαστικά για την πανίσχυρη Ρεάλ. Η βασίλισσα Ρεάλ με στόχο τον τίτλο και το Φ4 στην Ευρωλίγκα στην μετά Λάσο εποχή . Εχει διακυμάνσεις και απουσίες αν και με τρομερό βάθος. Στην Ευρωλίγκα σε φόρμα και πρώτη και είχε τον Ολυμπιακό εκτός.(έχασε 73-60) Εδώ περίπατο 62-82 στη Γρανάδα. Η νεοφώτιστη πέρσι Μπρεογκάν έκανε μια εκπληκτική σεζόν! Και φέτος με στόχο την οκτάδα. Συνηθίζει στα ματς να έχει μεγάλες διαφορές υπέρ ή κατά προσέχουμε στοιχηματικά..Εχει ρίξει 35π εκτός στην Μανρέσα. Διασυρμός 100-66 στην Μάλαγα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Από κακή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα η Ρεάλ και εύκολα λογικά . Στο -15 δεν αξίζει κάτι όμως καθώς η Μπρεογκάν είναι δουλεμένη ομάδα.

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Ενδιαφέρον ματς και ντέρμπι εξάδας. Μικρό προβάδισμα η έδρα. Η Μπανταλόνα έμπειρη αλλά και γηρασμένη ομάδα που θα παλέψει για την τετράδα. Έχει το σοκ με Μπιλμπάο εντός,που έχει κερδίσει την Μπάρτσα όμως! Θέλει διάρκεια. Μόλις μια ήττα μέσα. Ηττα θρίελρ 84-83 στην Μπασκόνια. Παίζει στο Γιούροκαπ και νίκησε 83-82 τη Μπούρσα εντός. Η Γκραν Κανάρια στις κλασικές μεσαίες ομάδες με στόχο τα πλέι οφς. Τρομερή δουλειά από τον νέο κόουτς Λάκοβιτς και έχει μπαμ με την Μπαρτσελόνα. Σε κρίση με 5 ήττες στα 7 τελευταία. Διέλυσε 110-65 την Φουενλαμπράδα εντός. Στο Γιούροκαπ 91-72 τον Προμηθέα εντός

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.45 και -5 η Μπανταλόνα.Όχι λάθος αλλά δεν αξίζει και κάτι όμως.

ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ

Παιχνίδι εύκολο για την Βίρτους αν και θέλει μια προσοχή. Η Μπρίντεζι είναι στις καλές μεσαίες ομάδες με στόχο την τετράδα. Με διακυμάνσεις και προβληματισμός καθώς έχει 4 ήττες στα 5 τελευταία. Με συντριβή στο β'ημίχρονο και στην Σάσαρι με 111-93(51-46ημ)και ενώ έδειχνε ότι παίζει άμυνα φέτος! Και στην έδρα της έχει κακές ήττες. Η Βίρτους Μπολόνια μεγάλο όνομα και ρίχνει πολλά λεφτά. Πάντως έχει διακυμάνσεις ειδικά στην Ευρωλίγκα που είναι σε κακή κατάσταση και είχε το ΠΑΟ μέσα(νίκησε 74-64) Εδώ έχει σοκ εντός με Σκαφάτι. Από -10 γλιτωσε με 79-78 εντός με Βενέτσια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Δεν παίζει καλά η Βίρτους και θέλει προσοχή. Βέβαια δεν αρέσει και η Μπρίντεζι. Στο -10 όχι λάθος πολύ αν και τσιμπημένο,Δεν αξίζει αρχικά

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΤΡΙΕΣΤΕ

Τοπικό ντέρμπι αλλά καθαρό προβάδισμα η γηπεδούχος. Η Βενέτσια στις ομάδες τετράδας. Ενισχυμένη και με καλούς ιταλούς διεθνείς φέτος. Έχει κερδίσει και το Μιλάνο. Αλλά έχει χάσει και από την Τρέντο εντός! Μόλις μια ήττα μέσα πάντως. Από +10 ήττα 79-78 στην Βίρτους που πάλεψε στα ίσα. Πάιζει και στο Γιούροκαπ που έχασε 86-79 στο Μπουργκ. Η Τριέστε(παλιά Στεφανέλ)είναι μια ομάδα χωρίς πολλά χρήματα που στόχος της είναι η παραμονή. Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Σε άνοδο πάντως και καλό διπλό 69-88 στο Τρεβίζο!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -9 η Βενέτσια με την μαχητική Τριέστε από καλό διπλό, οριακό μάλλον. Δεν αρέσει

ΤΡΕΝΤΟ-ΒΑΡΕΖΕ

Καλό ματς και τοπικό ντέρμπι. Λίγο Βαρέζε φαβορί όμως. Η έμπειρη Τρέντο απογοήτευσε πέρσι και κινδύνεψε και με υποβιβασμό! Δεν έχει πολλά χρήματα,αλλά δεν πάει άσχημα και είναι σχετικά ψηλά με νίκη με Μιλάνο μέσα και διπλό στην Βενέτσια. Σοκ όμως μέσα με Εμίλια 68-84! Πάιζει και στο Γιούροκαπ που απογοητεύει και 70-84 με Λόντον! Η ιστορική Βαρέζε δεν έχει υψηλά μπάτζετ τα τελευταία χρόνια αλλά πέρσι έκανε μια εξαιρετική πορεία και στην ομάδα μπήκε διοικητικά ο Λουίς Σκόλα. Με τον κόσμο της θέλει πλέι οφς. Ομάδα του όβερ και των θρίλερ! Διέλυσε 106-79 (46-40ημ) την Νάπολι εντός

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρό ματς καιντερμπάκι. Σωστά στα ίσα και αςέχει την έδρα η Τρέντοπου έχει κερδίσει το Μιλάνο. Τίποτα αλλά προς διπλό.

ΕΜΙΛΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ

Παιχνίδι εύκολο για το Μιλάνο και επίσης τοπικό ντέρμπι. Κλασική μεσαία ομάδα η Εμίλια που ήθελε πλέι οφς αλλά έχει κακή πορεία και θέλει να σωθεί πια απλά. Έκανε αλλαγή προπονητή στην 9η αγ(Σάκοτα πια).Αδύνατη έδρα,8 ήττες στα 9 τελευταία αλλά μπαμ στο Τρέντο και εύκολα με 68-84. Το Μιλάνο με στόχο τον τίτλο και πάλι και το Φ4 στην Ευρωλίγκα που με απουσίες απογοητεύει και είχε την Βιλερμπάν εντός που έχασε 73-79. Πρόβλημα στο σκορ,εξαιρειτκή άμυνα ,έχει χάσει σε Βενετία ,Τρέντο,Νάπολι! Αλλά έχει ρίξει 20π στην Μπολόνια! Αήττητο μέσα και 79-63 την καλή Τορτόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Σε κακή φόρμα το Μιλάνο και πάλι και βαρύ κλίμα μετά και το σοκ μετην ουραγό Βιλερμπάν στην Ιταλία. Στο -11 τίποτα ή και προς άσο με 14π.

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΤΡΕΒΙΖΟ

Ματς με φαβορί την Μπρέσια αν και δεν αρέσει καμία ομάδα και πολύ. Η Μπρέσια στις κλασικές μεσαίες ομάδες. Πέρσι στην 3η θέση! Στόχος φέτος η τετράδα. Με διακυμάνσεις όμως και 4 ήττες στα 6 τελευταία. Ηττα και στην νεοφώτιστη Βερόνα 81-77(36-38ημ).Παίζει στο Γιούροκαπ που έχασε 79-72 εκτός με Προμετέι. Η ιστορική Μπενετόν τότε Τρεβίζο,είναι μια μικρομεσαία πλέον ομάδα με στόχο την παραμονή βασικά. Μέτριο ρόστερ,αλλά βελτιωμένη με 3 σερί νίκες. Σοκ όμως 69-88 με Τριέστε εντός. Αδύνατη εκτός(μια νίκη)και πήρε τον γνωστό μας Οκτάβιο Έλις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο 1.21 και -9 η Μπρεσια και δεν αρέσει κάτι. Η Τρεβίζο δεν είναι σταθερή αλλά δεν είναι και τόσο κακή. Περίεργο ματς

ΤΟΡΤΟΝΑ-ΣΚΑΦΑΤΙ

Πονηρό ματς αν και έχει προβάδισμα σαφώς η γηπεδούχος. Η Τορτόνα έκανε πέρσι σαν νεοφώτιστη μια εκπληκτική σεζόν και μπήκε άνετα στα πλέι οφς. Φέτος είναι 3η και σκοράρει κιόλας. Βγάζει μια κούραση αλλά έκανε το μπαμ εντός με την Βίρτους Μπολόνια! Ηττα εύκολα στο Μιλάνο 79-63. Η νεοφώτιστη Σκαφάτι δεν είναι πρωτάρα στα μεγάλα σαλόνια. Συμπαθητική ομάδα ,ποντάρει στην έδρα και στην αμυνά της. Εχει και το μπαμ στην Μπολόνια ! Σε φόρμα και 5 νίκες στα 8 τελευταία αν και έχασε από την Πέζαρο μέσα(31-41ημ,55-52)με 69-81 με εντυπωσιακό 14-29

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πονηρό ματς ειδικά στο χάντικαπ καθώς θα παλέψει η μικρή αλλά σοβαρή και δουλεμένη Σκαφάτι. Δεν είναι λάθος πάντως το -7 και το 1.30.

ΝΑΠΟΛΙ-ΣΑΣΑΡΙ

Ντέρμπι στα νότια και ανοιχτό. Η Νάπολι είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες στο καμπιονάτο. Μέτριο ρόστερ. Εχει χάσει από +20 με τη Βίρτους! Τέλος ο κόουτς Μπουσκάλια,ανέλαβε ο έμπειρος Πανκότο στην 13η αγ και μπαμ με την αλλαγή με το Μιλάνο στην παράταση! Συντριβή 106-79 στο Βαρέζε(46-40ημ). Η Σάσαρι είναι στις κλασικές ομάδες με στόχο την τετράδα. Κακό ξεκίνημα και πολλές διακυμάνσεις. Αδύνατη εκτός . Διέλυσε εντός την Μπρίντεζι με 111-93(51-46ημ)και προσπαθεί να βρει τον δρόμο της καθώς προβληματίζει γενικά

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στο -2η Σάσαρι και καμία αξία όταν η Νάπολι πρόσφατα κέρδισε το Μιλάνο! Προς άσο με 6π στο 1.57!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr