Μπάσκετ

Eurocup: Το Προμηθέας - Μπουντούτνοστ και οι δυνατές μάχες

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 11:19

Διαβάστε αναλύσεις και προτάσεις για τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν την Τετάρτη (25/1)

Eurocup: Το Προμηθέας - Μπουντούτνοστ και οι δυνατές μάχες

Με την 12η αγωνιστική συνεχίζεται το Γιούροκαπ που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών και έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαίκή διοργάνωση που δίνει δύο θέσεις στην επόμενη Ευρωλίγκα καθώς οι δύο φιναλίστ θα πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση αν και αυτό μπορεί να αλλάξει. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Και υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον με την συμμετοχή του Προμηθέα που άρχισε καλά αλλά δεν συνεχίζει ανάλογα!

Αγωνιστικά έχουμε δύο ομίλους των 10 ομάδων ο καθένας. Την πρόκριση παίρνουν οι 8 από τους 10(!)αλλά παίζει ρόλο η κατάταξη για την διασταύρωση καθώς πχ ο 1ος θα βρει τον 8ο του άλλου γκρουπ. Και μάλιστα σε νοκ άουτ μονά παιχνίδια και συνεπώς παίζει ρόλο η θέση μέχρι τέλους! Έτσι μέχρι τέλους θα πάμε με νοκ άουτ μονά στο τελικό.

ΜΠΟΥΡΣΑ-ΠΡΟΜΕΤΕΙ

Ενδιαφέρον ματς αν και φαβορί σαφώς η γηπεδούχος. Η Μπούρσασπορ του Όγκαστ από την Τουρκία, είναι μια κλασική μεσαία ομάδα και πέρσι ήταν η μεγάλη έκπληξη σπάζοντας έδρες και έφτασε στον τελικό εδώ! Δεν έχει ακριβό ρόστερ πάντως αλλά έχει τρομερή χημεία. Στο 6-5 χάνοντας 83-82 στην Μπανταλόνα. Η Προμετέι από την Ουκρανία και πέρσι είχε μια καλή ομάδα και πορεία παρά τον πόλεμο. Φέτος έχει έδρα στην Ρίγα της Λετονίας. Καλούτσικο ρόστερ. Εχει διπλό στην Βενετία και με 7-4 θέλει και καλό πλασάρισμα πια. Καθάρισε 79-72 την Μπρέσια εντός από 31-35ημ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπούρσα με την έδρα φαβορί σαφώς,αλλά δεν είναι και στα καλυτερά της και η Προμετέι είναι μαχητική και θέλει προσοχή

ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ-ΜΠΟΥΡΓΚ

Ενδιαφέρον παιχνίδι και εδώ και ντερμπάκι αν και μικρό προβάδισμα έχει η έδρα. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι στις κλασικές μικρομεσαίες ομάδες εδώ και πάει σχετικά καλά με την έδρα βασικά και θέλει πρόκριση . Παλεύει και είναι στι 4-7 καθώς έχασε εύκολα στο Ουλμ με 78-69. Η Μπουργκ είναι στις καλές μεσαίες ομάδες στην Γαλλία και βάζει χρήματα. Εξαιρετική φέτος και τρομερή πορεία με μπαμ σε Βενετία ,Μπρέσια,Μπανταλόνα! Στην κορυφή με 8-3 καθώς καθάρισε 86-79 και την Βενέτσια εντός, αλλά δεν είναι για τόσο ψηλά προσέχουμε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντερμπάκι. Στο 1.60και -3 σωστά η Μπουργκ λόγω πρωτιάς αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Στον άσο με 6π στην έδρα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ

Σημαντικό ματς και μικρό προβάδισμα στην φιλοξενούμενη. Ο Προμηθέας είναι στις νέες δυνάμεις στην Ελλάδα. Έχει απογοητέυσει σε όλες τις συμμετοχές εδώ. Καλή αρχή αλλά έφυγε για λόγους υγείας ο κόουτς Γιατράς στην 6η αγ. Κακή πορεία μετά,έφυγε και ο σκόρερ Γιανγκ και στο 6-5 μετά το 91-72 στα Κανάρια. Η Μπουντούτνοστ από το Μαυροβούνιο είναι στις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης. Προβληματίζει όμως με σοκ από το Αμβούργο εντός και την Παρί. Με διακυμάνσεις και στο 7-4. Καθώς κέρδισε εύκολα 82-71 στο ρελαντί την ουραγό Σλασκ εντός μετά το 29-33ημ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο -3 έπεσε ηδη το χάντικαπ και σωστά. Δεν μ αρέσει ο Προμηθέας που δεν σκοράρει και δεν έχει και δυνατή έδρα. Η Μπουντούτνοστ έμπειρη και καλύτερη. Στο 1.65 στο διπλό

ΠΑΡΙ-ΤΡΕΝΤΟ

Παιχνίδι πονηρό αν και προβάδισμα έχει η Παρί. Η Παρί είναι μια ιστορική ομάδα στην Γαλλία που όμως δεν έχει την παλιά της αίγλη και χρήματα. Φέτος εντυπωσιάζει με διπλά σε Τουρκ Τρέντο και Μπουντούτσνοστ και είναι καλύτερη εκτός . Στο 6-5 καθώς έχασε εύκολα 95-79 στην Χάποελ. Η ιταλική Τρέντο είχε απογοητεύσει στις προηγούμενες συμμετοχές της. Κακή αρχή παντού και έχει δύο ήττες από την αγγλική Λόντον! Αλλά βελτιωμένη στην Ιταλία. Εδώ χαμηλά και στο 2-9 μετά το 70-84 από τους Λόντον εντός και απογοήτευση Τυπικά ελπίζει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ματς με κακές ομάδες. Αλλά η Παρί καλύτερη.Στο -9 παντως δεν αξίζει κάτι

ΣΛΑΣΚ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Ντέρμπι ουραγών βασικά και αμφίρροπο ματς. Η πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ είναι γνωστή μας απο παλιά. Στις καλές ομάδες της χώρας της που εντυπωσίασε στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Δεν είναι τόσο κακή όσο πέρσι αν και έχει μόλις μια νίκη καθώς μένει από δυνάμεις στο τέλος. Ηττα 82-71 στην Μπουντούτσνοστ από 29-33ημ. Το Αμβούργο ρίχνει χρήματα τα τελευταία χρόνια και είναι στις καλές μεσαίες γερμανικές ομάδες. Ομάδα του όβερ. Έχει το μπαμ στην Μπουντούτσνοστ,αλλά σε κρίση γενικά με κάκιστες εμφανίσεις εδώ και δύο μήνες. Στο 3-8 με ήττα 98-74 στην Τουρκ και σοκ στη λίγκα της 83-92 μέσα με Μπραουνβάινγκ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι ουραγών αλλά καπου θα την κάνει η Σλασκ και είναι η ευκαιρία της καθώς το Αμβούργο παραπαίει. Ελκυστικό το 1.80 της έδρας για ζητούμενα

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ

Παιχνίδι που κανονικά θα ήταν ντέρμπι, τώρα λογικά άνετα Μπανταλόνα,αλλά θέλει προσοχή. Η Μπανταλόνα έμπειρη αλλά και γηρασμένη ομάδα που έχει καλή χημεία, αλλά έχει αρχίσει με διακυμάνσεις. Στόχος ο τίτλος. Εκανε μια "κοιλιά" με τις ήττες εντός από Μπουργκ και 20αρα στην Κλουζ. Στο 7-4 με το 83-82 με Μπούρσα εντός. Σοκ 75-91 με Κανάρια εντός στη λίγκα. Η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνας κάνει βήματα για να γυρίσει στις παλιές καλές εποχές της Ευρωλίγκα! Σκοράρει πολύ αλλά είναι σοφτ. Απογοήτευση καθώς είχε και θέματα με κόβιντ. Στο 2-9 με σοκ 80-88 με Κλουζ εντός!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς και σωστά στο -10 βάση βαθμολογίας. Αλλά δεν ξέρουμε αν πιστεύει σε κάτι πια με τόσο κακή εικόνα. Περίεργο.

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΟΥΛΜ

Ματς περίεργο αλλά φαβορί η γηπεδούχος. Η Μπρέσια είναι στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Ιταλίας. Διακυμάνσεις και έκανε και 4 σερί ήττες πριν νικήσει στην Τσεντεβίτα. Με 5-6 εδώ καθώς έχει κερδίσει την Μπανταλόνα εντός αλλά έχασε 79-72 στην Προμετέι(31-35ημ).. Η Ουλμ πάντα στις καλές μεσαίες ομάδες στην Γερμανία. Όμως έφυγε από τον πάγκο ο Λάκοβιτς και είναι πιο νεανική και χειρότερη από πέρσι. Μέτρια παρουσία αλλά έκανε το μπαμ στην Μπούρσα ,καθάρισε 78-69 εντός και την Λιετκαμπέλις και πλέον με 6-5 θέλει και καλό πλασάρισμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ μέτριες και ασταθείς ομάδες. Στο 1.45 και -5 η έδρα. Οριακό αλλά σωστό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr